Close

Rezultati i Sondazhit: Cila fe eshte me e perafert me shkencen moderne ?

Votues
69. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • FEJA ISLAME

54 78.26%
  • FEJA KRISTIJANE

4 5.80%
  • FEJA CIFUTE ( JUDAIZMI )

4 5.80%
  • BUDIZMI

1 1.45%
  • HINDUIZMI

1 1.45%
  • TE TJERA

5 7.25%
Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 401
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .... o gazi, te ka kap siklet i madh vallahi me mua.....je ka i sheh fjalet qe i shkruan....ti ndoshta "mendon" se shkruan shqip, aman ma turqe se ti nuk shkruan kush....
    O hajvan!!! Qe ti ai qe u fut ne mes pa u ftuar!!!! Sa per shqipen,plasa duke te dhene leksione......

Edhe njehere per ne protokoll:

Ti nuk je kompetent te flasish mbi "islamin" ne nje gjuhe tjeter,
    Halli se ty dh eketyre islamikeve te tjere , ua mbyll gojen.....shihe veten....eshte i treti postim qe perserit te njejten gje:"ti nuk je kompetent....", por nuk je ne gjendje te mbrosh Kuranin nga lartesia e kompetences tende....!!!.......je per gjynah, o Tunxh!!!
    ...sa per kombin, mos ta ndij palla, tash e 500 vjet ndash te mirat ndash te keqijat vijn prej muslimaneve....sepse???....tamam, sepse jemi popull musliman....
    ...e pra, e the!!! Dhe jo sepse jemi popull mysliman, por sepse jemi popull me mbeturina myslimane......!
    PS: me ngjyra apo me boja ???.....si e ka emrin zyrtar nene tereza, gonxha ngjyraxhiu ???...mesohu, eshte ne natyren e nje kulture supreme te "imitohet"......sot nuk te pengojn amerikanizmat apo ???...
    Po ti a don te mesosh shqipen, apo don te vazhdosh te mbetesh turqeli??!!!1

...ej pash zotin, a keni ndonej shprehje "kinezce" ju te shqiperise, pa shaka e kam ???
    Posi jo!! Kemi per shembull shprehjen: "O nuqi lales, qeke bo per hoxhe"!!!
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Dihet qartazi se feja islame eshte e lidhur me shkencen. Se kuptoj se pse duhet te behet nje sondazh kur kjo tashme dihet dhe shihet mjaft qarte. Feja islame jo qe e ka perpuethshmeri dhe eshte e lidhur me shkencen, por ajo qendron mbi shkencen.

Dihet se feja islame eshte e lidhur me shkencen horizontalisht dhe vertikalisht. Pa fe Islame nuk ka shkence dhe pa shkence nuk ka fe Islame. Jon nja 500 kablla optike qe e lidhin fene islame me shkencen, sado qe njerezit mundohen t'i kepusin keto lidhje ata deshtojne se feja islame sun rrin pa shkence e as shkenca s'mund te qendroje pa fene islame. Perandorija Osmane ka shpikur shume arme qe te vrase njerez dhe te pushtoje territore e a nuk eshte kjo shkence?!

A ka me shkence me ta kidnapu aeroplanin e me ta perplas ne ndertese?!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    O hajvan!!! Qe ti ai qe u fut ne mes pa u ftuar!!!! Sa per shqipen,plasa duke te dhene leksione......

Halli se ty dh eketyre islamikeve te tjere , ua mbyll gojen.....shihe veten....eshte i treti postim qe perserit te njejten gje:"ti nuk je kompetent....", por nuk je ne gjendje te mbrosh Kuranin nga lartesia e kompetences tende....!!!.......je per gjynah, o Tunxh!!!
    ...e pra, e the!!! Dhe jo sepse jemi popull mysliman, por sepse jemi popull me mbeturina myslimane......!
    Po ti a don te mesosh shqipen, apo don te vazhdosh te mbetesh turqeli??!!!1

Posi jo!! Kemi per shembull shprehjen: "O nuqi lales, qeke bo per hoxhe"!!!
    ....gazi, dhjet her, jo tre her.....a me gjith mend kujton se Do harxhoj kohe te miren me teje apo ato dy a tre trandafilat tjere mbi nje "teorizme" .....per ju mjafton fakti, se flamurtaret e dijes para epokes re ishin muslimanet, dhe se islami ish motori, motivuesi, inkurajuesi i njerezise per kete realitet.....

...dhe, per kete realitet deshmojn shkollaret perkates te perendimit, e jo kelishat e Anders Breivikit.....

tungi dungi....
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....gazi, dhjet her, jo tre her.....a me gjith mend kujton se Do harxhoj kohe te miren me teje apo ato dy a tre trandafilat tjere mbi nje "teorizme" .....per ju mjafton fakti, se flamurtaret e dijes para epokes re ishin muslimanet, dhe se islami ish motori, motivuesi, inkurajuesi i njerezise per kete realitet.....
    .....ahahahahahaha.....qysh jo, flamurtaret e sulltan Mahmutit.....ahahahahahahah....puuuu, sa dije te medha qe kane sjelle ne Kosove........ahahahhahahah....lere ore se u bere gazi i botes....shko ere fshi qurrat....llapallap pa sjelle as edhe nje shembull te vetem...!
    ...dhe, per kete realitet deshmojn shkollaret perkates te perendimit, e jo kelishat e Anders Breivikit.....
    Per shembull....???
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464
    Feja muslimane,sepse muhameti dhunoj nje femij nente vjeqe,ngase sipas"shkences"ishte e beshme,hahah....

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    ...a ka mundesi qe "shiu" ne rrethana te pershtatshme te jete "i paster" ???(kuptohet, jo ai qe bjer mbi cernobilin apo fukushimen....)....mund me "i paster" te nenkuptohet tamam ai PH koeficienti, qe ne toke neper filtrimin te jete i dobishem per njerez, bime e kafshe, ashtu si thot ajeti i radhes ???....pse mendon se me "i paster" nenkuptohet "uje i pijshem" ???.......kurani te deshmon se, nese ka shi te paster, mund te kete edhe te papaster, apo ???

tungi
    Rethana te pershtatshme? cfare nenkupton ti me rethana te pershtatshme do te thuash me kushte laburatori? sa e vertete jane kushtet e laburatorit ne jeten reale e sidomos ne kohen kur muhamedi ka jetuar? ne kuran thuhet se derguam shiun e paster gje qe eshte vertetuar kimikisht qe uji i shiut nuk eshte i paster jo vetem ne cernobil apo fukushime po edhe ne vende te tejra ku nuk ka mbetje berthamore gje qe une nuk e permenda!

......jo, ju te tjeret akoma jeni duke mesuar, se muslimanet e shohin kuranin ndryshe sa qe ju keni menduar deri sot. Cdo musliman kuranin e sheh si fjale te Zotit, dhe cdo thenje aty ka karakter absolut. Pra, e vertete absolute.
    ok meqe eshte e vertete absolute po te bejme nje shembull reth trashegimnise ne kuran bazuar ne kuran 4:11, 4:12

supozojme se une kam nusen e nje femije goce edhe nuk kam asnje te aferm tjeter sip[as ligjit i bie qe

goca mer 1/2 ose 4/8
    gruaja mer 1/8
    4/8+1/8=5/8 ku vene 3/8 e ngelura?

supozojme une kam 3 goca, nenen e baben edhe gruan

gocat marin 2/3 pra secila mer 2/9
    nena e baba 1/3 pra 1/6 secili
    gruaja mer 1/8

2/3+1/3+1/8=1 1/8

matematike o kjo kjo duhet te dilte e tera = 1 nga do dale kjo 1/8

supozojme se une kam nje djale e nje vajze as grua as prinder

goca mer 1/2
    djali mer 2 x 1/2
    1/2 + 1 = 1 1/2

do hyme me ne detaje matematikore qe te duket e verteta absolute apo do kalojme prap ne geologji edhe shkenca natyrore?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ardi_Pg_ID : 02-08-2011 mė 15:25
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    .....ahahahahahaha.....qysh jo, flamurtaret e sulltan Mahmutit.....ahahahahahahah....puuuu, sa dije te medha qe kane sjelle ne Kosove........ahahahhahahah....lere ore se u bere gazi i botes....shko ere fshi qurrat....llapallap pa sjelle as edhe nje shembull te vetem...!
    Per shembull....???
    ....e lidhim ne dy trimat nje bese ?....sille ti nje mesele shkencore te frymezuar nga kisha, une ne sekund ta sjelli nje nga muslimanet.....ta mbajm rrjedhojen natyrore, ngase krishterimi eshte feja me e vjeter, ta le teje nderin per hapin e pare....

tungi gungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Rethana te pershtatshme? cfare nenkupton ti me rethana te pershtatshme do te thuash me kushte laburatori? sa e vertete jane kushtet e laburatorit ne jeten reale e sidomos ne kohen kur muhamedi ka jetuar? ne kuran thuhet se derguam shiun e paster gje qe eshte vertetuar kimikisht qe uji i shiut nuk eshte i paster jo vetem ne cernobil apo fukushime po edhe ne vende te tejra ku nuk ka mbetje berthamore gje qe une nuk e permenda!

ok meqe eshte e vertete absolute po te bejme nje shembull reth trashegimnise ne kuran bazuar ne kuran 4:11, 4:12

supozojme se une kam nusen e nje femije goce edhe nuk kam asnje te aferm tjeter sip[as ligjit i bie qe

goca mer 1/2 ose 4/8
    gruaja mer 1/8
    4/8+1/8=5/8 ku vene 3/8 e ngelura?

supozojme une kam 3 goca, nenen e baben edhe gruan

gocat marin 2/3 pra secila mer 2/9
    nena e baba 1/3 pra 1/6 secili
    gruaja mer 1/8

2/3+1/3+1/8=1 1/8

matematike o kjo kjo duhet te dilte e tera = 1 nga do dale kjo 1/8

supozojme se une kam nje djale e nje vajze as grua as prinder

goca mer 1/2
    djali mer 2 x 1/2
    1/2 + 1 = 1 1/2

do hyme me ne detaje matematikore qe te duket e verteta absolute apo do kalojme prap ne geologji edhe shkenca natyrore?
    ...pse bre djal lodhesh kaq shume ???

Parimore sipas sheriatit eshte si ne ligjedhenjen bashkkohore mareveshja e paleve (pjeset "obligative" mund te falen !!!) !!!, nese nuk arrihet marreveshje, atehere trashigimia regullohet sipas dispozitave te sheriatit, te cilat baze e kane kuranin drejt per drejt, ku trasheguesit, vajza, djali, gruaja, burri i kane perpjesetimet te caktuara. Nese ne vijen trasheguese te pare nuk ke trashegimtare, atehere trashigimia mbetet ne vijen e burrit, dhe kalon tek vellau, nese nuk ka vella, tek vija tjeter mashkullore e radhes, e keshtu deri te gjindet ndonje trashegues !!!

....cila matematik te tollovitet ????

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 03-08-2011 mė 03:16
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    ...kurr burri e ka pushken plot, edhe arushes ja kan semen, mos bisedojm me kur ka pune te beje me to adoleshenta qe nuk dijn se cka te bejn me kohen e lire....une nuk pres te drejte nga kush, une e mar kur te me cohet bibilushi....je ka kupton ti shoqi ???, e "ndryshoj" situaten sipas qejfit....

tungi
    Bibilushin mbaje perveti se une nja e kam, po ti po doket dy bibulusha po i don...thjesht mos me cito...

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Bibilushin mbaje perveti se une nja e kam, po ti po doket dy bibulusha po i don...thjesht mos me cito...
    ....mos shkruaj budallakia, nuk ka nevoje te te permiresoj....mendon se e kam leht me ju, e sidomos tash kur eshte ramazan...

tungi
    albanish by nature

Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •