Qenka ku.rv e keqe ky albin kurti..
nuk kam gabuar kur e kam analizuar kte lahper vite me pare..'
ne nji linje eshte me drashkoviqat..
ska turp..
kulmi.. e quan clirimtarin e shpetimtarin e kosoves.. SHBA-ne..fuqi koloniale..
kulmi..
cfar enveruci primitiv..
---
ja cthot botsoti
-
Kurti: Thaçi hajn dhe kukull e SHBA-së
Gazeta e përjavshme gjermane “Shpigel” (Der Spiegel) mbi Kosovën shkruan si për vendin i cili kurrsesi nuk po përparon. Vjedhjet zgjedhore, abuzimet, korrupsioni - e gjithë kjo frenon shtetin më të ri ballkanik.
Në bisedë me këtë gazetë, lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti: "Kosova ndoshta formalisht është shtet i pavarur, por në të vërtetë nuk është sovrane", thotë Kurti, ndërsa “Shpigel” sqaron se mendohet në ndikimin që Beogradi e ka nëpërmjet mësuesve, policëve dhe mjekëve që rrogat marrin nga buxheti i Serbisë.
Mirëpo, Kurti, të cilin “Shpigel” e vlerëson si “elokuent”, si problemin më të madh e sheh pikërisht qeverinë e Kosovës. Sipas mendimit të tij, Hashim Thaçi është “hajni që vjedh nga populli i vet dhe qeveris si kukull e ‘fuqisë koloniale të SHBA-së’”.
Kjo e përjavshme më tej shkruan se pozicioni i Thaçit dukshëm është dobësuar duke marrë parasysh se dyshohet për falsifikimin e zgjedhjeve të kaluara, si dhe faktin se ish-komandanti i UÇK-së është i përfshirë në hetimet për trafikim me organe të serbëve të Kosovës.
bota sot
-
Krijoni Kontakt