Yes* my dear,
Kur vjen puna tek politika nuk behet fjale as per nacionalizem dhe per me teper fjala profesionalizem shnderrohet ne pseudo-cionalizem , Politika eshte si ajo k**va qe fshati digjet ajo krihet .
- Nje shembull konkret po te jap : Ne provokacionin vitit '49 me Greqine , nje i njohuri i familjes tone ka qene major-gjeneral ne ushtri , me shume yje ne sup ( sa ? - nuk e di se do te genjej po te dhashe nje numer) . Bataliaoni i tij ishte caktuar ne "shkrehjen e minave" qe "ishin vendosur nga pala kundershtare" . Ne ate kohe ka qene Petrit Dume minister i mbrojtjes . Urdheri i tij qe morri nje mengjez ishte , qe jo t'i shkrehte por t'i vendoste ne anen e tokes tone , se pritej nje attack nga grekomanet ...Pas nje dite dhe nate te tere qe ju morri per vendosjen e ketyre minave ( man , he was an expert and engineer , fizicist i vertete - kishte 3 klase shkolle ...ne ate kohe kush kishte aq shume diploma ) erdhi dhe u zbardh dita - pritej attack-u de (!)
...Kur all of the sudden na vjen Petrit Dume dhe jep urdherin : Marsh ne sulm !
Prisnin mos shfaqej ndonje grekoman... - Nothing !
Te gjihte ushtaret rrotulluan syte dhe asgje nuk po kuptonte c'po ndodhte : No grekoman , no hije te zeza , no shkrehje mitralozesh...nothing . Jepet urdheri per se dyti : Marsh ne sulm !- Asnje nuk po kuptonte cpo ndodhte vertete ....U be gati per heren e trete qe Petrit te therriste Marsh , aty direkt doli ky major gjeneral dhe ju pergjigj : Si urdheron shoku gjeneral ! Une jam gati te hidhem ne sulm dhe te shkel ne ato toka qe I MINOVA VETE . Une jam per t'i sherbyer vendit tim dhe do jap jeten per atdheun tone te shtrenjte...dhe kthehet nga batalioni : Gati tu ! - Is your mayor commandant talking . - Asnje nuk do levizi pa marre urdherin tim ...
...dhe dihet si shkoi ajo pune ...Ate major-gjeneral e futen ne burg , e zhveshen nga rrobat ushtarake , e perjashtuan nga komunist ...and so on . Por mrekullia kishte ndodhur ne syte e nje batalioni - Ai edhe mund te pushkatohej per moszbatimin e nje urdheri ushtarak ; Por nje batalion i tere si mund te shfarosej ?!
NUK KALOI SHUME KOHE QE KY MAJOR -GJENERAL MORI SHFAQESIMIN DHE IU KERKUA TE RIKTHEHET NE USHTRI NE GRADAT QE KA PASUR - por ai nuk pranoi , se k**va petken dhe parfumin nderron , se ngelet po ajo qe ka qene !!!
Pra gjithe kjo histori kishte kete moral : - Ushtaret shqiptare qe ishin vrare "ne kurthe minash" nga grekomanet ...
Sot e kesaj dite cdo lajm , cdo histori , cdo fakt eshte transformuar ne menyra te ndryshme , according te asaj k**ve plake qe quhet POLITIKE !
Lieutenant or badges or ranks or stars or ...- Sorry not my glossary , not in my dictionary ! Never ,ever heard that word at home ! Cdo history fillonte me : na ishte nje here...
Krijoni Kontakt