Qe Gjithesia ka vetem Nje Zot dhe Ai e rregullon cdo ceshtje ne gjithesi dhe nuk ka zotra te tjere si besojne paganet qe ka shume zotra dhe secili zot me krijesat e veta.
Ndersa Kurani thote qarte qe eshte vetem Nje Zot dhe ai eshte perkujdesesi i vetem i Gjithesise.Cdo gje tjeter pervec tij eshte krijese, qofte ajo engjell apo njeri.
Ketu tek kjo tema ke disa versete Kuranore qe flasin per kete ceshtje
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=111546
"Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"
Jo aspak .Perkundrazi ju keni marre ne vend te mesimeve te Jezusit keni marre mesimet e Palit.Jeni ju qe e kundershtoni Jezusin duke ecur me mesimet e Palit.Duke filluar qe nga Murgeria, synetlluku, heqja e ligjeve biblike ne realitetin e perditshem,dashuria per cifutet, adhurimi i sendeve ikonave, engjejve apo kryqeve duke menduar se ato sjellin fat dhe miresi.Shenjterimi i njerzve duke i zhveshur nga mekatet sikur beni me Papen qe e quani Ati i Shenjte apo shenjtoret.Shfaqesimi i mekateve tuaj duke u rrefyar tek prifti apo duke mendur se me ane te besimit ne trini do shpetoni prej denimit te Zotit.Ky verset flet kundra Palit, e me rradhe qe u quajten mesues sipas bibles.
Mateu 23:8 Por ju mos lejoni qė t'ju quajnė rabbi, sepse vetėm njė ėshtė mėsuesi juaj: Krishti, dhe ju tė gjithė jeni vėllezėr.
Mateu 23:9 Dhe pėrmbi tokė mos thirrni askėnd atė tuaj, sepse vetėm njė ėshtė Ati juaj, ai qė ėshtė nė qiej.
Mateu 23:10 As mos lejoni qė t'ju quajnė udhėheqės, sepse vetėm njė ėshtė udhėheqėsi juaj: Krishti.
Por nė kishėn e Antiokisė ishin profetė dhe mėsues : Barnaba, Simeoni, i quajtur Niger, Luci nga Kireneas, Manaeni, qė ishte rritur bashkė me Herodin tetrark, dhe Sauli(Pali).(Veprat 13/1)
Por ka pasur edhe profetė tė rremė midis popullit, ashtu si do tė ketė midis jush mėsues tė rremė, tė cilėt do tė fusin fshehurazi herezi shkatėrruese dhe, duke mohuar Zotėrinė qė i bleu ata, do tė tėrheqin mbi vete njė shkatėrrim tė shpejtė. Dhe shumė vetė do tė ndjekin doktrina shkatėrruese tė tyre dhe pėr shkak tė tyre udha e sė vėrtetės do tė shahet.( Letra e dyte Pjeter 1 /20-21)
Se pari une nuk ndjek "politikat" njerezore dhe ritet e ndryshme qe jan produkte njerezore.
Une nuk i lutem papes, se papa eshte njeri si une. Krijuar nga Perendia, me natyre mekatare. Cdo njeri eshte me natyre mekatare dhe ben mekat.
Bibla thote:
Pra, ketu futet si une edhe papa.1 Gjoni 1:8 Po tė themi se jemi pa mėkat, gėnjej-mė vetveten dhe e vėrteta nuk ėshtė nė ne.
Une nuk e quaj asnje njeri te shenjte mbi kete planet. Bibla thote se ne jemi ne proces shenjterimi, dhe vetem kur te jemi ne pranin e Perendise, atehere do jemi te shenjte komplet.
Une nuk adhuroj ikona. Une adhuroj Perendine. Adhuroj Atin, Birin dhe Frymen e Shenjte.
Mekatet e mia ia rrefej vetem Perendise nepermejt "avokatit" tim Jezus.
Mesue i rrem eshte ai qe flet kunder Jezusit. Pali, pas takimit qe pati me Jezusin derisa po ecte rruges per ne Damask, ka shpallur te verteten e Jezusit dhe ne cdo leter ka folur vetem per te duke e quajtur Zot, Shpetimtar, ...1 Gjoni 2:1Djema tė mi, ju shkruaj kėto gjėra qė tė mos mėkatoni; dhe nė qoftė se ndokush mėkatoi, kemi njė avokat te Ati, Jezu Krishtin tė drejtin.
Me thuaj se ku ka folur ndryshe Pali nga mesimet qe vet Jezusi beri.
Ky eshte Mesimi i Jezusit.Mateu 5:43 Ju keni dėgjuar se qe thėnė: "Duaje tė afėrmin tėnd dhe urreje armikun tėnd".
44 Por unė po ju them: "Duani armiqtė tuaj, bekoni ata qė ju mallkojnė, u bėni tė mirė atyre qė ju urrejnė, dhe lutuni pėr ata qė ju keqtrajtojnė dhe ju pėrndjekin,
45 pėr tė qenė bij tė Atit tuaj, qė ėshtė nė qiej, sepse ai bėn tė lindė diellin e tij mbi tė mirėt dhe mbi tė kėqijtė, dhe bėn tė bjerė shi mbi tė drejtėt dhe tė padrejtėt.
46 Sepse, po tė doni vetėm ata qė ju duan, ēfarė shpėrblimi do tė keni? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?
47 Dhe nėse pėrshendetni vetėm vėllezėrit tuaj, ēfarė bėni tė veēantė? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?
Ju myslimanet nuk e pranoni kete mesim sepse bije ne kundershtim me mesimet e kuranit.
Madje ti vjen dhe mundohesh ta njollosesh Jezusin duke pretenduar se Ai ka thene qe bijt te vrasin prinderit.
Une nuk iu kuptoj se sa labil-er jeni ju. Vini dhe merrni vargje nga bibla derisa e quani ate (biblen) te ndryshuar. Thoni se e doni Jezusin dhe mundoheni ta degradoni figuren e Tij me propagand banale dhe mashtruese!
Nje gje duhet te dish ti dhe cdo krijes mbi kete planet: Mesues si Jezusi nuk ka ekzistuar dhe nuk do ekzistoj ndonje here. Moralin dhe etiken qe mbolli Jezusi, nuk e ka bere dhe nuk do e bej asnje njeri, asnje profet, filozof, sociolog, udheheqes fetar apo laik.
Nuk je i pari qe pretendon te hedhesh balte mbi Jezusin.
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
Kush eshte argumenti qe ajo qe pa Pali ishte Jezusi ? Pali nuk pa asnje figure apo njeri pa vetem drite dhe degjoi ze.Zerin e Jezusit Pali kurre ne jeten e tij se kishte degjuar qe te bente krahasimin me ate qe degjoi kur po kthehej nga Damasku.
Dhe njerėzit qė udhėtonin me tė ndaluan tė habitur, sepse dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri. (Veprat, 9/3-7)
A nuk profetizoi Jezusi qe kush thote se me ka pare ne Shkretetire apo dhomat e erreta
, nė qoftė se dikush do t'ju thotė: "Ja, Krishti ėshtė kėtu", ose "ėshtė atje", mos i besoni. Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit. Ja, unė ju paralajmėrova. Pra, nė qoftė se ju thonė: "Ja, ėshtė nė shkretėtirė", mos shkoni atje: "Ja, ėshtė nė dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24/23-26)
Pali e quajti te mallkuar ne kryq Jezusin
Krishti na shpengoi nga mallkimi i ligjit, sepse u be mallkim per ne (duke qene se eshte shkruar: "I mallkuar eshte kushdo qe varet mbi dru") (Galatasve 3/13)
Prandaj thuhet ne bibel
Zoti mė tha: "Profetėt profetizojnė gėnjeshtra nė emrin tim; unė nuk i kam dėrguar, nuk u kam dhėnė asnjė urdhėr dhe nuk kam folur me ta. Ata ju profetizojnė njė pamje tė rreme, njė parashikim tė kotė dhe mashtrimin e zemrės sė tyre.. (Jeremia 14/14)
Jo aspak thenia e Jezusit eshte e vertete por nuk eshte e vertete thenia e krishtereve te sotem qe propagandojne perendine si dashuri ne kundershtim me theniet e Jezusit.E quajne Muhamedin a.s jo profet nderkohe pasuesit e tij luftuan me baballaret e tyre, velelzerit e tyre per hire te besimit, luftuan cifutet dhe romaket armiqte e jezusit.Ju krishteret e sotem keni devijuar dhe jo jezusi.Ju akuzoni Islamin si fe te dhunes por harroni mesimet e Jezusit per problemet qe do kene besimtaret edhe brenda familjeve te tyre.Ju besoni ne trinitet nderkohe qe Jezusi ka besuar ne nje Zot te vetem.Ju jeni shtrmberuesit dhe hedhesit balte mbi mesimet e tij sepse ju i ndryshuat me ane te Palit, Keshillit te Nikeas, Verdiktit te Milanos, rrymave biblike te Jozef Smithit, Mormoneve apo Evangjelisteve, Apo vatikanit politik dhe materialist ne vend te besimit shpirteror.E kupton Greg se ku eshte problemi?
Ky eshte Mesimi i Jezusit.
Ju myslimanet nuk e pranoni kete mesim sepse bije ne kundershtim me mesimet e kuranit.
Madje ti vjen dhe mundohesh ta njollosesh Jezusin duke pretenduar se Ai ka thene qe bijt te vrasin prinderit.
Une nuk iu kuptoj se sa labil-er jeni ju. Vini dhe merrni vargje nga bibla derisa e quani ate (biblen) te ndryshuar. Thoni se e doni Jezusin dhe mundoheni ta degradoni figuren e Tij me propagand banale dhe mashtruese!
Nje gje duhet te dish ti dhe cdo krijes mbi kete planet: Mesues si Jezusi nuk ka ekzistuar dhe nuk do ekzistoj ndonje here. Moralin dhe etiken qe mbolli Jezusi, nuk e ka bere dhe nuk do e bej asnje njeri, asnje profet, filozof, sociolog, udheheqes fetar apo laik.
Nuk je i pari qe pretendon te hedhesh balte mbi Jezusin.
~Geri~,
Do e mohosh edhe kete pjese ku Pali flet me Jezusin?
Veprat e Apostujve 9:1 Ndėrkaq Sauli, duke shfryrė akoma kėrcėnime dhe kėrdi kundėr dishepujve tė Zotit, shkoi te kryeprifti,
2 dhe kėrkoi nga ai letra pėr sinagogat e Damaskut, me qėllim qė, po tė gjente ndonjė ithtar tė Udhės, burra o gra, tė mund t`i sillte tė lidhur nė Jeruzalem.
3 Por ndodhi qė, ndėrsa po udhėtonte dhe po i afrohej Damaskut, befas rreth tij vetėtiu njė dritė nga qielli.
4 Dhe, si u rrėzua pėrtokė, dėgjoi njė zė qė i thoshte: ``Saul, Saul, pėrse mė pėrndjek?``.
5 Dhe ai tha: ``Kush je, Zot?``. Dhe Zoti tha: ``Unė jam Jezusi, qė ti e pėrndjek; ėshtė e rėndė pėr ty tė godasėsh me shkelm kundėr gjembave``.
6 Atėherė ai, duke u dridhur i tėri dhe i trembur, tha: ``Zot, ē`don ti tė bėj unė?``. Dhe Zoti: ``Ēohu dhe hyr nė qytet, dhe do tė tė thuhet ē`duhet tė bėsh``.
"Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"
Ti ke dy alternativa ose do ti besosh Palit ose Jezusit?
Ose do ti besosh Dhiates se Vjeter dhe Ungjijve ose letrave te Palit?
Ne dhiaten e vjeter thuhet
Dora ime do tė jetė kundėr profetėve qė kanė vegime tė rreme dhe shqiptojnė shortari tė gėnjeshtra. Ata nuk do tė marrin pjesė nė kėshillėn e popullit tim, nuk do tė jenė tė shkruar nė rregjistrin e shtėpisė sė Izraelit dhe nuk do tė hyjnė nė vendin e Izraelit; atėherė do tė pranoni qė unė jam Zoti, Zoti.Sepse, po, sepse kanė bėrė popullin tim tė devijojė... (Ezekieli 13/6-10)
Zoti mė tha: "Profetėt profetizojnė gėnjeshtra nė emrin tim; unė nuk i kam dėrguar, nuk u kam dhėnė asnjė urdhėr dhe nuk kam folur me ta. Ata ju profetizojnė njė pamje tė rreme, njė parashikim tė kotė dhe mashtrimin e zemrės sė tyre.. (Jeremia 14/14)
Jezusi tha
nė qoftė se dikush do t'ju thotė: "Ja, Krishti ėshtė kėtu", ose "ėshtė atje", mos i besoni. Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit. Ja, unė ju paralajmėrova. Pra, nė qoftė se ju thonė: "Ja, ėshtė nė shkretėtirė", mos shkoni atje: "Ja, ėshtė nė dhomat e fshehta", mos u besoni.(Mateu 24/23-26)
Atehere ne qoftese se bibla thote se ka njerez qe do thojne dhe profetizojne pamje te rreme a duhet une ti besoj?
Nese Jezusi thote se nese dikush thote se jezusi ishte ketu apo atje sikur beri Pali a duhet ti besoj une ketij njeriu kur vete Jezusi thote "mos i besoni"?
E zeme se Dhiata e vjeter dhe Jezusi nuk flet fare per keto fenomene atehere marrim fjalet e Palit dhe i analizojme.
E pa Pali figuren e Jezusit?
Jo nuk e pa ai pa vetem nje drite.
Mos merrem me periudhen dhe biografine e Palit para se te shikonte driten se do dalim se ai ishte nje vrases i apostujve dhe perndjekes i besimtareve qe me dhune i detyronte ato te besonin.Kur e pa qe dhuna spo jepte efekte te duhura zgjodhi metoden tjeter.
Ai thote se eshte dinak dhe i ka bere njerzit per vete me dredhi.
Ashtu qoftė! Unė nuk u bėra barrė pėr ju; megjithatė duke qenė dinak ju zura me dredhi.2 korintasve 12:16
Mirepo vete Pali deklaron se flet me marrezi
Atė qė po them nė mburrjen e guximit tim, nuk po e them sipas Zotit, por nė marrėzi. Duke qenė se shumė vetė mburren sipas mishit, edhe unė do tė mburrem. Sepse ju qė jeni tė ditur, i duroni lehtė tė marrėt. (2 e Korintasve 11/17-19)
Nė tė dy versetet tregohet se Pali pa njė dritė tė madhe e cila e rrėzoi pėrtokė dhe se dėgjoi zėrin e njė qėnie qė i tha se jam Jezusi.Ndėrkohė qė tek verseti i parė biblik (Veprat, 9/3-7) thuhet se njerzit qė ishin me Palin dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri ndėrsa tek verseti i dytė (Veprat, 22/6-9)thuhet ata qė ishin me mua e panė dritėn dhe u trembėn, por nuk dėgjuan zėrin e atij qė mė fliste.Pra versetet kundėrshtojnė njėri tjetrin nė dėgjimin ose jo tė zėrit nė shikimin apo jo tė dritės.
Per Palin flet kundra dhe Pjetri dhe Gjoni.
Prandaj ki kujdes greg se Jezusi thote
Sepse do tė dalin krishtėr tė rremė dhe profetė tė rremė, dhe do tė bėjnė shenja tė mėdha dhe mrrekulli tė tilla aq sa t'i mashtrojnė, po tė ishte e mundur, edhe tė zgjedhurit.25 Ja, unė ju paralajmėrova.(Mateu 24/24)
Tė tillė apostuj tė rremė, janė punėtorė hileqarė, qė shndėrrohen nė apostuj tė Krishtit. Dhe nuk ėshtė pėr t`u ēuditur, sepse Satanai vet shndėrrohet nė engjėll drite.(2 Korintasave 11/13-14)
Nga e dinte Pali se ėngjėlli i satanait shėndėrrohej nė engjėll drite? Pali deklaron se ai dinte edhe se Jezusi ishte ngritur nė tė tretin qiell mirėpo njė ėngjėll i Satanait i sillte me grushta pėr tė mos treguar tė vėrtetėn.
Unė njoh njė njeri nė Krishtin, i cili, para katėrmbėdhjetė vjetėsh (a ishte nė trup, a ishte jashtė trupit, nuk e di; Perėndia e di), u rrėmbye gjer nė tė tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perėndia e di), u rrėmbye nė parajsė dhe dėgjoi fjalė tė patregueshme, qė nuk ėshtė e lejuar tė thuhen nga njeri. Pėr atė njeri unė do tė krenohem, por nuk do tė krenohem pėr veten time, veē se pėr dobėsitė e mia. Edhe sikur tė doja tė krenohesha, nuk do tė isha i marrė, sepse do tė flisja tė vėrtetėn; por nuk e bėj kėtė, se mos ndonjė mė ēmon mė tepėr nga ajo qė mė sheh, a mė tepėr nga ajo qė dėgjon nga unė.Dhe, qė tė mos mė rritet mendja pėr shkak tė jashtėzakonshmėrisė sė zbulesave, m'u dha njė gjėmb nė mish, njė engjėll i Satanit, pėr tė mė rėnė me grushta, qė tė mos mbahem me tė madh..(2 Korintėsave 12/2-7)
Pėr kė thoshte Pali Pėr atė njeri unė do tė krenohem.!?
Krenohemi nė Krishtin Jezus pa besuar nė mish, (Filipianėve 3/2-3)
Pse thoshte Pali m'u dha njė gjėmb nė mish, njė engjėll i Satanit, pėr tė mė rėnė me grushta
Por ndodhi qė, ndėrsa po udhėtonte dhe po i afrohej Damaskut, befas rreth tij vetėtiu njė dritė nga qielli. Dhe, si u rrėzua pėrtokė, dėgjoi njė zė qė i thoshte: ``Saul, Saul, pėrse mė pėrndjek?``. Dhe ai tha: ``Kush je, Zot?``. Dhe Zoti tha: ``Unė jam Jezusi, qė ti e pėrndjek; ėshtė e rėndė pėr ty tė godasėsh me shkelm kundėr gjembave``... Dhe njerėzit qė udhėtonin me tė ndaluan tė habitur, sepse dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri. (Veprat, 9/3-7)
~Geri~,
E ke ber nje lemsh sa nuk e di se si arrin ne keto perfundime abstrakte.
Duhet ta kuptosh nje te vertet. Pali nuk ishte profet, prandaj thenja e Jezusit se do te vijen profet te rrem pas Tij, nuk ka lidhje me Palin. Pali ishte Apostull, ndjekes i Krishtit.
Eshte e vertet qe Pali me pare ishte nje perndjekes i madh i ndjekesve te Jezusit, por pastaj u be nje nder predikuesit me te medhenj te Jezusit. U burgos disa here dhe vdiq duke deshmuar Hyjnin e Krishtit.
Me thuaj nje pjese nga fjalimet e Jezusit ku Pali flet te kunderten.
Per kete populli do thoshte: Ai hoxha-hoxhe-AliaNė tė dy versetet tregohet se Pali pa njė dritė tė madhe e cila e rrėzoi pėrtokė dhe se dėgjoi zėrin e njė qėnie qė i tha se jam Jezusi.Ndėrkohė qė tek verseti i parė biblik (Veprat, 9/3-7) thuhet se njerzit qė ishin me Palin dėgjonin tingullin e zėrit, por nuk shikonin njeri ndėrsa tek verseti i dytė (Veprat, 22/6-9)thuhet ata qė ishin me mua e panė dritėn dhe u trembėn, por nuk dėgjuan zėrin e atij qė mė fliste.Pra versetet kundėrshtojnė njėri tjetrin nė dėgjimin ose jo tė zėrit nė shikimin apo jo tė dritės.
Pra ata NUK PAN NJERI dhe NUK NDEGJUAN SERIN E JEZUSIT. Then ndryshe:
Pra ata PANE DRITEN dhe DEGJUAN TINGULLIN E ZERIT (JO ZERIN). Pra e njeta gje, e thene ndryshe.
Per tjerat nuk po flas tani se nuk kam kohe. Megjithese nuk kan ndonje kuptim, por do i sqarojme.
Krijoni Kontakt