Close
Faqja 7 prej 32 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 314
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    K...jam i sigurte qe ke lexuar se ne vitet 1700-1800 kur u be nderrimi i madh i fese ne Shqiperi Vatikani dhe Patriarkana Ortodokse nuk kane cuar gati fare prifterinj e per me teper nuk kane arsimuar te tille nga rradhet e popullsise..duke e lene popullin pa bari.Kete e kam lexuar ne shume shkrime..turqit e shfrytezuan kete me se miri...dhe ja rezultati... qe ngrihet flamuri turk ne stadium te Korces...Kurse sa per ata qe thone se ortodokset jane greke dhe shfryjne e shajne per mua jane injorante..
    Jane disa gjera qe ndoshta dhe ti mund ti kesh lexuar...... po ne kete kohe qe thua ti, u formuan disa fshatra te reja malore ne zonen e jugut. Kjo ndodhi per tju shpetuar turkut dhe per te ruajtur fene. Du te them se feja, ishte dallimi kryesor midis banoreve te ballkanit, me pas vinte nacionaliteti. Nuk kishte si te ndodhte ndryshe dhe ne Shqiperi.

Per mua eshte nje fatkeqesi qe kemi 2 (te krishtere e myslimane) fe te cilat pasqyrojne extreme apo dhe kontradita ne kulture e tradita. Dhe per te ta thene me shkoqur, midis njerit me benevreke trecerekshe qe ben synet ne mes te librazhdit dhe meje, qendron nje shenje barazimi e cila e ka emrin "shqiptar". Emrin shqiptar o do ta kem une ose ai, nje nga te dyja sepse gje tjeter nuk kemi te perbashket (pervec gjuhes), as kulture e as tradite. Prandaj them u bene osmanet dhe spahijte me shqiptar se shqiptaret !
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Korcari mos degjo ke shan ketu...leri injoroi.....Kurse sa per ata qe thone se ortodokset jane greke dhe shfryjne e shajne per mua jane injorante..
    Së pari të kërkoj falje për citimin dhe ricitimin. Nuk do të ndodhë më herë tjetër.
    Së dyti është e drejta jote të injorosh, apo edhe ta quash injorant dikë, pavarësisht nëse është apo jo e vërtetë.
    Por të ndryshosh kuptimin e postimeve të mia, nuk është e drejta jote dhe e askujt tjetër. Unë vërtet shava atë Kokarin....por fjala Ortodoks kishte thonjëza dhe ishte shkruar jo pa qëllim "orthodhoks".

Të kuptosh ironinë mbase nuk hyn në aftësitë e tua. Faji im që e përdor pak si shpesh. Por nuk është faji im që mesuesi/mësuesja e fillores të ka lënë të kalosh klasën në Gjuhë Shqipe pa mësuar kuptimin e thonjëzave.
    Natën e mirë.
    -

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Së pari të kërkoj falje për citimin dhe ricitimin. Nuk do të ndodhë më herë tjetër.
    Së dyti është e drejta jote të injorosh, apo edhe ta quash injorant dikë, pavarësisht nëse është apo jo e vërtetë.
    Por të ndryshosh kuptimin e postimeve të mia, nuk është e drejta jote dhe e askujt tjetër. Unë vërtet shava atë Kokarin....por fjala Ortodoks kishte thonjëza dhe ishte shkruar jo pa qëllim "orthodhoks".

Të kuptosh ironinë mbase nuk hyn në aftësitë e tua. Faji im që e përdor pak si shpesh. Por nuk është faji im që mesuesi/mësuesja e fillores të ka lënë të kalosh klasën në Gjuhë Shqipe pa mësuar kuptimin e thonjëzave.
    Natën e mirë.
    Nuk e kisha me ty e kisha me tjetrin qe e shau nga nena e i tha pjelle greku.Mos u bej kaq filozof or mik ...sa per mesuesen e fillores ..lere kete bisede se kam bere me shume gjuhe shqipe se ti . Shkruhet gjuhe shqipe e jo Gjuhe Shqipe sepse fjalia nuk fillon me fjalen gjuhe qe ta shkruash me GJ dhe shqipe shkruhet me te vogel.Une kam respekt per ortodokset qe jane nder me patriotet ne Shqiperi.Ke frike ti se e merr Shqiperine Greqia ? Pse ke frike ti , se edhe une shqiptar jam por nuk kam frike...jeni mesuar sidomos nje pjese fetare myslimane nga Kosova nje dy i thoni tjetrit grek.Rrini mbani mire ****** ky jeni se spo ju shqeteson njeri ..mbajeni fene beni ca te doni po deshet ejani te na tregoni per ndonje gje te bukur nga Kosova qe ne nuk e dime por mend mos na jepni se po e percani kete popull me keq sec eshte.Cohet ai qe edhe stergjyshi i flet serbisht e i thote tjetrit ne Shqiperi grek....hajt bre se na lodhet..
    Ndryshuar për herë të fundit nga medaur : 18-07-2011 më 13:20
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Nuk e kisha me ty e kisha me tjetrin qe e shau nga nena e i tha pjelle greku,
    Pardon. Prapsohem. I tërheq mbrapsht.
    -

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Pardon. Prapsohem. I tërheq mbrapsht.
    Po mire o miku im se gjera qe ndodhin ...nje fjale me shume njeri nje me shume tjetri ...forum eshte
    Ndryshuar për herë të fundit nga medaur : 18-07-2011 më 13:26
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nuk e kisha me ty e kisha me tjetrin qe e shau nga nena e i tha pjelle greku.Mos u bej kaq filozof or mik ...sa per mesuesen e fillores ..lere kete bisede se kam bere me shume gjuhe shqipe se ti . Shkruhet gjuhe shqipe e jo Gjuhe Shqipe sepse fjalia nuk fillon me fjalen gjuhe qe ta shkruash me GJ dhe shqipe shkruhet me te vogel.Une kam respekt per ortodokset qe jane nder me patriotet ne Shqiperi.Ke frike ti se e merr Shqiperine Greqia ? Pse ke frike ti , se edhe une shqiptar jam por nuk kam frike...jeni mesuar sidomos nje pjese fetare myslimane nga Kosova nje dy i thoni tjetrit grek.Rrini mbani mire ****** ky jeni se spo ju shqeteson njeri ..mbajeni fene beni ca te doni po deshet ejani te na tregoni per ndonje gje te bukur nga Kosova qe ne nuk e dime por mend mos na jepni se po e percani kete popull me keq sec eshte.Cohet ai qe edhe stergjyshi i flet serbisht e i thote tjetrit ne Shqiperi grek....hajt bre se na lodhet..
    Ik mer sepse se di ti se cfare kan hequr shqiptaret e Kosoves dhe perseri jane me patriota se shumica e shqiptarve ne Shqiperi . Mbi 80 % e kosovarve me shume e duan Shqiperine se e doni ju, e mos na shit pordh ketu .

Askush si quajti ortodokset grek, grek jane ata qe perfaqesojne interesat greke ne trojet shqiptare , e nje gje te tille ben edhe miku juaj , ky felliqesira qe ne cdo postim proklamon kulturen greke dhe interesat e Greqise .

E sa per fyrje , nuk mbeteni as ju mprapa sepse te gjithe muslimanet e Kosoves dhe Shqiperise i quani arab , dhe keta jau kthejne me te njejten monedhe.

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Ik mer sepse se di ti se cfare kan hequr shqiptaret e Kosoves dhe perseri jane me patriota se shumica e shqiptarve ne Shqiperi . Mbi 80 % e kosovarve me shume e duan Shqiperine se e doni ju, e mos na shit pordh ketu .

Askush si quajti ortodokset grek, grek jane ata qe perfaqesojne interesat greke ne trojet shqiptare , e nje gje te tille ben edhe miku juaj , ky felliqesira qe ne cdo postim proklamon kulturen greke dhe interesat e Greqise .

E sa per fyrje , nuk mbeteni as ju mprapa sepse te gjithe muslimanet e Kosoves dhe Shqiperise i quani arab , dhe keta jau kthejne me te njejten monedhe.
    Ku e pe ti or mik qe 80% e shqiptareve te Kosoves e duan me shume Shqiperine ? Une nuk e kam lexuar ndonjehere Korcarin te proklamoje kulturen greke ka mundesi te me thuash ku e lexove ti ? -Sille pra ta shohim...pastaj c keni me Greqine ju ..i rregulluat punet ne vendin tuaj qe merreni me fqinjet ? Po e provon fqinji pse ca kujton ti pse mos ta provoje kur jemi lesh harapi ktu ..pse ca pret ti tna japi Greqia medalje per te bukur ...Sa hap forumin vetem te shara ktu pa pike lezeti e edukate.E ka marre te drejten cdo gjysem analfabet ti thote tjetrit" tradhetar","grek","serb" etj...Jeni bere si leprat nga frika grekut ..po stergjyshet tane qe ishin me te dobet se ne si ja bene o i zi...ishin 4 here me te varfer e me te percare e prape ja ku jemi..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ku e pe ti or mik qe 80% e shqiptareve te Kosoves e duan me shume Shqiperine ? Une nuk e kam lexuar ndonjehere Korcarin te proklamoje kulturen greke ka mundesi te me thuash ku e lexove ti ? -Sille pra ta shohim...pastaj c keni me Greqine ju ..i rregulluat punet ne vendin tuaj qe merreni me fqinjet ? Po e provon fqinji pse ca kujton ti pse mos ta provoje kur jemi lesh harapi ktu ..pse ca pret ti tna japi Greqia medalje per te bukur ...Sa hap forumin vetem te shara ktu pa pike lezeti e edukate.E ka marre te drejten cdo gjysem analfabet ti thote tjetrit" tradhetar","grek","serb" etj...Jeni bere si leprat nga frika grekut ..po stergjyshet tane qe ishin me te dobet se ne si ja bene o i zi...ishin 4 here me te varfer e me te percare e prape ja ku jemi..
    E shof perdite une se sa e duan shqiptaret e Kosoves Shqiperine .

Me vjen keq , qe spo hyshe ne forum per te pare se flet ky per shqiptaret dhe grekerit : 2- eshte ironike te quash greket jevgj kur gjysma e tyre kane gjak te paster arberor, gje per te cilen nuk mund ta thuash per shqiperine.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=137030&page=2

Vetem nje shkrim qe me eshte kujtuar , e plote te tjere qe se kam kohen ti kerkoj .

Nese per ty Kosova eshte vend fqinje , per mua Shqiperia eshte atdhe .
    O matrapaz , edhe pse ishin te varfer ishin atdhetar , e jo sikur sot qe sa te duash le te jene te pasur e kan harru ndjenjen atdhetare .

Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    E shof perdite une se sa e duan shqiptaret e Kosoves Shqiperine .

Me vjen keq , qe spo hyshe ne forum per te pare se flet ky per shqiptaret dhe grekerit : 2- eshte ironike te quash greket jevgj kur gjysma e tyre kane gjak te paster arberor, gje per te cilen nuk mund ta thuash per shqiperine.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=137030&page=2

Vetem nje shkrim qe me eshte kujtuar , e plote te tjere qe se kam kohen ti kerkoj .

Nese per ty Kosova eshte vend fqinje , per mua Shqiperia eshte atdhe .
    O matrapaz , edhe pse ishin te varfer ishin atdhetar , e jo sikur sot qe sa te duash le te jene te pasur e kan harru ndjenjen atdhetare .
    O gomar me g te madhe domethene Gomar , kur thashe ne vendin tuaj mendova Shqiperine ,se Kosova nuk eshte fqinj me Greqine..pastaj ku e pe ti mor burre i dheut qe Shqiperia nuk gjak arberori dhe Kosova ka se arbereshet jane shume rralle E1b1 si shumica e shqiptareve te Kosoves..(45%) Shqiperia (21%)kush ta dha ty ket imformate me kaq rendesi ...he pra me thuaj clloj Y haplogrupi jane arbereshet meqe qenke kompetent..Apo muhabet kafesh..
    Ndryshuar për herë të fundit nga medaur : 18-07-2011 më 14:31
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    O gomar me g te madhe domethene Gomar , kur thashe ne vendin tuaj mendova Shqiperine ,pastaj ku e pe ti mor burre i dheut qe Shqiperia nuk gjak arberori dhe Kosova ka se arbereshet jane shume rralle E1b1 si shumica e shqiptareve te Kosoves..(45%) Shqiperia (21%)kush ta dha ty ket imformate me kaq rendesi ...he pra me thuaj clloj Y haplogrupi jane arbereshet meqe qenke kompetent..Apo muhabet kafesh..
    Qfare je tu fol oo hut ?? Ti se kupton veten , e pret nga te tjeret te te kuptojne ?
    Kush ke duke fol per arbereshet e Shqiperise apo te Kosoves ??

As qe i kam permend keta , por ky miku juaj grekofil , pranon se grekerit jane me arberor se shqiptaret , e ti pret ta pranoj kete ??

Faqja 7 prej 32 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •