Close

Rezultati i Sondazhit: Cila fe eshte me e perafert me shkencen moderne ?

Votues
69. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • FEJA ISLAME

54 78.26%
  • FEJA KRISTIJANE

4 5.80%
  • FEJA CIFUTE ( JUDAIZMI )

4 5.80%
  • BUDIZMI

1 1.45%
  • HINDUIZMI

1 1.45%
  • TE TJERA

5 7.25%
Faqja 18 prej 41 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 401
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...pse bre djal lodhesh kaq shume ???

Parimore sipas sheriatit eshte si ne ligjedhenjen bashkkohore mareveshja e paleve (pjeset "obligative" mund te falen !!!) !!!, nese nuk arrihet marreveshje, atehere trashigimia regullohet sipas dispozitave te sheriatit, te cilat baze e kane kuranin drejt per drejt, ku trasheguesit, vajza, djali, gruaja, burri i kane perpjesetimet te caktuara. Nese ne vijen trasheguese te pare nuk ke trashegimtare, atehere trashigimia mbetet ne vijen e burrit, dhe kalon tek vellau, nese nuk ka vella, tek vija tjeter mashkullore e radhes, e keshtu deri te gjindet ndonje trashegues !!!

....cila matematik te tollovitet ????

tung
    Nuh nuk me intereson fare se si ndahet pasuria ne vendet e sheriatit une mora ca shembuj llogarie matematikore qe nuk dalin te verteta ora bien ne kontradite te plte me vertettesi matematikore pra sipas kuranit i bie qe ndarja perpjestimore te mos jete e mundshme
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Nuh nuk me intereson fare se si ndahet pasuria ne vendet e sheriatit une mora ca shembuj llogarie matematikore qe nuk dalin te verteta ora bien ne kontradite te plte me vertettesi matematikore pra sipas kuranit i bie qe ndarja perpjestimore te mos jete e mundshme
    ...me fal ardi, te paskam kuptu gabim......dmth. ti je mundu me i ndajt perpjesetimet ashtu si shenohen ne kuran ???.......perpjesetimet jane te qarta, ndoshta ne "perkthimin" ka probleme, por sheriati nuk njeh ndonje konfuzion rreth kesaj, trashigimia eshte njera nder dispozitat me te qarta qe e kane baze direkt kuranin....e ke keqkuptu punen, kujdes.

...ja shembullin qe e ke sjellur ti:

"goca mer 1/2 ose 4/8
    gruaja mer 1/8
    4/8+1/8=5/8 ku vene 3/8 e ngelura?
    "

Me perqindje eshte me qarte:

100 % eshte gjithsej shuma,
    - 50% i mer goca (4/8)
    - 12,5% i mer nena/gruaja (1/8)
    ----------
    37,5 % mbeten ne shporte dhe i takojn vijes mashkullore te te ndjerit !!!, sic e ceka, nese nuk ka djal, atehere babes dhe nenes, vellaut, axhes, djalit axhes, djemve te vellait, djemve djalit axhes etj.....do me thene trasheguesi i rradhes ne vijen mashkullore....baza eshte 100%, pastaj sipas rastit ato ndahen, ne djalin, ne vajzen, ne bashkshorten, ne vellaun, ne baben, ne nenen etj.....

Vija femerore zakonisht largohet nga shtepia dhe e mer pasurine e familjes me vete dhe e transferon tek burri ku martohet (apo gruaja e veje gjithashtu tek burri tjeter). Mashkulli ne islam eshte i obliguar me kuran te perkujdeset per familjen, keshtu edhe e doremer sheriati, pra nese nuk e ben kete, ka disfavore sociale, keshtu qe nese pasuria e te ndjerit ndahet 100 % ne vijen femerore, ajo e reziokon balancin social, ngase ajo femer ate pasuri e transferon nga njera familje tek tjetra....

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....e lidhim ne dy trimat nje bese ?....sille ti nje mesele shkencore te frymezuar nga kisha, une ne sekund ta sjelli nje nga muslimanet.....ta mbajm rrjedhojen natyrore, ngase krishterimi eshte feja me e vjeter, ta le teje nderin per hapin e pare....

tungi gungi
    Une besen e lidh me trimat qe kane bese e jo me turqelite!!!Debati ishte mbi tezat antishkencore te Kuranit.....po s'pate kundershtime, sus!!!!
    Po deshe te diskutosh per Biblen, hap nje teme tjeter e ta tregon lala qejfin, si perhere!!!
    More vesh Tunxh?!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Une besen e lidh me trimat qe kane bese e jo me turqelite!!!Debati ishte mbi tezat antishkencore te Kuranit.....po s'pate kundershtime, sus!!!!
    Po deshe te diskutosh per Biblen, hap nje teme tjeter e ta tregon lala qejfin, si perhere!!!
    More vesh Tunxh?!!!
    ....tung gazi,

...po per biblen jam tuj llamat tan kohen bre gazi.....e ke leht nje pohim shkencore te "kuranit" ta demantosh me nje pohim shkencore te "bibels"....hajt tregoma qejfin njehere.....per demantime te llojeve tjera nuk je kompetent, a me kape tash ???...eshte pyetje besuesshmerie....

tungi

PS: me biblen i kam hesapet e ndame, s'me intereson aman hic.....do te ish mire, qe edhe teje kurani mos te te interesoje, apo ???, e ke fene tende, ose je i luhatshem ???, nese je i luhatshem, lutju Zotit per ndihme, eshte muaji i bekuar i Ramazanit tash....nese nuk din si, pyeti prindit qe i ke musliman....te mesojn, e nese edhe ata nuk dijn, na pyet neve ketu, me siguri se ndonjeri mund te te ndihmoje....
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Nuk e di pse merreni me debila kur sondazhi flet me se miri...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Vetem te verberit nuk e shohen se cila fe perputhet me shkencen. Kurani spejgon gjera shkencore te zbuluara koheve te fundit,keto te regjistruara ne Kuran para 1400viteve dhe akoma debilat nuk pendohen.
    Jetė e rėndė.......!!!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....tung gazi,

...po per biblen jam tuj llamat tan kohen bre gazi.....
    .................................................. ...............................
    PS: me biblen i kam hesapet e ndame, s'me intereson aman hic.........
    Perfundimisht, je kungull Stambolli.......fare turku tutkun!!!
    Shko ere fshi qyrrat e mos na hap barkun me kesi hajvanlleqesh.........
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Perfundimisht, je kungull Stambolli.......fare turku tutkun!!!
    Shko ere fshi qyrrat e mos na hap barkun me kesi hajvanlleqesh.........
    ...gazush, ne nje konverzacion eshte e patjetersueshme "pritja" e paleve karshi njera tjetres ne te kuptuarit tamam te thelbit, sepse perndryshe ndodhin keqkuptime...

Kur te them se une "llamati per biblen" karshi TEJE PERZONALISHT, me kete nenkuptoj qe TI si diskutues, ti "referohesh" bibles ne te argumentuarit....une mezi pres qe ti hedhish posht pohimet Kuranore me "bombat atomike" qe i ke (apo nuk i ke ?, une nuk e dij, ngase nuk me intereson) ne bibel...

Shume thjesht apo `???............

tungi

PS: ...une ja u hapi edhe barkun edhe trurin, kure te doni, si te doni, dhe sa her te doni.....me nje pistolete 8 mm nuk mbytet balena.....prth, prth, prth, prth krisni tan kohen ne ajer.....te kam thane, per ju jam "doktor".....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Se7en Lexo Postimin
    Nuk e di pse merreni me debila kur sondazhi flet me se miri...
    ...... na perlyjn kulturen, na perlyjn faren shqiptare, na perlyjn trashigimine, na shajn stergjysherit....... e madherojn sklleverine ne materialzem duke e shit ne treg prapanicen e nenes dhe babes vet....si mund zemra e njeriut te qendroje indifirente ndaj budallakise se hapur ???

selam
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...... na perlyjn kulturen, na perlyjn faren shqiptare, na perlyjn trashigimine, na shajn stergjysherit....... e madherojn sklleverine ne materialzem duke e shit ne treg prapanicen e nenes dhe babes vet....si mund zemra e njeriut te qendroje indifirente ndaj budallakise se hapur ???

selam
    ...pikerisht, eshte ajo qe bene shqiptaret kur moren fene e pushtuesit turk, na perlyen faren....mjaft qe te lexosh postimet e nje turqeliu si puna jote!!!

Kur te them se une "llamati per biblen" karshi TEJE PERZONALISHT, me kete nenkuptoj qe TI si diskutues, ti "referohesh" bibles ne te argumentuarit....une mezi pres qe ti hedhish posht pohimet Kuranore me "bombat atomike" qe i ke (apo nuk i ke ?, une nuk e dij, ngase nuk me intereson) ne bibel...

Shume thjesht apo `???............
    Ne cilin shkrim timin e ke kuptuar kete gje, o Tunxh??!!!
    Sa per pohimet kuranore, s'mund te hidhen me poshte nga ē'jane......meqe ra fjala, une t'i solla ajetet , pse nuk i mbron shkencerisht??!!

PS: ...une ja u hapi edhe barkun edhe trurin, kure te doni, si te doni, dhe sa her te doni.....me nje pistolete 8 mm nuk mbytet balena.....prth, prth, prth, prth krisni tan kohen ne ajer.....te kam thane, per ju jam "doktor".....
    .....vazhdon akoma me hajvanlleqet......nuk te vjen turp??!!
    Jarigas

Faqja 18 prej 41 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •