Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Tërnava kërkon jetësimin e sovranitetit të plotë

Me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit, myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka uruar besimtarët myslimanë duke iu dëshiruar agjërim të lehtë e të pranuar te Zoti.

“Muaji i Ramazanit është muaj në të cilin zbriti Kurani, muaj i kultivimit të mëshirës, të solidaritetit, të faljes e pendimit. Po ashtu ky muaj ngërthen në vete bereqetin, mirësinë afërsinë, bujarinë e kujdesin për njëri-tjetrin. Agjërimi i Ramazanit besimtarit i ofron vlerat e dashurisë, respektit, bamirësisë, flijimit e sinqeritetit, ngase ai e bën njeriun më të dashur, më fisnik, më human, më të afërm e më mirënjohës ndaj Krijuesit të Gjithësisë”, thuhet mes tjerash në urimin e Tërnavës.

Duke iu referuar heroit më të ri të Kosovës, Enver Zymberi, myftiu Tërnava ka thënë se edhe 12 vjet pas luftës, Kosova është duke dhënë dëshmorë për realizimin e plotë të sovranitetit të saj.

“Kërkoj nga të gjithë faktorët, institucionet politike e jo politike që të ruajnë unitetin veprues për realizmin dhe jetësimin e sovranitetit e integritetit tonë shtetëror të plotë. Për këtë na obligon gjaku dhe amaneti i shehidëve-dëshmorëve”, shprehet ai. /Telegrafi/
    Burri 1 X flet !

Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin

Me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit, myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka uruar besimtarët myslimanë duke iu dëshiruar agjërim të lehtë e të pranuar te Zoti.

“Muaji i Ramazanit është muaj në të cilin zbriti Kurani, muaj i kultivimit të mëshirës, të solidaritetit, të faljes e pendimit. Po ashtu ky muaj ngërthen në vete bereqetin, mirësinë afërsinë, bujarinë e kujdesin për njëri-tjetrin. Agjërimi i Ramazanit besimtarit i ofron vlerat e dashurisë, respektit, bamirësisë, flijimit e sinqeritetit, ngase ai e bën njeriun më të dashur, më fisnik, më human, më të afërm e më mirënjohës ndaj Krijuesit të Gjithësisë”, thuhet mes tjerash në urimin e Tërnavës.

Duke iu referuar heroit më të ri të Kosovës, Enver Zymberi, myftiu Tërnava ka thënë se edhe 12 vjet pas luftës, Kosova është duke dhënë dëshmorë për realizimin e plotë të sovranitetit të saj.

“Kërkoj nga të gjithë faktorët, institucionet politike e jo politike që të ruajnë unitetin veprues për realizmin dhe jetësimin e sovranitetit e integritetit tonë shtetëror të plotë. Për këtë na obligon gjaku dhe amaneti i shehidëve-dëshmorëve”, shprehet ai. /Telegrafi/
    Enver Zymberi është hero kosovar dhe shqiptar e assesi mos e përzieni këtë me islamin sepse ska të bëj kjo kurgjë,sepse ai ka dhënë jetën për mbrojtjen e tokës kosovare e jo për mbrojtjen e teritorit të sherijatit.AI ka luftuar për kauzën e shqiptarisë e jo për kauzën e islamit.Dhe këto gjëra i din çdo shqiptar i sinqertë vetëm trnava dhe si ai të ngjajshmit që duan secili që vdes për vatan ose për komb ta etiketojnë si shehidi i sheriatit.
    Për këtë shkak ai është shehid kombëtar shqiptar e jo shehid islam.Allahu na ruajt nga devijimet e Trnavës dhe të ngjajshmit si ai.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •