Une mundohem te kuptoj thelbin e ceshtjes, ate qe eshte me e rendesishme per vendin.
Mendo per nje cast sikur Rama te fitoje zgjedhjet pas 2 vitesh dhe te drejtoje vendin me keta extremiste qe ka perreth. Imagjino Ngjelen minister te brendshem.
Nuk eshte puna vetem tek opozita konstruktive, por tek ajo me themelorja ne demokraci: sikur kjo opozite te marre pushtetin me vone. Cfare do te ndodhe?
Prandaj dhe them qe reformimi i Rames eshte i domosdoshem per Shqiperine, sepse qofte ne opozite apo ne pozite, nuk do te ndjeke politika ekstremiste qe sygjerohen nga keshilltaret e tij si Ngjela me kompani.
Nuk jam aq naiv sa te besoj se shqiptaret nuk do ta zgjedhin Ramen ne te ardhmen per hir te politikes se gabuar qe ben ai.
Shume shpesh ndodh qe opozita merr pushtetin si pasoje jo te meritave te veta, por te gabimeve te pozites.
Populli shqiptar, sado qe po emancipohet, akoma nuk ka arritur nivelin e mentalitetit perendimor dhe mjafton dicka e vogel per te kthyer rruge e ti jape votebesimin opozites, megjithese ajo gjate ketyre viteve nuk ka bere asgje per se mbari ne lidhje me imazhin e Shqiperise.
Ne cdo moment eshte perpjekur te uli e te poshteroje kete imazh vetem per hir te endrres per pushtet. Nuk e kupton qe Shqiperia eshte e te gjitheve, dhe nuk mund te lihet peng kapricove te disa klaneve.
Ky eshte mendimi im dhe besoj se Reformimi i Rames eshte ne sherbim te gjithe Shqiptareve dhe te gjithe ne duhet te besojme aty. Une mendoj se kjo vjen me moshe dhe experience.
Ne rast se nuk ndodh, atehere do te kemi probleme madhore ne te ardhmen.
Ose Rama do te dali nga politika, ose ne si shqiptare do te perballemi me probleme madhore ku do te jete teper e veshtire te dalim ne drite.
Krijoni Kontakt