Pershendetje,
Desha te ju pyes si te mire mbahet laptopi po mendoj nga ana fizike.
Kabllo i rrymes a pengon qe te rrije vazhdimisht e kyqur ne laptop, apo duhet si telefonat mobile, si te mbushet ta heq kabllon e rrymes?
Gjithe ta mirat, shendet!
Pershendetje,
Desha te ju pyes si te mire mbahet laptopi po mendoj nga ana fizike.
Kabllo i rrymes a pengon qe te rrije vazhdimisht e kyqur ne laptop, apo duhet si telefonat mobile, si te mbushet ta heq kabllon e rrymes?
Gjithe ta mirat, shendet!
A known mistake is better than an unknown truth.
Pershendetje.
Po une vete perdor Laptop, dhe nuk e heq hic, por kam problem se tani sme mban baterin hic me shum se 30 min, kurse para se ta mbaja gjithmone ne rryme, me ka mbajt 2 ore, kurse tani pak.
Me mire mos e mba shum ne rryme, si te mbushet hiqe nga priza dhe kur te hargjohet atehere vendose prap.
Kshu me mire, "Nga pervoja po te tregoj"
Kalofsh mire.
Forca MILAN - is Champion and only Champion!
Kur e le vazhdimisht ne rryme, eshte mire ta zhvendosesh baterine nga laptopi. Vetem kur je ne udhetim dhe e merr laptopin me vete, montoje baterine. Kjo eshte thjeshte per jetgjatesine e baterise, asgje me teper.
Une perdor nje pllake ftohese qe ka 3 ventilatore, mbi te cilen vendos laptopin kur e perdor ne shtepi. Kjo ndihmon me teper per freskimin e aparatures dhe operimin sa me normal.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Keshilla e BVizioN eshte me e mira nga te dyja, me siper. Une personalisht kam nje laptop te cilin nese do e hiqja ne kete moment nga korrenti do te fikej, pra bateria nuk do te mbante as ca vetem ca sekonda, e jo mė minuta apo ore. Pse ka arritur bateria deri ne kete pike?! Kam ndjekur gjithe kohen udhezimet e manualit me te cilin ka ardhur laptopi, i cili thote se nese bateria karikohet 100 % atehere duhet ta heqesh nga priza, te punosh me te deri sa te shkarkohet perfundimisht (ndonjehere duhet ta lesh edhe vete qe te fiket, pra bateria te shkoje ne fund) dhe pastaj ta rikarikosh.
Keshilla ime: nese punon ne nje vend stabel apo fiks, si p.sh. ne nje tavoline, ku nuk e leviz shume laptopin, menyra me e mire per te zgjatur jeten e baterise do te ishte ta hiqje baterine nga kompjuteri dhe te punoje vetem me rrymen direkte elektrike. Nese ke per te levizur larg diku tjeter, atehere mund te vesh baterine, por mos e mbaj asnjehere kompjuterin ne prize me nje bateri te karikuar 100 %. Tani, kjo "asnjehere" edhe si fraze nuk eshte normale, dhe mbase jo edhe aq e drejte nga ana ime, por ideja eshte qe kur rri vetem ne nje vend duhet ta trajtosh si 'desktop', kur leviz, si 'laptop' (me bateri).
Gjithe te mirat.
E gjitha ne rregull por e dini ne Kosove ndalet rryma shpesh, dhe ateher duke u munduar ta ruaj baterin mos e qoj dem fare te tere laptopin duke u ndalur ne menyre te ashper...
Ne fakt po permendja veprimet per kushte 'normale'. Gjithsesi, zgjedhjen e ke ti ne dore, dhe une te tregova nga eksperienca ime se si mund te shkarkohet bateria me kohe. Mbase e ke te pamundur te punosh direkt me rrymen elektrike, ndaj puno me bateri; vetem mos e mbaj gjithe kohes ne prize.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BHGod : 23-08-2008 mė 14:25
Nese e di qe e rrezikon laptopin nga nderprerja e shpehte e rrymes, atehere do mendosh cila eshte me me vlere, qe ne cdo rast laptopi ka me vlere se bateria. Pra sakrifiko baterine per te ruajtur laptopin.
Nje menyre tjeter eshte karikimi i baterise 100%, shkeputja nga rryma pastaj per te punuar direkt ne bateri....dhe pasi bateria shkarkohet...e lidhe perseri me rrymen per te punuar gjate kohes qe bateria ngrakohet....e keshtu me radhe. Po te them te drejten une nuk kam nerv per nje dicka te tille.
Per mendimin tim ka shume rendesi qe laptopi te kete bateri te mire, perndryshe nuk ka si e permbush ate qellimin kryesor per te cilin eshte krijuar, pra per tu perdorur ne levizje.
A nuk duhet te kete laptopi nje sistem qe kalon automatiksht ne pune me bateri ose me rryme ne varesi te mungeses se rrymes?
Sigurisht, kur shkeputet rryma punon automatikisht me ngarkesen e baterise, dhe nese e lidh me rrymen, ushqehet nga rryma. Por problemi eshte tek qendrimi i baterise gjithmone ne ne karikim. Nje bateri e ngarukuar duhet shkarkuar plotesisht perpara se te ngarkohet perseri....ndryshe bie shume shpejt. E njejat gje me baterite e telefonave, etj.A nuk duhet te kete laptopi nje sistem qe kalon automatiksht ne pune me bateri ose me rryme ne varesi te mungeses se rrymes?
Personalisht nuk u kushtoj shume vemendje. Nje telefon nuk e mbaj me teper se 1 vit dhe nje lap top maksimumi dy vite. Perfundojne ne ebay.
Iu faliminderit per mendimet, keshillat.
Gjithe te mirat, shendet!
Krijoni Kontakt