Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

"Morali ne Pikëpyetje" Prifti Sfidon Kishën: "Më masni Anusin nëse nuk besoni"

Para disa ditesh, neper blogjet e Freethinkers gjeta nje lajm interesant. Behet fjale per nje prift katolik nga Spanja i quajtur Andrés García Torres, i cili akuzohet per homoseksual, akuze e cila bazohet ne nje foto ku ai del pa kemishe nen shoqerine e nje te riu 28 vjecar.

Kjo eshte foto ku prifti tregohet ne anen e gabuar!
    Konkretisht, akuza eshte ngritur nga Arqipeshkevi i Getafes i cili ka kerkuar qe Prifti ne fjale ti nenshtrohet testit te HIV dhe te beje nje terapi me qellim "Kurimin e Homoseksualizmit".

Prifti Torres, ka pohuar per mediat se do shkoje ne Rome per tu ankuar se po e largojne padrejtesisht nga Konvikti i Famullise ne Madrid, per me teper ai insiston qe djali me te cilin ka dale ne foton shoqeruar, nuk thote asgje pos shoqerise se mire; E me kete rast ai sfidoi kishen duke thene:

"Le te me masin anusin dhe te shikojne ne eshte zgjeruar"

Me tej, ai thote qe nena e tij s'ka pushuar se qari rreth asaj se c'ka ndodhur.

Per me teper, pjestar te komunitetit lokal pretendojne se prifti eshte njeri shume human dhe i dedikuar per te ndihmuar te tjeret e me kete rast kane mbledhur mbi 1000 firma ne mbeshtetje te tij.

Burimi:

http://www.typicallyspanish.com/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 14-07-2011 më 09:25
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Hahaha cfare niveli.
    Sa here kane kleriket prekje me lemi shkencore, shplojne kalamajesine e tyre.
    Cfare eshte deshmi, cfare jo, nuk meson Bibla, por shkenca e jurisprudences.
    Pak me pak Bibel, pak me shume artikuj te shkolles juridike dhe do ishte parandaluar gjithe kjo groteskesi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Bo bo bo e fliqen boten keta prifterinj.
    Njerzit me hipokriter bejne punen e shejtanit. dhe njerzve ua servirin si te zotit. however kampion eshte Lorenzo nga amerika. ku perdunoj plot 200 femij te shurdher e memecer. dhe nuk i hyri nje gjembe ne kembe sa ishte gjalle.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 14-07-2011 më 16:15 Arsyeja: Pa gjeneralizime!!!

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Mr. Zeid ... ky eshte korrupsioni "Kreativ" i religjiozeve. Arsyeja therret ne Moral personal, e jo ne moral te dogmatisur Borebardhash :P
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Scion, mendon se homoseksualizmi është dicka normale nga pikpamja biologjike, evolutive dhe shkencore ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Me thene te drejten, nuk po arrij te kuptoj, se cfare i intereson morali apo imoraliteti i priftit, nje ateisti! Fundja, une qe besoj ne nje Qenie Supreme, nuk me intereson morali apo imoraliteti i nje personi, aq me teper i nje kleriku. Tani po ju pyes ju; cfare dobie i sjell kjo ateizmit apo agnosticizmit tuaj?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Me thene te drejten, nuk po arrij te kuptoj, se cfare i intereson morali apo imoraliteti i priftit, nje ateisti! Fundja, une qe besoj ne nje Qenie Supreme, nuk me intereson morali apo imoraliteti i nje personi, aq me teper i nje kleriku. Tani po ju pyes ju; cfare dobie i sjell kjo ateizmit apo agnosticizmit tuaj?
    Nuk mund te besh "dobine" si kriter per pyetjen, a te hapesh nje teme apo jo. Per shume arsye. Kryesorja prej tyre do te ishte fakti se "dobia" eshte vleresim dhe vleresimet jane ceshtje personale, ajo qe ti sheh si dobi, e sheh tjetri si jodobi.

Nuk dua te them se kjo teme nuk shkon ne dobi te ateizmit dhe agnosticizmit. Dobite jane (nder tjera):

- Arqipeshkvi dhe prifti mund te kene aftesi te kufizuara sa qe veshtire i dallon nga kalamajte;
    - Nese arqipeshkvi dhe prifti jane te tille, indikohet se besimi ne fe, Zot apo "Qenie Supreme" eshte obsolet;
    - Mendimi qe besimi eshte obsolet eshte djepi i mosbesimit apo besimit ne forme tjeter nga ajo qe meson feja;
    - Sikur qe fetaret (edhe vete librat e tyre) qe tregojne shembuj te keqije per jobesimtaret, ashtu edhe ateistet tregojne shemuj te keqij per fetaret.

Ti ke problem me hegjemonizmin fetar. Je nenshtruar e syrgjynosur ndaj fese ne personalitet, karakter, vlera dhe cdo gje tjeter. Te duket normale nese fetaret bejne veprimin X, por trembesh e tmerrohesh, kur ateistet e bejne te njejtin veprim. Ky eshte nenshtrim.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    ...Ti ke problem me hegjemonizmin fetar. Je nenshtruar e syrgjynosur ndaj fese ne personalitet, karakter, vlera dhe cdo gje tjeter. Te duket normale nese fetaret bejne veprimin X, por trembesh e tmerrohesh, kur ateistet e bejne te njejtin veprim. Ky eshte nenshtrim.
    Nese ka dicka qe me duket aspak etike, eshte pikerisht kur te tjeret personalizojne biseden duke me treguar se kush jam, cfare besoj, cfare problemi kam, etj etj ...kur nuk me duket se kam folur per gjera te tilla ketu, dhe te them te drejten nuk kam mbetur te m'i tregojne njerez on-line, te cilet as me njohin dhe as i njoh, dhe as iu permendi probleme te tyre apo te flas me kompetence se si jane apo nuk jane.
    Nuk kam probleme me fene, sepse e kam tejkaluar prej kohesh, problemin (perfshirjen) me fene mund ta kene ata qe pretendojne se jane ateista, dhe nuk bejne gje tjeter vetem se te vrasin syte duke permendur fene ne cdo bisede, prandaj me ben pershtypje nje fakt i tille, sepse personalisht nuk me intereson morali i nje personi te thjeshte, dhe aq me teper i nje kleriku. Ta jap nje keshille miqesore, sepse shoh qe shpesh nuk me kupton dhe me perfshin apo me ben interpretime te gabuara asaj qe them; te lutem ose kuptoje drejt ate qe them dhe pastaj diskutojme me shume deshire, ose nese nuk me kupton drejt duke me bere intepretime personale, mos me cito fare, sepse arrijme pastaj ne nje qorrsokak qe nuk kam deshire t'i kushtoj kohen time.
    Me respekt Yes*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Nese ka dicka qe me duket aspak etike, eshte pikerisht kur te tjeret personalizojne biseden duke me treguar se kush jam, cfare besoj, cfare problemi kam, etj etj ...kur nuk me duket se kam folur per gjera te tilla ketu, dhe te them te drejten nuk kam mbetur te m'i tregojne njerez on-line, te cilet as me njohin dhe as i njoh, dhe as iu permendi probleme te tyre apo te flas me kompetence se si jane apo nuk jane.
    Nuk kam probleme me fene, sepse e kam tejkaluar prej kohesh, problemin (perfshirjen) me fene mund ta kene ata qe pretendojne se jane ateista, dhe nuk bejne gje tjeter vetem se te vrasin syte duke permendur fene ne cdo bisede, prandaj me ben pershtypje nje fakt i tille, sepse personalisht nuk me intereson morali i nje personi te thjeshte, dhe aq me teper i nje kleriku. Ta jap nje keshille miqesore, sepse shoh qe shpesh nuk me kupton dhe me perfshin apo me ben interpretime te gabuara asaj qe them; te lutem ose kuptoje drejt ate qe them dhe pastaj diskutojme me shume deshire, ose nese nuk me kupton drejt duke me bere intepretime personale, mos me cito fare, sepse arrijme pastaj ne nje qorrsokak qe nuk kam deshire t'i kushtoj kohen time.
    Me respekt Yes*
    Nese e sheh te padobishme qe te flitet per shembuj te hidhur te fetareve, atehere duhet ta shohesh te padobishme edhe Biblen dhe Kuranin kur flasin per shembujt e hidhur te jobesimtareve (si ky jobesimtar eshte genjeshtar, si ky eshte i padrejte, si ai tjetri eshte i poshter).

Pasi qe nuk e ben kete gje deri sot, por e ben ketu me ateistet, jep te kuptohet se punon me dy morale, fetareve u lejon gjera, te cilat nuk ju lejon jofetareve.

Rast i paster.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nese e sheh te padobishme qe te flitet per shembuj te hidhur te fetareve, atehere duhet ta shohesh te padobishme edhe Biblen dhe Kuranin kur flasin per shembujt e hidhur te jobesimtareve (si ky jobesimtar eshte genjeshtar, si ky eshte i padrejte, si ai tjetri eshte i poshter).

Pasi qe nuk e ben kete gje deri sot, por e ben ketu me ateistet, jep te kuptohet se punon me dy morale, fetareve u lejon gjera, te cilat nuk ju lejon jofetareve.

Rast i paster.
    Me vjen keq, e ke gabim, sepse une kam shkruar edhe tek forumi i besimtareve muslimane, ku i kam kritikuar hapur per keperdorim te fese, (me qellim aspak sulmues por thjesht keshillues), po ashtu i kam kritikuar hapur edhe ne shume tema te tjera, por fakti se nuk ke qene i vemendshem kur i kam shkruar, nuk do thote se nuk e kam bere nje gje te tille. Une nuk po kritikoja ateistat, thjesht me ben pershypje, pse ateistat bien ne kurthin e fese, duke i kushtuar asaj vemendje, dhe nuk ishte kritike, por thjesht keshille me asnje qellim te keq.
    Sa per shembujt e hidhur te Bibles e Kur'anit me nderhyrjet aq barabare te dores se njeriut aty, per qellime te uleta strategjike per te nenshtruar njeriun, i kam permendur edhe me shembuj dhe kritikuar ashper, por tani nuk po me duket e udhes te t'i permendi se cilat postime, duke qene se ekzsitojne vete ne tema. Madje ne dy tema, monoteizmin dhe keqperdorimin e fese nga kleriket e kam barazuar me komnunizmin. Por te them te drejten, nga pikepamja ime personale, nje teme e tille si kjo, mbi dicka qe meriton vetem injorim, sepse tashme dihen boterisht raste te tilla, nuk besoj se duhet te meritoje vemendjen e ateizmit, duke qene se ateistat shquhen me teper per nje mendje te forte, te dhene pas arsyetimit, llogjikes matematikore ne ceshtje shume te rendesishme jetesore, inovacione etj etj... dhe jo ceshtje prifterinjsh.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •