Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    .................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    jeni bere si grate e keqija o mutacion..ty dhe kompanise tende duhet me ju keqtrajtuar me keq se sa keqtrajtojne talebanet motrat e veta..si nuk zute mend more..rremoni tere diten neper internete te gjeni llumra te nje feje e ti perdorni kunder fese tjeter..mbledhni shkrime nga forumet e fllicta ekstreme shqiptare te te gjitha kraheve dhe na e ndyni forumin shqiptare..qellimi i shpifur i juaji eshte futja e perqarjes ndermjet besimtare te feve te ndryshme..ju nuk dini te lidhni dy fjale me mendjen tuaj dhe na delni eksperte te feve te tjera..ti e ke te drejten te shprehesh mendimin tend por ti nuk ke te drejte te perdoresh gjerat e mira apo te keqija te feve te tjera per ti sulmuar ato..nuk je ekspeert i feve te tjera..ti mund te jesh ekspert i fese tende por nuk je ne fete e tjera.. ti dhe mutacionet e tjera ne kete forum lereni punen e feve te tjera dhe merruni me fene tende..atehere do te behesh i vlefshem per veten tende ne rradhe te pare dhe per fene islame ne pergjithesi..

nuk e di cka hyn religjioni ( dhe jo legjioni hajvan ) ne pergjigjen tende..nuk ka te beje fare ..une i perkas zotit dhe jam besimtar i devotshem musliman por nuk kam asgje te perbashket me ty perveqese besojme ne te njejtin zot..nese une e kam fene si qeshtje shpirterore ti dhe mutacione si ti e perdorni per perbaltjen e feve te tjera..nese une shoh fene time me te mirat dhe te keqijat ti dhe mutacione ekstreme te gjitha kraheve e shihni fene per perfitime ndoshta materiale apo per diskriminim te te tjereve..ju dhe mutacione te ngjashme kurre nuk keni per te arritur te futur perqarje neper shqiptare..dhe ju kete e keni kuptuar dhe per kete beheni edhe me nevrike..beni protesta per breket ne prishtine apo namazin e ktheni ne protesta..jeni shume pak dhe perfundimisht e keni te humbur luften kunder feve te tjera...

hani buk ne shtepine tuaj dhe qani hallet e shtepise suaj..kjo eshte detyra e cdo muslimani...

Jam i mendimit se feja eshte pjes e kultures, eshte form arti. Nuk pretendoj qe shkrimi im te jete me kuptim trasparent konfront teje.
    Duke u nisur nga pikpamja e ides qe feja eshte shkenc e moralit une te shkruaj ty se te jesh fanatik i fese eshte e gabuar.
    Legjioni dmth pjes ushtrie. Per legjionin po shkruaja...
    Te permenda definicionin e legjionit sepse ju fanatiket e fese pretendoni qe ajo qe besoni dhe mendoni ju eshte rruga e vertet, e imponuar te jete keshtu ska alternativa te tjera. Ne kete pikpamje ju nuk jeni tolerant sepse nuk lini te vlersohet arti (feja), kushtezoni tjetrin.
    Ju te fese perkujdeseni per performancen, per aspektin e jashtem, kuroni ate pak miresi qe keni per tja u servire te tjerve. Per ju nuk ka vlere miresia, jeni te kalbur brenda jush, keni frik nga e panjohura dhe uleni ne gjunj pese here ne dite. Ju nuk keni asnje dalim nga paganet...
    Jeni pjes e nje legjioni, te dhunshem, fatmirsisht jeni te pafuqishem per te vepruar me forc.
    Religjioni eshte ajo cka di nuk di cfare eshte.
    Ne shkrimin tend ka agresivitet, ka injoranc... Shkruan sepse mendon se po mbron nje ceshtje te vlefshme, te jesh i mire ne sy te allahut ( te fitosh pik per te shkuar ne parajs)
    Malet me blerim mbuluar dhe lisat e gjate te kan coroditur trurt o malsor prandaj te lutem te ulesh tonet e mos te ofendosh tjetrin.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Opake Opinga Lexo Postimin
    Po tallesh me .......................: "Ai ju a ka shpallur nė Libėr ,Kur tė dėgjoni se mohohen fjalėt e Allahut dhe bėhet tallje me to, atėherė mos rrini me ata (njerėz qė veprojnė kėshtu), derisa tė ndėrrojnė bisedė, pėrndryshe do tė ishit si ata. Allahu do t’i tubojė nė Xhehenem tė gjithė hipokritėt dhe mohuesit". Nisa, 140.

Falėnderimi i takon vetėm Allahut dhe paqja e mėshira qofshin mbi Pejgamberin, sal-allahu alejhi ue selem,
    ...he mi nuse, paske lexuar edhe ti dy a tre reshta, qe kure e keni arsimin "pjese" te gjakut ????..........a keni kohe te mireni me shkrim lexim a ???

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    1)KRENARI
    2)KOPRACIA
    3)EPSHI
    4)ZEMERIMI
    5)ZILIA
    6)PERTACIA
    7)LAKMIA (zullumi)

Keto shtat element sipas bibles shihen si shtat mekatet qe nje kristian duhet te ruhet.
    Ndersa ne boten islamike mekat quhet cdo gje qe bie ndesh me vullnetin e allahut.Pra islami na meson qe mekati eshte nje akt dhe jo nje status shpirteror.

Pyes mekat nuk eshte te ndjesh por te veprosh?
    113.Suretu El Felek

Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!

1. Thuaj: I mbėshtetem Zotit tė agimit,
    2. Prej dėmit tė ēdo krijese, qė Ai e krijoi.
    3. Dhe prej errėsirės sė natės kur ngryset plotėsisht.
    4. Dhe prej dėmit tė atyre qė lidhin dhe fryejnė nyja.
    5. Edhe prej dėmit tė smirėkeqit kur sipas smirės vepron.

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Po trajtoj temen per nga aspekti filozofik mos ma ndyrni me keto SURETU...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin

...mbi cfare vlera mund ai perzoni qe e ka abzuar ate femijen te quhet musliman, hajt mi numeroni ju lutem.....

tungi
    Ta them une ku bazohem :

Vlera absolute kategorike ne kuran , qe nuk mund ta mohosh ne asnje menyre . Personi qe e krioj kete 'fe' muhamedi ishte 'martuar' me nje vajze 9 vjecare ajshen .

Nuk ka gje me domethenese ndaj fes se giysem henes , se te tregosh me fakte qe personi qe krioj kuranin , ishte nje person qe kishte marredhenje seksuale me nje foshnje .

Kjo per njerezit me 2 qeliza tru -ose me shume- , vlen shume .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 27-06-2011 mė 12:11

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Ta them une ku bazohem :

Vlera absolute kategorike ne kuran , qe nuk mund ta mohosh ne asnje menyre . Personi qe e krioj kete 'fe' muhamedi ishte 'martuar' me nje vajze 9 vjecare ajshen .
    .... a don edhe teje te te perdredh si jarigasin a ???..........cudi si nuk u dhemb....por si thot populli, budallakia nuk dhemb, se vallahi bilahi, nat e dit do te kishi piskat....

Nuk ka gje me domethenese ndaj fes se giysem henes , se te tregosh me fakte qe personi qe krioj kuranin , ishte nje person qe kishte marredhenje seksuale me nje foshnje .
    .......ti a je musliman ???....nese PO, atehere me trego cfare kulture familjare ke...

....nese JO, cfare bilbilushin te prek teje meselja e afghaneve ???

Kjo per njerezit me 2 qeliza tru vlen shume .
    ...absolutikisht........kjo deshmon, se shqiptaret musliman kane me shume se dy qeliza tru.......sepse nuk njeh per 600 vjet kultivim te islamit nje rast te tille....kurse perkundrazi.....trandafila si puna jote tan naten e diten hulumtojn rrjetin per me gjet "kuriozitete" te tilla ne rrjet, dhe per te shpreh mbi ta mendimin qe ja u "gatuan" truri me dy qeliza....

...hajt miru vesh njehere me keta figura...

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Po trajtoj temen per nga aspekti filozofik mos ma ndyrni me keto SURETU...
    ....islami eshte baba i fillozofise....

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    .... a don edhe teje te te perdredh si jarigasin a ???
    Ceshtja nuk eshte a dua une , ceshtja eshte a mundesh ? Nqs beson se mundesh , atehere prap tregon ate qe thash ne fillim , qe je nje injorant edhe si rrjedhoje nuk mundesh .

Me pak fjale , ik matu me nje qe te jet po aq inferior intelektualisht sa ti . Se me mu nuk pi dot ui .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 27-06-2011 mė 12:05

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Jam i mendimit se feja eshte pjes e kultures, eshte form arti. Nuk pretendoj qe shkrimi im te jete me kuptim trasparent konfront teje.
    Duke u nisur nga pikpamja e ides qe feja eshte shkenc e moralit une te shkruaj ty
    se te jesh fanatik i fese eshte e gabuar
    . [/U]
    dmth une fanatik feje..dikush me shan se jam anti musliman apo pse une i urrekam muslimanet..ti thua qe jam fanatik feje..haj medet cka na degjojne veshet..nuk me paske ndjekur cka shkruaj..nuk ke se si te me ndjekesh..nejse..

Legjioni dmth pjes ushtrie. Per legjionin po shkruaja...
    po chyn ushtria ketu o jaran..me duket te jan ngaterru antenat..fjala ishte per 7 mekatet e krishtera...fjala ishte se feja kristiane paska 7 mekate..kurse feja jote kishte disa gjera ne kuptim tjeter..tani na doli se ti po flisje per ushtrine dhe legjionet e saj..per ushtrine franceze mendoj se e kishe fjalen..pershesh me kos e me qumsht e ke ba..te jan erre syte i dashur duke pare gabimet e fese katolike dhe nuk din cka shkruan...apo me sakte kopjon pa ditur cka po kopjon...

Te permenda definicionin e legjionit sepse
    ju fanatiket e fese
    pretendoni qe ajo qe besoni dhe mendoni ju eshte rruga e vertet, e imponuar te jete keshtu ska alternativa te tjera
    Ju te fese perkujdeseni per performancen, per aspektin e jashtem, kuroni ate pak miresi qe keni per tja u servire te tjerve. Per ju nuk ka vlere miresia, jeni te kalbur brenda jush, keni frik nga e panjohura dhe uleni ne gjunj pese here ne dite. Ju nuk keni asnje dalim nga paganet...
    Jeni pjes e nje legjioni, te dhunshem, fatmirsisht jeni te pafuqishem per te vepruar me forc
    prap une fanatik..duket nuk ja thua fare dhe ato qe i beson per vete ja vesh te tjereve...une i urrej fanatiket e cdo lloj gjeje..fanatiket e cdo aspekti si te fese, te sportit , te partive apo te cdo kujt..njeriu duhet te jet i matur jo ekstremist si puna jote dhe e shokeve te tu muslimane ketu

Religjioni eshte ajo cka di nuk di cfare eshte.
    lexo pak me teper..para se te merresh em fene krijo kulture ne mendjen tende..po ti dije cka eshte legjioni dhe religjioni nuk mi faturoje mua ato qe shkruan me siper..ne fakt nuk ke ditur se cka te shkruash dhe hajt ma po plotesoj faqen..

Ne shkrimin tend ka agresivitet, ka injoranc... Shkruan sepse mendon se po mbron nje ceshtje te vlefshme, te jesh i mire ne sy te allahut ( te fitosh pik per te shkuar ne parajs)
    Malet me blerim mbuluar dhe lisat e gjate te kan coroditur trurt o malsor prandaj te lutem te ulesh tonet e mos te ofendosh tjetrin.
    ne fakt kam kujtuar se ke ndonje gje ne qafe e perpjete por duket aha qenke plloqe fare..nejse ..nuk je i vetmi..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anėtarėsuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    ...he mi nuse, paske lexuar edhe ti dy a tre reshta, qe kure e keni arsimin "pjese" te gjakut ????..........a keni kohe te mireni me shkrim lexim a ???

tungi
    "Ai ju a ka shpallur nė Libėr ,Kur tė dėgjoni se mohohen fjalėt e Allahut dhe bėhet tallje me to, atėherė mos rrini me ata (njerėz qė veprojnė kėshtu), derisa tė ndėrrojnė bisedė, pėrndryshe do tė ishit si ata. Allahu do t’i tubojė nė Xhehenem tė gjithė hipokritėt dhe mohuesit".
    Talaq, Talaq, Talaq.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •