Perendimi eshte e tere bota?Jam shume kurioz te di qe sikur ky tipi "i krishtere" te ishte nje shok i bin ladenit dhe te kishte bere te njejten masaker si denim per perendimin, si do te ishte reagimi i shume prej anetareve ketu?
A duhen perdorur standarte te dy-tre-kater-pese-fishta kur denojme nje akt kriminal? Apo ne varesi te preferencave tona ose na vjen keq, ose jemi indiferent, ose revoltohemi.
Eshte per tu habitur hipokrizia e masave kur vjen puna tek denimi i krimeve. Kur vdesin 63 femije ne norvegji ndizen qirinj ane botes e behet buje e madhe dhe thirret per paqe(pse qe kur kishte nisur lufta?). Por nese bombat amerikane vrasin civile te pafajshem perfshire dhe femije nga ana tjeter e globit kjo thjesht injorohet, dhe te njejtet anetare qe sot flasin me kaq dhimbje per kete ngjarje kaq te rende, po ata ne raste te tjera heshtin.
Personalisht jam krejtesisht indiferent ndaj kesaj ngjarjeje, se te ēmendur qe kane bere masakra ka patur gjithmone e do kete, nuk mund te parandalosh apo parashikosh ngjarje te tilla. Ndoshta jam i pashpirt se ashtu jam gatuar. Por te pakten jini te dhimbshur per femijet e gjithe botes, si ata te vendeve arabe viktima te amerikaneve, si viktimat e terroristeve islamik, si viktimat e urise dhe masakrat qe behen ne luftrat civile ne afrike.
Pse keto standarte te shumefishta?
Tani sikur ti linim preferencat fetare dhe kombetare te analizojme kete ngjarje pa u perfshire emocionalisht, e kam fjalen per emocionet e simpatise apo antipatise mbi baza fetare apo rracore.
Me te drejte fattlumi ngriti disa dyshime mbi vertetesine e fakteve si na jane servirur nga mediat. Dhe akoma me shume nuk kuptoj se si nje "terrorist i krishtere" siē e quajne disa ketu shkon e vret femije te krishtere. Jo se eshte ndonje gje e re se dhe andej nga afganistani dhe iraku shiitet dhe sunitet urrehen per vdekje me shume se sa do urrenin nje qafir, po meqe eshte nje fenomen i panjohur me pare ky i terroristeve te evropiane rraciste e anti emigrante qe vrasin popullin e vet, kjo eshte goxha e ēuditshme dhe diēka nuk shkon ketu.
Lum si lajmet dhe gazetat qe sa here ka tragjedi mbushin faqet dhe ekranet e tyra boshe e te pavlera me ndonje lajm bombastik per te shitur sa me shume, se ndryshe si do mbahet industria e madhe e medias?
Krijoni Kontakt