Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Demastion,

Kush te pyeti ty per Katedralen serbe, dhe ate katolike ? Je i vetedijshem qe ato dyja u ndertuan pa lejendertimi ?
    Katedralja eshte ndertuar me lejen e Komunes se Prishtines. Por ke te drejte se nuk jane pyetur qytetaret e Prishtines, dhe personalisht mendoj se ka qene gabim qe nuk jane pyetur. Demokracia direkte e cila ka dhene rezultatet me te mira eshte ajo e referendumeve. Sikur ne Zvicer. Atje per cdo gje deklarohen qytetaret. E di se shume mendojne se ashtu mbetemi vetem duke votuar, po kur nje gje e tille organizohet ne nivel lokal, eshte shume me e thjeshte. Ne anan tjeter, vetem pse eshte kryeqytet Prishtina, nuk do te thote se munden te gjithe te vendosin per te. Une jam i lindur ne Prishtine, dhe sipas mendimit tim asgje ne Prishtine nuk eshte duke u ndertuar sipas standardeve ne menyre qe Prishtina te krijoj nje identitet te saj. Ne i kemi pasur edhe dy lumenje te vegjel te cilet tash nuk ekzistojne fare sepse i kane mbuluar ( paramendo kryeqytet pa lum) ne vend qe te pastrohen. Dikush ( sigurisht jo i lindur ne Prishtine) ka vendosur t'i mbuloj ata pa na pyetur fare?!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-06-2011
    Postime
    39
    si duket zyrtaret e prishtines nuk dallojne hic nga GRUEVSKI i maqedonise, ndertojn hajvanate dhe kisha ,e kur eshte fjala per xhami te gjithe ulurijne si derra

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Katedralja eshte ndertuar me lejen e Komunes se Prishtines. Por ke te drejte se nuk jane pyetur qytetaret e Prishtines, dhe personalisht mendoj se ka qene gabim qe nuk jane pyetur. Demokracia direkte e cila ka dhene rezultatet me te mira eshte ajo e referendumeve. Sikur ne Zvicer. Atje per cdo gje deklarohen qytetaret. E di se shume mendojne se ashtu mbetemi vetem duke votuar, po kur nje gje e tille organizohet ne nivel lokal, eshte shume me e thjeshte. Ne anan tjeter, vetem pse eshte kryeqytet Prishtina, nuk do te thote se munden te gjithe te vendosin per te. Une jam i lindur ne Prishtine, dhe sipas mendimit tim asgje ne Prishtine nuk eshte duke u ndertuar sipas standardeve ne menyre qe Prishtina te krijoj nje identitet te saj. Ne i kemi pasur edhe dy lumenje te vegjel te cilet tash nuk ekzistojne fare sepse i kane mbuluar ( paramendo kryeqytet pa lum) ne vend qe te pastrohen. Dikush ( sigurisht jo i lindur ne Prishtine) ka vendosur t'i mbuloj ata pa na pyetur fare?!
    Edhe un jam per nje demokraci direkte si ne Zvicerr.
    Prishtina nuk eshte Paris, prandaj, ata lument e vegjel ndoshta s'kan qen as lumenje.
    Prishtina eshte Kryeqytet, qytet i te gjithe qytetareve te Kosoves. Un e di qe Katedralet jan ndertuar pa leje, por sidoqoft, tani jan ndertuar dhe i gezofshin.

Ne rastin e muslimaneve, nuk besoj qe eshte e ndershme, te lihen besimtaret e te falen ne bor e ne shi vetem per ti ftofur nga besimi i tyre. Xhamit e Prishtines jan ndertuar gjat periudhes Otomane, s'ke xhami te re ne Prishtine ! Keto xhamia spo kerkohen per arabet, boshnjaket apo per turqit, por per shqiptaret. E nese shqiptari nuk i sherben shqiptarit, ateher kujt ti sherbej ?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Katedralja eshte ndertuar me lejen e Komunes se Prishtines.
    E sakte. Kete e parasheh ligji per ndertim.

Por ke te drejte se nuk jane pyetur qytetaret e Prishtines, dhe personalisht mendoj se ka qene gabim qe nuk jane pyetur.
    Pyetjen e qytetareve nuk e parasheh ligji per ndertim.

Demokracia direkte e cila ka dhene rezultatet me te mira eshte ajo e referendumeve. Sikur ne Zvicer.
    Kushtetuta e Kosoves nuk njeh te drejte referendumi per keso ceshtje. Kosova nuk eshte Zvicer. As kushtetuta e Gjermanise, as e Suedise, as e Amerikes nuk parasheh.

Atje per cdo gje deklarohen qytetaret. E di se shume mendojne se ashtu mbetemi vetem duke votuar, po kur nje gje e tille organizohet ne nivel lokal, eshte shume me e thjeshte.
    Sic thashe: Shumica e vendeve demokratike nuk parashohin shtrirje aq te gjere te te drejtes per referendum si Zvicra qe parasheh. Kjo ka arsyet e veta. Kushtetutedhenesi kosovar ka ditur kete gje. Ka ditur qe ekziston mundesia e drejtes se zgjeruar per referendume. Por nuk e ka deshtur kete gje.

Ne anan tjeter, vetem pse eshte kryeqytet Prishtina, nuk do te thote se munden te gjithe te vendosin per te. Une jam i lindur ne Prishtine, dhe sipas mendimit tim asgje ne Prishtine nuk eshte duke u ndertuar sipas standardeve ne menyre qe Prishtina te krijoj nje identitet te saj. Ne i kemi pasur edhe dy lumenje te vegjel te cilet tash nuk ekzistojne fare sepse i kane mbuluar ( paramendo kryeqytet pa lum) ne vend qe te pastrohen. Dikush ( sigurisht jo i lindur ne Prishtine) ka vendosur t'i mbuloj ata pa na pyetur fare?!
    Si te zbatohet ligji i ndertimit, kur qytetari eshte permanent kunder tij?

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    A ka mundesi qe dikush nga ju ta sillni linkun e ketij debati televiziv mes Blerim latifit dhe Imamit Krasniqi, sepse nuk mun komentojme pa e pare me sy polemiken mes tyre.....

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Është emisoni i plotë që është realziuar më 3 korrik 2011 në RTK

Dar_di
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Me mire se ta shakarkonin ta ngrinin si rang.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •