Close
Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 260
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    o Uk dmth pinku duhet te blej bateri te re
    ose
    duhet te mbaj karikus me vete gjithemone :P

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Kur bateria eshte e shkarkuar komplet,eshte zero,e fut per ngarkim dhe e len te ngarkohet ne prize per 12 ore.Pas 12 oresh kur ta perdoresh laptopin bateria do zgjase me shume.Cdo tre jave bateria duhet shkarkuar plotesisht dhe te ngarkohet.Kjo ben qe bateria te zgjase me shume.
    Te duhet te shikosh te task manaxheri se kush aplikacion eshte me agresiv,harxhon me shume memorje dhe eshte i rende per laptopin(perjashto internet explorerin).Zakonisht aplikacionet qe harxhojne shume memorje,provokojne me shume pune nga procesori,per pasoje bateria harxhohet me shpejt.Shtypet ne tastjere ALT CTRL DEL njekohsisht.Klikohet ne taskmanaxher ne butonin procese.Aty duhet klikuar me te djathte ne procese qe nuk jane te windowsit,por te aplikacioneve qe jane shkarkuar nga interneti dhe ne menu zgjedh End proces.Si ne figuren e pare poshte.Pastaj shkohet ne Start\run. Ketu futet msconfig Klikohet ok.Te dritarja qe hapet klikohet ne Startup buton lart.Te dritarja qe del pastrohen me miun katroret me shenjen e v-se per aplikacione dhe programe e nuk jane shume te rendesishem per kompjuterin,dhe nuk eshte e nevojshme qe ato te nxjerrin ikonat ne cep te ekranit ku eshte ora dhe te qendrojne gjithe kohen aty.Ngarkesa ne ikona ne cep te ekranit do te thote me shume ngarkese per procesorin,me shume harxhohet bateria nga procese aplikacionesh qe per momentin nuk i perdor.Figura e dyte poshte.Shiko per procese mbi 10 mije k qe nuk jane te windowsit por programeve q ke shkarkuar nga interneti.Ato procese duhet te vriten,per te lehtesuar ngarkesen e laptopit dhe ulur konsumimin e shpejte te baterise.Te taskmanaxheri shiko vecanerisht se sa procese jane te antivirusit dhe sa eshte shumatorja ne kb qe harxhojne proceset e antivirusit.Nqs eshte mbi 10 mije kb,duhet menduar per ndonje antivirus me peshte te lehte si Antivir ose AVG free antivirus.Gjithashtu shiko per ndonje proces sigurie si program security,ose firewall zone alarm.Nqs keto procese jane mbi 10mije duhen vrare.
    Duhet shkuar edhe ne start/kontroll panel/manaxhimi i fuqise(power management) per te bere disa ndryshime si fikja e ekranit, fikja e hard drajverit stand by etj qe laptopi te harxhoje sa me pak ushqim nga bateria.Per screen saver(desktop imazhi), mire eshte te mbahet ai origjinal i windowsit dhe jo ato te futura vete,me rezolucion te larte dhe madhesi te madhe ne kb,sidomos ne bmp format.Te njejtat gjera aplikohen edhe per kompjuterat e rregullt desktop.Kursen energji elektrike dhe ja zgjet jeten kompjuterit.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 04-01-2007 mė 22:47
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ben7 shume shume faleminderit , je fantastik si gjithmone .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Barlet23
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Vendndodhja
    ke Ura Tabakve
    Postime
    214

Laptopi nxehet tejmase

Edhe pse ventilimin e ka normal nxehet shume nga poshte! Si i behet?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 14-11-2007 mė 21:32

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    bliji nje ventilatorke usb
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Toshiba Satellite e ke gje laptopin?

Kam patur edhe une te njejtin problem; duket sikur punon ventilatori (fan) se ben zhurme po nuk punon ne rregull. E vetmja gje qe mund te besh eshte ta cosh ne service. Po s'e pate brenda garancise e ke brenda nja 200 e ca dollare!

Kam nje problem edhe une me nje laptop toshiba.
    Ai per nja 15 minuta pune nexehet shume dhe fiket.
    Ventilatori rrotullohet normalisht. Ca problemi do kete?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Une punoj me nje laptop Dell Inspiron 5160 dhe deri me perpara e kam patur problem mbinxehjen, vinte nje moment dhe laptopi mpihej fare, bllokohej.
    Arrita deri ne ate pike sa e fusja ne frigorifer per ta ftohur por me thene te drejten me frike se mos kondesohej lageshtire ne ndonje qark dhe qaje pastaj laptopin.
    Kam pershtypjen se problemi i mbinxehjes vjen gradualisht duke u renduar dhe jo tak-fak ne nje dite te bukur.
    Nese zhurma e ventilatorit ka ndryshuar, d.m.th. qe kur eshte ne pikun e mbinxehjes dhe fillon e uturin si aeroplan me elike ne nisje, te jeni i sigurte qe blloku i ftohjes ne brendesi eshte mbushur me pislleqe, ndoshta dhe kanali qe fut ajrin e ftohte tek mikroprocesori mund te jete bllokuar.
    Mora guximin per ta hapur personalisht, per ta pastruar dhe ja dola.
    Nuk e kam me problemin e mbinxehjes.
    Vecse ama si zberthimi edhe montimi ishte dicka shume interesante dhe aventureske njekohesisht, (arrita ta kem te vecuar bllokun e ftohjes pasi e kisha zberthyer laptopin pothuajse teresisht) sidomos me ata qe nuk u jepet duarsh per gjera te tilla.
    Por besoj se cdokush nga ju mund ta bej.
    Nese e ndermerrni kete hap, kam 3 keshilla:
    1-Duhet te keni nje set kacavidash te profileve te ndryshme se do tju duhen disa te tilla, dhe nga ato te rangut me diameter te vogel.
    2-Jini te vemendshem ne rradhen e veprimeve, ka nje rradhe te caktuar qe duhet ta ndjekesh me saktesi, ketu eshte e bukura, duhet vrare pak mendja...
    3-Nese keni ngecur diku, mos provoni forcen, gjeni "klecken"qe ju pengon.

Dhe e fundit, kujdes me bllokun e ftohjes, te pakten ne laptopin tim, mikroprocesori ishte i trupezuar me te, nuk e di se si eshte montuar ne modele te tjera, por gjithesesi kujdes, nje kembe e thyer dhe nja 200 eur ikin kot.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Si nje perdorues i toshiba satellite, me duhet me thene qe e kam kalu edhe une kete problem... qe fatmiresisht eshte i zgjishem kollaj :
    po ta kthesh permbys laptopin pjesa e faneve eshte e hapshme me vete pa pas nevoje me hap gjera te tjera... zbertheje edhe ke per te gjet nje grusht me lesh brenda qe krijohet nga pluhrat dhe papastertite e tjera... dhe qe pengojne ftohjen normale...
    Hiqi edhe cdo gje kthehet ne normalitet...

(Nqs do mund ta hapesh me tutje edhe te pastrosh edhe cpu edhe ti vesh paste)

Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •