Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 58
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    Citim Postuar më parë nga agas Lexo Postimin
    Mire keta inspektoret e tatimeve qe po shkarkohen ishin te PS,kete e morrem vesh.Po keta inspektoret e tjere qe po plotesojne organiken e mbetur bosh te kujt jane?
    keta nuk do jene anti-basha. kjo ka shume rendesi per te ushtruar profesionin i lire ashtu sic ta kerkon ligji.
    basha kerkon rregull, keta qe u hoqen donin vetem te nxirnin ndonje leke si pune minjesh, per ta s`kishte rendesi ligji.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga agas Lexo Postimin
    Mire keta inspektoret e tatimeve qe po shkarkohen ishin te PS,kete e morrem vesh.Po keta inspektoret e tjere qe po plotesojne organiken e mbetur bosh te kujt jane?

Te pd-se dhe se luan topi.

Puna eshte se kur shkarkojne te ps-se u beka per qellime politike, ndersa kur shkarkojne te pd-se behet per te luftuar korrupsionin. Vertet kaq te verbuar jane njerezit qe besojne nje gje te tille?
    Si te pd-se po ashtu te ps-se e bejne vetem per arsye bindje partiake. Vetem ai/ajo qe e ka ngrene ne kurriz e di cdo te thote te te heqin vetem se ke bindje ndryshe me shefin apo partin ne pushtet. Po te luftohej korrupsioni nuk do ishte asnje ne pushtet nga keta qe jane. Te korruptuarit nuk mund ta luftojne korrupsionin qe e kane mbjelle vet por vetem mund ta perhapin ate. Rrofte partia!
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 28-08-2011 më 09:42
    Feelings change - memories don't.

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    [/B]
    Te pd-se dhe se luan topi.

Puna eshte se kur shkarkojne te ps-se u beka per qellime politike, ndersa kur shkarkojne te pd-se behet per te luftuar korrupsionin. Vertet kaq te verbuar jane njerezit qe besojne nje gje te tille?
    Si te pd-se po ashtu te ps-se e bejne vetem per arsye bindje partiake. Vetem ai/ajo qe e ka ngrene ne kurriz e di cdo te thote te te heqin vetem se ke bindje ndryshe me shefin apo partin ne pushtet. Po te luftohej korrupsioni nuk do ishte asnje ne pushtet nga keta qe jane. Te korruptuarit nuk mund ta luftojne korrupsionin qe e kane mbjelle vet por vetem mund ta perhapin ate. Rrofte partia!

Miau, ke shume te drejte kur thua " po te luftohet korrupsioni nuk do ishte asnje ne pushtet..." Padyshim qe korrupsioni eshte nga te dyja palet si majtas dhe djathtas. Ndryshimi eshte i nevojshem , shume i nevojshem.. Duke i zevendesuar me njerez te rinj, te afte dhe te bejne detyren duke respektuar ligjin, ne kete menyre do kete me pak korrupsion.

Personalisht nuk jam per heqjen e njerezve nga puna, perkundrazi sa me shume njerez te punesohen aq me mire.. Por problemi eshte se keta njerez jane bere aq shume partiak, saqe dhe urrejtja ndaj Kryetarit te Ri u pengon te bejne punen ne menyre te qete dhe normale . Kryetari i Ri nuk mund te pranoje ne pune njerez qe nuk e duan ate , njerez qe jane ushtare militante e ish rivalit te tij humbes qe prostestonin ne ditet e punes duke mbyllur dyert e nevoja te qytetareve.
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Miau, ke shume te drejte kur thua " po te luftohet korrupsioni nuk do ishte asnje ne pushtet..." Padyshim qe korrupsioni eshte nga te dyja palet si majtas dhe djathtas. Ndryshimi eshte i nevojshem , shume i nevojshem.. Duke i zevendesuar me njerez te rinj, te afte dhe te bejne detyren duke respektuar ligjin, ne kete menyre do kete me pak korrupsion.

Personalisht nuk jam per heqjen e njerezve nga puna, perkundrazi sa me shume njerez te punesohen aq me mire.. Por problemi eshte se keta njerez jane bere aq shume partiak, saqe dhe urrejtja ndaj Kryetarit te Ri u pengon te bejne punen ne menyre te qete dhe normale . Kryetari i Ri nuk mund te pranoje ne pune njerez qe nuk e duan ate , njerez qe jane ushtare militante e ish rivalit te tij humbes qe prostestonin ne ditet e punes duke mbyllur dyert e nevoja te qytetareve.
    Pikesepari mos ma ndrysho nickun please.
    Nuk do e urrejne shefin keta, se fundja kane nevoje per ate pune. Kush e urren le te iki. Nuk jane te detyruar ta duan shefin, por ta respektojne. Pjesa me e mire e nenpunesve jane te detyruar ta shprehin hapur bindjen partiake per te ruajtur vendin e punes. Nuk u plasi shume per partite.
    Me shume do te respektojne shefin nese i vlereson per punen qe bejne dhe jo per bindjen partiake.

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Pikesepari mos ma ndrysho nickun please.
    Nuk do e urrejne shefin keta, se fundja kane nevoje per ate pune. Kush e urren le te iki. Nuk jane te detyruar ta duan shefin, por ta respektojne. Pjesa me e mire e nenpunesve jane te detyruar ta shprehin hapur bindjen partiake per te ruajtur vendin e punes. Nuk u plasi shume per partite.
    Me shume do te respektojne shefin nese i vlereson per punen qe bejne dhe jo per bindjen partiake.
    Kryetari i Ri e di shume mire kush jane ata njerez dhe se si ndikohen nga partia. Nuk eshte faji i tij se keta njerez jane militante te krahut tjeter dhe e urrejne ne maksimum ate, dhe per hipokrizine tende karasteristike duhet jete Kryetari ai qe duhet ta vleresoje e ta respektoje..

Punjonesit e Bashkise nuk duhet te ndikohen nga nje parti politike, duhet te qendrojne sa me larg ndikimit politik .. Largimi nga puna e militanteve eshte menyra me e mire per te larguar ndikimit politik partiak .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 28-08-2011 më 10:28
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Një prej punonjësve të shkarkuar nga ana e Bashës, Anila Çobani, rrëfen shkarkimin nga Bashkia e Tiranës. Më poshtë është dëshmia e saj e plotë:

Ditën e premte,fill pas mbarimit të orarit të punës, drejtori i tatim-taksave pranë Bashkisë së Tiranës, Arben Kau, vuri para derës së tij një body-guard i panjohur për korridoret e atij institucioni me një veshje të çuditshme dhe jashtë performancës administrative dhe institucionale.

Pak më vonë, inspektorët njoftoheshin nga drejtoresha e burimeve njerëzore për të marrë fletët me largimin e tyre nga puna. Në disa media shkruhet që këta inspektorë janë larguar për një performancë dhe favorizim të informalitetit e konstatuar kjo nga analiza 7-mujore në këtë institucion. Një gënjeshtër e madhe, absurde dhe e pakonceptueshme.

Inspektorët e këtij institucioni vetëm para pak ditësh iu është dhënë në dorë një cope letër me verejtje me paralajmërim për pushim nga puna me motivacionin: “Konstatuar nga kontrolli i investigimit, për mos “check-im” i kartave për muajin maj 2011”.

Inspektorët sipas ligjit dhe rregullit në administratë si dhe në mbeshtetje të Kodit të Punës kërkuan venien në dispozicion të këtij materiali investigues dhe më pas kundërshtimin e masës së dhënë.

Ky drejtor, Arben Kau, drejtues i tipit fashist, njeri i korruptuar dhe i ndëshkuar për korrupsion në administratë nuk zbatoi ligjin për t’iu vënë në dispozicion inspektorëve pikërisht këtë raport investigimi, por me një shkresë qesharake, abuzive, kthen një përgjigje nëpërmjet përgjegjëses së burimeve njerezore (aspak në kompetencë të saj) ku me papërgjegjshmërinë më të madhe përgjigjet nëpërmjet shkresës se sistemi informatik nuk ka ruajtur asnjë të dhënë,por ne jemi bazuar nga data 1 maj deri ne 10 maj për të matur performancën në punë nëpërmjet Checkin-it të kartave.Vënë në dispozicion të masës,pikërisht një urdhër të brendshëm të vitit 2010 që aspak nuk e ka lexuar,apo të paktën pas përgjigjes së shkresës të kish marrë mundimin ta lexonte,ku thotë shprehimisht: “Prezenca e inspektoreve të kontrollit tatimor dhe riskut bëhet nëpërmjet evidentimit të përgjegjësve të sektorit dhe jo Check-in të kartave”.Pas kërkesës së dytë, ky drejtor, tashmë i diskretituar dhe në ditët në vijim objekt i një kallëzimi penal për shpërdorim detyre, as denjoi t’iu përgjigjet me shkrese inspektorëve me performancë të lartë në Drejtorine e Tatim-Taksave, por iu jep një shkresë të dytë me pretekstin e largimit të inspektoreve nga puna pas analizës së punës së tyre 7-mujore.

Nje zot e di se ku ky drejtues e ka kryer këtë analizë ndërkohë që ai në mënyrën më brutale ka bërë hyrjen e tij në Bashkinë e Tiranes duke shpërfillur administratën dhe duke shkelur rregullin numer një të etikes, prezantimin me punonjesit e kësaj administrate. Ky drejtues, që në vite ka bërë abuzime ne administratën tatimore dhe që i ka sjelle dëme buxhetit te shtetit pikërisht për atë që akuzon inspektorët e tij, gjatë ditëve të tëra ka qenë numërues në Qendren Zgjedhore nr.52 duke mos Check-uar në asnjë vend dhe duke u paguar nga buxheti i shtetit duke shkelur dhe ligjin mbi punonjesit në shërbimin e statusit për nëpunësit civile.

Disinformimit që ai i jep në media,spastrimit politik në rradhët e inspektorëve të Bashkisë së Tiranës, do ti përgjigjet me veprimet ligjore në ditet në vazhdim.Fatkeqesia e këtij njeriu dashakeqes, keqpërdorues i ligjit dhe shpërdorues i detyrës është se inspektorët e Bashkisë së Tiranës janë njerëz të përkushtuar me integritet dhe nuk do ta lënë këtë njeri të keqperdorë moralin dhe personalitetin e punonjësve të administratës. Ne si inspektorë kemi fakte dhe do ti vëmë në dispozicion të drejtesisë në ditët në vazhdim edhe për shkeljet dhe korrupsionin që ka bërë ditët e fundit ky drejtor, përfaqësues i punës për qytetarin te faktuara me emra inspektoresh dhe dokumente zyrtare.

Ky drejtor do të bëhet shembull njeherë e mirë që në administratën shtetërore nuk luhet si me votat e vjedhura nga regjimi i Lulëzim Bashës, por do të bëhen shembull njëherë e mirë i vrasjes së frikës nga punonjësit e administratës si dhe venies së dinjitetit dhe jetës së fëmijëve të këtyre inspektoreve në plan të parë.

Ta harrojne këta shërbëtorë të regjimit, këta “gëlltit një lugë çorbë të prishur dhe pastaj ville gjithë jetën” se koha e frikës dhe shpërdorimi i postit zyrtar për të bërë spastrime politike ka mbaruar njeherë e mirë!

Koha e qytetarëve dhe e fëmijeve të tyre nuk është tallja e rradhës e Lulzim Bashës dhe hajneve të tyre, por është koha e njerëzve me ndërgjegje qytetare dhe dinjitet profesional dhe njerëzor.

A mund te punoje ne Bashki nje punonjes me urrejtje patologjike per Lulzim Bashen dhe qe nuk pranojne ate si Kryetar i Ri ? A mund te punoje nje punonjes ne Bashki kur ne ditet e punes dilte e protestonte kunder qeverise per interesat partiake ne kohen kur ne Bashki ishte Kryetari i Partise ?

Ushtare te punesuar nga ish Kryetari skizofren , nuk meritojne te punojne ne Bashki ,pervec ne partine e tyre. Lulzim Basha do i zevendesoje me njerez te afte qe meritojne vendin e punes , me njerez qe punojne seriozisht per interesat e Tiranes dhe qytetareve te saj.

keto fosile te pushtimit te Bashkise prej 12 vjetesh kujtojne se mund ti bejne karshillik shtetit me injorancen e vet,
    Per mua Luli duhet tu gjeje faktet e korupsionit e ti coje ne prokurori qe te perfundojne ne burg keto plehra e jo ti pushoje nga puna
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    keto fosile te pushtimit te Bashkise prej 12 vjetesh kujtojne se mund ti bejne karshillik shtetit me injorancen e vet,
    Per mua Luli duhet tu gjeje faktet e korupsionit e ti coje ne prokurori qe te perfundojne ne burg keto plehra e jo ti pushoje nga puna
    Ne fakt ai s'duhet ti heqi nga puna pa fakte vetem me supozime apo jo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ne fakt ai s'duhet ti heqi nga puna pa fakte vetem me supozime apo jo?
    ta mer mendja se nuk ka fakte per ti hequr nga puna????
    ata e kan bere aq balte sa po te dalesh deri ke shkallet e bashkise gjen njeheresh 20 vete qe te deshmojne kunder tyre
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    ta mer mendja se nuk ka fakte per ti hequr nga puna????
    ata e kan bere aq balte sa po te dalesh deri ke shkallet e bashkise gjen njeheresh 20 vete qe te deshmojne kunder tyre
    Nuk jam kundra te hiqen apo te denohen. Biles me mire te denohen per shperdorim detyre qe neser kur te nderrohet sistemi te mos gjejne prape pune aty ku ishin apo jo? Por jo ti heqesh pa fakte sapo vure kembe nebashki. Kjo te le te kuptosh qe jane heq per arsye politike dhe jo per paaftesi apo shperdorim detyre.
    Ne Shqiperi nuk merren shume parasysh keto ndaj ndodh ajo qe po ndodh e ka ndodhur.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Shume vonoi ne fakt. Kjo ishte parashikuar qe pa I marre votat Basha. Nuk na thate ndonje te re. Dihej pak a shume. Bah,keto dhemokratet, na tregoni ndonje arritje nese do kete shume apo dhe pak... Liri dhemokraci. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •