Tërnava kërkon jetësimin e sovranitetit të plotë
Me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit, myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka uruar besimtarët myslimanë duke iu dëshiruar agjërim të lehtë e të pranuar te Zoti.
“Muaji i Ramazanit është muaj në të cilin zbriti Kurani, muaj i kultivimit të mëshirës, të solidaritetit, të faljes e pendimit. Po ashtu ky muaj ngërthen në vete bereqetin, mirësinë afërsinë, bujarinë e kujdesin për njëri-tjetrin. Agjërimi i Ramazanit besimtarit i ofron vlerat e dashurisë, respektit, bamirësisë, flijimit e sinqeritetit, ngase ai e bën njeriun më të dashur, më fisnik, më human, më të afërm e më mirënjohës ndaj Krijuesit të Gjithësisë”, thuhet mes tjerash në urimin e Tërnavës.
Duke iu referuar heroit më të ri të Kosovës, Enver Zymberi, myftiu Tërnava ka thënë se edhe 12 vjet pas luftës, Kosova është duke dhënë dëshmorë për realizimin e plotë të sovranitetit të saj.
“Kërkoj nga të gjithë faktorët, institucionet politike e jo politike që të ruajnë unitetin veprues për realizmin dhe jetësimin e sovranitetit e integritetit tonë shtetëror të plotë. Për këtë na obligon gjaku dhe amaneti i shehidëve-dëshmorëve”, shprehet ai. /Telegrafi/
Krijoni Kontakt