Jam i mendimit se feja eshte pjes e kultures, eshte form arti. Nuk pretendoj qe shkrimi im te jete me kuptim trasparent konfront teje.
Duke u nisur nga pikpamja e ides qe feja eshte shkenc e moralit une te shkruaj ty se te jesh fanatik i fese eshte e gabuar.
Legjioni dmth pjes ushtrie. Per legjionin po shkruaja...
Te permenda definicionin e legjionit sepse ju fanatiket e fese pretendoni qe ajo qe besoni dhe mendoni ju eshte rruga e vertet, e imponuar te jete keshtu ska alternativa te tjera. Ne kete pikpamje ju nuk jeni tolerant sepse nuk lini te vlersohet arti (feja), kushtezoni tjetrin.
Ju te fese perkujdeseni per performancen, per aspektin e jashtem, kuroni ate pak miresi qe keni per tja u servire te tjerve. Per ju nuk ka vlere miresia, jeni te kalbur brenda jush, keni frik nga e panjohura dhe uleni ne gjunj pese here ne dite. Ju nuk keni asnje dalim nga paganet...
Jeni pjes e nje legjioni, te dhunshem, fatmirsisht jeni te pafuqishem per te vepruar me forc.
Religjioni eshte ajo cka di nuk di cfare eshte.
Ne shkrimin tend ka agresivitet, ka injoranc... Shkruan sepse mendon se po mbron nje ceshtje te vlefshme, te jesh i mire ne sy te allahut ( te fitosh pik per te shkuar ne parajs)
Malet me blerim mbuluar dhe lisat e gjate te kan coroditur trurt o malsor prandaj te lutem te ulesh tonet e mos te ofendosh tjetrin.
Krijoni Kontakt