Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    GEGNISHTJA OSHT OMA-AMA E GREQISHTES

Gegnishtja e lashte, qe nga Gega, Giga, e Goga dhe u shnderrua ne greqishte te vjeter

..vijoni te shpreheni lirshem, krahishtoni (qitni anash) ata zitat e zi zifta shki, qe i pengon lashtesia e Shqipes! Ta marrim vetem nje rast, nga mijera raste te foljes shqipe - me la (per te lare) ME LA, si duhet te jete ma shqip?
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    ça merreni me te pash nderin
    se sa njohuri ka e tregon kur thote "ky mjeda as gjuhen shqipe nuk e paska ditur". pra e ka lexu mjeden per here te pare ne ket teme.
    nuk e di sa dialekte te jugut jane ma te amla se dialektet e shkodres, elbasanit, durresit....
    a asht gegnishtja e bastardhume ta thote konica:
    dialekti gegë përmban me qindra trajta të humbura nga toskët e që janë visare të vërteta të trashëguara nga të parët tanë të lashtësisë. Mjaft të sjellim në mend mbaresën –mun të pjesores gege, që daton së paku dymijë vjet, e që s' është gjë tjetër veçse -mέnoV i pjesores greke (khs. shkrumun, gegrammέnoV)

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    GEGNISHTJA OSHT OMA-AMA E GREQISHTES

Gegnishtja e lashte, qe nga Gega, Giga, e Goga dhe u shnderrua ne greqishte te vjeter

..vijoni te shpreheni lirshem, krahishtoni (qitni anash) ata zitat e zi zifta shki, qe i pengon lashtesia e Shqipes! Ta marrim vetem nje rast, nga mijera raste te foljes shqipe - me la (per te lare) ME LA, si duhet te jete ma shqip?
    Athu "geg" ka te bej me mbretin Gyges, qe u be mbret i Sardis-it mbasi vrau Candaulus-in. Ky i fundit ishte pasardhes i Heraklijve. Agron ishte mbreti i par i Sardis-it kurse Candaulus i fundit! Flas ketu rreth viteve 600-620 BC!

Kam degjuar se Geg vjen nga greqishtja e vjeter, qe do te thote pak a shume Veri. Nuk e besoj shume sepse historia/ propaganda e shovinisteve grek dhe simpatizanteve te tyre ka shume boshlleqe. Mundohen te greqizojn gjighcka.

Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    me la (per te lare) ME LA, si duhet te jete ma shqip?
    ???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 12-08-2011 më 15:42
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    Edhe gegerishtja eshte shume e embel = Edhe gegnishtja o' shum e omel.

p.s.

i hajm shkronjat si te ishin arra...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gameness : 04-09-2011 më 06:09
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Material i shkelqyer ,interesant qe ka zgjedhur foljen LAJ......
    Gegerishtja +Toskerishtja =Shqip
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    paramendoni qe edhe binarin geg-tosk po na e shesin si dallim, si perqarje... tosket jan toske kurse geget jan geg... ncuk-ncuk...

gegt e toskt perbejn rrace çeliku!
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Gegerishtja dhe Toskerishtja jane shinat ku ecen treni "shipe". Ato plotesojne njera tjetren edhe pse me Toskerishten eshte investuar me teper. Realiteti thote eshte me e lehte si gjuhe(version), pa ngecje apostrofime ne te folur toskerishtja, ndersa une mendoj se gegerishtja eshte me telegrafike dhe me ngjyruese. Te katra dialektet geg-tosk-arvanit-arberesh kane nevoje te ribashkohen e te ulen se bashku per te menduar per te ardhmen, pra le ta bejne gjuhet vete kete, se njerezit????........................ qe kur i mblodhi Enveri per here te fundit ia kane varur.
    Selam!
    Bese dhe hakmarrje.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •