Sic e the dhe vete pak me pare,se presidenti Juves , iNTER ,dhe Milanit takohen e kalojne dreka e darka bashke.Seria A une e kam thene gjithmone qe eshte bastarduar nga trukimet e ndeshjeve,dhe ne bejme lloqe kot ktu.FUTBOLLI ESHTE BIZNES.
Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar
Nuk eshte vetem Serie A i trukuar dhe i Bastarduar...Ta garantoj se ma te pista i ke Ligat e Gjermanise, Frances, Anglise dhe Spanjes etj... Ama ato e denojne nje ekip me llogjike. Ekipi qe e zbulojne e demtojne sezonet tjera pa buje e zhurme e pa publikime. Nuk e prishin bukurine e kampionatit...Thjesht ekipi qe ka bo trukime per nja 5-6 vjet nuk shef titull me sy, Nuk ka bugjet te mire, fillojn e i largohen lojtaret. Kjo eshte politika qe bejne ligat tjera. Vetem ne Itali behen publike ne media e nxjerrin ngado dhe ja ulin vlerat kampionati. Do ishte me mire sikur Juventus ne 2006 apo edhe Milan ne 1980 ti denonin duke mos i lene te fitojne titull per 7-8 vjet se sa ti dergojne ne Serie B dhe pastaj te publikojne keto skandale neper Media.
Kudo ka ''Gabime te albitrave'' po gjithkush thot ishin gabime te albitrimit
Ne itali ''Nje gabim i albitrit'' reagimet jane se italian vetem per trukime jane.
#finoallafineforzaJuventus
Po leje mer tashi,po na tregoke qe jane me te pista ligat e tjera se Seira A.Ne Itali disa ndeshje duken ashiqare per nga menyra se si trukohen.Trukime mund te kete cdo kampjonat i mundshem,kjo dihet tashme sepse futbolli eshte kthyer ne biznes te piste,por te thuash qe kampjonati Gjerman eshte me keq se Seria A,eshte njesoj sikur te thuash se Shqiperia ka standart me te larte jetese se Zvicra.
Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar
Ba me ndej injorantat pa fole kerkush nuk kishte me i dallu prej te tjerve. E keqja jote asht se je edhe arrogant. Kujton se din e i jep gojes. E te duken te tjeret per urgjence.
Ato qe kam shkru jane deshmi te nji deshmitari okular, protagonist te ndeshjes. Flet ai bashke me 3 lojtare te tjere, jo une. E ke me video.
42 telefonatat e Moggit me arbitrin Bertini para ndeshjes Juve-Mlan dihen botnisht. E thote gjykatesi. As Moggi nuk i mohon. As avokati i De Santis te dokumemti siper nuk i mohon telefonatat me kto skeda por mundohet me u mbrojte me faktin qe ishin te pergjueshme
Une nuk thashe dolem te pafajshem. Mbas ndeshjes Siena-Milan, ku na masakrojne arbitrat per te disaten here (e persris, Giraudo i thoshte Moggit ne telefon: pune te mire bani ai miku yne ne Siena e?) Milani fillon e ankohet me shefat e arbitrave.Po vetem nje pytje po te bej ??? Meqe sipas teje ne 2006 ju ishit te pafajshem pse nuk e moret ju trofeun por e mori Inter???
Shife golin qe na anullun paturpsisht e me qellim, sic e verteton telefonata e Giraydos
Pikrisht per telefonaten mbas kesaj ndeshje denohet Milan. Denohet per shkelje te nenit te etikes (artikulli 1), jo per trukime ndeshjes si Juve (neni 6).
Atehere me sa ftyre ju kerkoni Serine B per ne, per ma teper qe e konsideroni te padrejte denimin tuj? Dmth se mendoni se pozicioni jone ishte ma keq se i juaji? Pak dinjitet, mos u bani qesharake
Faktet ishin deshmite e ketij personazhit qe bante ndermjetesin mes lojtarve e bastexhive. Per deshmite e tij u denun te gjithe. Ne momentin qe nuk pohon akuzat kunder jush nuk ka ma fakte.Sa per totonero ne qofte se do kishin fakte reale athere e kapshin per veshi dhe e qonin ne gjykate me deshmu ate akuzuesin.
Sa per totonero krejt bota e di mire qe nuk denohet nje ekip per 2 lojtare. Nuk e prish kopene nje dele e zeze as pyll pa derra nuk ka. Denoheshin lojtaret dhe jo ekipi.
Bota e din, pervec tejet, se ne ate kohe denohej ekipi per ēdo gja qe banin anetaret e tij. Sot kane ndryshu rregullat, dhe ekipi denohet vetem per drejtuesit me te drejte firme.
Kto qe ke shkru nuk kane lidhje. Kush foli per Muntarin? Ju vret ndergjegja a si? Apo u frymzove prej kapitenit tuj bastexhi, Bufit, qe tha sot se asht fol shume per ate gol ne vend qe me u fole per pritjen e bukur te tij. ahaahahJu gjithmone publikoni disa video ku Juventus eshte favorizu...Publikoni edhe disa video ku Milan eshte demtu...Po kurre nuk guxoni me i nxjerr favorizime qe i bejne Milanit dhe demtime qe i bejne kundeshtareve te Milan.
Fatmirsisht nuk jemi nga ata tifoze qe merremi me video ne youtube se siq na kan favorizu neve ashtu edhe na kan demtu.
Ju folni per golin e Muntarit....Folim edhe per golin e Matrit, Folim edhe per Penalltine qe mori boateng ndaj Inter, Folim edhe Per golin qe shenoi inter si ai i Muntarit.
Folim edhe per ato penallti te pastra qe Juventusit i jan mohu, Do me fol per golin e anulluar ndaj Catanias folim edhe per golin qe na e kan mohu kundra Genoas.
Thojne qe Medalia ka dy ane jo nje ane....Krejt e dijn qe futbolli eshte BIZNES dhe nderkoh qe ne bejme dallavere e humbim kohe ketu....Moratti - Berlusconi dhe Agnelli pijne kafe bashke.
E keqja asht se e kishte seriozisht.
Ishte perla e dyte qe nxori, mbasi tha qe nuk ka asgja te keqe nqs konkordohet ndonje barazim ne fund te kampionatit
Edhe kto pa lidhje. Ne skandalin totonero nuk tha kush se Juve ka vjedh kampionatin. Thjeshte ka shit ndeshje si te tjeret. Paolo Rossi u denu 2 vjetFatmirsish sa here qe jemi akuzu si ne 1980 ashtu edhe ne 2006 lojtaret e Juventus e kane tregu veten ne kupe te botes. Ku kan triumfu ne 1982 krejt e majn men Paolo Rossin dhe Tardellin. Gjithashtu edhe ne 2006 e pushtuam kupen e botes krejt e dijn finalen me 8 lojtare te Juventus. Me thuaj qe edhe finalen e porositi Moggi nga telefoni.
Kurse ne 2006-en kupen e fitun 5 juventine e 5 mlanista. Mos ngul kambe kur nuk din
Me cilin shtet mor kishte lidhjet? Prodi ne pushtet. Melandri ministre e sportit. Nji komunist si Guido Rossi shef i federates. Nji tjeter komunist hetues gjate Calciopolit, Borrelli, armik i hershem i Berlusconit. Mos flitni mor idiotlleqe. Milan ēa asht penalizu prej atmosferes politite te asaj kohe, ju thoni e shpetun.Pavarsisht se Nuk ishte ne pushtet Berlusconi lidhjet ne shtet i kishte dhe i kishte mjaft te mire.
Pres te pergjigjesh...Pse nuk i mori Milan 2 trofete qe ju hoqen Juves por i mori Inter i vendit te trete.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga puroshkodran : 26-05-2012 mė 15:56
Hec mor do me kallzu ti injorance se i kam lexu ato qe ti shkrun. Jo injorance po harbutllik vjellen ne cdo post. i kam pa komentet dhe reagimet tuja kur ESPN shpalli Juventus ekipin me te madh ne historine e Futbollit.
Kush te tha qe une e shpalla Juventus te pafajshem...E kam pranu qe Moggi ka bere trukime ju folni per trukime thjesht u jam kunderpergjigj se edhe ju nuk jeni ma te paster. Por deshmi te reja dolen qe Ekipe tjera ishin me te perfshira se Juventus.
Ajo qe the kush foli per golin e Muntarit ??? E hangert dreqi keni Trazu krejt boten per ate gol.
Sa per Berlusconi kujton ti se sapo u hoq nga Kryeministria. Shkeputi marredheniet me te gjithe. O bisha une jan vet ne Shkenca Politike dhe e di mire se si funksionon Shteti. Kujton ti se Fatos Nano i ka shkeput rrenjet nga Shteti Shqiptar. Dhe kur flas per Fatos Nanon. Duhet ta dish Mire se kush eshte Berlusconi qe tallte lesht edhe Me Obamen e Angela Merkel kur fliste ne telefon me Regep Taip Erdogan.
Ne 2006 ishin 6 lojtare te Juventus ne formacion dhe jo 5. ishin edhe disa ishin interiste e disa te Palermo etj etj.
Ne te gjitha postet qe ti i poston ka gjithmone luhatje shifrash ne favor te tifozllikut.
Chelsea - Barcelona.
Ankesat e Mourinhos per Barcelonen
Porqe Barcelona. Porqe Barcelona (Perse Barcelona Perse Barcelona)
I ndjeki shpesh Highlighs te SuperSport dhe te betohem se ma shum
Ndoshin ne Gjermani ose Spanje ose France se sa ne Itali.
Dhe Italia eshte vendi i vetem qe i lufton keto.
Puro, je shume mendje-shkurter e seshte hera e pare qe e shquan kete virtyt ketu.
Une personalisht skam besuar kurre ne calciopoli.
Mirepo qe ka pase dore dikush per ta hap kete si "skandal" kjo nuk diskutohet.
Se kush ishte kjo dore, nje zot e di.
Mbase ju milaneshat ose inter-merdat.
Mirepo fatkeqesisht ka njerez qe i besojne verberisht ketij scandali me cfare u eshte percjell atyre nepermjet mediave.
E pikerisht ketu fillon mendjengushtesia e njerezve te tille, ku hyn edhe ti.
Sikur ky skandal te ishte i vertete, do te thote se ne komplet serine A ekziston nje kulture e keqe,fryme korruptuese qe i ka rrenjet thelle ne te.
E kjo fryme detyrimisht, nqs ekziston, me te keq pa te keq perfshin kedo, cdo element konstruktiv te figc deri tek ekipet e lojtaret vet.
Nqs sistemi eshte i korruptuar qe ne rrenje, atehere smund te pretendosh qe ekipi im eshte i paster e tjetri i korruptuar.
Sistemi fuksionon si rrjet informativ qe po i hyri virusi, infektohet cdo gje.
Koka e ketij sistemi jane ekipet e medhaja dhe nqs keto infektohen, automatikisht i gjithe strukturat e sistemit infektohen gjithashtu, si bobi i madh edhe i vogli.
Keto lojerat "jo ma beri arbitri, jo ma beri ky" jane kot, fjale boshe qe zhvlereson lojen qe u be ne fushe. Me qindra gabime arbitrale behen ne premier league, bile nxorren si statistike qe me ligat e medhaja, ketu gabimet behen dyfish.
Nuk ankohet njeri per pislliqe ketu, edhe pse tek tuk, jam i sigurte qe behen, por perderisa bobat e medhenje nuk implikohen ne keto pislliqe, atehere sistemi ska sesi te infektohet.
Se di a e kapish apo jo kete gje , se ju milaneshat jeni cik si duduma, nga vet natyra.
Edhe nje gje tjeter.
Mos u bej hipokrit kot se koti.
Kur juventinet ankohen pse ju nuk u denuat ne serine B, me vrap e na del me pacavurret e NJE telefonate te vetme(kur shume telefonata nuk u dokumentuan qellimisht nga prokuroria) per te mbrojt ekipin tend engjell, ndersa kur na permend pislliqet e viteve 80's te bera nga ekipi yt, na ankohesh se pse juvja su denua kur "duhej" denuar. Lol
Ironic![]()
Cuditnisht pate nji moment kthjelltesie. Pranove qe Moggi trukonte ndeshjet.
E perseris: nga i pari te i fundit ata qe komandonin ne kohe te calciopolit ishin kundershare te hershem te Berlusconit. Sidomos shefi i federates dhe hetuesi Borrelli. Me logjike, nqs Berlusconi levizte fijet do t'emnoheshin ne keto poste keta personazhe? Arbitri Nucini ka deklaru se Borrelli gjate marrjes ne pyetje i pat thane: ''per Interin nuk na inereson gja, na fol per Milan e Juven''
Ne 2006-n ishin 5 juventine ne kombetare: Buffon, Cannavaro, Zambrotta, Camoranesi, Del Piero. Ma gjej pat te gjashtin.
Krijoni Kontakt