Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 77
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Nese do shikosh lajmet e rtk apo ktv, rtv 21 me 18 shkurt 2008 aty do e degjosh pershendetjen qe ju ka dergu kosoves nga palestina ,e cila ka perkrah dhe ka dergu pershendetje dhe urimin per pavarsin
    Pse te shkoj ne 2008 une, kur para 1 muaj ata e shprehen qarte duke thene "KOSOVA ESHTE E SERBIS". Apo me gjuaj me plumb edhe me vone me thuaj si jam. Come on hapni syte. E pane qe Izraeli kerkoj mbeshtetje ne shqiperi edhe tani tallen. Shqiperia te qendroj pro Izraelit pike. Shko e shif sa vende myslimane e kane njohur kosoven. E kam thene edhe e them shqiperia nga te ashtuquajter miq ortodoks & mysliman vetem keq ka pare. Eshte koha ti kthehemi besimit te te parve tane katolicizmi. Eshte shpetimi i shqiptarve & shqiperis.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Megjithatë shihet qartë panika që u ka sjell kjo protesta e fundit juve

Protesta mbyllet e qetë dhe pa incidente

Rreth dy mijë besimtarë kanë falur të premten namazin e xhumasë në sheshin "Adem Jashari" në Prishtinë. Ashtu siç ishte paralajmëruar Lëvizja "Bashkohu" nuk bllokoi rrugën, duke bërë që protesta të shkoj e qetë dhe pa incidente.

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNJ) ka monitoruar faljen e namazit të xhumasë te sheshi afër Komunës së Prishtinës

"Për dallim të protestës së kaluar ku kishte pasur një eskalim të situatës në mes të besimtarëve myslimanë dhe Policisë së Kosovës, protesta e ditës së sotme ishte mjaft e qetë", thuhet në një komunikatë të KMDLNJ-së.

KMDLNJ përkrah kërkesën e BIK-së për ndërtimin e një xhamie e cila do t’i përmbushte nevojat e besimtarëve myslimanë, por, në anën tjetër e kundërshton dhe e dënon çdo përpjekje për tensionim të situatës, politizim të kërkesës apo ndarje e ndonjë lokacioni në kompleksin universitar apo aty ku aktualisht ndodhen institucionet parashkollore.

E gjithë zona ku është falur xhumaja ka qenë e kontrolluar nga policë të njësive speciale të Policisë së Kosovës. Ata kanë vënë shirita për të mos lejuar kapërcimin e zonës së caktuar nga protestuesit.Përveç policisë, rendin e kanë mbajtur edhe organizatorët të veshur me fanella të bardha e të kaltra.

Në protestën e sotme u vërejtën disa personalitete të njohura, deputetët Jeton Svirca e Amir Ahmeti nga radhët e Partisë së Drejtësisë, Abdullah Klinaku këshilltar i ministrit të Shendetësisë. Megjithatë kjo nuk u bëri përshtypje të pranishmeve, deri kur u shfaq Dr. Shefqet Krasniqi Kryeimam i Prishtinës i cili elektrizoi të pranishmit, duartrokitjet që zgjatën me sekonda të tëra bën që i tërë fokusi i gazetarëve të orientohet tek Dr. Shefqet Krasniqi i cili megjithatë nuk u prononcua për asnjë medium.

Para faljes së namazit masës së mbledhur i është drejtuar përfaqësuesi i lëvizjes “Bashkohu”, Fatos Rexhepi. Ai ka thënë se protesta është anuluar pas analizimit, siç ka thënë, të komunikatës së lëshuar nga Komuna e Prishtinës, e cila po shqyrton ndarjen e hapësirës për xhami dhe qendër islamike. Rexhepi është shprehur i bindur se nisja e punimeve për xhami do të ndodhë ditën e muajit të Ramazanit, që do të nisë më 1 gusht.

“Zotëri Muhamet Gashi ka pasur takim me përfaqësuesin e lëvizjes ‘Bashkohu’, zotëri Fuad Ramiqi, në të cilin takim u dha premtimi se hapësira për ndërtimin e xhamisë në qendër dhe qendrës islame do të sigurohet në fillim të muajit të Ramazanit. Dashtë Zoti i madhërishëm që Komuna e Prishtinës dhe Bashkësia Islame të arrijnë marrëveshje përfundimtare që në fillim të muajit të madhërishëm të ndahet hapësira për ndërtimin e xhamisë dhe të qendrës islame”, ka thënë ai.

Por Komuna nuk ka mundur të premtojë nëse ndërtimi i xhamisë do të nisë pikërisht më ditën e Ramazanit. Zëdhënësi i Komunës, Muhamet Gashi, ka thënë se Komuna është duke shqyrtuar disa lokacione për të vendosur pastaj se ku do të ndahet hapësira.

Kjo është protesta e tretë e organizuar në kërkim të xhamisë. Organizatorët kanë potencuar se javën e ardhshme do të bëhët e ditur për hapat që do të ndërmirren në vijim. /FRM/

The_Capital
    Burri 1 X flet !

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin
    Po shihet kujt ju kane mbyll syte, per dallim prej neve juve jau ka mbyll syte Serbia e asesi nuk mund ta shihni kete:

Khraishi: Palestina përkrah pavarësinë e Kosovës

Ambasadori palestinez pranë misionit të OKB-së në Gjenevë, Ibrahim Khraishi, ka thënë se “shteti i Palestinës, pra qeveria jonë mbështet proceset e filluara për integrimin e Kosovës në bashkësinë evropiane dhe ndërkombëtare, ashtu siç përkrahim edhe pavarësinë e saj. Njohja e saj nga shteti ynë është vetëm çështje kohe dhe më shumë çështje diplomatike se sa politike”
    Neve syt Serbia ?? ...kjo po qe eshte fora e javes lol
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Ambasadori palestinez ne OKB e tha kete? OMG
    Sory ...e paskam ngaterru , jo ne OKB por ne Beograd : http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=136046

Dhe ambasadorat e nje "shteti" kane nje politike apo jo ??

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Neve syt Serbia ?? ...kjo po qe eshte fora e javes lol

Sory ...e paskam ngaterru , jo ne OKB por ne Beograd : http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=136046

Dhe ambasadorat e nje "shteti" kane nje politike apo jo ??
    Hic kurgjo.
    Per disa OKB dhe Beogradi jane njesoj.
    I feel Kosovereign!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    Pse te shkoj ne 2008 une, kur para 1 muaj ata e shprehen qarte duke thene "KOSOVA ESHTE E SERBIS". Apo me gjuaj me plumb edhe me vone me thuaj si jam. Come on hapni syte. E pane qe Izraeli kerkoj mbeshtetje ne shqiperi edhe tani tallen. Shqiperia te qendroj pro Izraelit pike. Shko e shif sa vende myslimane e kane njohur kosoven. E kam thene edhe e them shqiperia nga te ashtuquajter miq ortodoks & mysliman vetem keq ka pare. Eshte koha ti kthehemi besimit te te parve tane katolicizmi. Eshte shpetimi i shqiptarve & shqiperis.
    Edhe une para disa javeve kam degju nga nje zv minister i Kosoves duke then se kosova eshte pjes e serbis

Kthenu askush sesht tu ju pengu kurr skeni qen me te lir se sa sot por me se pari thirreni ata tjuvt qe jeni ndar ne qindra sekte pastaj ejani thirrna edhe neve por jo duke e sulmu besimin tim sepse ather do deshtosh

Po çuditem pse nuk po iu thoni te krishtereve shqiptare ortodokse kthehuni ne katolike ose pse nuk po iu thone atyre ejani ne rrenjet tona ose, pse po i lejojne njeqind sekte krishtere protestante te propagandojne te ne, e nuk po i therrasin edhe keto sekte te behen katolike
    Ose, pse nuk po i therrasin ne rrenjet e tyre ateistet
    Por po na therrasin vetem neve muslimaneve

Me qenë per katolicizem i therrasin edhe ortodokset, edhe te pafete, edhe ateistet, edhe politeistet, edhe paganet, edhe komunistet, edhe protestantet! Jo vetëm neve muslimanëve ,por ketu po shihet qellimi i juaj

une ju kisha keshillu te mos veproni si ky prijsi i juaj ,http://www.facebook.com/video/video....42270&comments
    Ndryshuar për herë të fundit nga ximi_abedini : 07-07-2011 më 13:34
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Edhe une para disa javeve kam degju nga nje zv minister i Kosoves duke then se kosova eshte pjes e serbis
    epo çka me i ba tash ... disa thone kosova pjese e serbise, disa thone kosova pjese e turkise, arabise, magjupistanit etj. .... ndersa disa te tjere thone Kosova eshte pjese e Shqiptarise dhe kultures Shqiptaro-Europiane.
    Religion Is Curable

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga berisha e madhe Lexo Postimin
    Tani ne foto shikojme flamurin e shqiperise. Ate flamur e kishte familja e Kastriotit e cila ishte familje kristiane. Heroi i kombit shqiptar ishte Gjergj Kastrioti(kristian) i cili jo vetem luftoi turqit por luftoi edhe kunder Islamit. Tani nuk e kuptoj per cfare identiteti po flisni ?? Gjergj Kastrioti luftoi kunder turqve dhe fese islame kurse ju jo vetem i dono turqit por ja moret edhe fene. Ju jeni komb magjup. Njerez pa identitet. Ja shikoni nga njera ane keni flamurin e shqiprise nga tjetra flamurin e kosoves me 43 ylla. Nga njera ane keni islamin nga tjetra ameriken. E di cfare indentiteti keni ju ??
    Me ket postim u binda se je pasues i Kastriot Muftyraj, se vetem ai esht kunder Shqiptarve te Kosoves dhe Maqedonis dhe deshiron aleanc me Qetniko-serbet kunder neve . Qe po te tregoj se cka jemi : 98% Shqiptar Musliman, pro Amerikan, Flamuri kombtar kuq e zi me shqiponjen ne mes, ai tjetri esht zyrtar sa per ti bo qefin edhe disa vite Perendimorve . Po ti cfar je nje Grek, nje Italian ndonje deshmitar jehova se ne Shqipri vetem sa sishit bo Italian ne rrug ma shum Italiance se shqip flitet ja qka je ti duke dasht ti behesh ma sipmatik evropianve keni fillu ta harroni shqipen se dokni ma Cool italiance apo G[D]reqisht .Simbas asaj qe thua i bie qe skenderbeu qenka Qifut se zoti te cilin beson skenderbeu ishte qifut nga azia [oriental]
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    epo çka me i ba tash ... disa thone kosova pjese e serbise, disa thone kosova pjese e turkise, arabise, magjupistanit etj. .... ndersa disa te tjere thone Kosova eshte pjese e Shqiptarise dhe kultures Shqiptaro-Europiane.
    Apet u ktheve me tjeter emer Opakevic Opinga !
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Kthenu askush sesht tu ju pengu kurr skeni qen me te lir se sa sot por me se pari thirreni ata tjuvt qe jeni ndar ne qindra sekte pastaj ejani thirrna edhe neve por jo duke e sulmu besimin tim sepse ather do deshtosh

Po çuditem pse nuk po iu thoni te krishtereve shqiptare ortodokse kthehuni ne katolike ose pse nuk po iu thone atyre ejani ne rrenjet tona ose, pse po i lejojne njeqind sekte krishtere protestante te propagandojne te ne, e nuk po i therrasin edhe keto sekte te behen katolike
    Ose, pse nuk po i therrasin ne rrenjet e tyre ateistet
    Por po na therrasin vetem neve muslimaneve

Me qenë per katolicizem i therrasin edhe ortodokset, edhe te pafete, edhe ateistet, edhe politeistet, edhe paganet, edhe komunistet, edhe protestantet! Jo vetëm neve muslimanëve ,por ketu po shihet qellimi i juaj

une ju kisha keshillu te mos veproni si ky prijsi i juaj ,http://www.facebook.com/video/video....42270&comments
    lol ti i nxorre te gjithe te pa fe. Po ta lexosh me vemendje postimin tim e kupton lehte thashe "nga fqinjet ortodoks & mysliman vetem keq ka pare shqiperia" Nejse zoti ju ndimofte skam cfare te them me teper. Beni cte doni vetem veten me arab, palestinez etc. mos e krahasoni. JENI SHQIPTAR! Tani edhe sikur gjithe shqiptarve te vij tiu puth kembet Palestina per mua ngelet armike sepse e tha hapur "KOSOVA ESHTE SERBI" me keq ska ku shkon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 07-07-2011 më 15:00
    I LOVE GOD

j&g

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga The_Capital Lexo Postimin

The other side of the American’s media reports for Juma- protest

Kosovo Albanian Muslim believers are offended by incorrect ways of how the U.S. media presented the request of the citizens of Kosova. The same thing has been done by some Kosova’s media.

Islam is an inseparable part of our identity.

Our friendly relationships with American people are not built on the basis of negotiations and compromises, because the spiritual aspect can never be brought to the table of discussion.

Being pro-American in the nation, well believe that the American people will respect us and love with our features, including our love and commitment to Islam and Islamic countries and our respect for the Palestinian people special.

For unlike many of those American media showed the most prestigious real in their reporting on the protest of Muslim believers by showing that it's great needs of these people.

But that media reporting for these protests were not mentioned at all in the article summarizing American’s media ‘American press for protest of the Kosovo Muslims' which was published by some Kosova’s media, which leaves space for misunderstanding and anger being generated without necessary.

It is simple. Nobody and especially our friends can not require us to reducer our religiosity, or give up our valuable things, no matter how they label. Otherwise those who require such a thing, are not friends. /Ekuilibër/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ana tjetër e raportimeve të medieve amerikane për xhuma-protestën

Besimtarët mysliman shqiptar të Kosovës, janë të ofenduar nga mënyra jo e saktë se si mediet amerikane e kanë prezantuar kërkesën e qytetarëve të Kosovës. Të njëjtën gjë e kanë bërë edhe disa medieve kosovare.

Islami është pjesë e pandashme e identitetit tonë.

Lidhjet tona miqësore me miqtë tanë amerikanë nuk janë ndërtuar në bazë të negociatave dhe kompromiseve, sepse aspekti shpirtëror asnjëherë nuk mund të nxirret në tavolinë.

Duke qenë ne populli më pro amerikanë, fare mirë besojmë që edhe populli amerikanë do të na respektoj dhe dojë me karakteristikat tona, përfshirë këtu dashurinë dhe përkushtimin tonë për fenë islame dhe respektin tonë vendet islame e veçantë për popullin palestinez.

Për ndryshe shumë medie amerikane prej atyre më prestigjioze u treguan reale në raportimet e tyre për protestën e besimtarëve mysliman duke treguar që kjo është nevojë e madhe e këtyre njerëzve. Por se raportimet e këtyre medieve reale për protestën nuk ishin përmbledhur fare në artikullin e disa medieve të Kosovës ‘Shtypi amerikan për protestën e myslimanëve në Kosovë’ duke lënë hapësirë për keqkuptime dhe ngjallje të inatit të pa nevojshëm.

Thjeshtë, askush e aq me tepër miqtë tanë nuk mund të na kërkojnë të reduktojmë apo të heqim dorë nga gjërat tona me të shtrenjta pavarësisht se si i emërtojnë ata. Përndryshe ata që do të kërkonin këtë gjë nuk do të ishin miq. /Ekuilibër/
    Ky artikull veq me ben te qesh. Kjo dihet sa jane te perkushtuar shqioptaret e Kosoves per islamin. Ku jeni duke jetuar, ne planetin mars me duket. Spo ja vlen me debatu dicka me ju.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •