Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534

Izraeli kërkon përkrahjen e Shqipërisë për “Palestinën”

Ministri i Jashtëm i Izraelit, Avigdor Lieberman ka nisur një udhëtim diplomatik për të bërë lobin në Shqipëri dhe në Kroaci kundër krijimit të një shteti palestinez.

Shefi i diplomacisë izraelite, Avigdor Lieberman do të shkojë në Kroaci, Shqipëri e Austri në përpjekje për t`i bindur këto vende që të mos i japin mbështetje kërkesës palestineze për shtetësi në OKB në muajin shtator.

Vizita e Liberman në vendin tonë pritet të shënojë dhe vizitën e parë të një ministri të Jashtëm izraelit pas 17 vitesh. Udhëtimi i Lieberman, vjen një javë pas atij të kryeministrit Benjamin Netanjahu, i cili vizitoi Rumaninë dhe Bullgarinë me po të njëjtin mesazh.

Si Kroacia ashtu edhe Austria abstenuan në vitin 2009 kur në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së u miratua komisioni faktmbledhës (Goldstone Report) për konfliktin në gaza. Në këtë kontekst Izraeli i shikon këto vende si të lëkundura. Ndërsa Shqipëria dha votën e saj kundër Izraelit dhe duket se përveç tentativës për t’i ndryshuar qëndrimin Tiranës, vizita e parë e një ministri të jashtëm do të shfrytëzohet më shumë për krijimin e lidhjeve ekonomike pasi Lieberman do të shoqërohet nga 16 kompani të ndryshme.

Ndërsa, Netanjahu do të udhëtojë edhe në Poloni e Hungari për t`i bindur edhe këto vende të mos mbështesin lëvizjen palestineze. Përpjekja intensive diplomatike vjen në një kohë kur Izraeli po tenton të bindë sa me shume vende që të deklarohen publikisht kundër kësaj lëvizjeje./shekulli/
    I feel Kosovereign!

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Mire kishte qe Shqiperia ta kushtezoj me njohjen e Kosoves shtet nga ana e Izraelit per te mos njohur Palestinen.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Gogi për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Mire kishte qe Shqiperia ta kushtezoj me njohjen e Kosoves shtet nga ana e Izraelit per te mos njohur Palestinen.
    Te ishte shqipria e viteve para 90 ateher mund te ndodhte kjo, por me kte Shqipri qe kan katandis politikanet mos pretendoni per kushte. Shqiperia eshte tashme e shitur dhe nuk vendos dot vet per asnje ceshtje te tille e te ngjashme si kjo.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar OO7 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Abstenim

C'te mbjellesh do te korresh i thone nje fjale! Por une prape besoj, se meqe njohja e Kosoves shifet si Precedent nga Izraeli, kam pershtypjen qe Abstenimi eshte zgjidhja me e mire.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Do te duhej t'ju tregohej Izrealiteve se cka ka bere Shqiperia gjate luftes se dyte boterore per ta, dhe pastaj te kerkohet edhe njohja e Kosoves si shtet i pavarur. Ne nuk kemi asnje lidhja me palestinen keshtu qe mund ta shfrytezojme nje situate te tille per interesat tone. Ambasadori palestinez ne Beograd para disa ditesh ka deklaruar se Kosova gjithnje ka qene pjese e Serbise, pra nese ata deklarojne nje gje te tille, pse do te duhej qe ne te mbanim qendrim neutral ndaj qeshtjes se tyre.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Damastioni për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    kjo nuk esht nje ceshtje shum e thjesht,,sepse dy palet kan nga pak te drejt ne pretendimet e tyre,,

por un do ta kisha njohur Palestinen..

pastaj sa i perket Kosoves,,,problemi i Kosoves esht shekullor,,por nese ne Kosov Shqiptaret do te ishin para se gjithash Shqiptar,,do te ishin njohur qe ne vitin 1912.

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    Kur Kosova te heqe lejet e qendrimit per Fuad Ramic e Mehgjyp Uvejsin me shoke. Te shkojne ne Bosnje e Egjpyt keta maskarenj.
    Talaq, Talaq, Talaq.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    shqiperia duhet te perkrahe izraelin...ambasadori palestinez u deklarua qe kosova eshte serbi.

mos harroni hebreo-amerikanet, Madeleine Albright dhe gjeneralin Clark, rolin e tyre per clirimin e kosoves.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    shqiperia duhet ti vej kushti qe ata te njohin kosoven. midis dy vendeve shqiperia ben mire qe te mbaj anen e izraelit se palestina e beri te qarte si ndihet per shqiperin & kosoven.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    shqiperia duhet ti vej kushti qe ata te njohin kosoven. midis dy vendeve shqiperia ben mire qe te mbaj anen e izraelit se palestina e beri te qarte si ndihet per shqiperin & kosoven.
    Palestina nuk eshte shtet dhe duhet te ndihmojme Izraelin.Pike

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •