Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Nis gërmimi për nxjerrjen e anijes së dytë të lashtë diellore (me video)

Ekipi i arkeologëve egjiptiano-japonez ka nisur nën piramidat e mëdha në Giza të gërmojë anijen e dytë diellore të mbretit Keops.

Në ceremoninë e nisjes së restaurimit ka marrë pjesë edhe ministri egjiptian për antikë Zahi Hawas.

Puna në gjetjen e kësaj anije kishte nisur para katër vjetësh. Për të nxjerrë nga hapësirat nëntokësore pjesë të anijes së lashtë diellore rreth 4.500 vjet, do të nevojitet të hiqen 41 blloqe mesatarisht të rënda 16 tonë.

Keopsi ka sunduar Egjiptin nga viti 2589 deri 2566 Para Erës së Re. Ishte faraoni i dytë në dinastinë e katërt të mbretërisë së vjetër dhe ndërtues i Piramidës së madhe, njërës nga shtatë mrekullitë e botës së vjetër.

Piramida për egjiptianët ishte një mal që do t’i shërbente Keopsit për të arritur në qiell, si i biri i Diellit Ra, derisa anija diellore ishte konstruktuar për ta dërguar në shërbente për ta dërguar në botën e amshueshme.

Anijet diellore luanin rol të rëndësishëm në religjionin egjiptian, sipas të cilit zoti i Diellit, Amon Ra, në formën e Diellit të mbrëmjes Ra-Atum, çdo natë kundronte në botën e amshueshme për të luftuar me zota dhe bisha deri në mëngjes kur kthehej si Ra-Harakhte dhe me anijen tjetër lundronte në qiell.

Anija e parë diellore ishte restauruar në vitet 80-ta, ndërsa ajo është ekspozuar në muze dy vjet më vonë. Është e gjatë 43,6 metra, e gjerë 5,9 metra.

Për rikonstruktimin e anijes së parë janë nevojitur vite të tëra. Është interesante se janë gjetur dëshmi se anija është përdorur në ujë.

Kur të përfundojë restaurimi i anijes së dytë, ajo do të vendoset në vend të anijes së parë, kurse kjo e fundit do të zhvendoset në Muzeun e madh egjiptian, i cili po ndërtohet në Giza.
    vidio

http://www.youtube.com/watch?v=vVUDG..._order&list=UL
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 01-08-2011 më 05:07

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Sa interesante...!!

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Në ceremoninë e nisjes së restaurimit ka marrë pjesë edhe ministri egjiptian për antikë Zahi Hawas.
    P.S. Një vërejtje e vogël. Zahi Hawass është ish-ministër i antikviteteve përndryshe ngjarje shumë interesante.
    Anija e parë diellore që shfaqet në Muzeun e Kompleksin e Gizës dhe i takonte faraonit Khufu. Kjo anije që u zbulua më 1954 nga Kamal el-Mallakh, është ndërtuar prej drurit kedar nga Libani.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Sipase shkrimeve te Herodotit, pelazget jane me prejardhje nga Egjipti.
    Nje shkrime ne suedi thote qe pelazget kane jetuar ne fshatra te egjiptit.

Fegi shtrirja pellasge shikuar ne drejtim diagonal ishte qe nga gjiri Adenit e gjer ne Irland ,ne kte diagonale kemi gjithandej artifakte argumentuese te pellasgve , duhet shikuar dhe analizuar eksperimentin e faraonit Psametich me dy foshnje te porsalindura ky eksperiment na argumenton gjuhen me te lasht qe njeherit ehste edhe gjuha natyrale qe i perkiste popullit me te lasht edhe ne trevat e Egjiptit .Ekzistimi i emrit Egjiptasne menyre gjenealogjiko historike fillon ne te njejten kohe me danaun ishin qe te dy vllezer bijt e Belliut aty dikund 1500-1300vite paraeres se re pra populli qe banonin me heret ne egjipt nuk ishin Egjiptas por ishin Pellasg dhe ngritja e piramidave u be nga pellasget dhe jo nga egjiptasit .Pellasget shtriheshin prej gjirit te adenit e gjer ne Irland pra dominonte kulti dhe gjuha e pellasgve te cilet kishin arritur nje shkalle te larte te nje civilizimi qe sot shkenca i ka hyre te zberthej - analizoj ne nje menyre me serioze .

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Sipase shkrimeve te Herodotit, pelazget jane me prejardhje nga Egjipti.
    Nje shkrime ne suedi thote qe pelazget kane jetuar ne fshatra te egjiptit.
    Në bazë të fakteve gjenetike dihet se i tërë njerëzimi ka rrënjët nga Afrika kështu që nuk më habit kjo që ju thuani.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Gjenetistët Zviceran, bënë të ditur se më shumë se 70% e burrave në Britani dhe të Evropës jugperëndimore i ngjajnë faraonit Egjiptian Tutankhamun.

Shkencëtarët në qendrën e gjenetikës me seli në Zyri, iGENA, rikrijuan nga e para profilin e ADN-së, të faraonit, i cili kishte marrë fronin në moshën 9 vjeçare nga babai i tij Akhenaton dhe nga gjyshi i tij, Amenhotep III?, sipas një filimi i cili u realizua për interes të Discovery Channel.

Rezultatet treguan se mbreti Tutankhamun i përkiste një grupi gjaku për nga interesi gjenetik, e cila është e njohur si haplogroup R1b1a2, grup në të cilës i përkasin më shumë 50% e burrave të Evropës jugperëndimore, gjë që tregon se ata ndajnë në mes tyre një paraardhës të përbashkët.
    Ndër Egjiptianëve moderne, mostra përfaqësuese e këtij haplogroup është vetëm 1%, sipas iGENEA.

“Ishte shumë interesante që kemi gjetur që i përkiste grupit gjenetike në Evropë; ka pasur shumë grupe të mundshme në Egjipt, në të cilat mund të përkiste ADN-ja e tij”, tha Roman Salt, drejtor i Qendrës iGENEA.
    Rreth 70% e spanjollëve dhe 60% e meshkujve francez, gjithashtu i përkasin grupit gjenetik të udhëhequr nga Faraoni i Egjiptit para më shumë se 3.000 vjet.

“Ne besojmë se paraardhësi ynë i përbashkët ka jetuar në Kaukaz, rreth 9500 vjet m,ë parë”, i deklaroi Solt agjencisë Reuters. Sipas iGENEA-së, vlerësohet se mërgimi i parë i haplogroup R1b1a2 për në Europ, ka nisur me zhvillimin e bujqësisë 7000 vjet para erës së re.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •