Close
Faqja 98 prej 103 FillimFillim ... 488896979899100 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 971 deri 980 prej 1021
    Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Pėr: 2043 barsaleta

Nate, po bjen telefoni i shtepis
    Burri - Thuju, nuk jam te shpia
    Gruaja - Ai eshte ne shtepi
    Burri - A je normal, a te thash me thon qe nuk jam te shpia
    Gruaja - Thirrja qe per mu
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

10 Arsye qe me mire te mbash nje qen se sa nje grua:

1] sa me shume te vonohesh ne darke,aq me shume do gezohet kur te shohe
    2] nuk te keqkupton nese i therret me emer tjeter
    3] i pelqen qe te hedhish sa me shume gjera ne toke
    4] prinderit e tij nuk te vizitojne asnjehere
    5] pranojne t'u bertasesh qe ta kupojne qe kan bere gabim
    6] nuk do e presesh kurre qe te behet gati,
    7] e quan mrekulli kur je i dehur
    8] kan shume qejf peshkimin dhe gjyetine
    9] nuk te zgjon kurre ne mes te nates qe te pyesi '' nese vdes un do maresh tjeter ?''
    10] nese iken nga ty nuk do te mari gjysmen e pasurise....!
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Lopės sė njė fshatari i pat ardhur koha tė mbarsej dhe tė nxirrte nė dritė njė viē. I thanė qė nė njė fshat aty pranė gjendej njė dem i racės dhe ia kėshilluan qė lopėn ta shpinte tek ai. “Aty pranė”nė ditėt e sotme nuk e kanė pėr gjė t'u thonė edhe 20 apo 30 kilometrave larg. Fshatari hipi lopėn nė karrocarinė e makinės dhe ia mbajti drejt e tek demi. I zoti i demit, i mori tė tėra masat. I la bashkė ca kohė lopėn me demin, u kujdes qė tė mbaronte puna pėr tė cilėn kishte ardhur miku, e qerasi atė dhe e pėrcolli. I zoti i lopės pyeti nėse ishte mbaruar puna. “Ti lere lopėn tė pa lidhur tė kullosė nė bahēen tėnde” i shpjegoi i zoti i demit, “nė rast se nesėr nė mėngjes e gjen lopėn duke ngrėnė lule, ajo ka mbetur me barrė, nė rast se ha bar, kjo tregon se nuk ka mbetur. Taksirat, do ta sjellėsh prapė.” U ndanė.
    Tė nesėrmen lopa u gjend duke ngrėnė bar dhe kjo ishte shėnjė qė duhej shpėnė prapė. E hipi lopėn nė biroēe dhe e pėrshkoi edhe njė herė rrugėn e bukur deri te demi. Kėtė herė lopa dukej mė e gjallėruar se zuri vend vetė nė karrocari. “Shenjė e mirė kjo,” tha i zoti i demit. “ Megjithatė nesėr nė mėngjes do shihet: po hėngri lule, lopa do tė tė bėjė njė viē tė mirė, po hėngri bar, tė zuri… Sille prapė. Ne, tonėn e bėmė!” Tė nesėrmen fshatari e pa me pikėllim lopėn e tij qė i qe futur pėrsėri barit. E hipi, e shpuri prapė… Dhe kjo ndodhi pėr fat tė keq edhe dy herė tė tjera. Iu bė e bezdisėshme, shpjerė e sill lopėn, e varda kilometrat.
    Herėn e fundit, nė mėngjesin e tė nesėrmes, fshatari e ndjente veten tė lodhur dhe vazhdoi tė rrinte shtrirė nė shtrat. Nuk guxonte tė vėshtronte se ēfarė po hante lopa. Dėrgoi gruan, “Ngreu e dashur dhe shikoje sot. Shikoje se ēfarė po ha!” Gruaja u ngrit doli jashtė dhe pas pak u kthye. “Hė?” pyeti burri nė ankth. “Lule, apo bar?” “As lule as bar!” i tha gruaja.” Lopa ka hipur vetė nė karrocari, e po tė prźt ty!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Nė paradhomėn e njė doktori ka shumė njerėz qė presin. Mė parė se tė vizitohen njerėzit regjistrohen tek infermjerja qė bėn listėn e pacientėve qė kanė ardhur tė kėrkojnė ndihmėn e doktorit.
    Njėri nga tė porsaardhurit nė pyetjen qė i bėn infermjerja flet shpenguar pėr hallin e tij. “Kam ardhur,” thotė, “se kam ca probleme me penisin tim.”
    Vajza qė prźt e regjistron pacientėt zgurdullon sytė, vėshtron me turp pėrqark dhe e qorton pacientin: “Ju duket e hijėshme tė flisni me zė tė lartė, nė njė sallė me gra dhe burra dhe tė zini nė gojė…?!”
    Pacienti u ndje i fyer, por megjithatė e pranoi fajin. “E si duhet t’ju a shpjegoja hallin qė mė ka sjellė te doktori?” pyet ai pa tė keq.
    “Po ja, tė thoni, fjala vjen, se keni ardhur pėr diēka tjetėr, pėr …veshin, pėrshembull… Dhe aty brenda, doktorit, t’i tregoni pastaj hallin e vėrtetė”
    “E po u bė tani,” e pranon edhe njė herė fajin pacienti.
    ”Mos thoni ‘u bė’,” e kėshillon infermjerja qė priste nė krye tė sallės, “por hyni edhe njė herė, dhe kur t’ju vijė radha qė tė jepni emrin, flisni ashtu si duhet!”
    Ashtu u bė. Pacienti doli jashtė, hyri pėrsėdyti dhe kur i erdhi radha foli ashtu si iu kėrkua: “Kam njė problem me veshin,” iu pėrgjigj pyetjes. Leksioni ishte pėrvetėsuar.
    Tė gjithė qė e dėgjuan u kėnaqėn nga ndreqja e gjuhės sė tij.
    “E cili ėshtė problemi me veshin tuaj?” pyeti zonjusha qė mbante shėnime.
    “Nuk ėshtė se kam ndonjė problem tė madh,” u pėrgjigj me edukatė tė pėrsosur tjetri, “por ja, mezi urinoj. Kam djegje tė tmerrshme.”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Njė ēift qe ftuar nė njė darkė tradicionale me maska. Femra tha se i dhembte koka dhe kėshilloi burrin tė shkonte vetė, pa tė. Ai e desh shumė tė shoqen dhe tha se nuk do tė shkonte pa tė dhe se darka nuk kish kuptim po tė mos ishin bashkė. Ajo tha se do tė merrte aspirinė e do t’i fuste njė sy gjumė, pra do tė ishte mėkatė qė ai tė mos e gėzonte festėn. Kėshtu ai u bind, mori kostumin e blerė posaēėrisht dhe shkoi.
    Ajo fjeti ndonjė orė dhe u zgjua pa asnjė dhimbje koke. Ishte shpejt ende. Gruaja vendosi tė nisej me vonesė aty ku qe festa. I shoqi i saj nuk dinte se ēfarė kostumi tė maskuar do tė kishte nusja, por ajo kostumin e tij e njihte. Nė kėto kushte do tė ishte e bukur qė ajo tė shihte tė shoqin se si po gėzonte kur nuk e kish tė bashkėshorten nėpėr kėmbė.
    Zonjėza mbėrriti menjėherė dhe e pa tė shoqin nė mes tė sallės me kostumin qė e pat blerė me qejf dhe qė po kėrcente herė mė njė dhe herė me njė tjetėr. Herė u jepte tė puthura tė lehta dhe herė i shtrėngonte damat e maskuara pas vetes. Ajo, e maskuar gjithashtu, vajti drejt tij dhe tėrhoqi menjėherė vėmendjen e kavaljerit qė u mrekullua kur pa t’i bjerė nė grep njė damė e re e panjohur, qė sapo kish ardhur. Ajo e la me kėnaqėsi kavaljerin tė bėnte me tė ēfarė tė deshte, ta shtrėngonte nė krahė t’i murmuriste fjalė tė ėmbla nė vesh, ta puthte e tjera e tė tjera. Mė nė fund ai me njė zėth tė ėmbėl sa mezi dėgjohej, e ftoi damėn e panjohur tė hiqeshin nė njė tė ndarė ku nuk kishte njeri. Shkuan tė dy dhe pa i hequr maskat dhe kostumet e gėzuan dhomėn e patrazuar me tė gjitha ēka deshėn. Asaj nuk i vinte mirė qė i shoqi sillej ashtu duke e kujtuar njė tė panjohur, por vetė e shijoi tėrė dashurinė e burrit tė vet, tė cilit me ligj i takonin tė gjitha.
    Para se tė vinte mesnata, kur qė tė gjithė do tė hiqnin maskat, ajo u pėrvodh, iku nė shtėpi dhe priti burrin qė ta pyeste dhe ta dėgjonte se ēfarė do tė tregonte ai.
    Nusja pat fshehur kostumin dhe po lexonte, kur ai u dha nė derė. Burri tha se darka ishte njė nga mė tė zakonshmet dhe ish i mėrzitur qė ajo nuk pat vajtur tok me tė. Pastaj ajo e pyeti: “Kėrceve ndonjė ēikė?”
    “As edhe njė herė tė vetme,” u pėrgjegj ai. “Takova Petrin, Vilin dhe ca djem tė tjerė, kėshtuqė i lamė vallėzimet, u hoqėm nė njė dhomė dhe lojtėm poker tėrė natėn. Po nuk e kishin kaluar keq tė tjerėt. Ai djali qė unė i dhashė hua kostumin dhe maskėn time, mė tha qė nuk pat ndjerė kurrė kėnaqėsi mė tė mėdha se kėtė herė!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Tre minj me mustaqe kanė zėnė vend nė banakun e njė bari dhe ia kanė shtruar me tė pirė. Por mė shumė se pija, u ka lezet biseda dhe tregimet plot ashk pėr bėmat e tyre.
    “Qė thoni ju,” nis miu i parė duke i rėnė me pėllėmbė xhamit tė banakut, “nuk ka ēarg qė tė mė bėjė zap mua! Unė ngre njė kėmbė lart, e pres telin e madh tė ēargut dhe nuk e le tė mbyllet hiē. Le ta shtyjė sa tė dojė susta! E mbaj hapur ēargun deri sa ha bukėn, apo djathin qė kanė vėnė aty pėr tė na kapur ne, minjve! Pastaj e lėshoj telin ngadaaaaalė, dhe ia mbath i ngopur. U rruat ēargu atyre! Nė fakt, unė nuk shqyej thesėt e mjellit, apo qeset plastike tė bukės. Nuk jam hajdut unė. Unė ushqehem me plaēkėn e luftės. Mė mjaftojnė ushqimet qė njerėzit venė nėpėr ēargje pėr tė na zėnė! Edhe tre dopjo usta!” e mbyll duke porositur banakierin e duke goditur me grusht syprinėn e banakut.
    “Qėnke si unė ti!” ia merr fjalėn miu i dytė. “Unė, more miq, mbledh tėrė copėrat e helmeve qė prodhojnė kundėr nesh, minjve, dhe qė na i venė nėpėr sirtare e nėpėr llagėmet e mureve nga kalojmė, qė tė na helmojnė. I mbledh ata lloj-lloj helmesh dhe lloj-lloj dizinfektantėsh, i bluaj mirė e mirė, i bėj pluhur dhe me to pi kafenė, mėngjes pėr mėngjes. Ato pėrdor unė! Nuk harxhoj sheqer! Nuk ka se ē’mė bėjnė helmet mua! Na i mbush edhe njėherė usta. E keni nga unė kėtė porosinė e re!”
    Dhe tė dy minjtė, qė treguan historitė, kthehen nga i treti, qė nuk flet por tėrė kohėn qesh nėn mustaqe.
    “Po ti? Nuk bėn nga kėto marifetet tona?” e pyesin.
    Miu i tretė psherėtin e gjithnjė me buzė nė gaz thotė: “Ku kam kohė unė tė bredh nėpėr ēargje dhe llagėme! E ku mė le dashuria mua! Ajo dashnorja ime, nuk ngopet me seks. Kėshtu ėshtė kur lidhesh nė dashuri me macen!”
    “Me…ma ..ma Me … ma-ma-macen?!” lebetiten dy minjtė e parė
    “Po, sakėn, se ju shpėton ndonjė llaf!” i luti duke ulur zėrin miu dashnor. “Maēoku qėnka xheloz i tmerrshėm. Rrezik tė pėrmbysė botėn po e mori vesh. Kam hallin e sė shoqes, pa mua mė rruan bishtin!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Bisedojnė dy gra tė moshuara nė park.
    “Vajza, a tė ėshtė rregulluar mirė tani?” “Shumė mirė. Ka njė burrė qė e do shumė dhe e mban nė pėllėmbė tė dorės. Vit pėr vit m’i ble ēupės pellushe pas pellushesh pėr dimėr. E pastaj, kur vjen vera ma shėtit time bijė mė tė katėr anėt e botės. Falė i qofshim Zotit!”
    “Vajza qėnka pėr bukuri. Po djali si tė vete?” “Ah, lere – lere! Nuk mė pati fat i gjori djalė. I ka rėnė nė pjesė njė nuse-shtrigė qė e mban veten pėr tė bukurėn e dheut. Dhe ai mbupi, im bir, nuk e le tė bjerė nė tokė, surraten! E pėrfytyron zotrote qė ēdo dimėr vete i ble pellushe pas pellushesh? Varda! Lere pastaj nė stinėn e verės! Nuk ka lėnė pa e shpėnė atė kuēedėr nė katėr pesė udhėtime lart e poshtė nėpėr botė. Na ka dėnuar Zoti, moj motėr!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Njė herė e njė kohė ndodhnin gjėra qė tani, t’i tregosh, nuk t’i beson njeri. Nė vendin tonė tė dashur shtrėngesat ekonomike merrnin forma tė llahtarshme, nė kufizimin e mundėsisė pėr tė blerė ca mish, apo ca kafe mė tepėr. Pėr kėtė u krijuan lista e plot forma tė tjera pėr rregullin e shpėrndarjes pėr popullatėn.
    Nė njė nga kėto ditėt e kėtyre shtrėngesave Nazifi ynė u gjend njė mbrėmje nė njė qytezė larg Tiranės dhe pasi mbaroi punė u mundua tė gjente njė hotel deri tė nesėrmen kur do tė largohej prej andej.
    Rastėsisht takoi aty njė shok tė vjetėr ushtrie, i cili megjithė kundėrshtimet e Nazifit e bindi qė ai tė linte kėrkimin e hotelit dhe tė kalonte natėn tek ai pasi kish njė dhomė pėr miq, jetonte vetėm me gruan e tij dhe megjithėse ajo pėrbėnte kurorėn e tretė Zoti ende nuk u kish dhėnė fėmijė. Kėshtu kishin boll vend pėr miq.
    Nazifi u bind dhe shoku i vjetėr i viteve tė ushtrisė ia shtroi darkėn me sofėr plot me meze dhe raki.
    I zoti i shtėpisė vuri re qė Nazifit i pėlqeu mjaft djathi i tyre. Nusja e mbushi pėrsėri pjatancėn me djathė kur ai u mbarua mė shpejt se asortimentet e tjera tė tryezės. Hera herės, i zoti i shtėpisė e nxiste shokun tė hante pa teklif. Dhe tė mos druhej.
    “Nuk druhem,” tha Nazifi, por u ngopa. “Po tė jetė pėr tė ngrėnė akoma ca mė shumė, ja …na sillni edhe pak djathė, po tė keni. Mė falni, ėh?”
    “Kemi plot! Grua sill prapė djathė!” Gruaja shkoi me pjatancėn e boshatisur dhe e ktheu atė plot dhe me buzėqeshje kėtė herė e vuri akoma mė pranė mysafirit. Ai falenderoi dhe pėr herė tė parė vuri re se shoku kish njė nuse mjaft simpatike. Ndėrkohė Nazifi shpjegoi se ata nė Tiranė e kishin ēdo gjė mė tė racionuar se nė qytetet e tjera. Ja, pėrshembull, mezi merrnin familjarisht gjysmė kilogrami djathė nė muaj. Ai habitej me bollėkun e jashtzakonshėm nė kėtė vend periferik. Kjo shpjegonte dhe tepėrimin e mysafirit nė shijimin e gjėrave qė nė kryeqytet i kishin me krėk.
    Mbaruan darkėn, Nazifi ish i kėnaqur me mikpritjen dhe u bind qė kish vepruar mirė qė e kish braktisur idenė e hotelit.
    E vunė tė flerė dhe shtėpia ra nė qetėsi.
    Pėr pak mysafirin po e kaplonte gjumi, kur ndjeu qė dera u hap ngadalė dhe aty pranė iu shfaq e zonja simpatike e shtėpisė. Vetėm nė kėmishėn e saj tė natės!
    “Tim shoq e zuri gjumi!” tha ajo ndėrsa Nazifi po e ndjente veten ngushtė. “Kur e ze gjumi atė, topat tė bien, nuk zgjohet mė!” vazhdoi ajo. “Dhe unė erdha pėr ty”
    “Se si mė vjen,” u pėrtyp Nazifi me zė tė ulėt, ”dhe po e mori vesh shoku im i dikurshėm, qė unė …kur ai flinte… Pa le po u zgjua! Pu-pu!”
    “Nuk zgjohet po tė them!” – siguroi ajo.
    Tė vinte, ku tė vinte, Nazifi vendosi t’i bindej zonjės sė shtėpisė. “Mirė atėhere,” tha ai me pėshpėrimėn e tė pabesit duke u ngritur. “Shkojmė! Ku e mbani djathin?”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Tomi nuk ka qejf tė lozi dhe rri mėrzitur. Beni i vete pranė. Dhe ēunat bisedojnė.
    “ Ēfarė ke ti, Tomi?” pyet Beni.
    “Babi im bleu njė makinė tė re." thotė Tomi. "Dhe e shiti atė tė vjetrėn.”
    “E shiti tė vjetrėn, mirė bėri! E pastaj?”
    Tomi shfaq brengėn:
    “Mbrėmė mami me babin mė thanė se ata mund tė blejnė dhe njė ēun tė ri. Kėsaj i trembem unė!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

Teksa presin pėr tė hyrė te doktori, njė trevjeēar le tė ėmėn dhe i afrohet njė zonje shtatzėnė. Tepėr kureshtar fėmia pyet:
    “Pėrse e ke barkun kaq tė madh?”
    “Po pres njė bebe?”
    Fėmija shqyen sytė: “Dhe beben e ke brėnda nė bark?”
    Shtatzėna qesh: “Nė bark e kam!”
    Fėmija ia ngul sytė barkut dhe ėshtė gjithnjė e mė kureshtar: “Si ėshtė? Ėshtė e mirė ajo, bebja?”
    “Oh, po!.. Shumė shumė e mirė!”
    Atėherė ēunaku habitet edhe mė shumė: “Po atėherė ē’pate me tė ? Pėrse e hėngre?!”
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Faqja 98 prej 103 FillimFillim ... 488896979899100 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •