Eshte here e dyte qe postoj kete teme, derisa u mbyll tema.
Athere a me tregoni se cfare duhet te bej nje shtet per te pranuar nje shtet tjeter?
Te ma shpjegoje sa me ne detaje ju lutem!
Eshte here e dyte qe postoj kete teme, derisa u mbyll tema.
Athere a me tregoni se cfare duhet te bej nje shtet per te pranuar nje shtet tjeter?
Te ma shpjegoje sa me ne detaje ju lutem!
Perkufizmin e ka dhene nje here shume mire Uriel, tani nese nuk te ka mjaftuar perkufizimi, na thuaj sipas ciles teori e do te ta shpjegojme (sepse jane dy) dhe sipas cilit lloj e do njohjen, sepse jane disa...
Shko ketu www.google.com edhe e gjen e lehte.
I LOVE GOD
j&g
Une sbeja detyrat e mija do bej tuat...........
Sa krijese per te ardhur keq qe je! Ne rradhe te pare, di shume mire te le menjane idotsine dhe mungesen totale te edukates qe eshte si element biometrik te ty, dhe desha te te ndihmoja vertete, sepse e kam aq kulture qe t'i pergjigjem dikujt qe kerkon ndihme pavaresisht se sa i paedukate eshte. Dhe qe ta dish njehere e mire, nuk eshte teoria ime, por keto qe kerkon ti, i kam bere ne fakultet dhe i di ne maje te gishtave, dhe jo me kot desha te te informoja me gjate. Po nuk thone kot, njeriu i paedukate dhe injorant, behet mjet per te nxjerre ne pah kulturen e atij qe di te sillet edhe me kategori plebejsh si puna jote.
Te ma shpjegoje sa me ne detaje ju lutem![/QUOTE]
Nje shtet psh Shqiperia voton ne OKB qe te njihet nje shtet tjeter si Kosova.
Perse duhet te njihet?
1 Sepse Kosova ka nje territor dhe hapesire.
2,Ka kufinj territorial te njohur qe e ndan territorin e saj nga shtete komshinj.
3.Ka banore te perhershem te te njejtes kulture qe do te thote eshte komb.
4.Ka sistem arsimor,kultural dhe sportiv, te vetin.
5.Ka infrastrukture,sistem rrugor,telekomunikacion,urbanistike dhe sistem transporti.
6.Ka qeveri dhe strukture shteterore teper te organizuar,qendrore dhe lokale.
7.Ka pushtet politik ne fuqi,forca politike opozitare,forca policore/ushtarake.
8.Eshte shtet sovran,me fjale te tjera,shtetet e tjera nuk kane fuqi per ta drejtuar kete shtet nga jashte.
9.Ka industrine/bujqesine,sistemin e biznesit dhe ate tregetar te vetin.
10.Ka sistem te vetin ligjor, juridik dhe Median
11.Respektohen lirite dhe te drejtat e njeriut.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 26-07-2011 mė 18:11
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Krijoni Kontakt