Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 36
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751

Cili eshte gjykimi biblik

Kisha deshire te dija nga ju qe i perkisni fese te krishtere (gjithmone duke u bazuar ne bibel) qe cili eshte gjykimi biblik per nje jo te krishtere qe nuk ka pranuar biblen dhe as jezusin per shpetimtare, a shkon ne zjar apo parajse.

Ismail Qemali, Isa Boletini, Naim, Sami, Abdyll Frashri. e shume figura te kombit tone, qe nuk i perkasin fese te krishtere, por fese Islame, a do jene ne parajse, apo zjare.

Te gjithe te krishteret jane te lutur te pergjigjen, por kisha deshire te pergjigjej mesi4mafiaeverwarz ose danieli 00
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mr Zeid : 22-07-2011 mė 19:55

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Biblen permende ?

Patjeter !

Kjo situate qe ke krijuar me kujton nje skene kuptim plote , por lexoje me vemendje qe ta kuptosh ne ēdo fragment . Lexim te kendshem !

Mateu 22

15 Atėherė farisenjtė u veēuan dhe bėnin kėshill se si ta zinin gabim nė fjalė.

16 Dhe i dėrguan dishepujt e tyre bashkė me herodianėt, pėr t'i thėnė: ''Mėsues, ne e dimė se ti je i vėrtetė dhe qė mėson udhėn e Perėndisė nė tė vėrtetė, pa marrė parasysh njeri, sepse ti nuk shikon pamjen e jashtme tė njerėzve.

17 Na thuaj, pra: Si e mendon? A ėshtė e ligjshme t'i paguhet taksa Cezarit apo jo?''.

18 Por Jezusi, duke e njohur ligėsinė e tyre, tha: ''Pse mė tundoni, o hipokritė?

19 Mė tregoni monedhėn e taksės''. Atėherė ata i treguan njė denar.

20 Dhe ai u tha atyre: ''E kujt ėshtė kjo fytyrė dhe ky mbishkrim?''.

21 Ata i thanė: ''E Cezarit''. Atėherė ai u tha atyre: ''Jepni, pra, Cezarit atė qė i pėrket Cezarit dhe Perėndisė atė qė i pėrket Perėndisė''.

22 Dhe ata, kur e dėgjuan kėtė, u mrekulluan, e lanė, dhe ikėn.

23 Po atė ditė erdhėn tek ai saducenjtė, tė cilėt thonė se nuk ka ringjallje, dhe e pyetėn

24 duke thėnė: ''Mėsues, Moisiu ka thėnė: "Nė se dikush vdes pa lėnė fėmijė, i vėllai le tė martohet me gruan e tij, pėr t'i lindur trashėgimtarė vėllait tė tij.

25 Tani ndėr ne ishin shtatė vėllezėr; i pari u martua dhe vdiq dhe duke mos pasė trashėgimtarė, ia la gruan vėllait tė vet.

26 Kėshtu edhe i dyti dhe i treti, deri tek i shtati.

27 Nė fund vdiq edhe gruaja.

28 Nė ringjallje, pra, e kujt nga kėta tė shtatė do tė jetė grua? Sepse tė gjithė e patėn gruaja''.

29 Por Jezusi, duke u pėrgjigjur u tha atyre: ''Ju bėni gabim, sepse nuk e kuptoni as Shkrimin as pushtetin e Perėndisė.

30 Nė ringjallje, pra, as martohen as martojnė, por ata do tė jenė nė qiell si engjėjt e Perėndisė.

31 Pastaj sa pėr ringjalljen e tė vdekurve, a nuk e keni lexuar ē'ju ishte thėnė nga Perėndia kur thotė:

32 "Unė jam Perėndia i Abrahamit, Perėndia i Isakut dhe i Jakobit"? Perėndia nuk ėshtė Perėndia i tė vdekurve, por i tė gjallėve''.

33 Dhe turmat, kur i dėgjuan kėto gjėra, habiteshin nga doktrina e tij.

34 Atėherė farisenjtė, kur dėgjuan se ai ua kishte zėnė gojėn saducenjve, u mblodhėn tok.

35 Dhe njė nga ata, mėsues i ligjit, e pyeti pėr tė vėnė nė provė, duke thėnė:

36 ''Mėsues, cili ėshtė urdhėrimi i madh i ligjit?''.

37 Dhe Jezusi i tha: ''"Duaje Zotin, Perėndinė tėnde me gjithė zemrėn tėnde, me gjithė shpirtin tėnd dhe me gjithė mendjen tėnde".

38 Ky ėshtė urdhėrimi i parė dhe i madhi.

39 Dhe i dyti, i ngjashėm me kėtė, ėshtė: "Duaje tė afėrmin tėnd porsi vetveten".

40 Nga kėto dy urdhėrime varet i tėrė ligji dhe profetėt''.

41 Tani, kur u mblodhėn farisenjtė, Jezusi i pyeti:

42 ''Ē'u duket juve pėr Krishtin? Biri i kujt ėshtė?''. Ata i thanė: ''I Davidit''.

43 Ai u tha atyre: ''Si pra Davidi, nė Frymė, e quan Zot, duke thėnė:

44 "Zoti i ka thėnė Zotit tim: Ulu nė tė djathtėn time, deri sa unė t'i vė armiqtė e tu si stol tė kėmbėve tė tua"?

45 Nė qoftė se Davidi e quan Zot, si mund tė jetė biri i tij?''.

46 Por asnjė nuk ishte nė gjendje t'i pėrgjigjej; dhe, qė nga ajo ditė, askush nuk guxoi ta pyesė mė.
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    flm per pergjigjen, packa se nuk kishte nevoja te sillje biblen ketu dhe ajo qe un pjyeta nuk kam mare pergjigje, tani daniel behu burre dhe na thuaj me plot gojen, se ku gjendet Ismail Qemali Isa Boletini velezrit Frashri Adem Jashari qe vdiqen si musliman, ne zjar apo parajse....

come on

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Hahaha ja te kerkoj xhepat , qe te te them , paskam , Ismail Qemali ka dale nga qarkullimi ( e ka terheq banka ) nje vella frasher e paskam , Adem Jashari dhe Isa boletinit s'i mbetet hatri se u kane bere perkujtimore .

Te ta them troē , ēdo besimtar ka Zotin e vet , Ti ke Zot Allahun apo ata njerez qe rrjeshtove , kane besuar Allahun , shume mire per ta , prandaj kurani i quan rober te Allahut , le t'i gjykoje Allahu .

Kush jam une te te them se cili Zot do i gjykoje dhe ne cfare menyre ?

Une jam nje njeri i thjeshte qe vendos vetem per jeten time , as per njeriun tim me te afert nuk vendos une e jo me per njerez te historise qe kurre nuk i kam njohur .

Prandaj solla vargjet ku thuhet se Perendia e quan veten Perendi te Abrahamit , te Isakut , te Jakobit , pra Perendi e njerezve qe e kane besuar .

Duhet te kuptosh qe per besimtaret ( ne rastin e besimtareve qe besojne nje Zot ) , eshte vetem ai zot e nuk ka tjeter , eshte e kote qe te merret mendimi im apo i Bibles . Sepse secili njeri , ka zgjedhje te Lire , kete me meson mua Bibla , Perendia i Bibles nuk kerkon ekzekutimin tend , perndjekjen tende apo xhizjen e poshterimit nese nuk beson .

Nenkuptohet qe perderisa nuk beson Zotin sipas krishterimit atehere ti s'mund te presesh te gjykohesh nga mbi bazen e principeve qe per ty jane te paverteta , eshte njesoj sikur une te kerkoj favoret e Zotave te mitologjise greke , psh le te themi menēurine nga Athinaja , pathyeshmerine ne lufte nga Aresi etj etj . Kjo eshte pakuptim , secili zgjedh vete jeten qe ben duke qene ne harmoni me natyren shpirterore te tij . Zoti ne Bibel te jepet ta njohesh aq sa ke kureshtje , per me teper eshte mitologji per ty si mysliman .

Kete ēeshtjen e Perendise une e shoh nga ana funksionale , besoj nje Zot qe meson dashurine e paster ēiltersine se sa nje Zot qe krijon ndarje dhe ben cilesime , akuza e ofendime , poligami e zullume te tjera qe nuk po merrem se mjaft jane perseritur .
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    O daniel00 po nuk te vjen turp e mbane dhe veten per te krishter te devotshem!!!! pse genjen dhe hidhesh dege me dege?? Ti e di shume mire se cfar thote bibla per ata.
    Fol mor si burrat, sepse bibla fare qarte e sqaron kete mesele, behu burre per pese minuta te pakten, dhe thuaj te verteten.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Mr Zeid, mos u bej keshtu. Mua po me duket sikur danieli eshte mysliman e ti po me dukesh si ata prifterinjt e shekullit te XIX qe shkisheronin e mallkonin kush fliste gjuhen Shqipe.

Ta ka thene troē danieli, do ti gjykoje vete perendia ku e kane vendin, nuk ka perse ta gjykoje danieli.

Mr Zeid, po une qe besoj ne Zot dhe nuk besoj se Zoti eshte Jezusi, por une e therras thjesht me emrin Zot dhe jo Allah. Ku e kam vendin une?

Po beheni nga dita ne dite qesharake. Cdo dite e me teper po me dukeni si terrorista ekstremiste e fondamentaliste.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    daniel ti je nje xero e madhe , ju jeni dyftyrsha pse doni te tregoheni si njerez te drejte ??????

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    O refet, un nuk jam katolik, as ortodoks. Une po them, nepermjet Kuranit, a thuhet qe vetem Zoti yne ka te drejte te gjykoje? Pse duhet te gjykojme ne? A nuk eshte ky gjynaf sipas librit te shenjte?
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Madaber,

nese ia mohon fese te drejjten per te gjykuar, ke shperfillur fene. Nese feja nuk ka te drejte te thote se kush nuk beson ne formen siic them une, do shkoje ne ferr, e ke paralizuar fene. Kjo vlen si per Islamin, ashtu edhe per Krishterimin dhe Ortodoksine.

Te tri fete e gjykojne cdo jopjesetar te tyre ne Ferr.
    Mr. zeid ka pyetur me te drejte kete gje. Nuk eshte vec feja e imamit Krasniqi ajo qe dergon figura te vlershme kombetare e njerezore ne "Ferr", edhe Krishterimi e ben kete gje.

Keshtu qe situata qe kemi, eshte kjo:
    Krishterimi dhe Ortodoksia dhe Islami kane denuar, nencmuar dhe njollosur cdo here jopjesetaret e fese perkatese dhe do bejne kete gje ne tee ardhmen. Dhe e vetmja rrugedalje per te shmangur kete gje, eshte mosperfillja e drejtperdrejte e tri feve. Pra muslimanet duhet te thone se nuk na ha palla per fjalen e Kuranit, te krishteret duhet te thone se nuk na ha palla per fjalen e Bibles. Vetem atehere ka "paqe".

Kjo tregon edhe nje here se intoleranca fetare nder shqiptaret nuk perhapet nga shqiptaret, por nga vete fete.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Kisha deshire te dija nga ju qe i perkisni fese te krishtere (gjithmone duke u bazuar ne bibel) qe cili eshte gjykimi biblik per nje jo te krishtere qe nuk ka pranuar biblen dhe as jezusin per shpetimtare, a shkon ne zjar apo parajse.

Ismail Qemali, Isa Boletini, Naim, Sami, Abdyll Frashri. e shume figura te kombit tone, qe nuk i perkasin fese te krishtere, por fese Islame, a do jene ne parajse, apo zjare.

Te gjithe te krishteret jane te lutur te pergjigjen, por kisha deshire te pergjigjej mesi4mafiaeverwarz ose danieli 00
    Mr. Zeid, po e zeme se te krishteret te pergjegjen ne kete pyetjen tende ne kete menyre:

"Po, sipas fese se krishtere te gjithe do te kene shkuar ne Ferr."

Cfare do thoje ti pastaj? Pse i pyet kete gje?

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •