Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 134
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    ne vende islamike ,ju i hidhni kishat ne ere
    Qe 2000 vite qe egzistojn kishat, dhe vetem tani paskan vendosur ti hedhin ne ere ? A se ke pyetur veten se pse ?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-09-2009
    Postime
    142
    Citim Postuar më parë nga figaro Lexo Postimin
    Nese feja e krishtere eshte feja e drejtesis, ateher le ta bindin nejrzimin me argumente bindese, e jo me ligje qe ia perkufizojn te drejten e t'besuarit "kundershtarit" sic thuani ju.
    Do te pesja ty se si qendron feja jote myslimane me kete qe ke thene 'te drejtene te besuarit te tjetrit'??? Ju jeni te fundit qe duhet te flisni per te drejten e te besuarit te tjetrit sepse ju jeni ata qe vrisni njeriun vetem pse eshte i nje feje tjeter.Nuk ju ka lejuar kurani te kuptoni se njeriu ka te drejte te besoj ne ke te doje ose mos te besoj fare, nese dikush me deshiren e vullnetin e vet nderron fene ju i bombardoni shtepit si ndodhi ne nje vend ne istog te kosoves.
    kap sa te mundesh

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Ndoshta Lexo Postimin
    D e m o k r a c i a kjo eshte .
    E njejta pjell e komunizmit,vetem me disa ndryshme dhe ilustrime te vogla.
    Ne komunizem,ke qen ne burg por ke pas telat dhe i ke pa,dhe ke dit se nese del nga burgu e din qe je i lire.
    Ndersa ne Komunizem je ne burg por pa tela je i kufizuar.
    Ky esht paradox ky esht, apo Kundervajtje hala edhe ma katunarqe KATSTROF.
    Demokraci nuk do të thotë tirani e shumicës por as mbifuqi e pakicës. Shteti demokratik është një institucion i dobishëm i krijuar nga njerëz të arsyeshëm për të mbrojtur të drejtat e tyre natyrore, si ashtu dhe interesat e tyre individuale. Njerëzit hyjnë në marrëveshje me të me vullnet të plotë duke rënë dakord të krijojnë një qeveri për të gjithë. Sipas konceptit demokratik, pushteti politik i përket popullit dhe jo udhëheqësit i cili e fiton legjitimitetin përmes të qeverisurve. Dhe shteti zvicerian është një shembull i pastër se si konceptet demokratike gjejnë hapësirë për tu zhvilluar në terren me anë të demokracisë së drejtpërdrejtë që është referendumi popullor. Ndaj mos kërkoni për kodra pas bregut pasi në Zvicër nuk ka as det.
    relata refero

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Qe 2000 vite qe egzistojn kishat, dhe vetem tani paskan vendosur ti hedhin ne ere ? A se ke pyetur veten se pse ?!
    jo nuk e kam pyetur se nuk e qaj koken por dita e dites ne egjipt apo ne rep. islamike hidhen ne ere kishat e vriten mijera te krishtere...

pse?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,999
    Postimet në Bllog
    22
    Lajmi ne fjale, vetem deshmon se si ka ndryshuar perspektiva e popujve Evropiane ne lidhje jo vetem me Islamin si fe, por mbi te gjitha, me emigrantet e huaj qe jane lejuar te jetojne ne keto shoqeri keto dekadat e fundit. Me shume se sa nje kunderpergjigje ndaj Islamit dhe kerkesave per minare, kjo ka te beje me identitetin dhe traditen e ketyre vendeve, qe po sfidohen nga kultura e feja ndryshe e emigranteve te ardhur nga toke te largeta.

Deri 1 dekade me pare, te dehur nga suksesi i debutimit te euro dhe nga zgjerimi i rradheve te BE, evropianet ishin te bindur qe do te ndertonin nje qyteterim dhe nje alternative sfiduese ndaj modelit amerikan: Amerika ka modelin e saj, por ne kemi nje model me te mire se amerikanet; Amerika i mban dyert e hapura dhe asimilon emigrante nga mbare bota, edhe qyteterimi yne mund te beje te njejten gje edhe ti asimiloje brenda shoqerise.

Sot evropianet po kuptojne qe jo vetem qe qyteterimi i tyre eshte duke u lekundur ndjeshem dhe e ardhmja e idealit te Evropes se Bashkuar eshte duke u vene ne pikepyetje. Dhe te perballur me kete situate jo fort te kendshme politike dhe ekonomike, ua nxjerrin inatin emigranteve nga kulturat e huaja qe jetojne mes tyre.

Lajmi me lart deshmon qe "multikultarizmi" ne Evrope jo vetem qe ka deshtuar, por ka arritur te krijoje nje kunderefekt te tille ne popujt evropiane, qe nuk do te jete e larget dita kur keta kane per te perzene ne mase emigrantet e huaj.

Albo

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    jo nuk e kam pyetur se nuk e qaj koken por dita e dites ne egjipt apo ne rep. islamike hidhen ne ere kishat e vriten mijera te krishtere...

pse?
    Atehere lodhe koken se pse ato kisha qendruan ne kemb pa i prekur njeri pergjat 2000 vite, dhe vetem sot, kan filluar te digjen.

Te djegesh kisha ku permendet emri i Zotit, eshte rreptesisht e ndaluar ne Islam, eshte njesoj sikur ta djegesh nje xhami.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Atehere lodhe koken se pse ato kisha qendruan ne kemb pa i prekur njeri pergjat 2000 vite, dhe vetem sot, kan filluar te digjen.

Te djegesh kisha ku permendet emri i Zotit, eshte rreptesisht e ndaluar ne Islam, eshte njesoj sikur ta djegesh nje xhami.
    pergjigje kerkova ,pse?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-06-2011
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    ca doni ne zvicer ne nje vend europian pse shkoni me jetu ne vendet arabe se marr vesht apo ju pelqen jeta e shturrur e europes perendimore
    shume mire ke bere kete pyetje.por akoma duhet te besh pyetje ,njerezit nuk shkojne ne evrope te jetojne shturrur ,por te fitojne para per ti mbajtur gjalle familjet e tyre,njejte sikur bejne evropjanet e amerikanet ne vendet arabe ku shkojne me te madhe te ndertojne te marin nafte ,thjeshte eshte ceshtje mbijetese, ne evrope ,afrike apo amerike nuk eshte problem emri i shtetit apo feja .

zvicra jo se dontew te ndaloje minaret ,por thjeshte dikush tjeter qendron pas kesaj ,ishallah em kohen edhe minaret do lejohen bile bile edhe ezan ka me u thire per kete ju siguroj ,por duhet pak kohe .une personalisht e kam pritur nje vendim te tille, para ca ditesh mora vesh qe ne zvicere eshte dhene leje ndertimi e nje xhamije te re ,ku duhet te fillojne punimet se shpejti, goxha ka qene nje periudhe e gjate e pritjes se lejes edhe pse u munduan autoritet zvicerane ne lloj lloj menyrash temos e japin lejen ,por ne fund u detyruan ,dhe ne fund edhe minarja do te lejohet edhe pse nuk eshtekusht .

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    pergjigje kerkova ,pse?
    Aplikoijn Xhihadin.

Po pritoj mu marr me citate ku'ranore dhe hadithe ku tregohet shume kthjellt pse.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    267
    pergjigje kerkova ,pse?
    Qe ta besh vet udhetimin intelektual per ta gjetur pergjigjen.
    Qe mos te lodhi me shume, sot egziston nje luft, e kjo eshte besimi kunder mos-besimit ! Nuk eshte besimi ai qe kerkon te beson njerzimi, por mohimi, ti bind besimtaret ne mos-besim. Xhihadi eshte diçka ndryshe, por edhe ne kohe xhihadi, kishat, murgjit dhe besimtaret jo-musliman, u eshte ndaluar vrasja apo demtimi qoft ky fizik apo psiqik !

Edhe ne Kosove u dogjen kishat ne 2004, Naim Terrnava e denoi kete akt duke e cilësuar si anti-Islame, sepse kan sulmuar shtepit e Zotit ku permendet emri i Tij ! E kjo, nuk guxon ti ndodhe ndonje muslimani (te vertet) !

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •