E di c'me kujtove tani me kete? Ja t'a tregoj; para nje viti ishim ne oren e psikologjise ligjore, ku lektor kishim nje nder njerezit qe kam rrespketin maksimal Edmond Dragoti (shume i njohur) dhe e kishim zakon te dilnim ne shume tema te ndryshme gjate bashkebisedimeve, se si papritur dolem tek fantazia e vrasesit, dhe prof-ja pyet nje student: "kush nga keto vajzat ne klase, mendon se do bente nje krim pasionant"? Ai studenti, normal qe do jepte kete pergjigje qe e dha: "o jo profesor, nuk besoj se asnjera do ta bente..." Po sillej e sillej bisedes, dhe ne fakt syte i kishte drejtuar tek une, e une e kisha kuptuar se dyshonte qe une do e beja nje gje te tille, dhe nderkohe po thoja me vete: "e di e di, nuk ta mban ta thuash qe mendon se une do e kisha bere"
Profesori u lodh nga pergjigjja diplomatike e studentit dhe i thote: "a nuk do te pergjigjesh, ja se ta tregoj une"... dhe fillon profesori e na drejtohet te gjitha vajzave me rradhe, se si do e vrisnit partnerin nese do ju tradhetonte. Te gjithe rame dakort se do supozonim dhe do i thonim menyrat; menyra, fantazi nga me te ndryshmet u degjuan nga vazjat : me jastek, me helm, me torture deri ne vdekje, me thike, me pistolete, me shtypje makine etj etj . Vjen rradha ime, ja si u pergjigja: "do e kisha mbytur lehte e lehte, si Napoleonin...dmth do i kisha hedhur doza te vogla arseniku ne vere (per pijen e kam fjalen) qe te mos dihej shkaku i vdekjes, dhe nderkohe do sillesha gjate gjithe asaj kohe shume e dashur me te, qe te mos dyshonte qe e di qe me ka tradhetuar". Prof-i me thote: "po pse kaq i rendesishem do jete ai"? "Po"-i thashe. E di c'me tha: epo bravo atehere!
Por pasi mbaruan fantazite e femrave, i them Prof-it: po meshkujt, nuk i pyete ata.
Me thote: Do ti t'i pyesim? Ja se po i pyesim tani te gjithe...
Epo edhe meshkujt na dolen me goxha fantazi, por as meshkujt nuk permenden ushqimin apo pijen, as nga femrat, vetem une isha qe e kisha kapur me kete ide, kush e di pse?!!
Po nga meshkujt me mbeti ne mendje nje fantazi e cuditshme, qe kam qeshur me te madhe, dhe sot e kesaj dite qeshi kur e kujtoj, njeri nga ata tha : "do e kisha mbytur duke i hipur me nje traktor siper qe levron token, qe ta shkaterroja komplet trupin e saj" Cfare fantazie kjo....mashkullore patjeter![]()
Krijoni Kontakt