Close
Faqja 2 prej 26 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 260
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga shqiptari02
    Une u mundova ta hapja vete dhe e hapa deri ne nje faze ku nuk dija me cte beja e shikoja pjesen qe duheshe ndruar por nuk arija ta hapja komplet dhe kam frike se powerjack eshte e ngjitur ne motherboard qe na hap me shume probleme. a ka ndonje menyre qe ne qofte se une arij te futem deri tek powerjack te bej nje lidhje direkte me fije dhe ska problem neqofte se ajo powerjack mund te qendroje jashe kompjuterit.
    Mund ta besh edhe ashtu.Te heqesh power jackun e prishur duke shkrire pikat e kontaktit qe lidhin power jackun me motherbordin.Te pikat e kontaktit ngjit dy fije teli 10 cm.Dy fundoret e tjera te telit i ngjit me power jackun e ri.Kuptohet power jaku do rrije jashte laptopit,dmth jo i mberthyer me vida.Ka nje problem.Si eshte bere saldimi i pikave te kontaktit te power jackut me motherbordin.Mund te jete siperfaqsor.Dmth pika e kontaktit prej kallaji mund te jete si gunge mbisiperfaqen e modherbordit(mounted).Mund te jete e saldim i thelle qe ka mbushur nje brime ne motherbord.Ne kete rast kur saldimi ka mbushur nje brime ne motherbord eshte pak me e veshtire.Kerkon shkrirje qe te depertoje komplet trashesine e motherbordit te pikat e kontaktit.Pjesa qe sa u shkri te pikat e kontaktit duhet hequr duke perdorur nje aparat pastrus thithes vakum.Aparatin pastrus e aplikon ne thithje vetem nje here te pika qe sa ke shkrire.Cndodh?Me aplikim te vakumit te pika e kontaktit me kallaj te shkrire,vakumi do e thithe gjithe lengun e kallajit ,duke lene periferine e brimes shume te paster.Kjo ka shumerendesi, brima te jete e paster dhe aparati (vakumi) qe do thithe kallajin e shkrire te aplikohet ne nje pike kontakti,vetem nje here,jo dy se e prish motherbordin.
    Pastaj vendos majen e telit te brima dhe ben mbushje te brimes se kontaktit me kallaj prape.Te njejten gje ben edhe me brimen tjeter.Kjo pune kerkon nje cike eksperience.Te duhet te besh prova te ndonje motherbord te vjeter.Mire eshte te mos i futesh direkt laptopit.Provo doren.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 19-02-2005 mė 18:23
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e dragusha
    Anėtarėsuar
    23-11-2004
    Postime
    71

Bateria e laptopit harxhohet shumė shpejt

Tung
    Kam nje problem me bateri te leptopit,nuk e mban rrymen me shum se 15 minuta kam kerku ne Google per ndonje tool po nuk kam gjet!Edhe ne bios e kam provo po nuk e ka optionin e ripertrirjes apo te formatimit siq e kan disa leptop!!
    A di kush ndonje Tool per ripertrirje te beteris????

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga dragusha
    Tung
    Kam nje problem me bateri te leptopit,nuk e mban rrymen me shum se 15 minuta kam kerku ne Google per ndonje tool po nuk kam gjet!Edhe ne bios e kam provo po nuk e ka optionin e ripertrirjes apo te formatimit siq e kan disa leptop!!
    sa kohe e ke ne zoterimin tend baterine?? Akkun? se kisha deshuar ne jeten time kete fjale

i/e regjistruar Maska e dragusha
    Anėtarėsuar
    23-11-2004
    Postime
    71
    Ka 4 dite qe e kam bler nje Leptop te vjeter sa per te Mesuar
    Ja datat:
    Fujitsu Siemens E-Series Lifebook
    Pentinium 3-650Mhz
    250Mb ram
    Cd
    Flopy
    Win 2000 Profesional sp4
    Sa per "Akku" jemi mesuar ne ne Gjermani po nejse nuk dua te diskutoj per Gjuhe
    Po kerkoj ndihme Te pershendes

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetėn sic e di unė :-) *
    Postime
    805
    nqs bateria e Laptopeve bie (perdorimi tepert / nga koha e gjate e mos punimit etj etj ) keto jan faktoret qe ndikojn...eshte me mire per tu zvendesuar se nuk eshte puna te tool qe ta mbaj ate ne jete....Me tool mund te kursesh nje perqidnje te vogel fare qe bateris...
    Keshtu me mire qe bateria te zvendesohet me nje te re ose me nje ne gjendje te mire,
    Reni

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805

Funksionimi i bateris me Litio (Li-ion) (per cel / per portalile)

Funksionimi i bateris me Litio (Li-ion)

-----------
    Figura 1 :

Jane paraqitur dy elektrodat, ajo positive dhe ajo negative

-----------
    Figura 2 :

Gjate fazes se karikimit te bateris, i lidhur me nje burim energjie,
    elektroda postitive eshte e oksiduar dhe elektronet ndahen
    e kalojn ne qarkun e jashtem e zhvendosen ne elektroden negative.
    Jonet e Litio Li+ spostohen permes elektrolites, qe ndan sy
    elektrodat nga poli postiv dhe ai negativ.
    Ne kete menyr qarku eshte i mbyllur.
    Jonet Li+ jan keshtu te mbledhur nje elektroden negative.

-----------
    Figura 3 :

Gjate fazes se shkarkimit,lidhur me nje ngarkes marrese,
    elektrodi negativ eshte i oksiduar e elektronet ndahen
    e levizin drejt atij positiv.
    Dhe jonet Li+ spostohen nga negativit ne ate positiv.
    Qarku eshte i blyllur,dhe jonet Li+ jan te elektroden positive...

----------
    Per foruminshqiptar RENI
    ------------------------
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura    
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga reni00 : 30-10-2005 mė 10:06

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Bateria per ate lloj laptopi qe ke,nuk mund te zgjase me shume e 4 ore.Nqs bateria mbaron ne me pak se 4 ore,3 ore,ose me pak,atehere faji duhet kerkuar te ngarkesa qe ke ne laptop,me programe te medha,qe harxhojne shume energji kur punohen.Procesori ne keto raste do punoje ne 90% -100% te kapacitetit dhe do harxhoje rryme shume shpejt nga bateria.
    Ai laptop eshte dizenjuar te punoje deri 4 ore maksimumi,me nje bateri te mbushur plot.(bateri model si ajo qe ka pas kur eshte blere,origjinale)Me pas kerkon te rikarikohet.Eshte e pamundur ta besh ate laptop te punoje me teper,6,8,12 ore pasi,ashtu eshte krijuar ne fabrike,te harxhoje komplet baterine ne 4 ore.Nuk duhet lene bateria te mbaroje komplet dhe pastaj te karikohet.Kjo mund te krijoje rrezik te prishe baterine.Mund te perdoresh ndonje program qe monitorizon harxhimin e baterise dhe nivelin e saj.Keto programe nxjerrin nje ikone ne cep te ekranit,te ora,ku jepet niveli i rezervave te baterise ne %.Ne qofte se bateria bie ne nivel 10% ngarkese ,atehere duhet hequr dhe rikarikuar.Mos e lej baterine te shkoje ne 0,dmth te mos kete fare rryme,pasi kjo mund te shkaktoje tharjen e lengut qe ka brenda dhe prishjen.Nuk rregullohet me.Keshtu qe harxhimi per kohe te shkurter i baterise eshte per faj te dizenjos dhe specifikave te madherbordit,processorit.Nuk ka arsye tjeter.
    Mire eshte te mos blihen laptopa te perdorur.Shkaqet e shitjes mund te jene,difekte qe riparohen me veshtirsi,kapacitete te uleta,procesor II,III,shpejtesi ne front bus 100 mhz,memorje e paket,si dhe abuzim nga personi qe e shet.E ka perdorur laptopin keq.Mund ti gjesh bateri te re laptopit per 9 dollare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 30-10-2005 mė 11:04
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga dragusha
    Tung
    nese shikon tool ne internet, as mos e merr as mos e bli se nuk ri-perterihet bateria me software, eshte e pamundur me software. nese thone se eshte e mundur po genjejne dhe ka shume qe genjejne ne internet.

Bateria ri-karrikohet per sa kohe eshte e mundur pastaj struktura brenda fillon ne nje faze qe atomet,ionet ne mase te madhe jane spostuar shume jashte kontrollit per te dhene energji. Ketu bateria i duhet nje riperteritje industriale.

Nje ri-gjenerim "industrial" kimik i elektrodave,pastrim etj dhe kimik i substancave brenda baterise qe bateria te behet prape e re, prandaj baterite nuk hidhen por ri-mblidhen.

Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    nese shikon tool ne internet, as mos e merr as mos e bli se nuk ri-perterihet bateria me software, eshte e pamundur me software. nese thone se eshte e mundur po genjejne dhe ka shume qe genjejne ne internet.

Bateria ri-karrikohet per sa kohe eshte e mundur pastaj struktura brenda fillon ne nje faze qe atomet,ionet ne mase te madhe jane spostuar shume jashte kontrollit per te dhene energji. Ketu bateria i duhet nje riperteritje industriale.

Nje ri-gjenerim "industrial" kimik i elektrodave,pastrim etj dhe kimik i substancave brenda baterise qe bateria te behet prape e re, prandaj baterite nuk hidhen por ri-mblidhen.

< Alket

Tool edhe ka se e trembe fare ti ate... po jo per te karikuar apo riperterire baterin si te re... por ka tool per te ulur e theksoj ulur konsumin e bateris nga ana a laptopit, Disa e kan te bashkangjitur nuk po them emra disave mund tia besh nga paneli kontrollit dhe te tjere persh nqs ke shkarkuar,,,
    Reni
    gjithe te mirat

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796

Mirėmbajtja e laptop-it

Po e hap kete me teper per te pyetur ca gjera per laptop meqe kam nja 1 muaj qe mora nje dhe skam pas ndo nje here tjeter. Ka gjith ato raste qe ben pak zhurem. Sidomos kur fus ndo nje cd fillon dhe ben shume zhurem si fshes me korend (jo aq fort po dicka e till ) ose kot i teket ndo nje here ben "ger ger" ter oren. Po ta di qe keshtu punojn te gjith dhe eshte normale ska problem se nuk me shqeteson aq shume sa mos ta duroj dot. Po kam merak mos nuk eshte gje normale dhe po te jet ashtu te vete ta nderoj.
    Mė falni per injorancen po sja kam mar mir doren "teknologjise lart"

ps. ja dhe tani po ben zhurem

ps1 po ndo nje produkt kastile qe ti pastroj ekranin ka apo ta bej me windex?

Ju faleminderit shumė!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 29-01-2006 mė 22:56 Arsyeja: Nuk di shqip

Faqja 2 prej 26 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •