Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Nje pyetje muslimaneve rreth xhamise qe duan te ndertojne ne Prishtine

Fillimisht ju them te dashurve antare qe si takojn kesaj feje (dmth muslimane) mos te postojne ne kete teme fare.
    E dyta jam dhe vet musliman (figuroj si musliman)
    e treta te dal ne tem:

Nje gje me duket absurde mua, pse deshironi nje xhami me te madhe ne prishtine ne kohen ku ka dhjetra xhamira te tjera te cilat jane te zbrazeta.

Njera xhami ka 1000 besimtare qe luten te xhumave / Tjetra xhami ka 10 besimtare qe luten po ne te njejten dite (xhuma) po ne te njejten date po ne te njejten kohe.

Mund te ma spjegoni nje cik kete gje?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    Fillimisht ju them te dashurve antare qe si takojn kesaj feje (dmth muslimane) mos te postojne ne kete teme fare.
    e treta te dal ne tem:

Nje gje me duket absurde mua, pse deshironi nje xhami me te madhe ne prishtine ne kohen ku ka dhjetra xhamira te tjera te cilat jane te zbrazeta.

Njera xhami ka 1000 besimtare qe luten te xhumave / Tjetra xhami ka 10 besimtare qe luten po ne te njejten dite (xhuma) po ne te njejten date po ne te njejten kohe.

Pasi nuk tu eshte pergjigje askush , une do mundohem ta japi mendimin tim
    Rastesisht e pash nje video nga zeri i Amerikes ne nje forum qe nuk eshte fare fetar dhe te njejtin po e postoj ketu :

Mendoj se kane nevoj per nje Xhami , se po shifet qe jashte po falen .. mendoj ne ate qendrimin e drejte e jo per inat vjeres te vdek gruja , te mos keqkuptohemi .

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    as une skam asgje kunder muslimaneve.

Kshtu njerez behen vetem gjate festave te bajrameve dhe asnjeher tjeter, perveq te xhumave qe behen 1% e kesaj qe pame ne video.

pra pse te ndertohet nje xhami vetem per dy "namaze" gjate vitit ? Ose per nje "namaz" gjate javes? Por kjo e dyta, nuk eshte problem, zgjidhja e kesaj te dytes eshte te shkojne ne xhamia te tjera njerezit jo te tubohen ne njeren xhami e te tjerat ti lene te zbrazeta.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Me se shumti mblidhen neper Xhami te premteve dhe Dy Bajrameve ne vit (ashtu si ne video) dhe kur jane disa festa fetare , dhe me sa e lexoj ne forum une u mungon nje Xhami besimtareve atje perndryshe , sa jam une i informuar nga ana fetare , ndalohet te ndertohen Xhami aty ku ska nevoj , por me mire te pergjigjet donje tjeter qe din me mire Islamin .

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anėtarėsuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    as une skam asgje kunder muslimaneve.

Kshtu njerez behen vetem gjate festave te bajrameve dhe asnjeher tjeter, perveq te xhumave qe behen 1% e kesaj qe pame ne video.

pra pse te ndertohet nje xhami vetem per dy "namaze" gjate vitit ? Ose per nje "namaz" gjate javes? Por kjo e dyta, nuk eshte problem, zgjidhja e kesaj te dytes eshte te shkojne ne xhamia te tjera njerezit jo te tubohen ne njeren xhami e te tjerat ti lene te zbrazeta.
    ps u ndertu pra katedralja qe nje her ne vit shkojn njerzit ne te ne kershendellat 1 her ne vit !!!!
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    @Geezer, pershendetje!

Mua s'me intereson perse u ndertua katedralja dhe as nuk dua t'ja di per ate, mua thjesht me intereson pergjigjja e pyetjes sime, sa i perket katedrales mund te hapesh nje teme te re dhe te diskutojme aty.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    e treta te dal ne tem:

Separi duhet te jesh me i informuar rreth asaj qe thua se xhamiat jan te zbrazta.

Nese ke fal ndonje xhuma neper xhamiat e qyteteve ne kosove e sidomos ne prishtin, ateher kete teme do e formuloje ndryshe ose nuk do e hapje hiq.

Te gjitha xhamiat, ne te gjitha qytetet e kosoves mbushen full, bile edhe oborret dhe rruget per skaj mbushen me xhemat.

Kjo eshte xhamia e madhe ne prishtine, duke u falur ne oborrin e saj xhamti (nuk po bejne protest kesaj here por po bejne namaz)

Ndersa ne rastin e prishtines, eshte skandal logjik, imagjinojeni xhamia qe ka emrin dhe mban primatin si xhamia e madhe e prishtines nuk mund te perballoj me shum se 350 persona?!?! A nuk eshte skandal kjo.. Ndersa katedralja katolike qe eshte ndertuar ne mesin e prishtines dhe ne qendren e saj, mund ti pranoj me shume se 1000 persona (a krejt prishtina i ka me pak se 200 katolik).

Te flasim drejt nevoja per xhamia ne prishtine egziston si anjeher tjeter, kesaj ju shtohet edhe masaj e madhe e studenteve nga universiteti i prishtines, te cilet pothuajse i mbushin xhamiat e prishtines per cdo te premte.

Mirpo te thash edhe me lart, ky problem kuptohet vetem kur e shef me sy kete problematik dhe tek ateher bindesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 28-06-2011 mė 05:18
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    @fisniku-student, pershendetje!
    Une kam qene shume here ne Kosove (konkretisht: Gjakove kam qene me shume) dhe meqe jam musliman, atje ku shkoja une edhe ata ishin musliman, por ishin besimtare dhe me qonin ne xhami, sa her qe shkoj atje detyrohem te shkoj ne xhamira te ndryshme te Gjakoves (po flas per Gjakove qe tmos jem "out"). Dhe p.sh., per disa "namaze" ne ndrronim disa vende (kete nuk e di pse) dhe sinqerisht ne njeren xhami gjindeshin 5 persona ne tjetren 25 dhe distanca ne mes tyre ishte shume e vogel. Kam hasur dhe ne xhuma dhe po eshte e vertete shkojne me shume por ne njeren xhami nuk ia di emrin dhe nuk di ta spjegoj se ku gjindet me tregonin ata, me thonin: "Atje behet mire, falen njerezit dhe jashte", ndersa une ngase s'deshiroja ashtu shkonim ne nje xhami tjeter ku ishim 30-40 max., qe se besoj as aq sa ishin duke perfshire dhe femije te vegjel.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    A
    Arsyeja eshte shume e thjeshte,kerkojne ndertimin e nje xhamie ne Prishtine ,edhe pse e panevojshme ,vetem per inat te Katedrales!
    kto inatet na kan len aty ku jemi,, per inat te Serbeve dhe te Grekve, te behemi edhe me injoranta,,dhe tju tregojm atyre qe ne se kemi ne plan te ndryshojm ndonjeher,,

mbusheni Shqiperin me Xhamia se ju duhen,, per te treguar se jemi shum mbrapa,,jo vetem si popull,,por edhe si politikan,

e drejt do te ishte,,qe ne Shqiperi mos te lejohet asnje xhami apo hoxh qe ne minare kendon Arabisht.

si te jet vendi behet kuvendi thot nje fjal e urt popullore,,dhe ne kte koncept hoxha do te duhej ta kendonte ne Shqip ezanin,,

Dhe nese kjo do te ishte e pa lejueshme nga feja,,,apo e pa mundur,,at“her kjo do te ishte fakti me i mir qe kjo fe,,nuk esht per Shqiptarin!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    e treta te dal ne tem:

I nderuar sė pari Xhamia ėshtė kėrkuar tė ndėrtohet nė njė vend ku dėndesia e popullsisė muslimane ėshtė mjaft e lart nė raport me hapsirėn e xhamiave,kėshtu qė mos tė falen njerėzit rrugve,qė mos t'a stėrmbushin edhe mė shumė komunikacionin...qė mos t'i pengojnė njerėzit qė kalojnė nėpėr rrugė...
    Prandaj shihet se kjo Xhami i kontribon jo vetėm shoqėrisė muslimane por edhe shoqėrive fetare tjera...po ndodhin gjėra tjera edhe mė madhore qė s'ka nevojė tė ndodhin e nuk e di pse kjo kryelartėsi ndaj njė gjėje qė duhet pėr njė shoqėri,pa marr parasysh cila ėshtė ajo...madje ne po themi se po e duam anėtarėsimin nė BE,e ku ėshtė toleranca e kėtyre njerėzve ku dihet ēfarė Xhamia ka nė shtetet europiane e dihet edhe numėri i muslimanėve atje.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •