Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    nje shqiptar qe shet droge apo eshte hajdut nuk ka si e dallon rracizmin. sepse ai nuk ia ka nevojen shoqerise ku jeton. ndersa nje person qe punon ne nje kompani ne evrope e shef perbuzien qe evropianet kane per shqiptaret.
    te gjithe arabet qe kane lindur dhe jane dipllomuar ne france e kanr te veshtire te punesohen, ndaj atje para tre vjetesh pati rremuja.
    ne fakt evropianet kane nje fare te drejte se shumica e shqiptareve jane njerez te pacivilizuar dhe shume rraciste. ashtu sic perbuz italiani shqiptaret ashtu perbuz shqiptari ndoshta kinezet, megjithese kinezet po dominojne boten. thjesht rracizmi eshte injorance, budallek.
    Nuk eshte me detyrim per ndonje vend ne bote, qe studenteve qe arsimohen ne kete vend t'u gjendet edhe puna. Edhe ne Shqiperi ka studente nga vende te ndryshme te botes qe studiojne--qeveria dhe shoqeria shqiptare nuk e ka per detyrim qe ketyre studenteve t'u gjendet pune. Pastaj, ne kete teme, shoh persona qe flasim vetem per Itali e France, dhe me kete pergjithesojne gjithe BE-ne (apo Evropen sic e quajne, megjithese ne Evrope eshte dhe Shqiperia). BE nuk eshte vetem Italia dhe Franca. Une ne BE nuk kam hasur racizem, dhe me racizem kuptoj kur tjetri te largohet, nuk do qe te kete miqesi me ty, nuk te ndihmon kur ti i kerkon ndihme, vetem pse ti je shqiptar apo nje kombesi tjeter. Sa per deputete qe permendi njeri ketu, ne asnje vend te botes nuk lejohet qe te jesh deputet i atij vendi nese nuk je shtetas i atij vendi me pare.
    Racizem kemi mjaftueshem e me bollek ne Shqiperi. Ne Shqiperia perbuzesh, diskriminohesh, kercenohesh, nese nuk je pjese e klanit PS e PD, nese nuk je pjese e klanit te politikaneve, nese ke qejf te perdoresh nje theks te X a Y qyteti, nese nuk je dakord me mendimet arkaike qe shumica kane.
    Si mund te akuzosh te tjeret per racizem, kur ne vendin tend ti je i mbytur nga racizmi brenda llojit?

Pa te keq e them, por shume i ekzagjeruar komenti hapes i kesaj teme. Normalisht ekzistojne disa vende pune qe jane vetem per vendasit, e jo per te huajt, e kur them per te huajt nuk llogaris vetem shqiptaret.
    Po te jap nje shembull. Para pak muajsh nje shoku im italjan me tregon qe ne shtator behet nje konkurs per Banca d'Italia, qe eshte banka qendrore e italise. Nje provim jashtezakonisht i veshtire, por qe do e kisha bere me gjithe qejf pasi pyetjet ne te ishin nga gjerat qe une kam studjuar ne universitet. Por, ishin disa kushte qe duheshin plotesuar, e njera nga keto ishte: cittadinanza italiana/europea. I vetmi kusht qe nuk plotesoja... Por kjo gje kurrsesi nuk me ben te mendoj qe jane rracista!

Ndersa per sa i perket atyre plakave qe thua ti, heren tjeter kur te te bie nje rast i tille pyeti pse? E t'a them une pse-ne.... pasi shqiptaret i kane vene vetes nje emer te tille negativ, qe quhen vrases e hajduta. Jam e bindur qe ato plakat (ose te njohurit e tyre) kane patur raste te tilla me shqiptaret, ose kane degjuar neper tv. Njoh qindra familje italjane qe hyjne e dalin me familje shqiptare, e kane miq shqiptare plot. Te njejten gje mendojne edhe per marokinet edhe per rumunet ketu ne itali...

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-12-2005
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Pa te keq e them, por shume i ekzagjeruar komenti hapes i kesaj teme. Normalisht ekzistojne disa vende pune qe jane vetem per vendasit, e jo per te huajt, e kur them per te huajt nuk llogaris vetem shqiptaret.
    Po te jap nje shembull. Para pak muajsh nje shoku im italjan me tregon qe ne shtator behet nje konkurs per Banca d'Italia, qe eshte banka qendrore e italise. Nje provim jashtezakonisht i veshtire, por qe do e kisha bere me gjithe qejf pasi pyetjet ne te ishin nga gjerat qe une kam studjuar ne universitet. Por, ishin disa kushte qe duheshin plotesuar, e njera nga keto ishte: cittadinanza italiana/europea. I vetmi kusht qe nuk plotesoja... Por kjo gje kurrsesi nuk me ben te mendoj qe jane rracista!
    Po thjeshte fakti qe kemi shume vite ketej dhe nuk na pranojne as ne konkurset publike eshte nje tjeter diskriminim.
    Statistikat e fundit nga ISTAT thone qe kategoria qe fiton me pak ne Itali jane grate me nje mesatare prej gati 900 euro (ato qe punojne se si kan ardhur kohet ktej hec e gjeje punen). Ndersa te huajt, kush ka permesso di soggiorno, fitojne me pak akoma se grate italiane. Ku eshte barazia qe duan te na shesin?

Fakti qe shqiperia eshte ne kontinentin europian shpjegon pikerisht pse dhe vete shqipetaret jan bere racist ndaj grekeve apo serbeve apo te tjere si kto.
    Ja pse dhe tema "racizmi ne europe". Vetem qe shqipetaret nuk jane hipokrite si shum popuj te tjere qe flasin mire dhe sillen shum keq.

Citim Postuar mė parė nga Tilo_El Lexo Postimin
    Po thjeshte fakti qe kemi shume vite ketej dhe nuk na pranojne as ne konkurset publike eshte nje tjeter diskriminim.
    Statistikat e fundit nga ISTAT thone qe kategoria qe fiton me pak ne Itali jane grate me nje mesatare prej gati 900 euro (ato qe punojne se si kan ardhur kohet ktej hec e gjeje punen). Ndersa te huajt, kush ka permesso di soggiorno, fitojne me pak akoma se grate italiane. Ku eshte barazia qe duan te na shesin?

Fakti qe shqiperia eshte ne kontinentin europian shpjegon pikerisht pse dhe vete shqipetaret jan bere racist ndaj grekeve apo serbeve apo te tjere si kto.
    Ja pse dhe tema "racizmi ne europe". Vetem qe shqipetaret nuk jane hipokrite si shum popuj te tjere qe flasin mire dhe sillen shum keq.
    Une i referohesha vetem italise, pasi per kete mund te flas me me shume "prova", nderkohe qe per vendet e tjera i kam vetem me te degjuar.
    Njoh plot shqiptar qe punojne ne itali, qofshin ato te rinj qofshin burra 40-50 vjecar. Me cudit kjo qe thua ti pasi me ka rastisur te degjoj nga pronar te ndryshem te thone qe i duam shqiptaret pasi jane vertete punetor. Normale qe ka edhe nga ato dembelet qe rrine kot, por ne pergjithesi shqiptaret e bejne punen e tyre.... Gjithmone duke u bazuar ne ato qe njoh, kush eshte me permesso, dmth me rregulla, merr rreth 1200 - 1500 euro ne muaj, qe eshte nje rroge mese normale qe marrin edhe vete italjanet.

Per kete arsye te thashe qe sado emer te keq te kemi ne shqiptaret ne itali, e sado qe ka plot qe na kane inat, prape se prape ka plot te tjere qe na vleresojne.

O Kleadoni, fakti qe punedhenesit (pronaret me duket term jo i pershtatshem) thone se i duan shqiptaret vjen nga eksperienca e tyre me to, pra ju kane dhene nje mundesi dhe ne shumicen e hereve kane mbetur mase te kenaqur. Problemi lind tek ato punedhenes qe nuk japin nje mundesi...

Te mos behemi hipokrit, Tilo El nuk tha se nuk mund te gjesh nje pune te mire, por qe kur kerkon disa pune spedicifke, pra ne profesionin tend /shkolles qe ke mbaruar, eshte SHUME veshtire.

Ne rastin specifik po flasim per Italine dhe mbase ka gabuar duke shkruar tek titulli "Europe" ne vend te "Itali" pasi cdo shtet ndryshon nga njeri tjetri.

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    po se ne Gjermani te bojn edhe deputet me pashaporte shqiptare.

cdo shtet ka ligjet e veta.mos kerkoni qiqra ne hell.
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    O Kleadoni, fakti qe punedhenesit (pronaret me duket term jo i pershtatshem) thone se i duan shqiptaret vjen nga eksperienca e tyre me to, pra ju kane dhene nje mundesi dhe ne shumicen e hereve kane mbetur mase te kenaqur. Problemi lind tek ato punedhenes qe nuk japin nje mundesi...

Te mos behemi hipokrit, Tilo El nuk tha se nuk mund te gjesh nje pune te mire, por qe kur kerkon disa pune spedicifke, pra ne profesionin tend /shkolles qe ke mbaruar, eshte SHUME veshtire.

Ne rastin specifik po flasim per Italine dhe mbase ka gabuar duke shkruar tek titulli "Europe" ne vend te "Itali" pasi cdo shtet ndryshon nga njeri tjetri.

Ti cuni e lexove komentin tim te pare apo fluturove direkt te i dyti?
    Ate e thashe edhe une, qe per disa lloj "punesh" nuk te jepet mundesia por jo sepse ti je shqiptar por sepse nuk je italjan ose nuk je qytetar i BE. Ndaj, personalisht nuk me duket shenje rracizmi ndaj nje populli ne vecanti perderisa i tille eshte qendrimi edhe per shtetet e tjera jo europiane.
    Kete doja te thoja une...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Ti cuni e lexove komentin tim te pare apo fluturove direkt te i dyti?
    Ate e thashe edhe une, qe per disa lloj "punesh" nuk te jepet mundesia por jo sepse ti je shqiptar por sepse nuk je italjan ose nuk je qytetar i BE. Ndaj, personalisht nuk me duket shenje rracizmi ndaj nje populli ne vecanti perderisa i tille eshte qendrimi edhe per shtetet e tjera jo europiane.
    Kete doja te thoja une...
    Ashtu eshte, p.sh. te punosh ne nje nga organet qeverisese te BE-se, Keshilli, Komisioni apo Parlamenti pasi duhet te jesh shtetas i BE-se qe te punosh aty. Ke plot amerikane e kanadeze qe do te deshironin te punonin aty, por keshtu eshte ligji e nuk eshte se BE eshte raciste ndaj amerikaneve apo kanadezeve.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Europianet (klubi i katolikee ) EU eshte nje federate rraciste ne gjithe boten.Mos te ishin racista EU , nuk do ti kishin izoluare shqipetaret. Shqipetaret duhet ti hapin syte dhe te forcojne shtetin e tyre , dhe per nje kohe te shkurte shqipetaret duhet te bashkepunojne ngushte me Turqine. Shqiperia Kosova ,maqedonia ku jetojne shqipetaret duhet te bejne nje UNION TE PERBASHKET ME TURQINE.

nE QOFTE SE SHQIPETARET DUANE MOS TE UREHEN NE EVROPE DUHET TE BASHKEPUNOJNE ME tURQINE .

Te gjithe padofielt e evropes EULEKSI ,JASHTE TOKAVE SHQIPETARE.

Citim Postuar mė parė nga TetovaMas Lexo Postimin
    Europianet (klubi i katolikee ) EU eshte nje federate rraciste ne gjithe boten.Mos te ishin racista EU , nuk do ti kishin izoluare shqipetaret. Shqipetaret duhet ti hapin syte dhe te forcojne shtetin e tyre , dhe per nje kohe te shkurte shqipetaret duhet te bashkepunojne ngushte me Turqine. Shqiperia Kosova ,maqedonia ku jetojne shqipetaret duhet te bejne nje UNION TE PERBASHKET ME TURQINE.

nE QOFTE SE SHQIPETARET DUANE MOS TE UREHEN NE EVROPE DUHET TE BASHKEPUNOJNE ME tURQINE .

Te gjithe padofielt e evropes EULEKSI ,JASHTE TOKAVE SHQIPETARE.
    Epo e kishit ēuar gjate pa e lidhur edhe kete teme me fene!!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •