Po pres tė dėgjoj sa larg do shkosh, sepse qė tė riedukoj unė ty ėshtė cėshtje e humbur. Un nuk merrem me tipa si ty, dhe ta kam thėnė kur shkruaj nuk shkruaj pėr tė bindur ty, je ti qė e merr pėr ters. Un shtroj njė platformė logjike analize, ndryshe nga ju qė impononi cdo gjė. Pastaj nėse do tė flasėsh pėr trimėri, tė siguroj se ato i rezervoj nė arena jashtforumore, atje ku betejat kanė rėndėsi.
Edhe njė herė, sa larg do shkosh zotrote ? Do hidhesh nė erė pėr besimin tėnd dhe tė marrėsh jetėn e njerėzve tė pafajshėm sic bėhet nė Pakistan dhe Irak rregullisht ?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Mire e ke, as mos u perpiq t'me riedukosh, se per ta fituar kete te drejte, fillimisht duhet ta edukosh vetveten.
Cfare analize thua kur e tera cfare thua eshte futkotizem, e aspak mbeshtetje mbi fakte. Ku e pe ti qe Islami shkriu kombe?
Feja ime eshte e ndryshme nga e jotja, andaj eshte pa sens t'mi besh mua ato pyetje, sepse s'kane asgje te bejne me besimin tim. Po s'thone kot qe gjuha shkon ku dhemb dhembi.
I feel Kosovereign!
Zotrote po e pėrsėris, u shprehe se: "Kane meritu me teper ata, por shyqyr thuaj qe ne kemi edukate islame e s'ua kthejme me te njejten monedhe. Por nese vec vazhdohet keshtu me neglizhence, edhe ne na shperthen durimi dikur, dhe s'japim llogari per veprimet tona pastaj.".
Prandaj nėse na pretendon se je i edukuar, kushti numėr njė i njė personi me edukatė ėshtė pėrgjegjėsia. Ti jo vetėm qė nuk e ke kėtė pėrgjegjėsi nė asnjė shkallė, por mėnyra se si shprehesh nuk ndryshon aspak nga ata qė dalin me maska dhe janė nė prapavijė tė sulmeve vetshpėrthyese qė bėhen nė Lindje tė Mesme, Izrael, Angli, Spanjė, Amerikė etj.
Pra sa larg do shkosh zotrote pa na e thuaj njė herė ?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Aha, ikje e bukur, s'na e argumentove teorine tende, por kalove tek ajo thenia ime qe ti kembengul te lexosh nga une nje pergjigje tjeter nga ajo qe te dhashe me pare. Nejse, po ta perseris prape se ne duruam per 10 vite pa bere asnje veprim te vetem pervec kerkeses institucionale. Dhe ne mungese pergjigjje muslimanet po revoltohen dita-dites, tani kane filluar me namaz rrugeve, por cka sjell e ardhmja nuk i dihet. Ajo me largeta qe ty t'u ka tek me ta thone eshte (sic kam thene me heret) se ne mund te mos ua marim ne dore me institucioneve dhe t'i nisim projektet edhe pa lejen e tyre. E cka do t'ndodhte po te nderhynin, atehere vetem Zoti e di.
Shpresoj ta kesh kuptuar njehere e mire ate largesi "talebanesh".
I feel Kosovereign!
Ti nuk je musliman je islamik, ka ndryshim thelbėsor, ti je militant. Nuk tė shpjegoj gjė ty se nuk mė kėrkove shpjegim. Atė dhjetė vjecarin ik thuaji dikujt tjetėr. Provo tė shkelėsh ligjin, kur tė rraseni nė burg tė gjithė, madje nė cmendi so ishte mė mirė.
Dikush tjetėr qė e di historinė si Yes* ta tha troc ku qėndron problemi.
"Serbia negociata pėr BE, ne pėr Xhami".
Kur tė vdisni pėr bukė e kur tė punoni pėr shkaun qė do jetė nė Europė mos kėrkoni ndihmėn e Amerikės herė tjetėr, sepse shancin historik e patėt dhe e dogjėt.
do te shofim pas neser ne gazimestan a doti lejoni te hyn shkjet nga beligradi te cilet hapur prishin rendin kushtetues per te cilin ju shum pallini si gomari ju nuk ket ne gjendje ti ndaloni sot me mjira serb radikal te cilet hyn ne teritorin e kosoves si ne bashqe te babes mos thuaj tash se nuk e sht e vertet ata hyn edhe zyrtar policor e pranuan ket marifet te turpit kta vllezrit e juaj organizuan koncert ne veri duke ofenduar shqiptaret me keng nacionaliste serbe sesht kjo prishje rendi me thuaj pse nuk nderhyt
T'me etiketosh me Islam (paqe) apo me muslimanizem (nenshtrim) eshte nder per mua.
De dyja keto zejne vend ne mua, dhe jam krenare per kete.
E Amerika e di se cfare jemi ne, s'ka nevoje ju me nderhy mes nesh e atyre, sepse jeni shuume te larget ne kete lidhje tonen. Kaq, perfundova me ty.
I feel Kosovereign!
Krijoni Kontakt