Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Scion, mendon se homoseksualizmi është dicka normale nga pikpamja biologjike, evolutive dhe shkencore ?
    Sry po përgjigjem unë në vend të kolegut

Pa dashur t'i hyj diskutimit se ''Normalja është relative: ç'është për ty normale, nuk është për mua'' dua të them se: homoseksualizmi nuk është sëmundje, homoseksualizmi nuk ka dispozicion gjenetik. Është një formë papjekurie psikoseksuale me shumë faktorë që e influencojnë direkt apo indirekt, përfshi këtu edhe shoqërizimin.

Dikur kam lexu një hipotezë të dy shkencëtarëve që tentonte të sqaronte lindjen e homoseksualizmit. Këta të dy, emrat s'ua mbaj më mend, mendonin që stresi gjatë shtatëzanisë në javën 13 deri 15 të gestacionit ndikon direkt te sistemi hormonal i nënës duke bërë që të prodhohen më shumë ose më pak hormone. Konkretisht niveli i testosteronit të tahitur gjatë javës 20-25 të gestacionit përcakton më vonë drejtimin seksual të individit. Gjithsesi ishte një tezë që kishte ndeshur në shumë kritika.

POR të mos harrojmë: homoseksualizmi është po aq i lashtë sa edhe njerëzimi dhe për më tepër një fenomen që e has edhe në natyrë.
    Elegance is an attitude.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Me vjen keq, e ke gabim, sepse une kam shkruar edhe tek forumi i besimtareve muslimane, ku i kam kritikuar hapur per keperdorim te fese, (me qellim aspak sulmues por thjesht keshillues), po ashtu i kam kritikuar hapur edhe ne shume tema te tjera, por fakti se nuk ke qene i vemendshem kur i kam shkruar, nuk do thote se nuk e kam bere nje gje te tille. Une nuk po kritikoja ateistat, thjesht me ben pershypje, pse ateistat bien ne kurthin e fese, duke i kushtuar asaj vemendje, dhe nuk ishte kritike, por thjesht keshille me asnje qellim te keq.
    Jane te njejtat shkaqe sikur ato qe ka feja per te u marrur me ateistet. As Zoti nuk eshte me ne qender sesa ateisti ne doktrinat fetare.

Sa per shembujt e hidhur te Bibles e Kur'anit me nderhyrjet aq barabare te dores se njeriut aty, per qellime te uleta strategjike per te nenshtruar njeriun, i kam permendur edhe me shembuj dhe kritikuar ashper, por tani nuk po me duket e udhes te t'i permendi se cilat postime, duke qene se ekzsitojne vete ne tema. Madje ne dy tema, monoteizmin dhe keqperdorimin e fese nga kleriket e kam barazuar me komnunizmin. Por te them te drejten, nga pikepamja ime personale, nje teme e tille si kjo, mbi dicka qe meriton vetem injorim, sepse tashme dihen boterisht raste te tilla, nuk besoj se duhet te meritoje vemendjen e ateizmit, duke qene se ateistat shquhen me teper per nje mendje te forte, te dhene pas arsyetimit, llogjikes matematikore ne ceshtje shume te rendesishme jetesore, inovacione etj etj... dhe jo ceshtje prifterinjsh.
    Mos me keqkupto, por e di si me duket kjo ideja se kinse "feja nuk paska faj, por qenka vec nje keqperdorim i fese ne pyetje"? Me duket si nje tentim per manipulim. Me duket e njejta sikur juristet e Milloshevicit qe tentonin te thone se krimet e serbeve jane bere vec nga serbet e keqinje. Disa serbe te keqinje paskan bere te gjitha krimet, te cilat perndryshe nga populli, shteti, instancat serbe u refuzuakan rrenjesisht. Pra 4 agresione kunder 4 popujve, afro 300.000 te vdekur, qindra masakra, helmim te ujit te pijes, ndalim te shkollimit ne gjuhe shqipe paskan qene vec nje "keqperdorim i ideve te bukura te popullit serb".

Kjo nuk shkon. Kur ne librin fetar, ne Kanunet Kishtare, ne Kuran e Hadite urdherohen krime, nuk mund te thuash me se behet fjale vec per nje "keqperdorim te fese nga ana e klerikeve".

Prej ketij momenti krimi eshte feja vete.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Jane te njejtat shkaqe sikur ato qe ka feja per te u marrur me ateistet. As Zoti nuk eshte me ne qender sesa ateisti ne doktrinat fetare.
    Ne rregull, te kuptoj.

Mos me keqkupto, por e di si me duket kjo ideja se kinse "feja nuk paska faj, por qenka vec nje keqperdorim i fese ne pyetje"?Me duket si nje tentim per manipulim.
    Nuk te keqkuptoj, nuk ka te beje me faktin manipulim, por thjesht i shohim "gjerat" ne kendveshtrime te ndryshme, fundja nuk mendojme te gjithe njesoj apo jo?
    Ne pikepamjen se si e shoh une cfare do thote Fe, e kam thene edhe me pare, por pavaresisht se nuk me pelqen te perseris veten, po e them prap per hir te bisedes; Fe si thelb, (edhe ne kuptimin gjuhesor) do te thote thjesht : te besosh! Kaq; ti beso pastaj c'te duash dhe si te duash! Ndersa kur fillon te proklamohet si ideologji, fillon e institucionalizohet dhe ve rregulla standarte per te gjithe popujt, madje duke mos iu pershtatur evolucionit qe peson shoqeria ne epoka te ndryshme, eshte thjesht keqperdorim i saj, per qellime sundimi dhe manipulimi!
    ....Prej ketij momenti krimi eshte feja vete.
    Ndersa une mendoj se krimin e ben vete njeriu, sepse njeriu eshte e keqja e vetes se tij.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Te me falni, por kam qene rruges gati tere dites dhe skam pas mundesi te kethej pergjigje.
    C'eshtja e trajtimit te problemit shtrohet ne rrafshin e "Fair Play". Rregullat e lojes ketu jane bere corap. E para njehere, prifti sfidon "autoritetin me te larte Shpirteror" duke kerkuar drejtesi me metoda "Shkencore" nese mund ta quajme te ketille. Sigurisht, kisha duke qene mekemebse e mbreterise se "Atij qe di gjithcka" pergjigjen e jep ne vend, ne genjen apo jo prifti ne fjale , e meqe ky prift eshte vartes i ketij "institucioni" duhej te respektonte vendimin e Zotit . Therritja ne metoda shkencore per vertetim pafajsie Prifti ve ne pikepyetje besueshmerine e Kishes qe perfaqeson. Ketu qendron pra thelbi!

Morali nga religjionet shitet si Brand-Name SNICKERS te cilin mund ta blesh vetem nese je ne nje "Loyalty - Costumer Program" te kompanive fetare. Si rrjedhoje, shitesi eshte i pari ne listen e ketyre lloj klienteve te ketij produkti . Postimi me lart eshte nje shembull ku vete shitesi refuzon te bleje Snickersin sepse nuk beson ne etiketen e produktit te prodhuar nga kompania qe ai perfaqeson.

Ky lajm eshte postuar ne shume faqe/blogje te "Ateisteve". Isha ne dileme ne duhet ta postoja, per arsye se edhe vete lajmi ne dukje eshte qesharak, i trembesha ndonje hilariteti ...! Por, per dreq ... nuk mund te rrija pa e postuar sepse veprimet e priftit ne fjale, i vene shkelmin nje varg parimesh qe reklamohen nga fete si perfaqesues te se drejtes hyjnore.

@hyllien,
    Do ishte jasht teme nese do pergjigjesha rreth mendimeve te mija mbi homoseksualizmin. Mbase ne ndonje teme tjeter te ketij karakteri mund te jap dhe nje mendim, por nuk eshte se kam ndonje interes te madh per tema te tilla shoqerore.

S.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 15-07-2011 më 19:15
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Sry po përgjigjem unë në vend të kolegut

Pa dashur t'i hyj diskutimit se ''Normalja është relative: ç'është për ty normale, nuk është për mua'' dua të them se: homoseksualizmi nuk është sëmundje, homoseksualizmi nuk ka dispozicion gjenetik. Është një formë papjekurie psikoseksuale me shumë faktorë që e influencojnë direkt apo indirekt, përfshi këtu edhe shoqërizimin.

Dikur kam lexu një hipotezë të dy shkencëtarëve që tentonte të sqaronte lindjen e homoseksualizmit. Këta të dy, emrat s'ua mbaj më mend, mendonin që stresi gjatë shtatëzanisë në javën 13 deri 15 të gestacionit ndikon direkt te sistemi hormonal i nënës duke bërë që të prodhohen më shumë ose më pak hormone. Konkretisht niveli i testosteronit të tahitur gjatë javës 20-25 të gestacionit përcakton më vonë drejtimin seksual të individit. Gjithsesi ishte një tezë që kishte ndeshur në shumë kritika.

POR të mos harrojmë: homoseksualizmi është po aq i lashtë sa edhe njerëzimi dhe për më tepër një fenomen që e has edhe në natyrë.
    Këto mbeten ende teori. Homoseksualizmi ka ekzistuar aty ku ka patur garrizone ushtarake. Pra ka lindur si tip "nevoje" në këto vënde. Un po të pyes për homoseksualizmin e zonës "Chelsea" në NY, ku në një vend është dhe jeta dhe lagjja kult e tyre, dhe në po të njëjtin vend kalojnë dhe femrat më të bukura të planetit. Cfarë është kjo reklamë që po i bëhet këtij fenomeni që është i lashtë por ka një arësye funksionale shumë të thjeshtë pse ka ekzistuar.

Un them nga pikpamja shkencore, evolutive dhe biologjike sic e pyeta dhe Scion cfarë është homoseksualizmi ? Ku haset në natyrë dhe në cfarë përmasash ?

Nuk po them a ka patur apo jo të drejtë feja ta quante sëmundje, pra në fjalë të tjera kjo pyetje që un po bëj nuk është "trick question" për "die hard atheists". Feja, sado gjëra fantastike të ketë të inkorporuara mos harrojmë që ka dhe zakone lokale, produkt i një kulture që ka evoluar rreptësisht me epokat historike të njerëzimit dhe aftësitë e tij për të vrojtuar dhe deduktuar mësime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 15-07-2011 më 20:47
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Këto mbeten ende teori. Homoseksualizmi ka ekzistuar aty ku ka patur garrizone ushtarake. Pra ka lindur si tip "nevoje" në këto vënde. Un po të pyes për homoseksualizmin e zonës "Chelsea" në NY, ku në një vend është dhe jeta dhe lagjja kult e tyre, dhe në po të njëjtin vend kalojnë dhe femrat më të bukura të planetit. Cfarë është kjo reklamë që po i bëhet këtij fenomeni që është i lashtë por ka një arësye funksionale shumë të thjeshtë pse ka ekzistuar.

Un them nga pikpamja shkencore, evolutive dhe biologjike sic e pyeta dhe Scion cfarë është homoseksualizmi ? Ku haset në natyrë dhe në cfarë përmasash ?

Nuk po them a ka patur apo jo të drejtë feja ta quante sëmundje, pra në fjalë të tjera kjo pyetje që un po bëj nuk është "trick question" për "die hard atheists". Feja, sado gjëra fantastike të ketë të inkorporuara mos harrojmë që ka dhe zakone lokale, produkt i një kulture që ka evoluar rreptësisht me epokat historike të njerëzimit dhe aftësitë e tij për të vrojtuar dhe deduktuar mësime.
    Si e tille as nuk duhet te kuptohet pyetja jote. Une per shembull jam jofetar, ateist, por kurre nuk shkoj aq larg te them se cdo gje qe ka mesuar ndonjehere feja dhe qe meson ne te ardhmen, eshte e keqe. Shembull: Nuk ka ateist qe nuk i pranon 10 urdheresat e Moisiut.

Intermezzo e shkurte kjo nga ana ime. Ceshtja qe ke hedhur (homos ne kontektsin shkencor, evolutiv dhe biologjik) eshte nje numer teper i madh per trurin tim.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    ...
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    ...

Prej ketij momenti krimi eshte feja vete.
    Ndersa une mendoj se krimin e ben vete njeriu, sepse njeriu eshte e keqja e vetes se tij.
    Jam dashurar ne krosekzaminim ndaj teje

Ju trego pakez fetareve cfare thote jurisprudenca ne lidhje me dorasin indirekt (ne gjermanisht Mittelbare Täterschaft dhe Beihilfe). Sipas cilave kriterie jam edhe atehere doras, kur nuk kam marur pjese fizikisht ne kryerjen e krimit?

Hahah po te shtyej me zor te biesh ne armiqesi me fete.
    Sepse eshte virtyt!!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •