Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Pse ka Hadithe fallco? Nese ka kush i deklaron si fallco?
    Po ka Hadithe të dobëta e të shpikura o vëllau im,e si t'mos ketë kur Islami i ka armiqtë e vet të cilët punojnë për t'na pshtjellur punët në Fenë tonë.
    E gjithë kjo bëhet për të krijuar sa më shumë grupacione,mendime dhe kështu të krijojnë përqarje mes muslimanëve dhe mes vet parimeve Islame. Prandaj ka shumë hadithe të shpikura që bien në kundërshtim me vet mesazhin e Muhammedit salAll-llahu alejhi we selem,me vet fjalët kur'anore p.sh. etj.

Nëse ka hadithe të shpikura,atëherë studiuesit e Hadithit i deklarojnë ato me argumente mjaftë të qarta.
    Kjo vëllau im,sepse shpikja në hadith është bërë që moti dhe ka krijuar përqarje që nga koha e halifëve si Aliu r.a. p.sh.,pastaj juve e dini mirë ndodhin e Umerit r.a....E gjithë kjo shkaku i ndarjeve në grupacione dhe mendime të ndryshme.

SELAM!

Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203

Për: Çka është Bektashizmi?

Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    I rash sepse ka thënë pejgamberi s.a.w.s.:"Shkoni deri në Kinë për dije",prandaj nëse ka diçka të keqe vetëm urdhëroni i nderuar!

”Kërkoni dituri qoftë edhe në Kinë!”
    Muhadithi Albani e ka klasifikuar hadithin si të shpikur. Shih“Silsiletul ehadith ed-Daife uel Meudua”.
    Të pyesin ty për shpirtin. Thuaju: Shpirti është çështje që i përket vetëm Zotit

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •