Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32

E ardhmja e mardhenieve shqiptaro-serbe nen kuadrin e BE.

Per pak vite, Shqiperia dhe Serbia ne nje union(EU), eshte i pashmangshem. Si e imagjinon rinia shqiptare kete fakt . Pyes rinia sepse ajo do ta jetoje kete realitet, bashkeekzistencen e dy armiqve te fresket ne ceshtjen Kosove dhe me tej ne histori, ne pergjithesi.
    A mundet te behemi aleate ne nje rrezik te mundshem te UNIONIT EUROPIAN? Cfare thone forumistat shqiptare per kete ceshtje? Ne pyetjen time kam parasysh se kufijte do te jene ''gardhe imagjinare'' e shqiptaret nje komb brenda Unionit Europian.
    Flm per mendimet paraprakisht.

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Ne akoma nuk jemi vend kantidat per BE ...ju beni plane.

Si do jen marredheniet brenda BE-se?? Te shkelqyera!!! Njelloj si italia me austrine qe u zune dhe u shqyen per qindra vjet dhe tani jane miq me koke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qerim : 13-10-2009 mė 09:07

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ashtu mendoj edhe une.
    se pari: eshte pak heret per te folur per kete.
    se dyti: ka pasur qindra luftra ne europe. edhe me te tmerrshme se ajo mes kosoves the serbise. mendoni cfare ka ndodhur mes anglise dhe frances dhe sot jane lene te gjtha menjane...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Eshte nje ndryshim ketu qe te merret ndonje analogji ndermjet luftrave te mehershme dhe kesaj te fundit mes neve dhe serbeve.

Luftrat qe jan zhvilluar shembull: Franc-Angli, Austri-Itali, Gjermani-Franc etj, kan qen luftra te epokave te ndryshme qe nuk kishin te bejn me nje rryme demokracie ateher, por thjesht atheher lufta ka qen diqka e zakonshme dhe se te luftosh ne ate kohe, ka qen si te zhvillosh nje ndeshje futbolli ndermjet dy shteteve.

Ndersa Lufta jone me serbin, eshte krejt ndryshe, sepse nje luft e tille ka ndodhur pothuajse ne kulmin e Demokracis, dhe se krimet qe i ka bere serbia, jan pothuajse te gjitha te gjiruara dhe te dokumentuara, keshtu qe te besh nje gjenocid siq ka bere serbia ne kete kohe moderne eshte kafsheri dhe se asnje arsye nuk e shpjegon luften ndermjet nesh dhe serbit pos ajo Armiqesi Klasike dhe se ndermjet nesh dhe serbis sepaku nje Shekull, gjeja qe me se shumti mund te arrihet eshte Mardhenja Diplomatike dhe asgje tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 13-10-2009 mė 09:20
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Eshte nje ndryshim ketu qe te merret ndonje analogji ndermjet luftrave te mehershme dhe kesaj te fundit mes neve dhe serbeve.

Luftrat qe jan zhvilluar shembull: Franc-Angli, Austri-Itali, Gjermani-Franc etj, kan qen luftra te epokave te ndryshme qe nuk kishin te bejn me nje rryme demokracie ateher, por thjesht atheher lufta ka qen diqka e zakonshme dhe se te luftosh ne ate kohe, ka qen si te zhvillosh nje ndeshje futbolli ndermjet dy shteteve. Ndersa Lufta jone me serbin, eshte krejt ndryshe, sepse nje luft e tille ka ndodhur pothuajse ne kulmin e Demokracis, dhe se krimet qe i ka bere serbia, jan pothuajse te gjitha te gjiruara dhe te dokumentuara, keshtu qe te besh nje gjenocid siq ka bere serbia ne kete kohe moderne eshte kafsheri dhe se asnje arsye nuk e shpjegon luften ndermjet nesh dhe serbit pos ajo Armiqesi Klasike dhe se ndermjet nesh dhe serbis sepaku nje Shekull, gjeja qe me se shumti mund te arrihet eshte Mardhenja Diplomatike dhe asgje tjeter.

e drejte eshte ajo qe thua, qe jane luftra te zhvilluara ne kohe krejtesisht te ndryshme, por nese hyhet ne europe nuk do te kete zgjidhje tjeter veēse te lihet ēdo gje menjane, sado keq te na vije. brenda nesh mund ti urrejme serbet sa te duam, por vetem kaq...
    ē'te bejme ne shqiptaret? te themi: nuk hyjme ne europe nese hyn serbia?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Per 20 vjet as mund ta imagjinoj se si do te pime kafe ne Beograd te qete si ne shtepine tone...., serbet i urrejne shume kosovaret myslimane per cudi, sepse per kristianet thone i kane pushtuar turqit ne vend te vet dhe akoma nuk e kuptoj kete urrejtje....... cdo gje per Kosovaret e lidhin me islamin.
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga ARKIA Lexo Postimin
    Per 20 vjet as mund ta imagjinoj se si do te pime kafe ne Beograd te qete si ne shtepine tone...., serbet i urrejne shume kosovaret myslimane per cudi, sepse per kristianet thone i kane pushtuar turqit ne vend te vet dhe akoma nuk e kuptoj kete urrejtje....... cdo gje per Kosovaret e lidhin me islamin.
    une kete vere isha disa dite ne mal te zi. kisha kohe qe nuk shkoja.
    atje neper lokale dhe disko kam njohur shume vajza serbe dhe per ēudine time as nuk e kishin fare problem kur i thoja qe jam shqiptar. dhe aq me teper, as nuk u shkonte fare nder mend te me pyesnin se ēfare feja kam...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Greqia eshte tema tjeter qe mendoj te hap , roli i saj ne mardheniet midis shteteve Ballkanike eshte shume i rendesishem, ndaj duhet te ndalemi dhe atje.
    Ku e gjete kete **** greke / Perkundrazi nese kupton nickun tim c'do te thote do te kuptosh fare mire nese jam apo jo **** greke, pyet cdo te thote , une nuk te akuzoj per mosdije, te them se nxitohesh, mendohu edhe njehere dhe hajde llafosu prape. Sa per pedero , me thuaj ku rri te shohesh se jam sojlli nga veglat dhe se nuk ka perendi te te fshehe po te pashe, hemoragji qe s'ndalon kurre ke provuar? kaq

Jam i ri ne kete forum Skmpin. Po deshe ne privat te dergoj adresen ku rri, emrin, moshen, profesionin, me kusht qe edhe ti te besh te njejten gje, te pime nje kafe si i thone fjales.

Shendete, sidoqofte!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EdiR : 15-10-2009 mė 12:35 Arsyeja: citimin

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    Dicka pozitive per mendimin tim. Nje gje te tille e kane jetuar pothuajse te gjithe evropianet ne nje menyre apo nje tjeter. Gjermanet me Francezet, apo Gjermanet me Anglezet qe kane patur luftera te shemtuara ndermjet vendeve te tyre gjate gjithe historise, per te mos thene 2 te tilla vetem shekullin e kaluar dhe jetojne ne paqe e harmoni me njeri-tjetrin.

Historia nuk duhet varrosur, por duhet lexuar ne momente te caktuara, dhe t'iu sherbje vetem c'eshtjeve te caktuara sepse po kerkove te jetosh me te do besh nje gabim te madh, se pari s'do mund te jetosh aktualitetin, se dyti, do te dominoje ideologjia dhe perceptimet historike per c'eshtje te caktuara ne ju, dhe se treti, nuk do te jeni te hapur per nje fillim te ri.

Uroj qe te mos vije me shume vonese, dhe e shikoj si plotesisht pozitive.
    Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjė
    Postime
    947
    eleni hap syte ke ms private se aty e ke pergjigjen
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •