Close
Faqja 19 prej 26 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 260
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Problem me 'Overheating'. Laptop

Kam nje problem nese mund te me ndihmoni ose sugjeroni dicka. Kam nje lap top HP Pavillion dv-7. Problemi qendron ne ftohesin e procesorit qe ben shume zhurme, dhe gjithmone pothuajse punon maksimalisht. Procesorit (berthames-core) temperatura i shkon deri ne 95 (e tutje, p.sh. kur luaj lojera) grade celzius, minimum 65-62 grade. Eksperta te kompjuteristikes ju kerkoj ndihme. Matjet jane bere me programin kompjuterik - 'SpeedFan'.

Me respet, mesia4ever

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    6
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kam nje problem nese mund te me ndihmoni ose sugjeroni dicka. Kam nje lap top HP Pavillion dv-7. Problemi qendron ne ftohesin e procesorit qe ben shume zhurme, dhe gjithmone pothuajse punon maksimalisht. Procesorit (berthames-core) temperatura i shkon deri ne 95 (e tutje, p.sh. kur luaj lojera) grade celzius, minimum 65-62 grade. Eksperta te kompjuteristikes ju kerkoj ndihme. Matjet jane bere me programin kompjuterik - 'SpeedFan'.

Me respet, mesia4ever
    Muajin e fundit kam pasur dhe une te njejtin problem ne laptopin tim, madje laptopi do te fikej kur temperatura arrinte 80 grade celcius. Shkaku i te gjithe kesaj ishte pluhuri i akumuluar ne ventilator, te cilin e thitha me nje fshese me korrent. Pas pastrimit temperatura pas ndezjes zbriti nga 65 ne 25 grade celcius. Ndoshta kjo metode e zgjidh problemin tend.

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    A thua te gjithe HP pavillionet e kane te njejtin problem? Une kam HP Pavillion 9700 series, dv9727cl model, kam te njejtin problem, procesorit i hyp temperatura dhe nuk ka gje qe e ndal perpos kur te fiket vete derisa punoj, per shkak te temperatures se larte qe ka. Nuk ben boot nga bios, ka problem ne resart, restart behet kater here derisa fillon te hapet windows, merr 5 minuta derisa te dhezet teresisht, gje qe veshtireson punen, ec shume ngadale. Sapo e kam pastruar, duket se kishte demtuar edhe vendin ku rrin hard disku nga nxehtesia, dhe tash gjasat jane te nderroj pjesen, dhe te vazhdoj ashtu punen deri ku te shkoje vete. Kjo seri e HP me ka zhgenjyer shume.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Ajo qe bera une i futa nje formatim laptopit dhe tani punon me mire!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga [ergys] Lexo Postimin
    Muajin e fundit kam pasur dhe une te njejtin problem ne laptopin tim, madje laptopi do te fikej kur temperatura arrinte 80 grade celcius. Shkaku i te gjithe kesaj ishte pluhuri i akumuluar ne ventilator, te cilin e thitha me nje fshese me korrent. Pas pastrimit temperatura pas ndezjes zbriti nga 65 ne 25 grade celcius. Ndoshta kjo metode e zgjidh problemin tend.
    Po problemi eshte qe nuk po di ta hap lap topin dhe t'ia nxjerr pluhurin, megjithese tentova dje.

Faleminderit per ndihmen, me siguri se ky problem eshte edhe ne lap topin tim, pasi lexova ne internet se kete problem e kane shume lap tope H P.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Duhet hequr ventilatori bashke me pjesen metalike ku ajo mbeshtetet(heatsink) dhe pastrohet jashte laptopit.Heqja e ventilatorit dhe heatsinkut do zbuloje pjesen e mbrapme te chipsit procesorik.Mbi chips vendos pak krem termal compaund si Arctic silver.Kremi eshte shume i bute si paste dhembesh dhe perhapet me lehtesi.Ka ngjyre varak(argjend) si ne figure Shtyp shiringen mbi pllaken e procesorit dhe del kremi,pastaj e perhap kremin duke perdorur nje cope te prere nga ndonje karte telefoni qe s'te duhet.Ky krem special largon me shpejtesi nxehtesine e krijuar nga procesori dhe e percjell ne heatsink...dhe ventilator.Per pasoje ndikon ne uljen e temperatures se procesorit te pakten ne 10 grade celcius.
    http://www.dansdata.com/images/goop/arctic480.jpg
    E perhap nje shtrese 1 mm arktic silver mbi copen e procesorit.
    Nje procesor i mbulur me shtrese te holle arktik silver.
    http://nfn15037.tripod.com/sitebuild...pictures/7.jpg
    Pastaj instalon heatsinkun dhe ventilatorin e pastruar.
    ===
    Te duhet kacavide torks(torx) me maje si keto.
    http://www.wihatools.com/images/Bit%...74981px500.jpg
    Ne shume modele vidat qe mberthejne
    laptopin jane torks si kjo http://www.fakeplasticrock.com/wp-co...rx-closeup.jpg
    Vidat mund te jene me 2 kanale kryq te zakonshme filips qe kerkojne kacavide
    filips
    http://www.principalspage.com/theblo...rewdrivers.jpg
    Tipe koka vidash qe kerkojne kacavide sipas emrit qe kane.
    http://theartdepartments.files.wordp...structable.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-01-2010 mė 20:49
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

Problem me baterine?

Koht e fundit si shpesh po kam probleme po nejse...

Fjala eshte per baterine e Llaptopit i cili eshte ne rrym (ka rreth 24h), dhe nuk mbushet ,modeli eshte Dell Latitude D600

Mkan dal maheret disa verrejtje per kete si : this battery cannot charge ...kurse adapteri eshte ne rregull
    kom kqyr me konfiguru ne BIOS ama edhe aty esht ok

...a keni ndonje ide?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 24-01-2010 mė 15:41

Ky laptop nqs nuk gaboj punon vetem me windows 98 -- apo jo?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Jo me Windows XP -Service Pack 3

pse?

Nga emri mu duk si model nga ato te vjetrit fare , po ky nuk eshte dhe aq i vjeter nqs mban Xp.
    Besoj se eshte konsumuar bateria , nuk ke ca ti besh.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Faqja 19 prej 26 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •