Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Deshira eshte qe opozita ne Shqiperi te jete konstruktive, te mos kete nje polarizim te situates politike sic eshte tani, situate qe e pengon vendin ne shume drejtime. Por keto nuk arrihen me Ramen. Rama e tregoi veten gjate ketyre viteve ne krye te PS, me zgjedhjen ne menyre te vazhdueshme te nje politike ekstremiste me kosto te larte per njerezit dhe vendin.
    Rastet per qene ne qender apo si reformues kane qene te shumta, por gjithmone ka zgjedhur te njejten politike, mgjs ka humbur.
    Shtrohet pyetja, pse Rama nuk ndryshon edhe kur ka presion nga brenda PS dhe jashte? (Pergjigja qe i mbulon te gjitha hamendesimet, mbeshtetja financiare )
    Une mundohem te kuptoj thelbin e ceshtjes, ate qe eshte me e rendesishme per vendin.

Mendo per nje cast sikur Rama te fitoje zgjedhjet pas 2 vitesh dhe te drejtoje vendin me keta extremiste qe ka perreth. Imagjino Ngjelen minister te brendshem.
    Nuk eshte puna vetem tek opozita konstruktive, por tek ajo me themelorja ne demokraci: sikur kjo opozite te marre pushtetin me vone. Cfare do te ndodhe?

Prandaj dhe them qe reformimi i Rames eshte i domosdoshem per Shqiperine, sepse qofte ne opozite apo ne pozite, nuk do te ndjeke politika ekstremiste qe sygjerohen nga keshilltaret e tij si Ngjela me kompani.

Nuk jam aq naiv sa te besoj se shqiptaret nuk do ta zgjedhin Ramen ne te ardhmen per hir te politikes se gabuar qe ben ai.

Shume shpesh ndodh qe opozita merr pushtetin si pasoje jo te meritave te veta, por te gabimeve te pozites.

Populli shqiptar, sado qe po emancipohet, akoma nuk ka arritur nivelin e mentalitetit perendimor dhe mjafton dicka e vogel per te kthyer rruge e ti jape votebesimin opozites, megjithese ajo gjate ketyre viteve nuk ka bere asgje per se mbari ne lidhje me imazhin e Shqiperise.

Ne cdo moment eshte perpjekur te uli e te poshteroje kete imazh vetem per hir te endrres per pushtet. Nuk e kupton qe Shqiperia eshte e te gjitheve, dhe nuk mund te lihet peng kapricove te disa klaneve.

Ky eshte mendimi im dhe besoj se Reformimi i Rames eshte ne sherbim te gjithe Shqiptareve dhe te gjithe ne duhet te besojme aty. Une mendoj se kjo vjen me moshe dhe experience.

Ne rast se nuk ndodh, atehere do te kemi probleme madhore ne te ardhmen.

Ose Rama do te dali nga politika, ose ne si shqiptare do te perballemi me probleme madhore ku do te jete teper e veshtire te dalim ne drite.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Ngjela ose ngjala e kenetes. Sigurisht do edhe njehere ndonje post ministri ne nje qeveri te majte. Sepse ka qene dhe mbetet i majte. Vete origjina e tij e tregon, packa se e thote me mburje se ka qene ne "burg politik" Kush e futi ne burg kete karikature te politikes se sotme shqiptare? Ish shefi i babait te tij. Tani le ta mbylle gojen dhe te loze domino ne ndonje nga stolat e lulishteve qe ka vendosur Edi Rama ne Tirane.
    Oh, Zot! E ke denuar Shqiperine me shume nga c'duhet. Te pakten hiq disa qelbesira te tilla si Ngjela.

Citim Postuar më parë nga Redi Lexo Postimin
    Une mundohem te kuptoj thelbin e ceshtjes, ate qe eshte me e rendesishme per vendin.

Mendo per nje cast sikur Rama te fitoje zgjedhjet pas 2 vitesh dhe te drejtoje vendin me keta extremiste qe ka perreth. Imagjino Ngjelen minister te brendshem.
    Nuk eshte puna vetem tek opozita konstruktive, por tek ajo me themelorja ne demokraci: sikur kjo opozite te marre pushtetin me vone. Cfare do te ndodhe?

Prandaj dhe them qe reformimi i Rames eshte i domosdoshem per Shqiperine, sepse qofte ne opozite apo ne pozite, nuk do te ndjeke politika ekstremiste qe sygjerohen nga keshilltaret e tij si Ngjela me kompani.

Nuk jam aq naiv sa te besoj se shqiptaret nuk do ta zgjedhin Ramen ne te ardhmen per hir te politikes se gabuar qe ben ai.

Shume shpesh ndodh qe opozita merr pushtetin si pasoje jo te meritave te veta, por te gabimeve te pozites.

Populli shqiptar, sado qe po emancipohet, akoma nuk ka arritur nivelin e mentalitetit perendimor dhe mjafton dicka e vogel per te kthyer rruge e ti jape votebesimin opozites, megjithese ajo gjate ketyre viteve nuk ka bere asgje per se mbari ne lidhje me imazhin e Shqiperise.

Ne cdo moment eshte perpjekur te uli e te poshteroje kete imazh vetem per hir te endrres per pushtet. Nuk e kupton qe Shqiperia eshte e te gjitheve, dhe nuk mund te lihet peng kapricove te disa klaneve.

Ky eshte mendimi im dhe besoj se Reformimi i Rames eshte ne sherbim te gjithe Shqiptareve dhe te gjithe ne duhet te besojme aty. Une mendoj se kjo vjen me moshe dhe experience.

Ne rast se nuk ndodh, atehere do te kemi probleme madhore ne te ardhmen.

Ose Rama do te dali nga politika, ose ne si shqiptare do te perballemi me probleme madhore ku do te jete teper e veshtire te dalim ne drite.
    Teorikisht cdo njeri ka mundesine te reformohet, praktikisht Rama i ka patur te gjitha mundesite dhe nuk e ka bere. Nuk eshte vetem i rrethuar nga ekstremistet, por eshte vete ekstremist (me perkufizimin e plote te fjales. Jeta dhe karriera e tij politike e kane deshmuar kete gje). Ekstremizem qe i intereson grupit qe perfaqson. Por edhe sikur te "reformohet", Rama ka krijuar preçedente ne politiken shqiptare qe e kane zhvendosur vite mbrapa ate, ka krijuar nje polarizim ekstrem dhe te panevojshem, duke e bere te veshtire fokusimin dhe zgjidhjen e problemeve reale te vendit. Me politiken e zgjedhur, ka ulur standartet aq poshte, sa çdo gje te beje pozita, eshte shume me mire se ajo qe ofron Rama. Per shume arsye, Rama nuk duhet vij ne pushtet.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •