Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Tilo_El Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve.

Jetoj prej dhjete vitesh ne Itali dhe studimet kryesore i kam bere ketu.
    Kur mbarova studimet vura re qe te gjithe koleget e klases time i merrnin ne telefon per pune, ndersa mua, qe kisha dale me nota shume me te mira se disa prej tyre, nuk me telefonuan as edhe per nje gje. Kur fillova te kerkoja pune personalisht shume dyer mu mbyllen sepse isha qytetar jashte komunitetit europian, studimet i kam mbaruan ne fushe te aviacionit dhe puna qe kerkoja ne ate fushe eshte e mbrojtur nga sigurimi i shtetit Italian.
    ALENIA qe monton avion ushtarak ne bashkepunim me amerikanet nuk me pranuan per motiv se jam "extracomunitario" jashte BE-se.
    Nuk mbaron ketu, sepse vashdova nje specializim per te konkurruar me shume ne boten e punes por dhe ketu duke dale shume mire ne provime perseri merrnin ne pune italianet dhe jo mua.
    Atehere nuk me ngeli vecse te nderroja zanatin tim dhe te beja dicka tjeter.
    Fillova te punoja te nje zyre si agjent imobiliar, shitja shtepi, ne nje zyre Tecnocasa.
    Duke shkuar neper shtepite e italianeve qe ne shumicen e rasteve nuk kuptonin qe isha i huaj fillonin te thonin gjera raciste sidomos ndaj shqipetareve, atehere un i thoja qe jam shqipetar dhe sic e shihni nuk jam kriminel apo barbon por njeri si juve.
    Ketu fillova te mbaj shenim fjalet e tyre ne nje bllok dhe po shkruaj ketu disa:

Nje plake qe don te nderronte shtepi dhe nuk kuptoj qe isha i huaj me tha "Nuk dua shqipetar (albanesi) apo njerez te tille afer".

Hyri ne zyre nje burre qe donte te blinte nje shtepi dhe pytja pare qe beri ishte "Nuk pashe emra te huajsh si shqipetar apo marokin te zilet, duhet te jete pallat i qete".
    "Nuk eshte zone me rrezik" ju pergjigj pronari i zyres.
    Me rrezik per cfare? Na quajn si semundje ne te huajve. E shume te tjera qe nuk po i shkruaj.
    A e dini ju zoteri pse ata italianet apo BE, nuk i duane i urejne shqipetaret ??

Sepse shqipetaret jane duke u bere konkurente per ata , per ndryshe BE, dhe padofilet rracistet evropiane te duane vetem kurre shqipetari ja pastron nevojtoret, pore ata duhet ta dijne nje gje se ruktari gjithemone behet pronare i pasurise se zotrise .

Shqipetaret ne pergjithesi ne gjithe shtetet e BE, dhe ne Zvicer jane duke u treguare punetore te sukseshem ,pa marre parasyshe profesionin e tyre .

Po themi se nje numer i vogel i shqipetareve ne BE, po merren me krime apo bisnes narkotike . Krimin narkotiken apo korrupcionin BE, e quane si nje konkurrence . Kush ju shiti droge BE, para se shqipetaret de dalin ne evrope?? Vete ishin evropianet te cilet jane marre me bisnese te felliqata , dhe kurre dualen disa shqipetare ata te BE, u friguane nga konkurrenca e bisnesit te tyre.

Ne ish Jugosllavi sllavet perdornin nje shprehje per shqipetaret (poshteni albanci ) qe ne shqipe don te thote shqipetare te respektuare . A e dini pse sllavet shkije e thoni kete fjale ?? Sepse poshteini albanci per shkijet sllave ishin vetem do shpiuna dhe punetoret e kahut qe punoni per te hapur kanale ne Sarajeve , Beograd dhe Zagreb. Shqipetaret e ngarate punonin me llopata ata shkijet hanin neper restorante .

Keto dy shembulla ju dhashe se behet fjale per dy lloje shkijesh : Shkije dhe shkavella qe populli jone ende sųka mundesi e jeke samarin nga keto felliqesira , padofila rracista .

RROFTE UNIONI TURQI SHQIPERI E MADHE .NE EVROPE.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2005
    Postime
    8
    Jam me se i bindur se kto na duan vetem per interesat e veta ne. Punet qer nuk i bejne me italianet i bejne te huajt.
    Ato vende pune ku fitohet pak me shume para jane punet qe vendalit nuk duan ti bejne. Normale qe te huajt, qe kane me shume nevoje, do detyrohen te bejne punet e renda. Sidoqofte kto zanate te kryera nga te huajt jane pak professional; pastrime shtepish, kameriere, mbajtje pleqsh e te tilla per femrat. Murator, kamionist ose punetor krahu fabrikash per meshkujt. Rralle here nje i huaj punon ne zyra teknike ose ne zyrat e gjykatave(perveē ndonje rasti te vecante).
    Ndersa pretendohet qe mallrat qe kto prodhojne dhe projektojne te shiten neper vendet e emigranteve, si psh Shqiperia, pa asnje problem. Nuk i interesson ketyre kolonizatorve te rinj qe bota ti beje konkurrence por na duan te na mbajne te shtypur e me leket qe sjellin emigrantet do blihen po mallrat e ketyre.
    Kriza ekonomike ne perendim ka ardhur thjesht per faktin se shum vende te botes si psh. Kina nuk i perulen SHBA-se e BE-se dhe keshtu po i bejne nje konkurrence te madhe. Iku koha kur kto plehrat e perendimit benin si zotet e botes.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga TetovaMas Lexo Postimin
    Europianet (klubi i katolikee ) EU eshte nje federate rraciste ne gjithe boten.Mos te ishin racista EU , nuk do ti kishin izoluare shqipetaret. Shqipetaret duhet ti hapin syte dhe te forcojne shtetin e tyre , dhe per nje kohe te shkurte shqipetaret duhet te bashkepunojne ngushte me Turqine. Shqiperia Kosova ,maqedonia ku jetojne shqipetaret duhet te bejne nje UNION TE PERBASHKET ME TURQINE.

nE QOFTE SE SHQIPETARET DUANE MOS TE UREHEN NE EVROPE DUHET TE BASHKEPUNOJNE ME tURQINE .

Te gjithe padofielt e evropes EULEKSI ,JASHTE TOKAVE SHQIPETARE.
    te drejte ke qe flet keshtu se qe sot e nje muaj nuk do p.... me prandaj zbrazu mire, qe te jemi ne tem tani them qe kjo ngjarja e ketij cunit nuk mund te quhet racizem sepse ligji italin nuk lejon nje jo qytetar italian te punoj ne administrat shtetrore, prandaj vllai futi nje te martuar me italiane e merr nenshtetesin
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2005
    Postime
    8
    Ke te drejte ti shoku po une jam i martuar me shqipetare dhe nuk pranon shteti italian dy gra.
    Kto firma qe nuk me kan pranuar ne pune sepse jam "extracomunitario" jane private.
    Njera eshte "Alenia Finmeccanica", shoqeri private qe prodhon krahet e avione ushtarak eurofighter etj.. Ndersa FIAT AVIO, qe bera nje konkurs "stage", para dy javesh, ku ishin present edhe dy te huaj te tjere nga afrika e veriut dhe dolen shume mir ne provim, punesuan italianet qe ben provimin me keq se ne. Ne u habitem se prisnim te na punesonin.
    Tani po pres akoma pergjigje pse nuk na moren. Zgjedhjen e stagistave e beri nje agjensi punesimi e prandaj na pranuan ne stage mbas nje colloquio ne extracomunitareve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Tilo,
    ne itali nuk ka meritokraci, keshtu qe nese je me te vertete i zoti po humbet kohen atje.
    Te leverdis te levizesh ne nje shtet tjeter.
    Ta them nga pervoja.
    Edhe sikur te te merrnin ne pune ata perseri nuk do arrije te ēliroje gjithe potencialin tend dhe nuk do ta vleresonin punen tende ekonomikisht aq sa duhet.

Po nga pervoja e kam se nuk me ka mohuar njeri punen pse kam qene shqiptar, flas per firma serioze. Por pak rendesi ka sepse ne itali nuk ke te ardhme per arsyet e mesiperme.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    o Tilo nqf se eshte ashtu si thua ti. qe ti je i specializur per aviona. ateher nuk ke perse qendron ne italin e permjerme. por duhet te levizesh ne shtete. si usa. kanada australi. Vetem keto shtete do te vleresojne punen tende. ku do maresh para shume..
    Kame njojtur nje cift kinezesh te specializuar per helikptera, dhe ishin shume te kenaqur nga pagesa e puna qe benin.
    Shtepia qe ata blene, fliste vet per gjendjen ekonomike te tyre.
    Italianet jane plera, ashtu si dhe gjith eu-ja
    Leviz nga eu-ja drejt amerikes veriore, dhe do ta kuptosh se kush je.....
    Ske dinjitet po qendrove aty, as ti, dhe as femijet e tu. pra nuk ja vlen fare fare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    6

The pak

Citim Postuar mė parė nga Tilo_El Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve.

Jetoj prej dhjete vitesh ne Itali dhe studimet kryesore i kam bere ketu.
    Kur mbarova studimet vura re qe te gjithe koleget e klases time i merrnin ne telefon per pune, ndersa mua, qe kisha dale me nota shume me te mira se disa prej tyre, nuk me telefonuan as edhe per nje gje. Kur fillova te kerkoja pune personalisht shume dyer mu mbyllen sepse isha qytetar jashte komunitetit europian, studimet i kam mbaruan ne fushe te aviacionit dhe puna qe kerkoja ne ate fushe eshte e mbrojtur nga sigurimi i shtetit Italian.
    ALENIA qe monton avion ushtarak ne bashkepunim me amerikanet nuk me pranuan per motiv se jam "extracomunitario" jashte BE-se.
    Nuk mbaron ketu, sepse vashdova nje specializim per te konkurruar me shume ne boten e punes por dhe ketu duke dale shume mire ne provime perseri merrnin ne pune italianet dhe jo mua.
    Atehere nuk me ngeli vecse te nderroja zanatin tim dhe te beja dicka tjeter.
    Fillova te punoja te nje zyre si agjent imobiliar, shitja shtepi, ne nje zyre Tecnocasa.
    Duke shkuar neper shtepite e italianeve qe ne shumicen e rasteve nuk kuptonin qe isha i huaj fillonin te thonin gjera raciste sidomos ndaj shqipetareve, atehere un i thoja qe jam shqipetar dhe sic e shihni nuk jam kriminel apo barbon por njeri si juve.
    Ketu fillova te mbaj shenim fjalet e tyre ne nje bllok dhe po shkruaj ketu disa:

Nje plake qe don te nderronte shtepi dhe nuk kuptoj qe isha i huaj me tha "Nuk dua shqipetar (albanesi) apo njerez te tille afer".

Hyri ne zyre nje burre qe donte te blinte nje shtepi dhe pytja pare qe beri ishte "Nuk pashe emra te huajsh si shqipetar apo marokin te zilet, duhet te jete pallat i qete".
    "Nuk eshte zone me rrezik" ju pergjigj pronari i zyres.
    Me rrezik per cfare? Na quajn si semundje ne te huajve. E shume te tjera qe nuk po i shkruaj.

Ke shume te drejte. Une ne Itali kam 16 vjet dhe e njofe shume mire! Kam mbaruar shkollen eshe une ne Itali (edhe pse kondizioni i citadinances nuk eshte razisem). Jam ndeshur me shume veshtirsi dhe ēdo shqipetar qe jeton prej kohesh ne Itali eshte hipokrit neqoftse shprehet me justifikime (ne jemi kshu e ahtu edhe italianet kan te drejte te ne trajtojne me forma dskriminuse).

Ka vetem nje jete dhe nuk eshte e drejte ta jetosh me justifikime. Ne ferr te gjithe ata qe na mbajten ne zymje dhe ata qe nuk paten kurajo te benin diēka kunder bastardeve te ēdo kohe.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    te drejte ke qe flet keshtu se qe sot e nje muaj nuk do p.... me prandaj zbrazu mire, qe te jemi ne tem tani them qe kjo ngjarja e ketij cunit nuk mund te quhet racizem sepse ligji italin nuk lejon nje jo qytetar italian te punoj ne administrat shtetrore, prandaj vllai futi nje te martuar me italiane e merr nenshtetesin

Vellai mire , krejte bota eshte konkurrence , gjithashtu shqipetaret duhet te jene sy cele , dhe te ndertojne shtetin e tyre , dhe gjithe ata kapacitete te shqipetareve te shkolluare jashte vendit ti shfrytezojne .

Mu desh te lexoja postimin e pare per te kuptuar me mire temen, sepse qe kur thuhet: Racizmi "i mbuluar" ne Europe, le shume per te kuptuar.

Mendoj se:

Racizmi nuk eshte dhe aq i mbuluar ne Europe, ka disa vende qe te gjithe e dime qe e kane problem fjalen " shqiptar". Psh Greqia dhe Italia (kete te fundit e kam eksperience personale)

Femrat e kane me te lehte te zene pune, se sa mashkulli, mqs "njollen" qe mori Shqiperia e bene kryesisht meshkujt.

Te filluarit pune nuk ka te beje vetem me racizmin, por dhe me plot arsye te tjera qe varen nga ai qe kerkon dhe ai qe ofron gjithashtu.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •