Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga kthetrat Lexo Postimin
    Kanina,, riskun banka je ka shtuar vetese nuk mund te paguashe aq interesa te larta vetem per tu strehuar ,,,
    shoku nuk ja thua shume nga keto pune me sa duket. me mire lere fare.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Në Amerikë është 3-4% por nuk merr kush, vec me qenë Chris Doddi apo ndonjë kongresmen tjetër në komitetin e regullave financiare të kongresit. Normat e fitimit në Amerikë janë të sheshta fare. Duhen investime kolosale ti kthesh mbrapsht dhe ato 3-4% dhe të ofrosh dicka origjinale. Ndërsa norma e fitimit në Shqipëri është ose përrallore nëse je i lidhur, ose biznesi shërben si pastrim parashë, dhe prap nuk do të cahet shumë koka se falimenton, madje do të leverdisë.

Duhet të kihet parasysh se bonot atje janë 7-8% që shteti konsiderohet se gjasme nuk falimenton, pra kredi 3-4% në Shqipëri as që bëhet fjalë të ketë, sepse i bie ti marësh lekët me aq e ti fusësh në bono dhe të kesh të sigurtë 4-5% fitim pa risk, pra kreditë bankare duhet të jenë 10%+. Shqipëria gjithashtu nuk ka një sistem "rating" sic ka Amerika për individin. 3-4% ose më mirë 4.5% në Amerikë jepet për ata që kanë kredit dhe asete shumë të fuqishme që mund ti vendosin si kolateral, ose për ata që ta zejmë bëjnë investim 30-40% të principalit nga xhepat e tyre. Kreditë nën 4.5% varen nga zona, varet nga punëdhënësi(nëse punon në bankë dhe je dikushi mund të të japin kredi pak më të favorshme, apo nëse je ushtarak,ish-ushtarak apo punëjës federal ke lehtësira) etj. Po që bankat në Shqipëri janë hajdute as nuk e vej në dyshim(si kudo ), por tek ne sidomos ndaj diasporës. Mjafton të shikohet "spread-i" që mbahet me monedhat likuide si Dollari dhe Euro, skandaloz. Vec me atë "spread" bankat bëjnë fitime përrallore në dëm të diasporës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 29-07-2011 më 06:28
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    shoku nuk ja thua shume nga keto pune me sa duket. me mire lere fare.
    e lashe kanina ,,nuk eshte e thene qe te mareshe veshe sa ty,,,une shrtova nje ceshtje qe me duket se abuzohet,,nuk jam ekspert per kete pune ,jo vetem aq ,por duke .....
    Ndryshuar për herë të fundit nga kthetrat : 29-07-2011 më 14:41

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •