Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 44 prej 44
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    E di, e di qe hadithet e vrasin me argumente nje jomusliman. Por si duket ti ke deshire ta sfidosh Kur'anin duke i nxjerur verca me pakompetencen tende gjeniale. Por ja nje vrasje e pretendimit tend qe vie direkt nga Kur'ani Fisnik: “Dhe (derguam) te Derguar me pare qe te rrefyem per ta, dhe te Derguar te tjere per te cilet nuk te kemi rrefyer“. (Nisa‘ – 164)

Keshtuqe, ato gjenealogjite tua me mungese vargjesh zinxhirore, shko tregojau atje te instituti mental, ata jane shpresa e vetme qe mund te pranojne te tilla "argumente".
    Eshte krejte ne rregull kur njeriu kur sdi te pergjigjet kalon ne ofendime , dhe kete e kuptoj shum mire sepse me kesi raste na ka ra mu mar si shum ne forum .

Kurse sa i perket haditheve eshte mire se pari ti ndani cilat mi besu e cilat jo, e jo cdo vit te shtini hadithe te reja , ose po ti besoni hadithet e njeriut me te besueshem Buhariut kur vetem 1 % e haditheve i ka te sakta

Kurse sa i perket keti ajeti , kjo ska te beje kurgjo me kete sepse mua sme duhet numri i profeteve por gjeanologjia e Isait deri te Ademi , sepse me Isain fillon viti 1 kurse me Ademin "fillon" jeta ne Toke . Pra ska kurgjo te beje me ndoshta "mijera" profet te cilet historia per cudi si njef vetem Kur'ani.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga letaa Lexo Postimin
    po eshte e vertet kjo , ne kur`an lexon qe zoti ka derguar te cdo popull, nga nje Profet , qe d.m.th feja islame nuk eshte vetem ne arabi po ne te gith popujt
    Leta, e pate fjalen per kete fjali ketu qe solli Kandy apo per nje tjeter?

Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    ..

“Ne derguam ne cdo popull te derguar qe t’u thone: “Adhuroni vetem Zotin, e largonu djajve (adhurimit te tyre)!” Por, pati nga ata qe Zoti e udhezoi dhe pati nga ata qe ishte i gjykuar me humbje, pra udhetoni neper bote dhe shihni se si ishte fundi i genjeshtareve?” (En-nahl 36).
    Nese behej fjale per kete fjali, atehere lindin disa pyetje:
    1. Ka dallim ne mes te ketij te "deleguari" ketu dhe te deleguarit me ermin Muhamed?
    2. Ka nje hirarki ne mes tyre: Eshte njeri me i lart se tjetri? Me i mencur, me i afert me Allahun?
    3. I flet Allahu edhe ketij te deleguarit (shqiptar) ne enderr? Nese po, ne cilen gjuhe? Cfare i flet? I thote t'i shkruaj te folurat e Allahut ne enderr te tij poashtu ne nje liber me emrin Kuran? Nese po, cili eshte ky liber sot? Nese jo, perse jo?
    4. Cili ishte ky i deleguar tek shqiptaret?
    5. Cili eshte kuptimi, perse ky u mbajt inkognito nga Allahu? Pra nuk u zbulua?
    6. Cili eshte i deleguari i Allahut tek cifutet?
    7. Tek eskimezet?
    8. Nga i dini ju pergjegjet qe i jepni? Ka te drejte te flas dikush ne emer te Allahut? Ia lexon dikush nga ju Allahut trurin?
    .
    .
    .
    1.000. Sa qeliza i kam teper ne tru per te mundur te besoj ne fene islame?

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Kjo teme sipas mendimit tim eshte hapur ne vendin e gabuar. Shpresoj qe moderatoret perkates ta transferojne ne nenforumin islamik.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Jo vjetersin e Tokes por vjetersin e njeriut ne Toke , dallim qe verehet.

Une te thash qe nuk me duhen historite qe tregojne Bibla dhe Kurani por thjeshte emrat prej njeriut te pare (qe eshte njekohesishte profeti i pare) deri tek profeti i fundit. Llogarit afersishte vitet dhe e shef qe eshte "bullshit".
    Po pse thoni diçka që nuk gjindet në Kur'an...ku tregohet vjetërsia e njeriut në Tokë nga Kur'ani???!

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •