Nuk e kuptova replikėn tėnde nė fillim dhe as tani nuk e kuptoj, po nejse...
Pjesa qė ke bėrė me bold... nuk janė fjalėt e mija, po tė atij monstrunit. Nė shkrimin e tij, ai haptas ka treguar urrejtjen ndaj muslimanėve qė po pėrhapen nė Evropė. Pastaj, ka folur edhe kundėr shqiptarėve dhe ka qenė PRO Sėrbisė. D.m.th. i urren edhe shqiptarėt, edhe muslimanėt. Racist!
... dhe kėtu pastaj mua mė lind ajo pjesa e palogjikėshme: Nėse urren shqiptar, musliman, budist, gjerman.... apo ēka do qoftė tjetėr, pėrse vret norvegjez, popullin tėnd???
Me pas qene krishtere keta s'do te ishe hidheruar edhe aq.Rendesi per juve ka se a jane myslimane apo jo myslimane, por edhe krejt keta te ishin myslimane une kurre nuk do ta perkrahja dhunen ndaj askujt, keta ishin femije qe nuk dinin asgje per politiken por u vrane pa kurrfare faji ne lulen e rinise. Posa kam ndegjuar kete lajm u ndjeva keq ashtu sic u ndjeva keq kur ndodhi masakra e Recakut, 11 shtatori 2001, dhe kur u vrane femijet ne Beslan. Lusim Perendine qe te zbuten zemrat qe jane te mbushura me urrejtje.
![]()
Ai ka pas te drejten te hakmirrej ndaj islamikeve qe e kane rrahur kur ka qene i ri, ka pas te drejten te hakmirrej ndaj islamikeve qe jane ekstremiste ne Norvegji, ka pas te drejten te hakmirrej ndaj hoxhallareve nese ata ja kane sulmuar e invaduar shtetin, por jo te dale e te vrase femije e te thote se eshte krishter kur ai eshte asgje tjeter perpos nje m. racist, kete vetem nje njeri i semure e arsyeton.
E ke lexuar letrėn qė i dėrgonte njėri nga gati-viktimat (ishte plagosur po nuk kishte vdekur)? I thoshte "Ne nuk do ta kthejmė tė keqen me tė keqe qė tė triumfosh ti. Ne do ta kthejmė me dashuri qė tė tregojmė Dėshtimin e urrejtjes tėnde". Domethėnė lutej qė ta falnin.
Nė njė vend ku ka shtet askush nuk tė prek po nuk tė dėnoi shteti.
Sa pėr rastin nė fjalė, nga rastet e tjera e dija qė ngjarja do pėrdorej politikisht. Po i hidhet shumė benzinė zjarrit me kėtė anti-islamizmin e shtirur. Ku do dalin kėta e dinė, por nuk besoj se kanė nė mendje "paqe dhe dashuri pėr tė gjithė".
-
Ekstremizmi lind ekstremizemin,fatkeqesisht bota do perballet edhe ne te ardhmen me kesi psikopatesh,dhe ne mes te ketyre ekstremizmave eshte feja
Ne shkrimet e mija ne kete teme une nuk jam marre me diskutu per aktin, pasi ai eshte i pa pranueshem per nje shoqeri civile.terrori eshte i pa pranueshem pavarsisht nga shkaku qe ai vjen.Pra une jam marre me fenomenin.une nuke quajte Andres nje njeri te cmendur, por nje njeri qe zgjodhi rrugen e gabuar per te sensibilizuar shoqerine norvegjeze dhe me tej ate perendimore, per problematiken evidente qe vjen nga emigrantet islamike.Pra multikulturizmi eshte cilesuar si nje deshtim dhe nga kryetaret e shteteve me te medha te europes.Realisht politika europiane eshte e ndodhur ne udhekryq dhe per me teper mungojne eksperiencat per sherimin e kesaj situate.Ne kete gjendje shoku dhe pauze, dalin ne drite dhe eksese individuale si ajo e Bervic.Bota perendimore eshte e mbushur me emigrante islamike, por une jam i interesuar per muslimanet qe vijne nga vendi im.Si ndjehen ato perballe kesaj situate, fundja c'do ti thonin ato Brevicut qe i ka permende ne ditarin e tij.Ne muslimante shqiptar nuk jemi si te tejeret,pasi e kemi marre kete fe si rezultat i nje politike te pushtuesit dhe e kemi raujate si rezultat i konflikteve me popujt e krishtere te rajonit, por dhe per faktin se kane munguar dhe politikat per nje ckulturim te kultures se pushtuesit osman.Shume nga shqiptaret jane realisht jo praktikanete per besimet fetare ,por nga muslimanet kemi dhe ne nje problematike qe duket se po agravohet c'do dite.Kemi dhe rastet e terrorit mbi ushtret amerikane, por dhe te pjesmarrjeve ne kate terrori gjate viteve.Shtimi i islamikeve radikale eshte evidente, por dhe nostalgjit per jeten nen perandori osmane nuk jane shuar.Te pranosh te bashkejetosh me perendimin me te tille menbtalitet, do te thote se jemi ne kundrasens,pra dhe do te jemi dashje pa dashje pjese e nje programi te cilin perendimi se shpejti do ta veje ne zbatim.Kjo eshte problematika dhe eshe detyra jone ta marrim seriozisht.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Shpresoj tė mos kesh menduar nga postimet e mija se po arsyetoj veprimet e njė tė ēmanduri! Sinqerisht shpresoj!!!
Nė lidhje me postimin tėnd, ai NUK KA PASUR TĖ DREJTĖ tė hakmerrej ndaj islamikėve apo X grupi tjetėr, por ajo qė dua tė them unė ėshtė se njė veprim i tillė (d.m.th. hakmarrja ndaj islamikėve ose X grupi tjetėr) do ishte mė i logjikėshėm. Kėshtu si ka vepruar ky, nuk ka asnjėlloj efekti, asnjėlloj arsyetimi.
Thjeshtė, ĒMENDURI!!!
Krijoni Kontakt