Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 85
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    prap nuku ke folur shkoqur o vlora..

nuku ke thene se ku eshte ky vendi..
    cka pasur aty para se te ndertoj meta..
    meta ku e morri truallin e kujt ja mori e si ja mori..
    kush po nderton ngjitur me meten?
    pse ajo koder ullishtore portokallore po betonizohet?
    me urdher te kujt..
    kujt i muarr leje meta kur beri vilen e tije..
    nga eshte ki meta qe eshte rrasur aty..
    po ky qe po ben pallat te madh nga pi semes ka erdhur aty?
    e ne fund.. cthot shpetua.. i vazhdimit te endrres..
    ju e votuat sepse sipas jush.. shpetua e ka bere vloren enderr e ju e deshet vazhdimin e endrres..

pra o folni o mos u dukni ne forum..
    '
    ..

jam i bindur se si metua si ki tjatri jan plackites..

pra zaptues trojesh qe kan perfituar nga "bujaria berishiane"..qe perkthehet keshtu.. kush ecen me ligje.. del me gisht ne bithe ne shqiperi.. e kush plackit lum ai..se vrapon berisha tja ligjeroje e legalizoje grabitjen..
    kjo eshte..

..

I dashur Brari!
    Po ju shkruaj edhe ketu pak se ju kam shkruajtur edhe ne vend tjeter.
    Atje ku une kam ndertuar shtepine, ose vilen si e quani ju, kam patur shtepine e prinderve te mij dhe meqe ishte e vjeter, e prisha dhe me gjakun e emigracionit ndertova kete shtepi modeste. Shtepia eshte ne qender te Vlores tek xhamia dhe kodra qe shikon nga mbrapa eshte kodra e Kuzum Babait. Pra kjo masaker ndodh ne qender te qytetit dhe jo ne ndonje vend qe nuk e gjen dot as ne harte.
    Shtepia eshte ndertuar me leje ndertimi te rregullt ne vitin 1998 dhe mbi nje dokumentacion te rregullt, pra truall me Ēertifikate pronesie.
    Po te keni ndonje pyetje tjeter jam gati tua dergoj.
    Pershendetje nga Vlora

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Skandale te tilla ka kudo ne Shqiperi,problemi qendron ke zbatimi i ligjit ,por si gjithmon ligj ka vetem per vegjeline dhe jo per parine ,keshtu lum miku ...........kur ti si qytetar ke vendosur te ankohesh ,ai m..i, sh.....ta i ka kopsitur punet mir e mir me gjykates e avokata ,kam pare nje liste emrash me pronare ''ligjore'' te bregut te detit andej nga Karpani i Kavajes ,te tere ishin vipa e cfare vipash se, politikane shqiptare te terhequr gjoja nga politika ................
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821

me urdher te kujt..
    ju e votuat sepse sipas jush.. shpetua e ka bere vloren enderr e ju e deshet vazhdimin e endrres..

'
    ..

jam i bindur se si metua si ki tjatri jan plackites..

pra zaptues trojesh qe kan perfituar nga "bujaria berishiane"..qe perkthehet keshtu.. kush ecen me ligje.. del me gisht ne bithe ne shqiperi.. e kush plackit lum ai..se vrapon berisha tja ligjeroje e legalizoje grabitjen..
    kjo eshte..

..
    Ai qe ka ndertuar pallatin mund ta kete ndertuar me leje.Po ky dykateshi Meta ka marre leje per ndertimin e shtepise?
    Ben MUUUUU qe jane thyer ligje per urbanistiken jene thyer ligje per standarte te ndertimit dhe infrastrukturen e brendshme ne qytet.
    Po sikur te bjere ndonje zjarr aty si do futen zjarrfikset dhe ambulancat?Keto vendosje kaq afer dhe shemtuar te pallateve dhe shtepiave
    pa hapesirat e duhura midis mund te lene pasoja ne plehra rreth e rrotull,papastertu,semundje epidemi dhe rritje te krimit ne qytet.
    Bashkia me zyren e urbanistikes ka faj
    Polcia ndertimore ka faj
    prokuroria ka pergjegjsi qe nuk ka bere hetime dhe per shkelje ligjesh
    te bente arrestime.
    Nje gje te ben pershtypje.Keto komshinj te murosur qe duhet te jene shume ne Vlore dhe qytete te tjera,perse nuk bejne demostrate para bashkive?????Nuk mund ta bejne pasi keto komshinj kane thyer ligjet vete duke zaptuar sheshe e toka pa i marre leje askujt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 17-07-2011 mė 00:43
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga Kanina Lexo Postimin
    sigurisht qe do te prishen nje dite por puna eshte tani per tani as nuk po ndalohet qe te ndertohen te tejra por vec po shtohen. prishja me pas do te vije gradualisht duke u rritur ekonomia duke u rritur forca e shtetit dhe duke u ardhur koha vete.
    sinqerisht as une nuk e mora per mburrje. biles te mirekuptova se ka shume shqiptare qe kane kohe ne emigrim dhe kur degjojne gjera te tilla habiten dhe normalisht tegojn ose bejn krahasime me vendet ku jetojn. keto raste ka njerez qe i keqkuptojne dhe i marin per mburrje ose per pordhe si i themi ne. por une kam eksperienc me raste te tilla prandaj se keqkuptova.

I nderuar Kanina!
    Faleminderit qe pa me njohur po me merr ne mbrojtje. Mund te them se ēdo gje qe une kam ndertuar eshte sipas ligjeve, pra me leje ndertimi te rregullt dhe ne pronen e familjes sime te trasheguar nga babai im.
    Ne kete shtepi kam derdhur te gjithe djersen e viteve te emigracionit dhe nje dite te bukur humbas gjithēka me nje firme te hedhur nga Shpetim Gjika.
    Dua te theksoj se pallati qe po ngrihet ka zaptuar edhe toke te nje familjeje tjeter dhe se kjo familje i ka fituar te gjitha gjyqet.
    Ky pallat po ngrihet ne nje zone ku eshte aprovuar ne KRRTRSH, pra nga kryeministri i asaj kohe Fatos Nano dhe ekziston nje studim urbanistik per qendren e Vlores. Shpetim Gjika as per kete nuk ka pyetur dhe ka hedhur firmen.
    Prokuroria eshte duke gjykuar mbi kete ēeshtje, por i akuzuar nuk eshte Shpetim Gjika por ish drejtoresha e zyres se urbanistikes.

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    I nderuar Vlora59, iu shpreh keqardhjen time per kete qe po iu ndodh familjes tuaj e shpresoj qe te shihni nje dite te mire ne te ardhmen , megjithese te veshtire duket se e keni punen, keto dite ne Shqiperi nuk po pyet njeri per tjetrin, shpresoj te behet me mire per ju.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24

me urdher te kujt..

.. i bindur se si metua si ki tjatri jan plackites..

kjo eshte..

..
    Brari po te sqaroj sadopak: Ku vend eshte ne qender te Vlores, perballe xhamise.
    Para se une te ndertoja shtepine e re, kam patur aty shtepine e prinderve. Shtepia e vjeter ishte rrezik shembje dhe une ne vend te saj ndertova kete shtepi qe ju shikoni ne fotografi. Eshte ndertuar qysh ne vitin 1998 me keje ndertimi te rregullt dhe dokumentacion te plote.
    Sa per Shpeton.....ate e zgjedhin fshataret e tij se ne nė Vlore kemi shume te tille.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Rasti nė fjalė duhet tė jetė kėshtu:
    Trualli i vilės dhe i pallatit nė ndėrtim duhet tė ketė pasur ta zėm dy vėllezėr pronar.
    Njėri mė mirė financiarisht ka ngritur vilėn pa e vrarė fare mėndjen pėr tjetrin, i dyti ja ka shitur pjesėn e tijė kompanisė qė bėn ndėrtime ndėrkohė qė i pari ka pasur pretendime dhe kėrkesa tė mėdha pėr ta dhėnė pjesėn e tijė.
    Nė kėto kushte ata qė kanė blerė tokėn i kanė thėnė, nė rregull mos e jep rri aty ku je, ne po ndėrtojmė nė pjesėn tonė.
    Raste tė ngjashme ka nė ē'do qytet tė Shqipėrisė.
    Station, qe te mos ngrini hipoteza po ju sqaron i zoti i hallit vete:
    Ne kete rast nuk jane dy vellezer, njeri i pasur dhe tjetri i varfer.
    Ketu jane dy fqinje qe nuk kane te bejne me njeri-tjetrin.
    Eshte masakra urbane, e pakrahasueshme me ndonje vend te Shqiperise.
    Nuk eshte respektuar as rregulli me i thjeshte i urbanistikes per distancat midis dy ndertesave.
    Bile nuk jane lene as ato me te domosdoshmet ne rastet e emergjences dhe te mbrojtjes kunder zjarrit.
    Mund te shkruaj tere diten e tere naten per kete hall qe me ka zene, por po te jesh kurioz me shkruaj dhe do te te sqaroje me hollesisht

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    I nderuar Vlora59, iu shpreh keqardhjen time per kete qe po iu ndodh familjes tuaj e shpresoj qe te shihni nje dite te mire ne te ardhmen , megjithese te veshtire duket se e keni punen, keto dite ne Shqiperi nuk po pyet njeri per tjetrin, shpresoj te behet me mire per ju.....
    Faleminderit Diella!
    Me behet qejfi kur degjoj nje zė solidar me hallin e madh qe ka zene familjen time.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2005
    Postime
    24
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Ai qe ka ndertuar pallatin mund ta kete ndertuar me leje.Po ky dykateshi Meta ka marre leje per ndertimin e shtepise?
    Ben MUUUUU qe jane thyer ligje per urbanistiken jene thyer ligje per standarte te ndertimit dhe infrastrukturen e brendshme ne qytet.
    Po sikur te bjere ndonje zjarr aty si do futen zjarrfikset dhe ambulancat?Keto vendosje kaq afer dhe shemtuar te pallateve dhe shtepiave
    pa hapesirat e duhura midis mund te lene pasoja ne plehra rreth e rrotull,papastertu,semundje epidemi dhe rritje te krimit ne qytet.
    Bashkia me zyren e urbanistikes ka faj
    Polcia ndertimore ka faj
    prokuroria ka pergjegjsi qe nuk ka bere hetime dhe per shkelje ligjesh
    te bente arrestime.
    Nje gje te ben pershtypje.Keto komshinj te murosur qe duhet te jene shume ne Vlore dhe qytete te tjera,perse nuk bejne demostrate para bashkive?????Nuk mund ta bejne pasi keto komshinj kane thyer ligjet vete duke zaptuar sheshe e toka pa i marre leje askujt.
    Ne kete gjendje nuk jane shume se te pakten te tjereve u kane lene diellin dhe ajrin kurse rasti im eshte i veēante.
    Une para kesaj banderole kisha varur nje tjeter me tekst: "Onjerez! Shikoni masakren e Shpetim Gjikes kunder familjes Metaj"
    Per te hequr kete banderole eshte mobilizuar e gjithe policia bashkiake. Kane hyre ne shtepine time me force dhe e kane hequr. Ne gjuhen e ligjit quhet Dhunim banese. Po kujt duhet t'ja thuash kete gje.
    Pra edhe nje proteste paqesore perfundon me dhunim banese.
    Keshtu eshte Vlora.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar mė parė nga vlora59 Lexo Postimin
    I nderuar Kanina!
    Faleminderit qe pa me njohur po me merr ne mbrojtje. Mund te them se ēdo gje qe une kam ndertuar eshte sipas ligjeve, pra me leje ndertimi te rregullt dhe ne pronen e familjes sime te trasheguar nga babai im.
    Ne kete shtepi kam derdhur te gjithe djersen e viteve te emigracionit dhe nje dite te bukur humbas gjithēka me nje firme te hedhur nga Shpetim Gjika.
    Dua te theksoj se pallati qe po ngrihet ka zaptuar edhe toke te nje familjeje tjeter dhe se kjo familje i ka fituar te gjitha gjyqet.
    Ky pallat po ngrihet ne nje zone ku eshte aprovuar ne KRRTRSH, pra nga kryeministri i asaj kohe Fatos Nano dhe ekziston nje studim urbanistik per qendren e Vlores. Shpetim Gjika as per kete nuk ka pyetur dhe ka hedhur firmen.
    Prokuroria eshte duke gjykuar mbi kete ēeshtje, por i akuzuar nuk eshte Shpetim Gjika por ish drejtoresha e zyres se urbanistikes.

Pershendetje

o vellai nuk ka nevoj te me falenderosh kjo per arsye se jemi njerez i qajme hallet njeri tjetrit dhe pak a shume te njejtat probleme i kemi te gjithe. duke qene nga vlora dhe nga shqiperia(pasi mendoj se brari dhe te tjere ose nuk jane nga shqiperia ose kane shume kohe ne emigracion) une e njoh me mire gjendjen se si eshte ne shqiperi dhe skam nevoj per shume sqarime per te mare vesh se si eshte situata. une kam probleme te tilla per vete me pronen psh e kam me dokumenta te vjetra dhe te reja me ligjin 7501 prona e vjeter mu pergjysmua mire kjo por nuk kam as certificat pronesie pasi shteti i ka bllokuar dhe nuk jepen me. kjo me ka bllokuar pronen(kam dashur ta shes por nuk pa certificat nuk me vlen shume) plus qe kam shtepi te ndertuara pa leje ne token time mu ne mes te tokes pra as nuk ja fal dote atyre qe ti heq qafe se aty ku jane vendosur pervec tokes u duhet rruga etj e cila me ndan token ne gjysem e sme vlen me. probleme qe as PD as PS as shpetimi e as ndonje deputet nuk mi kane zgjidhur. gjera te tilla i ke kudo ne shqiperi. neve jo vetem qe duhet ti qajme hallin njeri tjetrit por duhet te bejme me shume te bashkohemi te gjithe e te protestojme kunder gjithe ketyre padrejtesive te panumerta qe po na behen nga shteti jone pa dallim partie. kur ne shqiptaret te ndergjegjesohemi se partit dhe politikanet duhet ti drejtojme ne se duhet te jemi gjothmone vigjilent dhe aktive te bashkohemi dhe protestojm per cdo lloj padrejetesie ateher do te behet shqiperia per te gjithe. por tani per tani te gjithe dine vetem te bertasin PS dhe PD. njerezit jane vetem klienta te partive dhe nuk e kane kuptuar akoma se kjo eshte menyre shume e gabuar dhe qe u kushton shume. une vellai nuk te uroj dote qe te te zgjidhet halli sepse hallin jote tani nuk ta zgjidh dot njeri pasi pallati eshte ngritur por une uroj qe shiptaret te vene mend sa me shpejt dhe te mari fund njeher e mire kjo situat anakie qe kemi 20 vjet qe po e heqim ne kurriz.
    mund te te uroj vetem gjithe te mirat ne te ardhmen.

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •