Close
Faqja 26 prej 26 FillimFillim ... 16242526
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 260
    i/e regjistruar Maska e arbnorshala
    Anėtarėsuar
    27-03-2007
    Vendndodhja
    n'Kosovė
    Postime
    29
    Une kam laptopin afer 5 vjet te tipin DELL dhe nuk kam pasur kurre problem me baterine e tij, kam punuar tere kohes me bateri e rryme te dyja bashke ne te njejten kohe, kur skam pasur rryme e kam shfrytezuar baterine kur kam patur rryme kam perdorur rrymen mirepo baterine nuk e kam hequr asnjehere nga laptopi, ne fillim kur e kam ble laptopin e ka pasur baterine e forte deri mbi 3 ore e ka mbajtur ndezur laptopin, ndersa tash mund te qendroj me bateri diku afer 2 ore, keshtu qe sipas meje kurre mos e heqni baterine nga laptopi per kete pune pasi qe nje shoke i imi e ka bere te kunderten e metodes time dhe atij as 15 min nuk ia mban bateria edhe pse e ka me te ri 2 vjet se laptopi im dhe firme HP.... E fundit eshte e juaja se cfare vendosni mirepo prej pervojes po ju flas....FLM
    Jeta ėshtė e tillė, duhet ta jetosh ashtu siē ėshtė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Jam perdorues i ri i laptopit, kam blere pothuajse 2 muaj laptopin Dell Inspiron N5030, dhe menyra si e kam perdorur laptopin eshte kjo, bateria 100 % kam hjekur karikuesin nga priza dhe kam punuar deri sa bateria ka rene ne 10 % dhe pastaj me karikues, nuk e di por karikuesi nxehet deri ne nje mase dhe kam frike mos djeget,prandaj perdore kete metode ....
    Te punoj vetem me karikues gjithmone ?

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Edhe une kshu mendoj, pasi kam eksperience per 1 kohe te gjate me laptops. Bateria eshte 'programuar' te jetoj per nje periudhe kohe te caktuar. Shume shume mund tja zgjasesh jeten me keto karikim/shkarikim disa muaj me shume. Po zakonisht jeten e kane aty te 2 vjet. E pastaj fillojn bien, ska rendesi si e perdore apo jo.

Une ka raste e harroj gjithe nates ne korent. Ka raste, ja hep laptopit prizen, edhe e lej kshu n'ajer, se ca karikon i zot e di . LOL
    Yes Pinku, te gjitha baterite kane nje kohe perdorimi, me sakte kane disa ore pune te caktuara, qe kur konsumohen ato ore, ajo mbaron. Ne momentin qe ajo vendoset ne pune per here te pare, fillon numerimi i oreve te punes. Po kshu funksionojne baterite e makinave, te cilat sipas markave dhe gjendjes se makines kane jetegjatesi nga 2 deri ne 5 vjet. Mos harrojme, dhe baterite e makinave, per sa kohe makina eshte e ndezur eshte gjithmone ne karikim.

Po ashtu jane dhe baterite e sistemeve te alarmit. Po ashtu jane dhe baterite e inverterave.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2010
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    47

Thumbs up Bateri+rryme elektrike...

bateria pasi arrin ciklin e karikimit,keshillohet te c kycet nga rryma dhe duhet te kry ciklin c karikimit,sepse pasta perberse litium-cadmium,aktivizohet,vepron me mire,kjo ruan nji cikel te mire pune,dhe jetegjatesi te vete baterise.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869

Problem me baterine/oren/karikuesin/nxehtesine.

Kam ven re qe sot po me nxehet shume ushqyesi i laptopit, pra adapteri arrin nje temperature te larte sa qe dora thot se eshte mbi masen e lejueshme.
    Energjia elektrike eshte ne rregull, laptopi punon ne rregull.
    Nga vjen kjo nxehje e madhe?
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Qenke ne hall me "karikuesin", e nje keshill : Tjera here kur te nxehėt ne duar, leshoje prej dore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga figaro : 13-07-2011 mė 19:45

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    edhe mua ashtu me ndodh ,por problemi qendron ne ate qe eshte mbushur me pluhur ose duhet te blesh nje cooler (ftohes) te ri

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nxehja e karikuesit eshte e pa evitushme.Eshte thjesht sipas fizikes qe aty ku kalon rryme elektrike gjenerohet ngrohje.
    Kjo ndodh sidomos ne pajisje qe kane bord pllake me qarqe elektronike,capacitore rezistenca,tranzistore etj.
    Te gjitha keto pjese me kalimin e rrymes punojne dhe krijojne nxehtesi.
    Karikuesi eshte kompakt hermetik,pa brima ajrimi,me siperfaqe plastike qe e percon shume ngadale ngrohtesine.
    Kur thua e nxehte,a eshte nxehtesia e njejte sa ajo poshte laptopit?
    karikusi nxehet shume kur ai eshte duke ngarkuar nje bateri qe ka ngarkese 10%
    rryme ose me pak.Derisa te ngarkohet bateria 100% kerkohet kohe dhe gjate kesaj kohe karikusi nxehet shume.
    Beje keshtu.Kur bateria te kete rene shume 5% apo 10%,lidh karkikusin per ta mbushur baterine.Pasi bateria
    mbushet 100%,fike laptopin dhe mos e hap.Hiqe dhe karikusin,shkepute nga priza ne mur ,shkepute edhe konektorin e
    karkusit nga laptopi.E len karikusin te ftohet.Pastaj lidh karkiusin me laptopin,lidh karikusin me prizen ne mur dhe ndez laptopin.
    Ne keto kushte karkikusi do e mbaj baterine ne nivel 100%,por nuk do sforcohet shume per te bere ngarkim te saj
    .Per pasoje karikusi do jete i ngrohte, por jo i nxehte.
    Do kete nje ngrohtesi normale dhe nuk do nxehet,megjithse bateria do harxhoje energji,njekohsisht pak nga pak,
    karikusi ben kompensim duke mbushur baterine per diferencen pak nga pak dhe nuk nxehet shume.
    ===
    Shkak i nxehjes mund te jete edhe temperatura e ambjentit ku ke laptopin.
    Nqs ne dhome temperatura eshte mbi 30 grade ,eshte vape atehere laptopi dhe karikusi
    do jene nje cike si te nxehte.Ne kete rast duhet ventiluar mire ambjenti me ventilator.
    Shkak tjeter i nxehjes se madhe te karikusit eshte,laptopi i pa pastruar brenda.
    Krijohet shume shume nxehtesi ne laptop qe mund ti kalohet nepermjet kabllit
    edhe karikusit.Bllokimi poshte laptopit i zones ku del ajri nga ventilatori.
    nqs punon me laptopin ne preher dhe per te mos ndjere nxehtesine e tij te kembet vendos ndonje
    rrobe ose jastek,kjo mund te bllokoje dritaren e ventilimit poshte,rrit nxehtesine ne laptop brenda dhe kjo
    nxehtesi,pjese e saj i percillet karikusit nepermjet kabllit te tij te lidhur ne laptop.Nga ana tjeter kjo
    temperature e larte ne laptop mund te shkaktoje vete fikjen e laptopit ,per ta mbrojtur madherbordin
    nga djegja.Shumica e laptopave kane ne madherbord sensor qe kontrollon nivelin e temperatures dhe
    nqs temperatura arrin ne nje nivel te larte kritik,laptopi fiket vete.
    ====
    Karikusin gjithmone mbaje ne siperfaqe si metal,mbi ndonje pllake metalike sidomos prej bakri ndihmon
    ne largimin e shpejte te nxehtesise.Mund ta lidhesh me ndonje flete bakri qe ta kete si mbeshtetese dhe largoje nxehtesine.
    Nuk duhet mbeshtetur karikusi mbi materiale rrobe,tekstile,pasi materiale te tilla e mbajne ngrohtesine dhenuk e leshojne kollaj.
    Nqs me nxehjen e karikusit ndjen ndonje ere si djegje, atehere kjo eshte shenje qe ai mund te digjet,
    prishet ose jape ndonje zjarr.Ne keto raste duhet blere nje karikusi ri.
    Kurre mos e ler laptopin te ndezur te lidhur me karkikus dhe te dalesh jashte shtepise te shkosh ne dyqan,
    te shkosh te komshinj,te jesh i larguar me ore te tera pasi nuk i dihet ka rrezik per ndonje difekt,djegje,zjarr.
    Fike laptopingjithmone dhe hiqet karikusi nga priza.Pasi ta kesh hequr karikusin nga priza,mos e ler konektorin e
    karikusit ne laptop te lidhur pasi ne kete situate kablli thith energjine nga baterite dhe baterite bien.
    Hiqet kablli i karikusit edhe nga laptopi per te mos pasur renie te baterise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 13-07-2011 mė 22:54
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Pershendetje, kam nje laptop " Compaq " dhe kam problem me baterin apo ku di qka, i ndrrova adapterin [sepse i vjetri u djeg] dhe e bleva nje universal. Tash kur e fus adapterin duhem me prit 15-30 min deri sa te dhezet laptopi dhe kur dhezet me tregon qe bateria esht 100 % remaining ndersa me nje program qe e kam instalu per monitorimin e Bateris 0 %, nese e heki adapterin prej rrymes apo prej laptopit me fiket laptopi ! A keni ndonje ide se cfar problemi kam ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Thua qe ke blere ushqyes universal per lap topin pra jo origjinal. Mund te jet e mundur qe ushqyesi ka rrymen e duhur per te fuqizuar lap topin por jo per te karikuar baterin saktesisht.

Nqs laptopi ka konfigurimin origjinal sic eshte blere, pra nuk i eshte shtuar ndonje kartele apo shtojce e pales se trete qe mund te shkaktoje sistemin te kerkoj me shume rryme atehere bateria duhet te jete ne gjendje te perballoj rrymen e kerkuar nga sistemi (laptopi) per aq kohe sa eshte caktuar (tipikisht 1.5 - 3 ore). Mund te ekzistoj edhe mundesia qe ndonje nga kartelat te jete difektoze dhe te krijoj mbikonsumim te rrymes.

Provo ta fikesh lap topin e lere ne karikim, kontrollo llambushken treguese per karikim nqs ndizet apo jo (pra a tregon sistemi qe bateria po karikohet). Nqs llambushka tregon se bateria karikohet lere baterin te karikohet per rreth 30-45 min (kohzgjatje tipike per karikim te plote te baterise) ose deri kur llambushka e baterise tregon qe bateria eshte karikuar plotesisht. Pasi te jete karikuar bateria plotesisht hiqe ushqyesin dhe provo te ndesesh lap topin vetem me perdorim te baterise.

Nese lap topi ndizet shiko se per sa kohe do ta mbaj lap topin ndezu,r nese bateria fillon te shkarkohet me shpejtesi atehere ta ka fajin bateria e te duhet bateri e re. Bateria e re te duhet vetem nese e perdor laptopin ne levizje, nese je gjithnje ne zyre apo shtepi mund ta perdoresh laptopin direkt nga ushqyesi pa pasur nevoj te kesh baterine te instaluar ne te.

Nesde bateria eshte ne gjendje ta mbaj laptopin te ndezur per nje kohe te respektueshme (pra diku afer specifikimit te dhene) do te thote qe bateria eshte ne rregull.

Nqs ushqyesi nuk arrin ta karikoj baterine atehere bli ushqyesin e duhur (origjinalin).

Eshte nje mundesi e mire qe bateri te jete e sakte edhe ushqyesi (edhe pse jo origjinal) te jete ne rregull, ne kete rast ta a fajin laptopi i cili nuk mundeson karikimin e baterise gjete perdorimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white_snake : 14-01-2012 mė 06:52

Faqja 26 prej 26 FillimFillim ... 16242526

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •