Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 55
    Njoni, une nuk fyej as direkt dhe as indirekt. Nuk shkruaj per t'i treguar te tjereve "beni keshtu si une, apo kuptoni gjerat si une". Them dicka qe e ndjej ta them, pa iu referuar as ty dhe as nje komuniteti te tere, dhe nuk e kuptoj se ku te "djegu".
    Dhe dicka te fundit; ate me "aq sa di" qe ma citove, ta dish se di shume rreth kesaj.
    Do beje mire mos te me interpretosh fjalet e mia, si te vijne ty per kollaj - se nuk eshte tema per nje gje te tille, dhe as qe e kisha nje qellim te tille per te cilen ma more, ok?

Shendet tani.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    YES-nuk me djeg mua askundi asnjehere,sepse nuk luaj me zjarr

Ok pra nuk te citoi me shume dhe e nderpresim me kaq,sepse kjo teme eshte per muslimanet sidomos per agjeruesit,e ata qe nuk agjerojn e qe as nuk i takojn ketij besimi ateher eshte mire qe pervec nje urimi mos hyjn fell e fell sepse edhe sikur te ken dijeni te tepert perseri sdijn te notojn ne keto ujra sepse mungon dicka qe nuk zotohet e mesohet,mungon dicka qe ndjehet qe falet e qe per ta shijuar duhet nje shqise ekstra-shqisa e imanit,perderisa se posedon kete ben mire mos vazhdosh te diskutosh kot me mua.

Shendet tani edhe per ty.
    Jetė e rėndė.......!!!

Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    YES-nuk me djeg mua askundi asnjehere,sepse nuk luaj me zjarr

Ok pra nuk te citoi me shume dhe e nderpresim me kaq,sepse kjo teme eshte per muslimanet sidomos per agjeruesit,e ata qe nuk agjerojn e qe as nuk i takojn ketij besimi ateher eshte mire qe pervec nje urimi mos hyjn fell e fell sepse edhe sikur te ken dijeni te tepert perseri sdijn te notojn ne keto ujra sepse mungon dicka qe nuk zotohet e mesohet,mungon dicka qe ndjehet qe falet e qe per ta shijuar duhet nje shqise ekstra-shqisa e imanit,perderisa se posedon kete ben mire mos vazhdosh te diskutosh kot me mua.

Shendet tani edhe per ty.
    Tani po te citoj une, meqe po vazhdon prap me kete metode te gabuar. Nuk besoj se je ne gjendje te me tregosh se cfare te them, dhe ne cilin forum ta them, apo te me tregosh mua per njohuri fetare qe kam treguar shume mire qe i kam me te zhvilluara se ju qe e mbani veten per te devotshem. Qe ta dish ti, kjo Yes* ketu, sa here ka ardhur puna per fe, dhe sidomos kur te eshte sulmuar feja juaj nga nje ushtri e tere ateistesh, apo fetare te tjere, ka qene kjo Yes* qe u ka dale 'zot' me argumenta fese suaj, e ndersa ju vec keni ditur te perdorni fyerje ndaj nj-tjetrit, e jo vetem kaq, por ke nje teme te posacme mbi pedofiline e Muhamedit, ku nje turme katolikesh e ateistesh nuk kane le gje pa thene, dhe ju muslimanet e devotshem, nuk keni ditur te mbroni me argumenta, por o ia keni keptur kot, ose jeni share me njeri tjetrin, e ndersa une i kam dale ne mbrojtje nje figure si Muhamedi me ARGUMENTA, ME REFERENCA, aq sa nje pjese e tyre jane fshire nga nje mod i atij forumi sepse i kritikova edhe krejt si teme. Mos te permendi sa e sa raste te tjera...
    E kur ka ardhur puna per te kritikuar edhe me menyren tuaj te gabuar te interpretimit te fese, ku e beni njeriun si skllav, kam perdorur referenca kuranore, qe asnje prej jush nuk keni qene ne gjendje (as qe jeni) te m'i hidhni poshte.
    Po e le me kaq, por thashe ta kishe te qarte nje here e mire, qe te lexosh pak me shume, dhe mos te thuash se cfare di e cfare nuk di, apo te me tregosh se ku te shkruaj apo jo.
    Aman, as ne ramazan nuk dini te tregoheni te kuptueshem, por fill te me tregosh se cfare vendi dhe njohurie kam une
    Me e bukura eshte se kur une mundohem ta tregoj fene tuaj, si te thjeshte per t'u kuptuar dhe praktikuar, ju me dilni me "shpate ne dore" dhe i nderlikoni gjerat.
    Hera e fundit qe te kthej pergjigje, sa per dijeni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 02-08-2011 mė 15:28

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Ok Yes-kuptoi cfar don te thuash. Esht e vertete se ke shkruar dhe edij qe ke njohuri per islamin. Ajo qe ne nuk meremi me ateistet e te tjeret qe fyejn nuk esht mos dija por thjesht me disa tipa ketu ne forum qe ti i njeh mjaft mire sja vlen asgje tjeter pos ti injorosh ose ti fyesh ne te njejten mase. Mos u lodh me te kthesh pergjigje sepse nuk je e detyruar,sdij sec mu duk sikur fjala e fundit e ytja me beri te ndjehem i mjere

Tfala dhe mos haro se kam respekt per ty.
    Jetė e rėndė.......!!!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Njoni, une nuk fyej as direkt dhe as indirekt. Nuk shkruaj per t'i treguar te tjereve "beni keshtu si une, apo kuptoni gjerat si une". Them dicka qe e ndjej ta them, pa iu referuar as ty dhe as nje komuniteti te tere, dhe nuk e kuptoj se ku te "djegu".
    Dhe dicka te fundit; ate me "aq sa di" qe ma citove, ta dish se di shume rreth kesaj.
    Do beje mire mos te me interpretosh fjalet e mia, si te vijne ty per kollaj - se nuk eshte tema per nje gje te tille, dhe as qe e kisha nje qellim te tille per te cilen ma more, ok?

Shendet tani.
    me nderime,

...ke ndonje xhami afer ???, nese jeton ne perendim, per namazin e taravive shumica e xhamive shqiptare ju ofrojn edhe grave pjesemarje ne namaz, dhe sidomos ne ligjerata....nje pjese e ramazanit eshte edhe namazi i taravive....misteri me i madh eshte, se muslimanet pak a shum te interesuar per fene e prinderve te tyre tan vitin nuk shkojn ne xhami, per kuriozitet aman, nuk lane asnje namaz taravije.....pra, ne aspektin shoqerore, ramazani eshte i pazevendesueshem !!!, po te ish e mundur, iftare per iftare do te vizitonim njeri tjetrin, fatkeqsisht ne perendim na mbeten vetem vikendet, keshtuqe duhet shume "thirje" ti refuzojm, bile edhe te hidherohemi se nuk vizitojm apo nuk na viziton ndonje mik apo shok, edhe duke mos e pranuar "mungesen e kohes" si arsye.....ne zemer, ramazani qendron mbi cdo gje.....

flm
    albanish by nature

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anėtarėsuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Edhe pse nga familja, mund te quhem me tradite muslimane persa i perket fese (pavaresisht se personalisht kam besim tjeter), cuditerisht nuk e kemi pasur si tradite familjare asnjehere agjerimin, por une vete si person, e prisja me padurim kete muaj... Arsyeja; shume e thjeshte, nuk nisesha nga aspekti thjesht fetar, por nga simbolika qe kisha krijuar se perfaqeson per mua agjerimi. E kam pare, dhe e shoh, po ashtu mundohem ta praktikoj, pikerisht ne ate se cfare perfaqeson, mesazhi qe transmeton... Nuk e shoh thjesht te rrish pa ngrene e pa pire qe nga lindja deri ne perendim te diellit, por si nje menyre se si mund te njohesh dhe transformosh veteveten. Agjerimi ne ushqim, do thote qe per ne kete muaj te vihesh ne vendin e atij qe eshte i varfer, dhe te kuptosh se cfare do te thote te jesh i tille, ne menyre qe te reflektosh mbi kete fakt, dhe me pas te behesh me bamires, me zemergjere ndaj atij qe nuk ka, pra qe neser te dhurosh me zemer te paster... Po ashtu, si nje menyre te njohesh kufijte e durimit te tu, si qenie njerezore qe je - te jesh i duruar dhe i permbajtur...
    Mesa kam dijeni, gjate kohes qe je ne agjerim, nuk duhet te flasesh pas shpine per te tjeret, nuk duhet te fyesh, te genjesh etj etj vese te cilat ulin personalitetin e njeriut. E keshtu, duke i qendruar besnik ketyre "rregullave", gjate nje muaji te tere, eshte me e lehte me pas t'i reduktosh ne te ardhmen.... Te permbahesh ne instiktet, deshirat, egon etj etj...ne kete menyre e konceptoj une kete muaj, dhe uroj qe kem agjeruar me pare ne baze te kesaj simbolike

I uroj agjerim te mbare, atyre qe agjerojne ne baze te kesaj simbolike - mesazhi qe transmeton, po ashtu lehtesim edhe atyre qe thjesht rrine pa ngrene dhe pa pire...

P.S: E te mendosh, qe i kisha planifikuar pushimet tani ne Gusht...
    Pikerisht prandaj Muhamedi a.s thote qe Zoti nuk ka nevoje qe njerzit te rrine pa pire dhe pa ngrene duke mos e ndalur veten nga mekatet.Agjerimi eshte triumfimi i shpirterores mbi fiziken.Eshte nje stervitje nje mujore per tu perballur me sfidat e vitit.Eshte nje rigjallerim vlerash dhe sjelljesh me qellim qe ato mos humbasin tek ty.Eshte nje frymarrje e gjalle shpirterore per te luftuar epshet, veset, ndjenjat dhe mendimet e gabuara.Njeriu largohet nga e domosdoshmja (buka dhe uji) me qellim qe kur te vije momenti qe i duhet te largohet nga deshira e panevoshme ta kete me te lehte.Si mund te pije nje njeri duhan kur ai agjeron.Kur trupi i tij duron per buke dhe uje atehere ky njeri do ta kete me te lehte ta nderprese duhanin pasi shpirti i tij eshte i stervitur.
    Po keshtu profeti i Zotit Muhamedi a.s thote kur dikush ju ngacmon ne agjerim mos ia ktheni me te keq por thoni Une jam i agjerueshem une jam i agjerueshem.Agjerimi eshte fakultetit shpirtit per tiu afruar Zotit me perfektshmeri dhe persosmeri.Ate qe nuk e perfeksionon agjerimi dhe dituria nuk e perfeksionon asgje.
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

i/e regjistruar Maska e letaa
    Anėtarėsuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    agjerim te leht per te gjith
    Dita e harxhuar mė kot ėshtė ajo e kaluar pa qeshur.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ..............
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    .....ups, gabim rubrika....

...me paska rok ramazani....
    albanish by nature

Citim Postuar mė parė nga ~Geri~ Lexo Postimin
    Pikerisht prandaj Muhamedi a.s thote qe Zoti nuk ka nevoje qe njerzit te rrine pa pire dhe pa ngrene duke mos e ndalur veten nga mekatet.Agjerimi eshte triumfimi i shpirterores mbi fiziken.Eshte nje stervitje nje mujore per tu perballur me sfidat e vitit.Eshte nje rigjallerim vlerash dhe sjelljesh me qellim qe ato mos humbasin tek ty.Eshte nje frymarrje e gjalle shpirterore per te luftuar epshet, veset, ndjenjat dhe mendimet e gabuara.Njeriu largohet nga e domosdoshmja (buka dhe uji) me qellim qe kur te vije momenti qe i duhet te largohet nga deshira e panevoshme ta kete me te lehte.Si mund te pije nje njeri duhan kur ai agjeron.Kur trupi i tij duron per buke dhe uje atehere ky njeri do ta kete me te lehte ta nderprese duhanin pasi shpirti i tij eshte i stervitur.
    Po keshtu profeti i Zotit Muhamedi a.s thote kur dikush ju ngacmon ne agjerim mos ia ktheni me te keq por thoni Une jam i agjerueshem une jam i agjerueshem.Agjerimi eshte fakultetit shpirtit per tiu afruar Zotit me perfektshmeri dhe persosmeri.Ate qe nuk e perfeksionon agjerimi dhe dituria nuk e perfeksionon asgje.
    O Gero, mire qe e pranon ketu ne teme, qe nuk ju fyva por thashe te verteten, por nuk e mora vesh si ishte ajo puna e repit qe me shkruan "me fal se po te jap rep te kuq", e me flet per gjera koti, gjera qe as i kam thene dhe as i kam menduar !! Po nejse, meqe jemi ne ramazan, dhe duhet te jemi bujar, po ta kthej edhe une repin e kuq. Edhe dicka, pash Zotin mendon se me behet vone mua per rep te kuq? Po deshe te fali gjysmen e repit qe kam, se e kam me bollek, por thjesht ta vura ne pah hipokrizine, jo per gje, por hipokritat nuk i honepsi hic!
    Te meshiroj!

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •