BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 10-09-2011 më 08:18
Kurti: Kosova po i ndihmon Serbisë të hyjë në BE
Bisedimet Kosovë-Serbi për Lëvizjen “Vetëvendosje” vazhdojnë të jenë të papranueshme. Lideri i kësaj lëvizje, Albin Kurti tha se bisedimet me palën serbe në Bruksel do ta ndihmojnë shtetin serb t’i bashkohet Bashkimit Evropian.
Lideri i Lëvizjes “ Vetëvendosje” , Albin Kurti ka vazhduar të kritikojë procesin e dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit duke vlerësuar se ky proces po sjell vetëm dëme për shtetin e Kosovës. Sipas tij, nga këto bisedime do të përfitoj vetëm pala serbe.
“Politika e Qeverisë së Kosovës karshi Serbisë është që ta shtyjë sa më fort Serbinë kah BE-ja, sepse ajo e sheh këtë gjë si të vetmin rrugë të njohjes së Kosovës nga Serbia. Pra, është vetë Qeveria e Kosovës ajo e cila është e interesuar për Serbinë në BE, mirëpo këta qeveritarët tonë kanë harruar që Serbia edhe pasi që të njeh ajo nuk të lëshon në fund”, ka thënë Kurti.
Në fjalimin e tij në hapje të takimit të organit kryesor udhëheqës të këtij subjekti, Këshillit Drejtues të Vetëvendosjes, Kurti ka vlerësuar se sa më shumë që bisedohet me Serbinë aq më shumë veriu rrezikohet të humbet.
“Shqiptarët nuk e kanë përshtypjen që Serbia ka ndryshuar. Serbia nuk e ka përshtypjen që shqiptarët kanë ndryshuar. Këto bisedime sigurisht që nuk po bëhen që Kosova dhe Serbia të njihen në mes veti. Këto bisedime bëhen në mënyrë që Serbia t’i afrohet BE-së dhe që veriu i Kosovës t’i afrohet Serbisë dhe që Kryeministri Thaçi të mbetet i përdorshëm për BE-në”, ka shtuar Kurti.
Lëvizja “Vetëvendosje” më pas ka mbajtur mbledhjen e Këshillit të Përgjithshëm, në të cilën është prezantuar strategjia e veprimit për të ardhmen e këtij subjekti politik.
Bota Sot
Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri
http://24-ore.com/thumbnail.php?file...=article_large
Serbët bllokojnë makinat në pikën 31
> Nga Korresp. 24-ore.com 12 ore 2 minuta me pare
Dhjetëra makina janë bllokuar në vendkalimin kufitar 31 në veri prej bashkësisë së ekonomistëve serbë të Zubin Potokut.Protestuesit serbë kanë përsëritur se në veri nuk janë të nevojshme doganat e Prishtinës.
Një ditë më parë dhjetëra punëtorë të Kompanisë Energjetike “Elektrokosmet” nga veriu i Mitrovicës kanë protestuar të premten në urën mbi lumin Ibër kundër shtrirjes së pushtetit të Republikës së Kosovës në tërë territorin e saj.
Ndërkohë edhe sekretari i Ministrisë për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Oliver Ivanovic, në një intervistë ekskluzive për TCH paralajmëron kryeministrin kosovar Hashim Thaçi që të mos marrë më vendime siç ishte
ai i 25 korrikut, pasi në rast se do të përsëritet një gjë e tillë, reagimi i serbëve do të jetë i njëjtë. Po ashtu, përfaqësuesit serbë në qeverinë e Kosovës, Ivanoviq i quan vegël të kryeministrit kosovar.
http://koha.net/repository/images/11...09110851_1.jpg
Publikuar: 11.09.2011 - 08:53
Prishtinë, 11 shtator - Lajmi i dhënë si ekskluziv se për veriun është arritur një marrëveshje dhe se në kuadër të saj vendorët do t’i udhëheqin ndërkombëtarët, është vetëm një përpjekje e qeverisë së Hashim Thaçit, që kosovarët të mendojnë se e kanë një qeveri të aftë të kthejë veriun në duar të shtetit të Kosovës. Këtë vlerësim e dha për gazetën “Zëri”, një zyrtar ndërkombëtar, që merret me çështjet e sigurisë në Kosovë, duke shtuar se “Thaçi e Rexhepi (ministri i Brendshëm) thjesht duan të shtyjnë para idenë se çdo gjë është nën kontrollin e kosovarëve, ndonëse e dinë që për këtë s’e kanë fuqinë e duhur”.
Duke reaguar në lajmin e dhënë se më 16 shtator do të jenë komandantët e Policisë së Kosovës, ata që do i udhëheqin zyrtarët e EULEX-it në kufijtë e veriut, ky zyrtar perëndimor që është i përfshirë në diskutimet e përditshme për veriun thotë:
“Askush nuk e di saktë nëse me të vërtetë mund të ndodhë një konflikt më 16 shtator..."
Koha net
11 shtator - Lajmi i dhënë si ekskluziv se për veriun është arritur një marrëveshje dhe se në kuadër të saj vendorët do t’i udhëheqin ndërkombëtarët, është vetëm një përpjekje e qeverisë së Hashim Thaçit, që kosovarët të mendojnë se e kanë një qeveri të aftë të kthejë veriun në duar të shtetit të Kosovës. Këtë vlerësim e dha për gazetën “Zëri”, një zyrtar ndërkombëtar, që merret me çështjet e sigurisë në Kosovë, duke shtuar se “Thaçi e Rexhepi (ministri i Brendshëm) thjesht duan të shtyjnë para idenë se çdo gjë është nën kontrollin e kosovarëve, ndonëse e dinë që për këtë s’e kanë fuqinë e duhur”.
Ndryshuar për herë të fundit nga cosmopolitan007 : 11-09-2011 më 05:58
Krijoni Kontakt