Te me falin bjondet Dok
Ishin 2 vajza 1 bjonde dhe 1 zeshkane te dyja kishin hipur ne nje makine.
Zeshkanja po i jepte makines kur papritur ndalon.
E pyet bjondina: Pse e ndale?
Zeshkanja: U harxhua benzina.
Bjondina: Sa e mencur qe je ti, po te kisha qene un ne vendin tend nuk do te isha ndalur fare.
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
kape dhe kete Dok
Nje gruaje te moshuar, duke u kthyer per ne shtepi, papritur i ra te fiket. Disa persona qe ishin afer me te, u munduan ta sjellin ne vete, por pa rezultat dhe vendosen ta transportojne per ndihme mjekesore ne ndonje spital. Meqe aty afer ishte nje shtepi lindjeje, e cuan tek urgjenca e saj. Pas kujdesit te mjekeve,plaka u permend dhe pyeti: Ku jam? -Ne maternitet neno: i thane infermieret duke bere shaka.
Linde djale,te te rroje dhe i nxorren nje femije te porsa lindur. Plaka u ndie keq dhe si e menduar foli Ua moj bije,ckohe te keqija qe kane ardhur,nuk iu besoka me as gishtit tend.
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Barsaleta me e shkurter ne bote.
Ishte nje here nje njeri qe merte fryme me b’th.....
Nje dite u ul ne karige edhe vdiq.
Stjerner er dom som lyser i Mųrke
Ne Kalabri nje femije 10 vjec enderronte te kishte nje Fiat te kuq. Per kete i lutet shen marise : Te lutem bej qe kur te shkoj ne shtepi te gjej nje Fiat te kuq. Shkon ne shtepi nuk gjen gje dhe kthehet prap ne kishe. Shen mari te lutem bej qe kur te shkoj ne shtepi te gjej nje Fiat te kuq. Shkon prap ne shtepi nuk gjen gje. Kthehet ne kishe vjedh ikonen e krishtit e con ne shtepi dhe kthehet e thote: shen mari po do ta shohesh tet bir gjall bej qe kur te kthem ne shtepi te gjej nje Fiat te kuq.
Vdiq Xhemoli e shkoi ne parajse i del para Shen Pjetri duke i dhene mireseardhjen dhe i ben nje shetitje ne parajse. Kalon ke dhoma e oreve te korrupsionit.
Shikon Xhemoli nje ore qe rrotullohet deri ne cerek. Pyet Xhemoli.
- E kujt osht kjo ora ketu or Shen Pjeter?
- Kjo asht e Frances - i thote ai
Ecin edhe pak edhe Xhemoli shef nje ore qe rrotullohej deri ne gjysme e kthehej mbrapsht.
- Po kjo e kujt eshte?
- Ah kjo asht e Kolumbis.
Rri mendohet pak Xhemoli e pastaj i kthehet Shen Pjetrit.
- Po mir ene i qejf kom. A po ma trego njehere oren e Shqiperise?
- Ah moj zemer - i thot Shen Pjetri- ajo s'eshte ketu. Ate e ka mor Zoti per ventilator.
Unė jam njeri i thjeshtė.
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
I thone nje gjirokastriti:
- Po si e le or burr shtepine te digjet? Si nuk i thirre zjarrfiksat?
- I dergova pes here zile pisave, po sme moren.![]()
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
Njeri kthehet nga diaspora dhe takon nje shok te vjeter dhe cmallen me njri tjetrin. Ai shoku i thote ketij mikut:
- Me ka hecur me femrat shume. E shikon ate pallatin aty? Te ai pallat vetem me njeren nuk kam shkuar dot.
Ne moment ketij mikut i vjen ne mend se te ai pallat jeton vete, pra ka gruan . Me vrap shkone te gruaja dhe i thote:
- Kshu me tha XXX.
Dhe ajo i pergjigjet:
- Ajo e cmendura siper me duket.
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
Mesuesja pyet Tanin:
- Cfare do behesh kur te rritesh...?
- Do bohem pijanec edhe do e bojme bashke mesuese...!
Mesuesja u thote prinderve te tij...Ato e rrahin Tanin.Kur vjen Tani te nesermen ne shkolle,e pyet mesuesja:
-Tani , cfare do behesh kur te rritesh?
- Do pij caj mesuese dhe do i bie me dore....!![]()
Kėnaqem me pak.
Mė mjafton mė e mira.
Shkoj nje Gjirokastrit edhe Nje Tirons ne Kopsh Zologjik
Duke qesh e pyt Gjirokastri Tironsin Cila kafshe te pelqen me shume dhe pse?
Tironsi-Luani se eshte Trim edhe Mbret po ti ?
Gjirokastriti-Girafa se e ka Qafen e Gjate edhe ha ke Bacja Komshiut :P
Stjerner er dom som lyser i Mųrke
Krijoni Kontakt