Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1

Tridhjetë shenjat e hipokritëve (Dyftyrëshave)

Dyftyrëshat i ka sqaruar Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, në fjalën e tij: "Do jenë ndër njerëzit më të poshtër tek Allahu në ditën e gjykimit dyftyrëshat. Ai që del para disa njerëzve me një fytyrë kurse para tjerëve me një fytyrë tjetër" (Buhariu,Muslimi)

1. Janë falls në thëniet e tyre dhe gënjejnë.
    2. Tradhëtojnë.
    3. Tregojnë mosbindje dhe dëshirojnë të debatojnë.
    4. Thyejn premtimin.

5. Janë dembel në adhurim.

6. I bëjnë veprat për tu dukur.

7. I mungon të përkujtuarit e fesë.

8. Nguten në falje.

9. Shajnë ata të cilët bëjnë vepra të mira nga besimtarët dhe të drejtët.

10. Tallen me Kur'anin, sunnetin dhe të Dërguarin e Allahut.

11. Bëjnë betime për tu mbrojtur.

12. Urrejnë të shpenzojnë diç për hir të Allahut.

13. Dezertojnë dhe i lëjnë në baltë muslimanët.

14. Krijojnë zhurma fallse duke bërë fitne.

15. Gjejnë gabime në vendimet e Allahut.

16. Çnderojnë të drejtët.

17. Qëndrojnë larg nga faljet me xhemat.

18. Shkaktojnë fesat ndërsa thonë se duan të vendosin paqen.

19. Sjellja e jashtme e tyre është në kontradiktë me atë që kanë në zemër.

20. I frikësohen ngjarjeve të pakëndshme, incidenteve dhe ngjarjeve.

21. Përdor shfajsime fallse.

22. Urdhërojnë për kah e keqja dhe pengojnë nga e mira.

23. Janë dorështrënguar.

24. E harrojnë Allahun.

25. Mohojnë premtimin e Allahut dhe të dërguarit të tij.

26. Shqetësohen për pamjen e jashtme dhe neglizhojnë të brendshmën.

27. Janë eloquent, oratorë, mbajnë ligjërata të gjata etj..

28. I mungon të kuptuarit e fesë.

29. Nuk bëjnë gjynahe para syve të njerëzve por tregohen të vyeshëm në kryerjen fshehurazi të gjynaheve.

30. Gëzohen për ndonjë fatkeqësi që bie ndër besimtarë dhe trishtohen kur ata gëzohen dhe kënaqen.

Aid Abdullah el-Karni

Përktheu: Ardit Kraja
    " Injoranca është Terri më i madh në Botë "

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Ndoshta Lexo Postimin
    Dyftyrëshat i ka sqaruar Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, në fjalën e tij: "Do jenë ndër njerëzit më të poshtër tek Allahu në ditën e gjykimit dyftyrëshat. Ai që del para disa njerëzve me një fytyrë kurse para tjerëve me një fytyrë tjetër" (Buhariu,Muslimi)

1. Janë falls në thëniet e tyre dhe gënjejnë.
    2. Tradhëtojnë.
    3. Tregojnë mosbindje dhe dëshirojnë të debatojnë.
    4. Thyejn premtimin.

5. Janë dembel në adhurim.

6. I bëjnë veprat për tu dukur.

7. I mungon të përkujtuarit e fesë.

8. Nguten në falje.

9. Shajnë ata të cilët bëjnë vepra të mira nga besimtarët dhe të drejtët.

10. Tallen me Kur'anin, sunnetin dhe të Dërguarin e Allahut.

11. Bëjnë betime për tu mbrojtur.

12. Urrejnë të shpenzojnë diç për hir të Allahut.

13. Dezertojnë dhe i lëjnë në baltë muslimanët.

14. Krijojnë zhurma fallse duke bërë fitne.

15. Gjejnë gabime në vendimet e Allahut.

16. Çnderojnë të drejtët.

17. Qëndrojnë larg nga faljet me xhemat.

18. Shkaktojnë fesat ndërsa thonë se duan të vendosin paqen.

19. Sjellja e jashtme e tyre është në kontradiktë me atë që kanë në zemër.

20. I frikësohen ngjarjeve të pakëndshme, incidenteve dhe ngjarjeve.

21. Përdor shfajsime fallse.

22. Urdhërojnë për kah e keqja dhe pengojnë nga e mira.

23. Janë dorështrënguar.

24. E harrojnë Allahun.

25. Mohojnë premtimin e Allahut dhe të dërguarit të tij.

26. Shqetësohen për pamjen e jashtme dhe neglizhojnë të brendshmën.

27. Janë eloquent, oratorë, mbajnë ligjërata të gjata etj..

28. I mungon të kuptuarit e fesë.

29. Nuk bëjnë gjynahe para syve të njerëzve por tregohen të vyeshëm në kryerjen fshehurazi të gjynaheve.

30. Gëzohen për ndonjë fatkeqësi që bie ndër besimtarë dhe trishtohen kur ata gëzohen dhe kënaqen.

Aid Abdullah el-Karni

Përktheu: Ardit Kraja
    E vetrete eshte se te muslimanet arab ,bile jane shume pake 30, lloje te hipokrizise.

Hipokrizia se pari eshte zbuluare ne arabi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 25-07-2011 më 20:06 Arsyeja: g

Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    E vetrete eshte se te muslimanet arab ,bile jane shume pake 30, lloje te hipokrizise.

Hipokrizia se pari eshte zbuluare ne arabi.
    Pse gjithmon me offendime pse gjithmon me injorime,PO a nuk ben njehere te vetme mos mi kqyr punet e te tjerve po mu merr me punet tona qe i kemi llug?
    HEshtja eshte Flori ne disa Raste.

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Pse gjithmon me offendime pse gjithmon me injorime,PO a nuk ben njehere te vetme mos mi kqyr punet e te tjerve po mu merr me punet tona qe i kemi llug?
    HEshtja eshte Flori ne disa Raste.

Zoteri i nderuare ,personalishte vete i takoje religjionit islam . Per me u marre me punet tona qe i kemi llug , duhet me i lene punet e arabeve .

Duke e perjashtuare religjionin islam . Rrace me e poshtert e njerezimit jane arabet. Pikerishte arabet jane fajtore kryesore qe islami ka marre pasqyre te keqe ne evrope dhe bote .

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    o "Ndoshta" po pse i poston keto shenjat diku ku sduhet a pe sheh se i ofendon disa ketu... ka disa te tjere qe menxi e mbajn gjuhen se kan me shume fytyra.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Zoteri i nderuare ,personalishte vete i takoje religjionit islam . Per me u marre me punet tona qe i kemi llug , duhet me i lene punet e arabeve .

Duke e perjashtuare religjionin islam . Rrace me e poshtert e njerezimit jane arabet. Pikerishte arabet jane fajtore kryesore qe islami ka marre pasqyre te keqe ne evrope dhe bote .
    A nuk Jan Muslimanet Vllezer,A nuk jan ni Trup a nuk duhet te jemi te kapur pas Litarit te ALLAHUT ?
    Si guxon me fol kunder Muslimanve keshtu ??
    Prej Kujt e ke pranu Islamin ti ?
    Allahu t'udhezoft vlla sepse Njeri prej shkaqeve me te forta qe kan me perfundu njerzit ne Xhehnem ka me qen GJUHA dhe pergojimi e shpifja.Kujdes.
    Askush nuk te ndal me u mar me punet tua,por ketu cka thuhet me lart esht per cdo popull jo vetem per arabet sepse ato qe shkruan lart asni popullit nuk i sherbjen o i nderuar,ato jan paralajmrime per gjitha racat kombet per gjith rruzullin toksor e jo vetem Arabeve.
    Selam Alejkum
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ndoshta : 30-07-2011 më 14:49

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    A nuk Jan Muslimanet Vllezer,A nuk jan ni Trup a nuk duhet te jemi te kapur pas Litarit te ALLAHUT ?
    Allahu t'udhezoft vlla sepse Njeri prej shkaqeve me te forta qe kan me perfundu njerzit ne Xhehnem ka me qen GJUHA dhe pergojimi e shpifja.Kujdes.
    Askush nuk te ndal me u mar me punet tua,por ketu cka thuhet me lart esht per cdo popull jo vetem per arabet sepse ato qe shkruan lart asni popullit nuk i sherbjen o i nderuar,ato jan paralajmrime per gjitha racat kombet per gjith rruzullin toksor e jo vetem Arabeve.
    Selam Alejkum
    Alejkum selam vëllau ndoshta;

Pik së pari po të tregoj se TetovaMas është femër dhe jo mashkull, pastaj të këshilloj që të mos i shkon mbrapa fjalëve të saja, sepse ashtu e ka ajo, e ka qejf pak të përzihet në muhabet për të treguar se din diçka prej Islamit, por në të vërtetë është larg tij.

Esselamun alejkum.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Selam Alejkum
    Citat : A nuk jane muslimanet gjithe vellezer ??

Une mendoje se nuk jane te gjithe muslimanet vellezer !!!! Pse nuk jane ,eshte teme shume e gjate .

Per litarin e Zotit ,Allahut, jane te kapur gjithe njerezimi dhe gjithe c'ka ka nen toke dhe qiell. Edhe pse dikush mendon ndryshe ,beson ndryshe , me ne funde do te dale cdo krijese para Krijuesit.

Citat : Prej kujte e ke pranu islamin ti ??

Une nuk e kame pranuare islamin ,pore Zoti, ka vendosur qe une te lindi dhe te vdese ne islam dhe nuk jame pishman per kete . Eshte vendim i Zotit.

Citat :Njerzit per me shku ne xhehnem ka me qene gjuha :

Nuk eshte e vertete ,pore xhehnemin, dhe xhehnetin, e fitojne veprat, te keqiat me te keqen te mirat me te miren . Zoti nuk merret me paragjykime ,pore merret me veprat, se si njeriu vepron ne praktike .

Citat : Si guzon me fole kunder muslimaneve keshtu ??

Personalishte nuk thashe asgje per religjionin muslimane ,pore bera nje kritik per njerezit hypokrite,dy f'tyresh . Sai perkete arabeve si popull i felliqte ,nuk ka kush qe munde te ma ndryshoje mendimin time ,sepse nje periudhe te gjate kame jeture ne mesin e tyre ,jane hipokrite dhe pa kulture islame .

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Alejkum selam vëllau ndoshta;

Pik së pari po të tregoj se TetovaMas është femër dhe jo mashkull, pastaj të këshilloj që të mos i shkon mbrapa fjalëve të saja, sepse ashtu e ka ajo, e ka qejf pak të përzihet në muhabet për të treguar se din diçka prej Islamit, por në të vërtetë është larg tij.

Esselamun alejkum.

Fjala popullore thote : Nje njeri i cili mundohet ti dije te gjitha (si Mulla Ramazani )ne realitet nuk dijne a'sgje .

Mos e vete se te tregon vete Hipokriti !! Ky njeri Mulla Ramazani (njeri me nasiahat duke lexuare barkas per religjionin ) aqe shume qe eshte i lehte dhe i shperlare ne trut e tije , edhe nje mashkull dy metra i larte i duket femer.

Ky fare hipokriti kurre flete me te tjeret , mendon se gjithe njerezit mbrapa tije duhet te bejne amin.

Ku e morre veshte se une jame femer ?? Mos valle ju mulla kerkushat, mendoni me sy dhe shiqoni me mendje , stil syhirbasi. Islami vuane nga ju syhirbasat e internetit .

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Fjala popullore thote : Nje njeri i cili mundohet ti dije te gjitha (si Mulla Ramazani )ne realitet nuk dijne a'sgje .

Mos e vete se te tregon vete Hipokriti !! Ky njeri Mulla Ramazani (njeri me nasiahat duke lexuare barkas per religjionin ) aqe shume qe eshte i lehte dhe i shperlare ne trut e tije , edhe nje mashkull dy metra i larte i duket femer.

Ky fare hipokriti kurre flete me te tjeret , mendon se gjithe njerezit mbrapa tije duhet te bejne amin.

Ku e morre veshte se une jame femer ?? Mos valle ju mulla kerkushat, mendoni me sy dhe shiqoni me mendje , stil syhirbasi. Islami vuane nga ju syhirbasat e internetit .
    Ndigjo ardiana, ti mundesh me e quajtur vehten super muslimane, por je larg Islamit.

Islami nuk thotë që të ndjekish epshin tënd, por ti ende se ke kuptuar këtë, se je tek arushat e bardha. Nga atje nuk bën tjetër vetëm se ti ofendosh muslimanët, sikur e ke bërë përherë. Mirë të kanë thënë të tjerët, se nuk e ke vendin këtu dhe besoj se moderatorët e kanë vërejtë këtë gjë dhe uhet me matrrun masa ndaj teje që të ti fshinë postimet e tua, që metëvërtetë nuk mund të gjen asnjë postim tëndin në favor të Islamit.

Mjaft ma me ofendime. Sa për hipokrit që i quan të tjerët, unë po të them: prit pak para se të gjykosh për hipokrizi, se edhe ne po presim, se do të vijë ajo ditë që të shihet se kush ka qenë hipokrit.

Përshëndeti arushat e skandinavisë.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •