Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Dokumentarët që ju kanë pëlqyer?

Kjo temë do jetë për dokumentarë që i keni parë vetë dhe që dëshironi t'ua sugjeroni/rekomandoni edhe të tjerëve. Zhanret do jenë të shumëllojshëm: shkencor, social, historik, kulturor etj..

Rregullat janë të thjeshta:
    • Postoni titullin e dokumentarit.
    • Linkun ku mund të shikohet (youtube psh) ose nga mund të shkarkohet.
    • Nqs është e mundur bëni edhe një përshkrim me 2-3 fjali mbi dokumentarin, ça trajton, për ça flet.
    • Mos sillni linke ku dokumentari shkarkohet piraterisht sepse nuk e lejon forumi. Nqs nuk gjeni dot streaming postoni vetëm titullin.
    • Gjuha nuk ka rëndësi, por më mirë është anglishjta, mqnse është gjuhë botërore.

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Përse flasim? / Why do we talk?

E folura është diçka unike te njerëzit e cila vazhdon të mbetet mister. BBC Horizon takon shkenctarë që ka nisur t'i japin zgjidhje sekretit të të folurit, mes tyre: një baba që po filmon çdo sekond të tri viteve të para të djalit të tij për të kuptuar se përse ne flasim, gjeniun autistik që mund të flasë mbi 20 gjuhë dhe shkenctarin e parë që identifikoi gjenin që bën të mundur të folurin.

Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 11-07-2011 më 07:04

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    dokumentari per kafshet 'Great Migrations' nga National Geographic

e keshilloj ta shihni ne hd nga nje ekran relativisht te madh.

Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ç'është realiteti? / What Is Reality?

Një botë misterioze na rrethon, një botë që në pjesën më të madhe të saj është e fshehtë për shqisat tona. Përpjekja për të shpjeguar natyrën e vërtetë të realitetit është një nga historitë më të mrekullueshme shkencore.

Copëza të dhenash janë mbledhur e arrnuar së bashku, që nga thellësitë e atomit, që nga horizontet e vrimave të zeza e deri në kufinjtë më të largët të kozmosit. Mundet që ne të jemi pjesë e një hologrami kozmik, projektuar nga skaji i universit. Ose ndoshta ekzistojmë në botë të pafundme paralele. Realiteti juaj nuk do të duket më kurrë i njëjtë.

(ua rekomandoj maksimalisht)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 11-07-2011 më 07:04

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Hey, teme e bukur Jacko.

Nji nga dokumentaret qe m'ka pelqy shum asht Home <3

D'Oh!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    http://tinyurl.com/b5p6qj

Life Series
    (bimët, peshqit, gjitarët, zogjtë, eettjjjjjjj)
    Prektora

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mexhi : 13-07-2011 më 01:31

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Hey, teme e bukur Jacko.

Nji nga dokumentaret qe m'ka pelqy shum asht Home <3

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
    Pajtohem plotesisht me kete.Pata hapur nje teme enkas per kete dokumentar ne forum.Thjeshte realizimi eshte superfenomenal.Nese deshironi ta shetitni boten me "syrin e shqiponjes" shikone kete dokumentar.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=125389

HOME eshte nje dokumentar i prodhuar ne vitin 2009 nga Yann Arthus-Bertrand.Filmi ose dokumentari ne teresi permban pamje te xhiruara nga lartesia.Keto pamje dhe filmime pothuajse shetitin tere boten dhe fokusohen ne vendet e ndryshme ne toke.Poashtu ky dokumentar tregon diversitetin e jetes ne toke ,dhe se si qenja njerezore eshte duke kercenuar balancen ekologjike ne planet.
    Ky film eshte emituar per here te pare me 5 qershor 2009 ne kinemat perreth botes,ne DVD,Blu-ray,TV,dhe ne YouTube.
    duke u emituar ne 181 vende te botes.
    Dokumentari ka per teme ditet dhe gjendjen e tanishme ne toke,ndryshimet klimatike dhe pasojat nga ky ndryshim.
    Dokumentari ne menyre te shkelqyeshme trajton lidhjen delikate te organizmave,ku kjo lidhje eshte teper e domosdoshme kruciale per ruajtjen e balances natyrore.
    Ne 15 minutat e pare dokumentari permban pamje dhe sqarime mbi krijimin e botes natyrore,duke filluar nga algat qe krijohen ne tehet ose afersine e kratereve vullkanike.Duke paraqitur rolin esencial te ketyre algave ne evolucionin e fotosintezes,po ashtu mundesohet edhe kuptimi i nje numri te madh te specieve bimore qe kane origjine nje-qelizore.
    Ne 60 minuteshin tjeter,dokumentari fokusohet ne zhvillimin e agrikultures dhe pasojat dhe ndikimin e tij,duke vazhduar me industrine,shqetesimet per disbalancen natyrore ku perfshihet zhveshja e pyjeve dhe zevendesimi i tij me bime tjera,perdorimin dhe menyren e shfrytezimit te energjise etj.Qytetet si New York City, Las Vegas, Los Angeles, Shenzhen, Mumbai, Tokyo dhe Dubai merren si shembull i menagjimit jo te mire sa i perket ruajtjes se ketyre balancave,dhe posaqerisht shfrytezimit tejmase te energjise,ushqimit dhe ujit.
    Me pas disa pamje te xhiruara ne Antarktike,Polin e Veriut dhe Afrike tregojne per shqetesimet qe lidhen me pasojat e kesaj disbalance.
    Per xhirimin e ketij dokumentari u deshen 18 muaj per tu perfunduar,ku te gjitha pamjet jane te marrura nga nje helikopter i vogel qe fluturoi permbi 50 shtete te ndryshme te botes.
    Dokumentari u xhirua nga nje superkamere High-Definition e quajtur "Cineflex",qe ishte e ngjitur dhe e stabilizuar ne helikopter duke i reduktuar ne maksimum vibrimet e mundshme ,qka i bene pamjet dhe xhirimet spektakulare.
    Pas cdo fluturimi,xhirimet menjehere jane kontrolluar per nga cilesia.
    Per mendimin tim personal "HOME" eshte njeri nder dokumentaret me te mire te te gjitha koherave.
    Dokumentari zgjat rreth 1 ore e gjysme dhe i`a vlen te shiqohet sidomos menyra perfekteve e kapjes se imazheve dhe xhirimet ne teresi.Gjithashtu dokumentari shquhet edhe per muziken enkas per te e bere ne menyre origjinale.
    Shikim te kendshem dhe ju preferoj ta shikoni ne HD.

P.S.Teme shume e qelluar Jack.

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    - Është një dokumentar mbi ujin (besoj i produkcionit rus), por që tani për tani, s'mund të gjej linkun.
    Është dokumentar fantastik dhe flet për fuqin e ujit dhe gjithë karakteristikat e tijë. Jep shembuj interesant... si uji mbart informata, si uji "nuk harron", se si kafshët çdo herë zgjedhin ujin e burimit e jo ujin e flashave.... sende të tilla. JA VLEN!

- Një tjetër dokumentar është "LIFE AFER PEOPLE" dhe është mjaftë interesant. Grup shkenctarësh nga të gjitha sferat, po diskutojnë se ç'farë do bëhej me planetin tokë nëse për një ditë njerëzit zhduken. Ashtu pa pritur, çdo njeri zhduket. Dhe tani lind pyetja "çka pas njerëzve"??? Është interesant, sepse tregon p.sh. sa kohe do qëndrojnë ndëertesat, deri sa kohë do digjet dritat, cili sistem i programuar do punoj më gjatë, cilat kafëshë do zhduken, cilat do shtohen më së shumti, si do ndryshoj pamja e tokes. JA VLEN, sepse të çon të mendosh për shumë gjera!

P.S. Më pelqen gjithashtu dokumentari HOME, që e kishte sjell dikush më lart!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •