Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
Problemi yt eshte se ti nuk kupton simboliken e bustit: busti nuk u be per te "nderuar personin George W. Bush", busti u be per te perkujtuar MOMENTIN HISTORIK te vizites se presidentit amerikan per here te pare ne Shqiperi, dhe pritjen historike qe iu be ne Fushe-Kruje.

Dhe vizita e tij ne Fushe-Kruje ka lene mbresa te jashtezakonshme jo vetem ne Shqiperi por ne mbare boten. Ishte hera e pare qe presidenti Bush, i cili si doktrine te veten ne politiken amerikane kish avancimin e demokracise edhe ne boten arabe, u prit ne nje menyre aq festive nga nje popull musliman si ai shqiptar. Dhe jam i bindur qe vizita ne Shqiperi ka lene mbresa te medha edhe tek presidenti amerikan, pasi tek populli shqiptar ai gjeti afirmimin e bindjeve te tija: edhe popujt muslimane jane te denje per vlerat universale demokratike. Shembulli me i mire per kete, eshte pikerisht Shqiperia.

Nuk e ke idene se sa njerez me te cilet punoj me kane ardhur te me pyesin per viziten e Bush ne Shqiperi, dhe filmimet qe u transmetuan edhe ne Amerike nga vizita ne Fushe-Kruje. Kuptohet qe shumica i shikonin gjerat ngushte sipas shijeve te tyre politike, por te gjitheve u kish bere pershtypje ndenjat e sinqerta te miqesise qe ato pamje filmike deshmonin.

Nuk qellon shpesh qe ne nje vizite ne nje vend musliman, presidenti amerikan te pritet ne ate menyre.

Albo

Bushi donte nje kepuce ne shqiperi kokes.Pse do thuash ti?Sepse shfrytezoi dashurine shqiptaret si popull musliman per ti thene botes qe ja sa me duan mua muslimanet.Nderkohe gjithe bota muslimane e njeh bushin si nje kriminel ordiner qe Zoti ia dhente nje vdekje si ajo e Ariel Sharonit.Bushit e perdori viziten ne shqiperi si pretekst per politike meditaike qe ja une jam njeri i dashur per njerzit.Por mos harro ne greqi, france, gjermani dhe ne cdo vend jane bere protesta anti bush sepse Bushi e ktheu boten ne nje cerdhe lufte.Dhe ti smerr vesh as nga politika e as nga feja thjesht je nje teleshikues lajmesh qe mendon se bushi dergoi demorakcine ne boten arabe.Ti akoma sben dallimin midis mynyres se Obames dhe mynyres se Bushit.Bushi perdori luften ndersa Obama politiken.Bushi e futi boten ne lufte dhe krize financiare qe mbas 11 shtatorit bota perendimore po iken per lesh per shkak te krizave financiare.Obama trashegoi nje bote ne krize dhe megjithe po mundohet per ta nxjerre nuk ka premisa ta ndryshoje.Ne te ardhmen gjerat do perkeqesohen nese deri dje ishte vetem iraku problmei i naftes qe donte te vidhte amerika tani harta territoriale e luftes ka pesuar ndryshime drastike.Ti je ne pune 2-3 vjete dhe te siguroj qe mbas dy vjetesh ke per te qene i papune per shkak te krizave qe do godasin boten ekonomike.Mbaje mend kete postim dhe mbas dy vitesh une do te pyes ty per pune tende qe a ta kane rritur pagen, ta kane zvogeluar, apo je i papune sepse kriza po thellohet keq e me keq per shkak te kredi dhenies qe bejne bankat cifute qe mendojne vetem per veten e tyre duke pire gjakun e cdo qytetari amerikan.