Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
...me fal ardi, te paskam kuptu gabim......dmth. ti je mundu me i ndajt perpjesetimet ashtu si shenohen ne kuran ???.......perpjesetimet jane te qarta, ndoshta ne "perkthimin" ka probleme, por sheriati nuk njeh ndonje konfuzion rreth kesaj, trashigimia eshte njera nder dispozitat me te qarta qe e kane baze direkt kuranin....e ke keqkuptu punen, kujdes.
...ja shembullin qe e ke sjellur ti:
"goca mer 1/2 ose 4/8
gruaja mer 1/8
4/8+1/8=5/8 ku vene 3/8 e ngelura?"
Me perqindje eshte me qarte:
100 % eshte gjithsej shuma,
- 50% i mer goca (4/8)
- 12,5% i mer nena/gruaja (1/8)
----------
37,5 % mbeten ne shporte dhe i takojn vijes mashkullore te te ndjerit !!!, sic e ceka, nese nuk ka djal, atehere babes dhe nenes, vellaut, axhes, djalit axhes, djemve te vellait, djemve djalit axhes etj.....do me thene trasheguesi i rradhes ne vijen mashkullore....baza eshte 100%, pastaj sipas rastit ato ndahen, ne djalin, ne vajzen, ne bashkshorten, ne vellaun, ne baben, ne nenen etj.....
Vija femerore zakonisht largohet nga shtepia dhe e mer pasurine e familjes me vete dhe e transferon tek burri ku martohet (apo gruaja e veje gjithashtu tek burri tjeter). Mashkulli ne islam eshte i obliguar me kuran te perkujdeset per familjen, keshtu edhe e doremer sheriati, pra nese nuk e ben kete, ka disfavore sociale, keshtu qe nese pasuria e te ndjerit ndahet 100 % ne vijen femerore, ajo e reziokon balancin social, ngase ajo femer ate pasuri e transferon nga njera familje tek tjetra....
tung
albanish by nature
....tung gazi,
...po per biblen jam tuj llamat tan kohen bre gazi.....e ke leht nje pohim shkencore te "kuranit" ta demantosh me nje pohim shkencore te "bibels"....hajt tregoma qejfin njehere.....per demantime te llojeve tjera nuk je kompetent, a me kape tash ???...eshte pyetje besuesshmerie....
tungi
PS: me biblen i kam hesapet e ndame, s'me intereson aman hic.....do te ish mire, qe edhe teje kurani mos te te interesoje, apo ???, e ke fene tende, ose je i luhatshem ???, nese je i luhatshem, lutju Zotit per ndihme, eshte muaji i bekuar i Ramazanit tash....nese nuk din si, pyeti prindit qe i ke musliman....te mesojn, e nese edhe ata nuk dijn, na pyet neve ketu, me siguri se ndonjeri mund te te ndihmoje....
albanish by nature
Nuk e di pse merreni me debila kur sondazhi flet me se miri...
Vetem te verberit nuk e shohen se cila fe perputhet me shkencen. Kurani spejgon gjera shkencore te zbuluara koheve te fundit,keto te regjistruara ne Kuran para 1400viteve dhe akoma debilat nuk pendohen.
Jetė e rėndė.......!!!
...gazush, ne nje konverzacion eshte e patjetersueshme "pritja" e paleve karshi njera tjetres ne te kuptuarit tamam te thelbit, sepse perndryshe ndodhin keqkuptime...
Kur te them se une "llamati per biblen" karshi TEJE PERZONALISHT, me kete nenkuptoj qe TI si diskutues, ti "referohesh" bibles ne te argumentuarit....une mezi pres qe ti hedhish posht pohimet Kuranore me "bombat atomike" qe i ke (apo nuk i ke ?, une nuk e dij, ngase nuk me intereson) ne bibel...
Shume thjesht apo `???............
tungi
PS: ...une ja u hapi edhe barkun edhe trurin, kure te doni, si te doni, dhe sa her te doni.....me nje pistolete 8 mm nuk mbytet balena.....prth, prth, prth, prth krisni tan kohen ne ajer.....te kam thane, per ju jam "doktor".....
albanish by nature
...... na perlyjn kulturen, na perlyjn faren shqiptare, na perlyjn trashigimine, na shajn stergjysherit....... e madherojn sklleverine ne materialzem duke e shit ne treg prapanicen e nenes dhe babes vet....si mund zemra e njeriut te qendroje indifirente ndaj budallakise se hapur ???
selam
albanish by nature
...pikerisht, eshte ajo qe bene shqiptaret kur moren fene e pushtuesit turk, na perlyen faren....mjaft qe te lexosh postimet e nje turqeliu si puna jote!!!
Ne cilin shkrim timin e ke kuptuar kete gje, o Tunxh??!!!
Sa per pohimet kuranore, s'mund te hidhen me poshte nga ē'jane......meqe ra fjala, une t'i solla ajetet , pse nuk i mbron shkencerisht??!!
.....vazhdon akoma me hajvanlleqet......nuk te vjen turp??!!PS: ...une ja u hapi edhe barkun edhe trurin, kure te doni, si te doni, dhe sa her te doni.....me nje pistolete 8 mm nuk mbytet balena.....prth, prth, prth, prth krisni tan kohen ne ajer.....te kam thane, per ju jam "doktor".....
Jarigas
Krijoni Kontakt