Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    citrus..

nuk je e vetme ne kte gjendje..
    cdo njeri qe ndjen pergjegjsi per te vetet jeton me kte ankth..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-05-2011
    Postime
    78
    Citim Postuar mė parė nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Ju qe jepni mendime te shkoj tek psikologu, kujtoni ju se ai/ajo nuk ka shkuar me pare????!!!! Kujtoni se vetem ju e dini qe ka psikolog e askush tjeter!!!????? Ai/ajo ka shkuar, e stershkuar tek psikologu shume kohe me pare, pasi ka shume vite e semure.

Ja tu sqaroj Mr Zeid cfar ajo ka aktualish, dhe te na sqaroj ai/ajo kur ta lexoj, a i kame rene te te apo no..
    Well ai/ajo thjesht ka frike ankth, se do ti ndodhi aksident me makin. ka kaq shume frike, sa qe i duhet i paleminueshmem ky lloj aksidenti, dhe parafytyron sikur u vra, sikur erdhi policia, sikur e moren ne spital, sikur vdiq, sikur ngeli e semure etj etj etj. so presioni eshte me i fort se forca mendore e trurit te saj.Truri nuk ka fuqi ta mposhti, pasi ka kohe e semure, dhe e ka te lodhur nga shume presione te me parshme..
    Kjo eshte e verteta. dhe sherimi vjen vetem me mjeksin Islame. kush te doje e beson. kush te doje nuk e beson. Un thjesht po harxhoj kohen time per te ndihmuar nje njeri ne hall te madhe, pa pasur asnje interes personal....
    Mos u ashpersoni
    Kete qe ke thene ti eshte mese e vertete. 'Truri nuk ka fuqi ta mposhti, pasi ka kohe e semure, dhe e ka te lodhur nga shume presione te me parshme..'

Ne fakt une kam qene i obsesionuar edhe me te tjera gjera tjera negative ashtu si me kete p'sh. nje kohe me interesonte se si zhvillohje kanceri, pastaj infarktet, vdekjet ne gjume dhe mezi pres te vije mbremja e te fle sepse vetem ne gjume ndjej parajsen, kur e di se ne gjume nuk jam i vetedijshem per asgje dhe at me kanceret i mposhta disi sepse e ngushelloja veten se kishin te benin me shume me gjenetiken. Kurse tani me aksidentet, oh , nuk ka njeri te ma largoje. Ne fakt as qe ia kam thene kujt, vetem e bluaj mundesine ne mendime. Dhe menyara se si ndihem nga te tilla mendime, eshte e veshtire ta pershkruaj. Ndjej sikur trurit tim i ka ikur nektari. Keto mendime ma kane shtryshur nektarin, efektivitetin e trurit. Kam ardhur deri ne ate gjendje sa mendoj se te jesh i lumtur eshte mekat!

Ju falemnderit per cdo postim tuajin!

Citim Postuar mė parė nga citrusse Lexo Postimin
    Halli im ka te beje me friken nga aksidentet e trafikut koheve te fundit. Aq shume jam e obsesionuar me aksidentet sa nuk guxoj te udhetoj me furgon, veture etj. dhe pervwec kesaj kam nje pershtypjse se kjo frike s'do me hiqet kurre. Dhe nuk ka te beje vetem me mua, por dhe me familjaret e mi. Nuk mund te rehatohem derisa mblidhemi te gjithe ne shtepi dhe te bindem qe skush prej tyre nuk ka pesuar aksident, SI ta zbus kete frike? Me ndihmoni ju lutem!
    Cdo njeri ka ato frikerat e veta, dikush ka frike nga nje gje tjeter, e dikush nga nje tjeter, disa e shprehin kete frike e disa te tjere jo....
    Por une te pyes: cfare zgjidh ti duke pasur frike, nga dicka qe nuk eshte ne doren tende t'a parandalosh?
    Prandaj, largoje mendjen nga frikerat, dhe jetoje jeten; jeta nuk e meriton ta jetosh me frikera...
    Edhe dicka, mos ia ngulit vetes ne mendje keto gjera negative, se do rrezikosh pastaj te mos shohesh gjerat e bukura dhe pozitive qe ndodhin cdo dite, e ta mbash mend kete qe te them: "dhimbja do ishte shume e vogel, nese nuk do e zmadhonte imagjinata e njeriut"- kete ta kesh parasysh mire! Uroj qe ne te ardhmen, kur te hapesh nje teme tani e tutje, te kesh dicka te gezuar te na tregosh, dhe jo gjithe kohes mendime te trishta te shoqeruara me frikera, ok?

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Kam ardhur deri ne ate gjendje sa mendoj se te jesh i lumtur eshte mekat!
    ne c'kuptim e quan mekat?

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Ia the gjithe forumit lol. Ka shume qe kalojne faza te tilla ne jete. Eshte fobia, veshtire kalohet. Menyra me e mire eshte qe vazhdimisht ta bindesh veten qe gjerat jane jashte kontrollit tend keshtu do jesh me relaxed edhe me kalimin kohes ndoshta e harron. Mos degjo, lexo lajme rreth aksidenteve ose vdekjeve se keto te tmerrojne me shume. keep your self busy me gjera te tjera.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    citrusse halli jot nuk eshte nga ata te rendet dmth hyn ne ato problemet psikollogjike qe mund te kalohen lehte. kjo situata jote duket si ndonje paranoj apo ndonje fobi. e cila edhe pse nuk eshte ndonje problem i rende gjithsesi te veshtireson shume jeten e perditshme. te mban ne nje gjendje tensioni dhe ankthi konstant i cili te rendon shume. ben mire si fillim te flasesh me familjaret e tu. me pas per mendimin tim duhet te gjesh nje psikolog dhe kete duhet ta besh sa me shpejt sepse gjerat mund te te perkeqesohen dhe sduhet ta lesh per momentin e fundit. e kuptoj qe duke pasur mentalitet shqiptar i trembesh opinionit qofte edhe familjar sepse mund te te trajtojne menjeher si nje te "cmendur" kjo te rrit friken dhe do te perkeqesoj gjendjen. dije se nga opinioni sduhet ta vrasesh mendjen perpiqu te pakten nga kjo te mbrohesh. kupto se ne situaten tende mund te ndodhet kushdo pa perjashtim thjesht fati te ka rene per pjes ty. etiketimi si i "cmendur" vjen si pasoj injorances dhe e mungeses se kultures mbi kete ceshtje. ti duhet te mendosh vetem te kalosh situaten dhe te injorosh te tjerat.
    duhet te kuptosh fillimisht se kjo situat dhe mendimet negtative qe te vijn ne koke jane vec artificiale krijohen ne psiken tende per arsye rrethanave jetesore te meparshme qe ti mund te kesh perjetuar apo dhe per arsye te tjera me te komplikuara te cilat normalisht kane te bejn me ekspenca jetesore qe skane lidhje ne pamje te pare me fobin apo friken ne fjale. keto kane shenjuar mendjen tende ne menyre te tille qe te mendoj negativisht edhe pse keto mendime tashme nuk kane nje baz reale nga e cila te marin shtys. ne keto situata perpiqu te mendosh pizitivisht duke pasur gjithmon parasysh se jane thejsht prodhim artificial i mendjes tende normalisht qe nuk do kesh ndonje rezultat te menjehershem por nuk duhet te dorezohesh do doje nje kohe te gjate deri sa ta kalosh plotesisht. pika e pare e nisjes eshte ajo qe thash pak me pare se duhet te kuptosh dhe te bindesh brenda vetes se gjendja, frika, dhe mendimet negative jane teresisht atrificial nga kjo mund te fillohs te mendosh pozitivisht dhe te qetesohesh.
    gjithsesi veshtire se mund te kalosh vete kete situat mendoj se te duhet domosdoshmerisht nje psikolog nuk mund ta besh vete psikologun e vetes. t
    e ruoj shendet e te mira dhe sherim te shpejte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kanina : 22-07-2011 mė 11:24

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    po sikur te mos mendosh fare ... vetem te ndjesh , mendja nuk te thote gjithmone te verteten .. instikti po ... bej nje balance midis te dyjave e do te ndjehesh shume mire ..

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Wink

citrusse f/m
    temat qe hap jane pak a shume te te njejtes natyre qe lidhet me situatat e ankthi , frika stresi, pasiguria e te nesermes qe lidhen me depresionin dhe jo per gje por eshte semundia e shekullit
    shume persona miredashes ketu jane perpjekur te ti ndryshojne mendimet
    doja te dija a kane ndonje efekt mbi ty gjithe keto postime????

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    20-02-2011
    Vendndodhja
    Malaga (Espańa)
    Postime
    206
    Halli im ka te beje me friken nga aksidentet e trafikut koheve te fundit. Aq shume jam e obsesionuar me aksidentet sa nuk guxoj te udhetoj me furgon, veture etj. dhe pervwec kesaj kam nje pershtypjse se kjo frike s'do me hiqet kurre. Dhe nuk ka te beje vetem me mua, por dhe me familjaret e mi. Nuk mund te rehatohem derisa mblidhemi te gjithe ne shtepi dhe te bindem qe skush prej tyre nuk ka pesuar aksident, SI ta zbus kete frike? Me ndihmoni ju lutem!
    Faktikisht frika jote eshte e justifikuar pasi ka shum aksidente rrugore,por nuk mendoj qe duhet ekzagjeruar ne te tille menyre.Mendoj qe nqs je vet shoferi duhet te besh kujdes ne timon.per shoferin e fugonit nuk e di cfare te them Une do te keshilloja te flasesh me ndonje psikolog pasi jan posacerisht per kto pune.

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Futja nje vrap dhe bej nje dush, do e shikosh boten pak me te lehte zemere , keshtu po i fut dhe friken robve te shpise.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •