Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Jo falimnderit, nuk duam asnjë "zbukurim" në flamur sepse nuk kemi nevojë. Po deshët të bëheni karagjoza vendosni përfytyrimet tuaja në tatuazhe. Simboli kombëtar është simbol kombëtar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Jo falimnderit, nuk duam asnjë "zbukurim" në flamur sepse nuk kemi nevojë. Po deshët të bëheni karagjoza vendosni përfytyrimet tuaja në tatuazhe. Simboli kombëtar është simbol kombëtar.
    Flasimper te miren e kombit dhe jo per deshira adolishentesh sic e ngaterron ta karakterizosh Hyllien.
    Paqe!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Flasimper te miren e kombit dhe jo per deshira adolishentesh sic e ngaterron ta karakterizosh Hyllien.
    Nuk ka punë kryqi tek simboli kombëtar. Asnjë familje fisnike Arbërore, përfshi Skënderbeun që ishte i Krishter nuk kishte simbolikë Kishtare. Simbolika ka qenë terësisht pagane, nga shkabonja dykrenare, tek vula sekrete e Skënderbeut me Ledën Pellazge.

Sigurisht që ka një ndikim krishter që ekziston tek të gjithë ne, si krishterë si muslimanë, por pamvarësisht ndikimit, në Shqipëri Krishtërimi ka qënë në forma kripto-kristiane, ku shumë herë ka dominuar narrativi lokal, si psh në Malësi me Kanunin. Nuk dua ti futem pastaj ckishërimit që ndodhi apo nuk ndodhi me Lekën, dhe arësyet janë nga më të ndryshmet që na ofrohen, nga kokfortësia e tij në implementimin e Kanunit që qe kundra autoritetit suprem të Kishës, e deri tek një evaluim i tij për një arësye që nuk na jepet për një aleancë të tijë të shumëpërfolur por kurrë të provuar me Turkun. Në një mënyrë apo tjetër, janë kujdesur mirë të gjitha palët që memorien e Ligjvënësit Shqiptar, Lekës ta fshijnë nga historia, atë dhe gjenealogjinë mbretërore të familjes së tij.

Edhe një herë, simbolet fetare nuk kanë vend në ato kombëtare, cfarëdoqofshin ato.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    kryqat apo gjysmehenat etj i coni na ndonje vend tjeter per te mos ju then se ku e kuptoni vete ju. mos na ngisni flamurin se ai flamur ndotet po ti shtosh simbole fetare te cfaredo feje. nese doni kryqa i mbani ne shtepit tuaja ne kisha cdoni ju me flamurin!!! flamuri ska te bej me fene ca do bejme ne do kthehemi si serbet e greket qe ngaterrojn fene me kombin.

Perjashtuar Maska e DARDANI.ZH
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    156
    [QUOTE=Anesti_55;3154313]
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    Po dhe une te thashe se merret me kufijte sipas religionit.Per vatikanin Kosova eshte akoma e pushtuar nga otomanet, atehere cfar duhet te njohe ajo?

Vatikani eshte nje shtet kalorsiak nje vazhdimesi te uredherit kaloresve te Maltes.Pra Kalores ne mbrojtje te krishterimit dhe te ndihmese pa dallim per te vobektin.

Keto qe shpreh ketu sinqerisht nuk i kuptoj, ndjehem shume i vogel per tu marre me Vatikanin, te drejtat e tij , mardheniet e mija me te, etj etej.Nuk e kuptoj sinqerisht se si une mund te krijoje mardhenie te drejtperdrejta me Zotin, kam provauar dhe nuk ka mujte.Me vjen keq qe kam mbete i tille, nje produkt made in albania , i perbuzur per nga vetite e cilesite personale dhe te popullit tim.Kerkoj te ndryshoj vetveten, por te marr pas dhe te tjetert, qe ky ndryshim te marre kuptim, por si, qysh , si une dhe te gjithe ju e kemi te pa mundur.Atehere ndjehet nevoja per dike , per nje formacion, per nje eksperience , per nje kurajo, per nje shprese, per ne ndricues, per te me thene hidhe kemben se une te pres.

Keto mardhenie i ke te dokumentuara.....kerkush nga ne nuk mund ti gjykoje.Krishterimi ra, por u shpetua ajo cka mund te shpetohej.

keto jane fraza politike , ne politike njerzit krijojne mardhenie borxhesh, ne mardheniet shpirterore nuk ka borxh, por ka falje , dashuri , shprese ne te ardhmen e perbashket.

E vertete qduhet ta bejme nese e ndjeme e jo se na shtyjne, por kjo thenie nuk vlen per te gjitha shkallet e nivelet e shoqerore.Nuk duhet te abuzohet me kete shprehje.Te gjithe popujt udhehiqen nga elita e tij, dhe populli yne nuk ben perjashtim.Eshte pikerisht kjo pjese e popullit qe duhet ta ndjeje, ta nuhase e te veproj, me pas te tjeret e bejne ne menyre aproksiamtive, ebejne si nje nje detyrim patriotik, si nje nevoje sociale te cilen kreket tane e kane menduar.

Feja aspak nuk merret me ceshtjet e se drejtesfeja merret me mardheniet mes njerezve.Perkushtimi i saj eshte te beje jeten sa me cilesore dhe kjo kupton qe eshte dhe kontribut per lirine, pasi sic e pame ne 50 vite , lirite dhe te drejtat humbasin dhe nga humbja e cilesive njerezore.Jeta ne diktature humbi lirite e te drejtat e shqiptareve ne nje dimension te pa krahasueshem , me lirite e te drejtat e kosovareve ne Jugosllavi.
    Nuk ka ma kece se edhe Shqiptarit me fe te Shkaut e Grekit ti del reni me fole per hallet e Shqiptarve.

Perjashtuar Maska e DARDANI.ZH
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    156
    Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    Katolikët e gjithë Evropës në shtator në Tiranë

http://koha.net/

Tiranë, 6 korrik 2011– Nga 29 shtatori e deri më 2 tetor, në Tiranë do të mbahet konferenca e presidentëve të konferencave ipeshkvnore katolike të Evropës. Lajmi bëhet i ditur nga “Radio Vatikani”, media kjo që e ka cilësuar këtë si një ngjarje të rëndësishme kishtare, gjatë së cilës do të trajtohen tema të ndryshme kishtare dhe shoqërore.

“Mbledhja e kryetarëve të konferencave ipeshkvnore katolike dhe personaliteteve tjera kishtare evropiane në Tiranë, përbën në të njëjtën kohë edhe një mirënjohje ndaj Kishës Katolike shqiptare dhe vlerësim për punën e bërë në periudhën pas rënies së regjimit e të diktaturës komuniste etj”, citon ajo.

Kjo Konferencë, bëhet me dije se do të ketë për temë “Ungjillëzimin e ri në Evropë”.

Ndërkaq, presidenti i konferencës ipeshkvnore katolike të Shqipërisë dhe kryeipeshkvi i Tiranë-Durrësit, imzot Rrok Mirdita ka deklaruar lidhur me këtë aktivitet se ky përbën një vlerësim për Shqipërinë.

“Për ne dhe kishën e këtij vendi është një ngjarje mjaft e rëndësishme. Do të trajtohen tema të ndryshme e mjaft të rëndësishme, nga ekspertë të posaçëm, si edhe autoritete të larta kishtare. Ky eveniment mirëpritet edhe nga komunitetet e tjera. Ai përbën në të njëjtën kohë edhe një hap më të sigurt drejt atij integrimi që ne kërkojmë”, ka pohuar ai për radion e Vatikanit, transmeton agjencia Noa.

Para pak ditëve, në një takim që u mbajt në Torino, konferencat ipeshkvnore katolike të Evropës diskutuan mbi marrëdhëniet ndërmjet Katolicizmit dhe Islamit.

Iuu ci pe Qelbkane Shqiperin keto stervilla i`kni mshelni dyert se ska bes ne kta Qafira .

Te pakten shpresoje te marin Toilettenpapier me vete?

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga policia911 Lexo Postimin
    me ne fund erdhi edhe dita e shqiptarit
    Feja e Shqiptarit Eshte Shqiptaria[ kristiane] sa bukur do i shkonte shqiponjes shqiptare nje kryq ne ngjyr floriri ne mes
    Kryqi te mbetet ne zemrat e njerezve, mos e perzini besimin me simbolet kombetare. Mos u beni si ximi abedinat edhe ju.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2010
    Postime
    2
    "Shqiptaria" nuk eshte fe.

Kryqin mund ta vesh ku te duash, por jo në flamurin e shqiptarëve, sepse shqiptarët janë komb me shumicë muslimane.

Citim Postuar më parë nga policia911 Lexo Postimin
    me ne fund erdhi edhe dita e shqiptarit
    Feja e Shqiptarit Eshte Shqiptaria[ kristiane] sa bukur do i shkonte shqiponjes shqiptare nje kryq ne ngjyr floriri ne mes

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga DARDANI.ZH Lexo Postimin
    Iuu ci pe Qelbkane Shqiperin keto stervilla i`kni mshelni dyert se ska bes ne kta Qafira .

Te pakten shpresoje te marin Toilettenpapier me vete?
    fick dich in knie XHELO

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    [QUOTE=Anesti_55;3154313]
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin

...e kosovareve ne Jugosllavi.

Mua me intereson, pse ti po i quan Shqiptaret e Kosoves ashtu?

Mos m`u pergjigj mua (une e di), pergjigju vetes...

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •