Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 43
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Kot që ma fsheh, nusen e keni me barrë. Mua ma tha Zoica që ia kishte thënë Vasillua. Le që ja ku e ke në mes të filxhanit.

Nuk kam pikën e respektit as për Thaçin (që e kam simpatizuar dikur) e aq më pak për Naltmadhninë e Tij, Sali Magjari I, por të bësh gjithë këtë zhurmë se një gazetë na boton një artikull për një lajm të pakonfirmuar nga Wikileaks, më duket e tepërt.

Lajmi fare mirë mund të jetë i gatuar në kuzhinat e Beogradit.
    Megjithatë dihet që dashuria Thaçi-Berisha nuk është aq "hot" sa duket për faktin e thjeshtë se Thaçi është vegël e Dellit, pra u lëshon pe serbëve se herë i do delli Dellit.
    Kurse Berisha është klysh beogradi. Ky është si ai tipi:

Batalionit i duhen armë, rrobe dhe pare. Prandaj kemi ardhur t'i marrim.
    Ju nuk keni pse t'i merrni, Ne ua japim vetë.

Të ishte për Sali Magjarin, serbët nuk kishin pse ta kërkonin Kosovën apo Portin e Durrësit. As grekët nuk kishin pse të kërkonin detin....ne ua japim vetë.
    -

Lightbulb Pavarësia nga Shqipëria - Nga Albin Kurti !!!

Më 13 gusht 2009, Kryeministri Hashim Thaçi është ankuar te zëvendësambasadori amerikan Michael McMurphy që kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha po përzihet në politikën e Kosovës. Kështu thuhet në një kabllo diplomatike ende të pabotuar të dosjes së Wikileaks, sipas gazetës Koha Ditore. Nuk do mend që shumë njerëzve kjo mund t’iu duket e pritshme dhe normale duke e pasur parasysh kryeministrin Thaçi, etjen e tij për pushtet dhe mënyren e zakonshme të politikëbërjes ditore në Kosovë. Thaçi është frikësuar nga ndikimi i Berishës në Kosovë dhe përkrahja që Berisha mund t’ua bëjë figurave të tjera politike e partive të tjera prej asaj të Thaçit. Me ndihmën e zyrtarëve amerikanëve ai ka besuar që do ta mbajë sigurt pushtetin për vete duke i zbrapsur ata që mund ta cenojnë e rrezikojnë.

Mirëpo, kryeministri Thaçi nuk është kufizuar vetëm te sulmi mbi kryeministrin e Shqipërisë Berisha të cilin ai e sheh si politikan rival që mund t’ia prishë llogaritë këtij. Ai i kishte thënë zyrtarit amerikan që përzierja nga Shqipëria në politikën kosovare paraqiste kërcënim për Kosovën dhe kishte kërkuar ndërhyrje amerikane te Berisha që ta kundërshtojnë një përfshirje të tillë, duke theksuar se Kosova është një shtet i pavarur, dhe jo krahinë e Shqipërisë. Thaçi po ashtu ka kërkuar nga Ambasada e ShBA-ve në Prishtinë që përmes Ambasadës së ShBA-ve në Tiranë të bëjnë trysni mbi Berishën dhe të kërkojnë nga ai që të përmbahet nga deklarimet apo veprimet që ngritin frikë në rajon nga panshqiptarizmi. Sëkëndejmi del që Thaçi nuk e ka problem vetëm përzierjen e kryeministrit të Shqipërisë në politikën kosovare për shkak se ky kryeministër rastis të jetë politikani Sali Berisha. Thaçi nuk e do përzierjen e kryeministrit Berisha edhe për shkak se Berisha është pikërisht kryeministër i Shqipërisë dhe jo i ndonjë vendi tjetër.

Merreni me mend, kryeministri Thaçi nuk ankohet dhe nuk kërkon ndihmën e amerikanëve për përzierjen e Serbisë në Kosovë por për përzierjen e Shqipërisë! Fakti që Serbia e kontrollon çerekun e territorit të Kosovës me strukturat e saj ilegale nuk përbën shqetësim për kryeministrin Thaçi. Aq më pak deklaratat e përsëritura të Serbisë për Kosovën si krahinë e Serbisë. Thaçi ka hall veçse deklaratat dhe veprimet e kryeministrit Berisha të cilat, siç është shprehur ai, ngritin frikë në rajon nga panshqiptarizmi. Këso deklaratash që jemi mësuar t’i dëgjojmë nga zyrtarët e ndryshëm të Serbisë të cilët i karakterizon shovinizmi ndaj kombit shqiptar na qenkan edhe vetë fjalët e kryeministrit Thaçi drejtuar zyrtarëve amerikanë.

Lehtësia me të cilën kryeministri Thaçi i pranoi bisedimet pa parime me Serbinë e pa kushte për Serbinë për çështje të brendshme të Kosovës, bëhet edhe më e shpjegueshme pas zbulimit të këtij qëndrimi të tij kundër Shqipërisë. Ngjashëm, tash kemi fituar shpjegime shtesë për një sërë prapësish të kryeministrit Thaçi prej imponimit të flamurit shkombëtarizues për shtetin e pavarur të Kosovës e deri te mosimponomi i reciprocitetit me Serbinë në të drejta dhe ekonomi. Thjesht, kryeministri Thaçi pavarësinë e shpallur të Kosovës e sheh shumë më tepër si pavarësi ndaj Shqipërisë sesa si pavarësi ndaj Serbisë. Gjersa presidenti i ndjerë i Kosovës, Ibrahim Rugova, thoshte që Republika e pavarur e Kosovës duhet të jetë e hapur ndaj Shqipërisë e Serbisë, kryeministri aktual i Kosovës, Hashim Thaçi, disi po aspiron që ta mbyllë Kosovën ndaj Shqipërisë e ta lë atë të hapur ndaj Serbisë.

Duket që kryministri Thaçi dëshiron të harrohet fakti që pavarësia e Kosovës, edhe kështu siç është, nuk do të mund të arrihej duke qenë Kosova e pavarur nga Shqipëria e duke vepruar pavarësisht asaj. Vetëm duke iu falenderuar ‘përzierjes’ së Shqipërisë në Kosovë, si frymëzim e ndihmë në të gjitha fushat, prej arsimit e deri te armatimi për UÇK-në, ne jemi këtu ku jemi sot. Pa ‘përzierjen’ e Shqipërisë në Kosovë, shqiptarët do ta kishin fatin shumëfish më të keq edhe se të boshnjakëve. Pavarësia e Kosovës do të mund të quhej me të drejtë se është pavarësi nga Shqipëria vetëm në kuptimin që ajo na ka ardhur edhe prej kontributit nga Shqipëria.

Në këtë takim me z.McMurphy, kryeministri Thaçi gjithashtu qenka zotuar se nuk do të marrë asnjë vendim të rëndësishëm politik pa konsultime paraprake me Ambasadën e ShBA-ve. Këtu nuk do të ndalemi te dukuria që kryeministri Thaçi me nënshtrimin e vet paraprak iu bën trysni ndërkombëtarëve që ta nënshtrojnë. Pra, nuk është interesimi i këtij shkrimi të trajtojë nënshtrimin e këtillë që para se të jetë trysni mbi të nënshtruarin e mëpastajmë është trysni mbi nënshtruesin potencial në kuadër të një loje perverse ku mazohisti e prodhon sadistin.

Mirëpo, teksa kryeministri Thaçi u thotë zyrtarëve amerikanë që nuk do ta marrë asnjë vendim të rëndësishëm politik pa konsultime paraprake me Ambasadën e ShBA-ve, atij duhet t’i përgjigjemi me pyetjen se ku ka vendim më të rëndësishëm sesa ta mbash këtë qëndrim kundër Shqipërisë në emër të Kosovës?! Qëndrimi i këtillë i kryeministrit Thaçi tashmë paraqet vendimin e tij më të rëndësishëm, saktësisht më të rëndësishmin, para zyrtarëve amerikanë. Kryeministri Thaçi, një vendim më të rëndësishëm se ky, as që mund të imagjinojë se lëre më ta marrë.

Wikileaks e dëshmoi që para se ndonjë politikan a diplomat ndërkombëtar të deklarohet kundër bashkimit të Kosovës me Shqipërinë e kundër bashkimit kombëtar të shqiptarëve në emër të frikës që mund të gjenerohet në rajon, këtë gjë e bëjnë vetë politikanët shqiptarë si puna e Hashim Thaçit në takime me ndërkombëtarët. Para se Thaçi të flasë si ndërkombëtarët për çështjen shqiptare, janë vetë ndërkombëtarët ata që po (mësojnë të) flasin si Thaçi (prej vetë Thaçit). Askush nuk mund të na respektojë dhe të na i mbrojë interesat tona më shumë e më parë sesa që këtë ta bëjmë ne për veten tonë. Thaçi flet me zyrtarët amerikanë në emër të të gjithë neve por ai mbron veçse interesat e tij personale në llogari të të gjithë neve. Dhe, le të mos harrojmë që mu këta politikanë që e kanë pranuar ndarjen e Kosovës nga Shqipëria dhe që duan ta përforcojnë këtë ndarje, janë po ata të cilët – njëherë pasi që e kanë përvetësuar zanatin e ndarjes sipas mendësisë së tyre krahinore – tash po na e përçajnë edhe Kosovën përbrenda duke na e ndarë atë në Llap, Drenicë e Dukagjin
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Cjapat e ballkanit( politikanet shqipefolesa ) nuk dine te flasin me njeri tjetrin , pore perdorin ambasadat amerikane si ndermjetesues per ankesa dhe komunikim.

Me ne funde te gjithe keto cjapa politikane nga vete amerika do te denohen , pore eshte ne pyetje koha .

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Kot që ma fsheh, nusen e keni me barrë. Mua ma tha Zoica që ia kishte thënë Vasillua. Le që ja ku e ke në mes të filxhanit.

Nuk kam pikën e respektit as për Thaçin (që e kam simpatizuar dikur) e aq më pak për Naltmadhninë e Tij, Sali Magjari I, por të bësh gjithë këtë zhurmë se një gazetë na boton një artikull për një lajm të pakonfirmuar nga Wikileaks, më duket e tepërt.

Lajmi fare mirë mund të jetë i gatuar në kuzhinat e Beogradit.
    Megjithatë dihet që dashuria Thaçi-Berisha nuk është aq "hot" sa duket për faktin e thjeshtë se Thaçi është vegël e Dellit, pra u lëshon pe serbëve se herë i do delli Dellit.
    Kurse Berisha është klysh beogradi. Ky është si ai tipi:

Batalionit i duhen armë, rrobe dhe pare. Prandaj kemi ardhur t'i marrim.
    Ju nuk keni pse t'i merrni,
    Ne ua japim vetë.

Të ishte për Sali Magjarin, serbët nuk kishin pse ta kërkonin Kosovën apo Portin e Durrësit. As grekët nuk kishin pse të kërkonin detin....ne ua japim vetë.
    Rrofsh e qofsh o zotni per kete koment. Te lumte se ma zbardhe pak diten e zymte sketerr..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Nqs kjo qe shkruan gazeta eshte e vertete, eshte nje gje shume e ulet. Nje zhgenjim me shume me politikanet shqiptare ne te gjitha trojet. Duke ditur historine e Kosoves, kam menduar qe politikanet Kosovare jane me patriote. H Thaci paska frike nga panshqiptarizmi sepse ka frike per karrigen e vet. Tani mendoj sikur edhe Serbia e krejt Europa e SHBA te ishin dakord per bashkimin e trojeve tona, keto politikane qe jane aktualisht ne pushtet do ta kundershtonin me force dhe jam e sigurte qe do ta sabotonin kete projekt thjesht per te mos ndare pushtetin mes tyre
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Deni_Boy Lexo Postimin

PRISHTINE-Vizita dhe ndikimi i politik i Sali Berishës në Kosovë, e kishin shqetësuar kryeministrit Hashim Thaçi, verën e vitit 2009, pak muaj para zgjedhjeve lokale të 15 Nëntorit.

Në një bisedë private zyrtarë të Ambasadës amerikane në Prishtinë, më 13 gusht 2009, Thaçi ishte shprehur i brengosur nga “përzierja në politikën e Kosovës” që sipas tij bën kryeministri i Shqipërisë.
    Duhet verifikuar, a eshte e vertete kjo deklarate. Nese eshte, lind pyetja, a mund te kete gje te keqe per Kosoven perzierja e Berishes ne politiken e saj? A nuk do ishte e kunderta e sakte? Per shembull ne saje te nje planprogrami drejt ribashkimit kombetar? A mund te jete i mire per Kosoven nje kryeminister, i cili

- ose nuk e kupton kete gje
    - ose nuk e do kete gje?

Perjashtuar Maska e Deni_Boy
    Anëtarësuar
    19-10-2005
    Vendndodhja
    Milano
    Postime
    2,322

Thaci: Nuk komentoj Wikileaks, me Berishën, marëdhëniet të shkëlqyera

PRISHTINE- Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, nuk shprehet aspak i shqetësuar nga publikimi i raportit të “Wikileaksit”, ku zbulohej se ai u kishte thënë diplomatëve amerikanë që “i frikësohej ndikimit të Sali Berishës në Kosovë”.

E përditshmja “Koha Ditore” siguron sot reagimin e Thacit nëpërmjet një interviste, ku ai shprehet se raportet me homologun nga Tirana si ato personale, ashtu edhe institucionale i ka të shkëlqyera.

“Unë nuk i komentoj opinionet e tilla, ashtu siç nuk i komenton as Ëashingtoni, e as kryeqytet e tjera. Por dua të theksoj se raportet edhe personale, edhe institucionale me kryeministrin Berisha janë të shkëlqyera”.

Para pak ditësh e përdishmja kosovare publikoi një kabllo diplomatike të “Ëikileaks” të cilën Ambasada amerikane në Prishtinë ia kishte dërguar State Departamentit ku Thaci shfaqte shqetësimin për ndërhyrjen e kryeministrit të Shqipërisë, Sali Berisha, në stabilitetin e brendshëm të vendit.

Në intervistën dhënë “Kohës Ditore”, shefi i Qeverisë nuk shqetësohet as se “Wikileaks” mund të zbulojë kabllo të tjera diplomatike, të cilat e implikojnë atë në lidhjet e kontratave për ndërtimin e autostradës Vërmicë-Merdar, apo në dhënien me koncesion të Aeroportit të Prishtinës. Thaçi thotë se kontrata e autostradës nuk është vendosur mbi kritere politike, por mbi kritere ekonomike dhe se shefi i ICO-s, Pieter Feith, do të duhej pyetur pse nuk e ka parë asnjëherë këtë kontratë. I pari i Ekzekutivit mohon që më 2 korrik të jetë arritur ndonjë marrëveshje mes palës vendëse dhe asaj serbe.

(d.b/BalkanWeb)

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Sigurisht qe Thacit i intereson te jete protagonist ne nje kosove te vogel e te cunguar, sesa te jete nje politikan i zakonshem ne nje Shqiperi te madhe.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    hashim thaqi sot ne kuvend tregoj se esht analfabet dhe provokator te burgosurit shqiptar qe i arrstoj serbia para lufte ose ne fillim te luftes i quante dezertor kuptohej se i humbi kontrolli dhe nuk dinte qka llomotitke ne kuvend por z.rexhep selimi i tregoj kur i tha se ne burg kan qen edhe shum nga te cilet edhe nga partia juaj qe sot jan ne parlament esht edhe ukshin hoti por hashim polari si njeri i deshmuar per jo kultur qka pritet nga ky njeri

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Sa kohe ka kaluare deri sa jemi liruare nga serbia ,aqe kohe do te shkoje deri sa te bashkohemi me Shqiperine .

Euleksi dhe Amerika nuk doti lejojne shqipetaret te bashkohen asnjehere , jo se shqipetaret nuk munde ta arrijne qellimin ,pore amerika dhe Euleksi gjithemone do te isntalojne ne qeverite shqipetare vetem cjapa politikane .

Per nje kohe te shkurte ata shqipetare qe nuk do te jene me politiken diskriminuese te Euleksit dhe amerikes ,do te shpallen si terroriste ne listen e zeze te amerikes dhe evropes. Kjo vetem se ka ndodhur ne Maqedoni , Ata shqipetare qe kerkojne ndarjen e maqedonise vetem se ju vazhdohet lista e zeze ne Senatin amerikane .

Amerika nuk don politikane dhe intelegjence te zhvilluare shqipetare , pore amerika eshte e interesuare te beje nje sistem si ne vendet arabe . Politikanet shqipetare te luajne rolin e Mubarakave dhe Sheikave .

Cili politikane cjape, i shqipetareve sote nuk e luane rolin e nje Sheiku ne Ballkane .???

Te gjithe .

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •