Close
Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 314
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    "Bijtë e muslimanëve që Partia e Punës i emëroi Bashkim dhe Përparim nga Mehmet dhe Hysni, sot kanë nisur të riemërohen si Muhamed dhe Abdullah e ti mbulojnë gratë me ferexhe të cilat më parë i zhveshi komunizmi. "

S'kam kohe ta lexoj me tej...por kur me paragrafin e dyte Jazexhi pohoi kete mesiper...ju thafte goja, po behet me komunist se Enveri. Cfare i duken grate ketij, vish e zhvish, pa ferxhe me ferxhe simbas qejfit. Po takat lejohen? Te pakten te zbukurojme kembet, meqe floket na i do partia fetare te mbuluara.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Do doja të hidhja në diskutim një citim nga intelektuali islamik dhe anti Evropian dhe sic është argumentuar shumë herë anti Shqiptar që ditët e fundit ka shkruar një nga perlat e tij më të mëdha përsa i përket përdhosjes së identitetit dhe figurave kombëtare shqiptare.
    Intelektuali islamik, antieuropian dhe antishqiptar ka plotësisht të drejtë në ato që thotë. Tezat që ai ka hedhur në artikull nuk janë thjesht teza personale , por janë tezat që ka hedhur Kadareja&co kohë më parë. Në vlerë absolute ai përsërit pikë për pikë ato që ka thënë Kadareja.

I vetmi ndryshim është që Kadareja bën thirrje për kristianizëm ky për turkoislamizëm.
    Kjo është e drejta e zgjedhjes. Përderisa Kadareja jep zgjidhje o kristian o turk, dikush do zgjedhë kristianin dikush do zgjedhë turkun.

Kur u ngrit një burrë me mend dhe i tha Kadaresë "Ku të çon mushka me këto ide?" u ngritën një tufë "intelektualësh' dhe iu hodhën në grykë "Kadareja, balli i Shqipërisë, ti je bythë e kusisë".
    Kur ai tha "Këto janë teza mesjetare dhe antishqiptare" i thanë si ai keci i sapolindur i përrallës që i thoshte gjyshit të vet: "Ku merr vesh ti more gjysh?". E akuzuan si islamik, antieuropian, antishqiptar, pjellë turku dhe shërbëtor i Serbisë.

Meqë nuk u pëlqeu "bythë e kusisë" se ishte "islamik, turk i lik dhe serb fanatik" tani le t'i shohin tymin asaj që ndezën.

Kurrë më parë Kadareja nuk ka qenë më përçarës më hipokrit dhe më dëmprurës se sa me ato "sprova" mesjetare që kanë qenë prej shekujsh refren i Megaliidese dhe Narcetanias.

Ky artikull është pjellë e asaj "sprove".

Ajo që shumëkush nuk po e kupton dhe që shumë të tjerëve nuk u intereson ta kuptojnë është që mbrapa Kadaresë&K.Myftrajt dhe mbrapa Jazexhiut&Sh.Krasniqit është e njëjta dorë antishqiptare.

Vetëm sllavët janë shumë të interesuar për këtë debat të SAJUAR dhe të PABAZË. Ky debat është i SAJUAR dhe i PABAZË sepse jo vetëm që shteti shqiptar është LAIK por edhe shoqëria shqiptare në shumicë dërrmuese është AFETARE. (Nuk them ateiste por AFETARE),

Edhe toleranca fetare përveç ca provokimeve të sajuara është absolute. Askush nuk i thotë një myslimani "mos shko në xhami se bëhesh turk" dhe as nuk i ka thënë ndonjë besimtari: "ose shqiptar kristian ose mysliman turk".

Kur brenda vendit nuk ka asnjë frymë të tillë "kristianizuese" atëhere nga lindin teza të tilla?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kavir : 06-08-2011 më 04:15
    -

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    Përshëndetje Kavir

A mund të na tregoni se kur dhe ku Kadareja ka dhënë zgjidhje o kristian o turk?

Gjithë të mirat

PS: Nga "sprova" e Kadaresë:

Nuk është pengesë asnjëra nga fetë, sidomos nuk është myslimanizmi ndaj të cilit dyshimi ngjan më i lehtë. Është thënë me të drejtë se të tre besimet janë të barasligjshëm në Shqipëri. Duke mos qenë pengesë asnjëri, po aq mund të thuhet se asnjëri s’është lokomotivë që na tërheq drejt Europës. Në pengojnë, ata pengojnë të tre bashkë, e, në tërheqin, këtë e bëjnë të tre njëlloj. Një shqiptar mysliman është po aq i natyrshëm si shqiptar dhe si europian sa një katolik e po aq sa një ortodoks.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga mal Lexo Postimin
    Përshëndetje Kavir

A mund të na tregoni se kur dhe ku Kadareja ka dhënë zgjidhje o kristian o turk?

Gjithë të mirat

Nuk është pengesë asnjëra nga fetë, sidomos nuk është myslimanizmi ndaj të cilit dyshimi ngjan më i lehtë. Është thënë me të drejtë se të tre besimet janë të barasligjshëm në Shqipëri. Duke mos qenë pengesë asnjëri, po aq mund të thuhet se asnjëri s’është lokomotivë që na tërheq drejt Europës. Në pengojnë, ata pengojnë të tre bashkë, e, në tërheqin, këtë e bëjnë të tre njëlloj. Një shqiptar mysliman është po aq i natyrshëm si shqiptar dhe si europian sa një katolik e po aq sa një ortodoks.
    E po, tek Eskili psh, që është një nga kunjat intelektuale më të guximshme dhe të llahtarshme për fqinjët dhe Europën që janë bërë ndonjëherë nga ne Shqiptarët që hedh në pikëpyetje gjithë bazamentit të civilizimit Europian(ie. Grekët), Kadareja nxjerr se kush ishin Grekët e lashtë, dhe kush është realisht djepi i civilizimit në Europë. Dhe sado që ai e mbron traditën e vonët trifetarëshe, ai tek ky libër dhe jo vetëm e përshkruan terrin Osman me atë gjuhë që meriton.

Kjo nuk i shkon poshtë turkoshakëve Shqiptarë, të cilët janë arësyeja kryesore që ne sot jemi katandisur në këtë territor që jemi, jo sepse nuk janë Shqiptarë sic thotë Serbi, jo sepse janë Musliman, por sepse e kishin në terezi nën Turqi, u instaluan atje dhe nuk deshin me ja dit për Shqipëri Etnike derisa Perandorisë i erdhi fundi. Ky mentalitet i qelbur ekziston sot më së miri në politikën Shqiptare, e cila nën umbrellën Amerikane cdo arritje gjeopolitike që ka ardhur si pasojë e disa evenimenteve si ikja masive e mbi 2 milion njerëzve që nuk kishin bukë të hanin jashtë, ruajtja e integritetit territorial nga Amerika dhe NATO pasi u la të shkatërrohet në 1997 shqipëria nga vetë politikanët dhe mafiozët etj etj etj e ka shitur si arritje të vetë. Ndërkohë që këto janë zhvillime të natyrshme të trysnisë Amerikane, pa të cilën sot do ishim ndarë në tresh. Këta politikanë si dje, dhe sot nuk kanë asnjë plan kombëtar, sepse një plan i tillë kërkon punë dhe sakrificë, dikca që mentaliteti që është mbjellur tek ne nuk e lejon.

Në fakt këtë rrol ne e kemi marrur shpesh në Histori, me Romën ne ishim ata që e restauruam rendin, ne ishim ata që e shtynë perandorinë gjithë ato vite. Me Komunizmin ne ishim po ata që krijuan një ndarje ideologjike të thellë në gjithë botën, ku linja e PPSHsë filloi të ndiqej goxha nga partitë motra.

Pra argumenti i Olsit mund të qëndroj, por ama ajo që duhet analizuar është që me këtë logjikë, elementi Islamik Shqiptar natyralisht do lidhet shpirtërisht me Turqinë e stërmadhe, dhe nuk ka si të kaloj në plan të parë elementi kombëtar me këtë konfiguracion. Edhe sikur argumenti të bëhet se meqë mbajtëm Romën, ashtu mbajtëm dhe Turqinë pra rrjedha historike është e tillë për ne, duhet të dallojmë disa gjëra. Roma u shpik/krijua nga kultura e Gadishullit Ilirik, pra në një mënyrë apo në tjetrën, edhe pse të shkrumbuar nga lufta shekullore me ta, ne më vonë mbrojtëm vlerat tona praktikisht. Eshtë e ditur se shumë nga Perandorët Ilirë rriteshin në familjet e tyre me tradita konservatore dhe me zakonet Etruske në castet më kritike të Perandorisë, kur ishte e shthurrur komplet moralisht. Me Turqinë që tjetërsoi cdo gjë, lind pyetja cfarë po mbrojmë ? Përse dolëm të fundit të pavarur në Evropë ? Ndoshta Olsi mund të na japi një përgjigje rreth kësaj. Përse katër Vilajetet nuk u bashkuan në një entitet qoftë autonom ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 06-08-2011 më 18:45
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    ata qe kundershtojn aleancen kuq e zi jan mbeturinat e kombit te cilet ne kohen e monizmit te enverit i birsoi me kinez e rus tash po ju pengon qeshtja kombtare

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Përshëndetje Kavir

Gjithë të mirat

Për gallatë ishte kjo pyetja?
    -

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    Nuk më rezulton që Kadareja të mbrojë tezën "ose kristian ose turk".
    Para njëzetë vjetësh Kadareja bëri disa "parashikime" që gjenden në librin "Nga një dhjetor në tjetrin" me "prirje të Shqipërisë drejt fesë së krishterë", "zbehje të fesë islame" "korrigjim historik që do shpejtonte bashkimin me Evropën" etj etj... fjalë të kaluara në heshtje deri para pak vitesh kur u përdorën të nxjerra nga konteksti në debatin e turpshëm Qose - Kadare mbi "identitetin shqiptar" dhe që ndoshta do ngelen në kujtesën kolektive sikur të kishin qenë tezat e mbrojtura nga Kadareja, edhe pse të braktisura me kohë nga vetë Kadareja...

Për mendimin tim islamistët që sot po përpiqen të krijojnë në mes të komunitetit mysliman shqiptar një grupim fanatik përjashtues që duan ta paraqesin si përfaqësues të të gjithë myslimanëvë shqiptarë nuk janë produkt i "lajthitjeve" të Kadaresë apo Qoses, por i "ndihmave të huaja humanitare", i "impotencës" dhe miopisë politike të shtetit shqiptar.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Për mendimin tim islamistët që sot po përpiqen të krijojnë në mes të komunitetit mysliman shqiptar një grupim fanatik përjashtues që duan ta paraqesin si përfaqësues të të gjithë myslimanëvë shqiptarë nuk janë produkt i "lajthitjeve" të Kadaresë apo Qoses, por i "ndihmave të huaja humanitare", i "impotencës" dhe miopisë politike të shtetit shqiptar.
    Unë jo vetëm që nuk kundështova këtë mendim por shkova edhe ca më tej. Jo vetëm grupet radikale janë pjesë e investimeve të huaja, por edhe kjo përplasje Kadare/Myftaraj vs Jazexhi është investim i huaj.

1. Ky debat as nuk ekziston në shoqërinë shqiptare. Pra është i pavend.

2. Pavarësisht dëmeve që islami i ka shkaktuar shqiptarëve "mohimi kategorik" që i bën Kadare është jo vetëm qesharak por edhe antikombëtar sepse do sillte edhe mohimin e Naim Frashërit, Hoxha Tahsinit, Ymer Prizrenit etj etj. Kaq shekuj fe nuk janë aq kollaj për t'u shlyer sa ç'pretendon Kadareja.

3. Ajo që vlen për Islamin vlen edhe për Krishtërimin edhe për Globalizmin sot. Të treja janë Fe dhe Filozofi të sajuara në funksion të Perandorive, Bizantine, Arabe dhe Financiare-Globale. Të treja synojnë uniformitetin duke shkatërruar identitetin kombëtar të vendeve të kolonizuara.

4. Ana më e dëmshme e këtij debati është fetarizimi absurd i figurave kombëtare.
    Për serbët apo për grekët feja e heronjve kombëtarë është thelbësore për shqiptarët është po aq e rëndësishme sa numri i këmbës apo ngjyra e çorapeve.

Kjo është ajo që duan serbët. Serbët janë plotësisht të vetëdijshëm që në rrafshin historik, etnik dhe kulturor janë të humbur përballë shqiptarëve. Atëhere fute debatin në këndin fetar. Aty ndihen fitimtarë. Dhe Kadareja bëri pikërisht fetarizimin e historisë dhe figurave kombëtare duke mohuar njërën fe dhe duke lënë të dalë në pah feja tjetër.

Prandaj Kadareja është në të njëjtin rang me Jazexhiun. Thjesht njëri thotë 'rosa i ka pendët e zeza' dhe tjetri thotë "i ka pendët e bardha".

Prandaj unë i shoh gjërat e lidhura. Sepse nuk më duket rastësi që pasi krijohen grupet radikale që kanë synime politike dhe turkofile (dhe aspak fetare) na del edhe "sprova e Kadaresë". Dhe na del edhe Jazëkxhiu.
    I shoh si pjesë e një strategjie afatgjatë dhe të shumëanshme.
    -

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Të krahasosh Kadarenë me këta monstra është absurde.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Absurde është që pasi ke sharë mbarë e mbrapsht Fishtën dhe klerin katolik të na dalësh më katolik se papa.
    Kurse të hapësh debate fetare dhe të fetarizosh historinë dhe Skënderbeun, është jo vetëm absurde por edhe tepër "ujë në mulli të serbit".
    -

Faqja 21 prej 32 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •