TE GJITHE SHQIPTAREVE TE BESIMIT ISLAM!
ME FAT MUAJI I MADHRISHEM I RAMAZANIT
AGJERIM TE LEHTE PER TE GJITHE....
ZOTI UA PRANOFTE AGJERIMIN!
TE GJITHE SHQIPTAREVE TE BESIMIT ISLAM!
ME FAT MUAJI I MADHRISHEM I RAMAZANIT
AGJERIM TE LEHTE PER TE GJITHE....
ZOTI UA PRANOFTE AGJERIMIN!
Dhuro shumė...e prit pak!
Urimet me te sinqerta per besimtaret e sinqerte. Iu uroj nga zemra gezuar muajin e Madherishem te Ramazanit. Zoti ua lehtesofte kte muaj sakrificash te gjithe atyre qe me shpirt e zemer te paster. E, atyre qe faji en pas agjerimit, Zoti u dhashte ate qe meritojne.
Gezuar vellezer e motra.
Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni
Urime gjithe besimtareve muslimane,muajin e ramazanit.
agjerim sa me te lehte.
Urime te gjithe muslimaneve muaji i ramazanit.
Ju deshiroj agjerim te lehte.
Urime ramazani te gjithve qe e agjirojn ,ashtu edhe mua ,urime..
SHqiprija etnike.
Agjerim te mbare te gjitheve!!!!!!!!Zoti jua letofte !!!!!!!!
Gjithė shqiptarėve besimtarė tė fesė islame, i uroj muajin e shenjtė tė Ramazanit! Zoti ua pranoftė agjėrimin dhe lutjet tuaja!
Me respekt,
Dar_di
Edhe pse nga familja, mund te quhem me tradite muslimane persa i perket fese (pavaresisht se personalisht kam besim tjeter), cuditerisht nuk e kemi pasur si tradite familjare asnjehere agjerimin, por une vete si person, e prisja me padurim kete muaj... Arsyeja; shume e thjeshte, nuk nisesha nga aspekti thjesht fetar, por nga simbolika qe kisha krijuar se perfaqeson per mua agjerimi. E kam pare, dhe e shoh, po ashtu mundohem ta praktikoj, pikerisht ne ate se cfare perfaqeson, mesazhi qe transmeton... Nuk e shoh thjesht te rrish pa ngrene e pa pire qe nga lindja deri ne perendim te diellit, por si nje menyre se si mund te njohesh dhe transformosh veteveten. Agjerimi ne ushqim, do thote qe per ne kete muaj te vihesh ne vendin e atij qe eshte i varfer, dhe te kuptosh se cfare do te thote te jesh i tille, ne menyre qe te reflektosh mbi kete fakt, dhe me pas te behesh me bamires, me zemergjere ndaj atij qe nuk ka, pra qe neser te dhurosh me zemer te paster... Po ashtu, si nje menyre te njohesh kufijte e durimit te tu, si qenie njerezore qe je - te jesh i duruar dhe i permbajtur...
Mesa kam dijeni, gjate kohes qe je ne agjerim, nuk duhet te flasesh pas shpine per te tjeret, nuk duhet te fyesh, te genjesh etj etj vese te cilat ulin personalitetin e njeriut. E keshtu, duke i qendruar besnik ketyre "rregullave", gjate nje muaji te tere, eshte me e lehte me pas t'i reduktosh ne te ardhmen.... Te permbahesh ne instiktet, deshirat, egon etj etj...ne kete menyre e konceptoj une kete muaj, dhe uroj qe kem agjeruar me pare ne baze te kesaj simbolike
I uroj agjerim te mbare, atyre qe agjerojne ne baze te kesaj simbolike - mesazhi qe transmeton, po ashtu lehtesim edhe atyre qe thjesht rrine pa ngrene dhe pa pire...
P.S: E te mendosh, qe i kisha planifikuar pushimet tani ne Gusht...![]()
YES-me gjithe respektin qe kam per ty kisha dashur qe te kesh kujdes herave tjera sepse indirekt po ben nje ''fyerje''ndaj agjeruesve.Ne nuk agjerojm me simboliken tende sepse ne kemi kushtetute jete,ne kemi baze dhe katalog jete,pra ne kemi Kuranin i cili na meson se si duhet te jetoim si musliman,ne nga aty (kurani)dhe nga fjalet e profetit(hadithet)mundohemi te zbaojm agjerimin ashtu si duhet,dhe ajo qe eshte ne Kuran lidhur me agjerimin dhe ajo qe ti ke shprehur me ''Simboliken''tende perputhen por ne kemi ku mbahemi dhe ku marim mesim se cfar dmth ka agjerimi,e nuk mbetemi te marim shembullin e askujt tjeter e me pak tendin si nje josmulimane.(meqense ti the me sakam dijeni)dmth nuk je e sigurte ne ate qe flet,e ne fe nuk ka si ma mer mendja
Dhe ato sjelljet e mira qe ke permend qe duhet ti ket agjeruesi apo agjeruesja,sa per dijeni,nuk vlejn vetem ne muajin e Ramazanit por per ter jeten...nje musliman nuk ben te genjen asnjeher,as te flet pas shpine as te vjedh as te shan as te jet i pasjellshem ndaj tjerve....me hesap ti ke pasur pak a shum kontakt me njerez apo me musliman mujore e te kan len pershtypjen se duhet te sillesh mire vetem gjat ketij muaji
Pershendetje dhe inshaAllah tash qe je rrit do mundohesh me simboliken tende pak a shum te mesosh te verteten reth krijuesit e me pas per Agjerimin.
Jetė e rėndė.......!!!
Krijoni Kontakt